Two ThinkPad X1 Carbon laptops

thinkpad logo

X1 Серија

Првокласно искуство

Професионалците кои го очекуваат најдоброто од својата технологија ја одбираат ThinkPad X1 линијата - не само за иновации и стил, туку за бескомпромисни перформанси. Од ултра-лесни лаптопи и 2-во-1, до екстремно моќни уреди, до првиот компјутер во светот кој се преклопува, X1 ги зголемуваат стандардите. А со ThinkPad во нивното име сигурноста и безбедноста се стандардни.

Погледнете ги лаптопите од X1 серијата

Професионалците кои го очекуваат најдоброто од својата технологија ја одбираат ThinkPad X1 линијата - не само за иновации и стил, туку за бескомпромисни перформанси. Од ултра-лесни лаптопи и 2-во-1, до екстремно моќни уреди, до првиот компјутер во светот кој се преклопува, X1 ги зголемуваат стандардите. А со ThinkPad во нивното име сигурноста и безбедноста се стандардни.

Погледнете ги лаптопите од X1 серијата

Подигнете го вашето искуство со технологијата на повисоко ниво

Ако Давид на Микеланџело беше лаптоп…

X1 ќе беше неговото име. Врвна изработка. Наменски дизајн. Трансформативен 2-во-1 уред. Тастатура која заслужува награда. Силна безбедност. Моќна изведба. Епско траење на батеријата. Глобални опции за поврзување со LTE-A. WiFi 6

ThinkPad X1 family featuring an X1 Fold laptop, X1 Carbon laptop and two X1 Yoga laptops in tent and stand mode

Ние се трудиме за вас

Нашите најтенки и најлесни изведувачи, реномираните X1 Carbon тежат помалку од 2.5lbs, додека X1 Yoga може да се пофали со шарки од 360 степени и интегрирано пенкало на полнење, нудејќи удобност и практичност. Моќни куќишта за да бидете сигурни, X1 Extreme ви го овозможуваат опсегот за да создавате мултимедија и во исто време да уживате во тоа. И наскоро, најновиот член на оваа елитна екипа е X1 Fold, првиот компјутер во светот кој се преклопува со опционален 5G.

 

Lenovo ThinkPad logo

Microsoft Secured-core PCs

Deep security across every facet

Meet the Secured-core PCs, with security deeply integrated across hardware, firmware, and software. Incorporating Lenovo’s ThinkShield options along with the security features of the Microsoft operating system, our ThinkPad and ThinkCentre Secured-core PCs offer the highest level of protection available out of the box.
 
Learn more

Enhance your user-experience with Lenovo Premier Support Plus

Premier Support Plus provides VIP support, solving your IT issues better, faster. It gives you 24x7x365 direct access to advanced technicians that will provide you unscripted solutions that work every time. And since you may be working from home or rushing to your office from time to time, Premier Support Plus includes Accidental Damage Protection, so your new device is fully covered.

Learn more  

Спореди ThinkPad X1 Серија
 • Processor
 • Operating System
 • Display
 • Memory
 • Battery Life
 • Weight
  • Certified Intel® Evo™ with up to Intel® vPro® 
  • Super-responsive with twice the memory as previous gen
  • Zoom certified for collaboration, sales, customer support, & development
  • Up to 13th Gen Intel® Core™ vPro® i7
  • Up to Windows 11 Pro
  • Up to 2.8K (2880 x 1800) OLED with Dolby Vision®, 400 nits
  • Up to 64GB LPDDR5
  • Starting at 1.12kg / 2.48lb
  • Certified Intel® Evo™ with up to Intel® vPro® 
  • Super-responsive with twice the memory as previous gen
  • Stunning hi-res OLED display option with Eyesafe® certification
  • Up to 13th Gen Intel® Core™ vPro®
  • Up to Windows 11 Pro
  • Up to 14″ WQUXGA OLED (3840 x 2400) HDR400, touchscreen, 500 nits
  • Up to 64GB LPDDR5
  • Starting at 1.38kg / 3.04lbs
  • Next-gen foldable PC with modern design
  • Portrait, landscape, book, & laptop modes
  • Huge 16.3″ OLED display in 12" footprint
  • Up to 12th Gen Intel® Core™ i7 with vPro®
  • Up to Windows 11 Pro
  • 16.3" folding HDR OLED (2560 x 2024), 4:3 aspect ratio, antismudge, 600 nits HDR / 400 nits SDR, DCI-P3 100%, touchscreen with Dolby Vision® / 12" when folded
  • Up to 32GB LPDDR5
  • Up to 11 hours (MM18) 64Whr with rapid-charging technology
  • Starting at 1.28kg / 2.82lbs
  • 16" powerhouse with up to 12th Gen Intel® Core™ vPro®
  • Amazing NVIDIA® GeForce RTX™ graphics options
  • Tons of storage & optional 5G to always stay connected
  • Up to 12th Gen Intel® Core™ i9 vPro® H series, with 8 cores, 16 threads, 24MB cache
  • Up to Windows 11 Pro
  • Up to 16" WQUXGA (3840 x 2400) IPS, Touch
  • Up to 64GB DDR5 (4800MHz), dual
  • 90Wh, includes Rapid Charge
  • Starting at 1.88kg / 4.14lbs
  • Light yet powerful, from just 970g/2.14lbs
  • Up to 12th Gen Intel® Core™ processors
  • Advanced biometric & AI-based security
  • Up to 12th Gen Intel® Core™ i7 vPro®
  • Up to Windows 11 Pro
  • Up to 13" 2K Touch (AOFT) (2160 x 1350) with Dolby Vision™, 450 nits, 100% sRGB
  • Up to 32GB
  • Up to 14 hours*, 49.6Whr
  • Starting at 970g / 2.14lbs
  • Built on Intel® Evo™ platform for lightweight power
  • New Communications Bar for improved collaboration
  • Eyesafe® certified for reduced blue-light emissions
  • Up to 12th Gen Intel® Core™ i7 vPro®
  • Up to Windows 11 Pro | Linux (Ubunto / Fedora)
  • Up to 14" WQUXGA (3840 x 2400) IPS low power AOFT touch with Dolby Vision™, DCI P3 100%, 500 nits, Eyesafe® certified low blue light emissions, AG/AR/AS
  • Up to 32GB
  • 57Wh with Rapid Charge
  • Starting at 1.12kg / 2.48lbs
  • Powerful lightweight Intel® Evo™ 2-in-1 laptop
  • FHD cameras, 4 mics & Dolby Voice®
  • Eyesafe® certified low blue-light emissions
  • Up to 12th Gen Intel® Core™ i7 vPro®
  • Up to Windows 11 Pro | Linux® (Ubuntu)
  • 14" WQUXGA OLED (3840 x 2400) HDR400, touch, IPS with Dolby Vision™ 500 nits, 100% DCI P3 Color Gamut, AR/AS, Eyesafe® certified low blue light emissions
  • Up to 32GB LPDDR5 5200Mhz soldered down (dual channel)
  • 57Wh with Rapid Charge
  • Starting at 1.38kg / 3.04lbs
  • 16" powerhouse with up to Intel® Core™ vPro® H Series
  • Amazing NVIDIA® graphics options
  • Robust biometric & encryption security
  • Up to 11th Gen Intel® Core™ i9 vPro® with 8 cores, 16 threads, and a 24MB cache (H series)
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 16" UHD+ (3840 x 2400) IPS Touch antireflection / antismudge, 600 nits, 100% Adobe, HDR400, with Dolby Vision™, 60Hz, low blue light, 8+2 bit color
  • Up to 64GB DDR4 (3000MHz) Dual / up to 2 SO-DIMM slots (non-ECC)
  • Up to 10 hours* 90Wh (MM18); Rapid Charge technology available with included PSU
  • Starting at 1.814kg / 3.99lbs
* Сите тврдења за траењето на батеријата на X1 Fold се приближни и се базираат на два методи на тестирање: MobileMark® 2018 бенчмарк тест (со осветленост на екранот од 200 nits на фабричка слика од претходно вчитување), со континуирана репродукција на видео со 1080p на најнов Windows 10 (со осветленост на екранот од 150 nits). Вистинското траење на батеријата ќе варира и зависи од многу фактори како што се конфигурација и употреба на уредот, употреба на софтверот, безжична функционалност, поставки за управување со напојувањето и осветленоста на екранот. Максималниот капацитет на батеријата ќе се намали со текот на времето и употребата.

*Сите информации за траење на батеријата се приближни и се засноваат на резултатите од користење и тестовите за мерење на батеријата на MobileMark® 2014 и MobileMark 2018. Реалниот век на батеријата варира и зависи од многу фактори, како што се конфигурација и употреба на производот, употреба на софтверот, безжично функционирање, поставки за управување со моќност и осветленост на екранот. Максималниот капацитет на батеријата ќе се намалува со тек време и употреба.