преден преглед на thinkpad-x1-mouse преден преглед на thinkpad-x1-mouse

ThinkPad X1 Presenter Mouse

Претставување на иднината

Простран, но сепак многу лесен

Екстремно пренослив и стилски удобен

Водоотпорен
           и издржлив

Поврзи се и користи го било каде

Рефлективни ленти и додатоци

Глувче со едно вртење

Потставени прегради и џебови со патент

Со полнење од 2 часа на батеријата до 2 месеци користење на глувчето

Флексибилен дизајн за поголем капацитет

Gyro Technology виртуелен ласер

Опис Спецификации
Димензии ( Ш x Д x В)
 • Режим на презентер
  111mm x 57mm x 27mm / 4.37” x 2.24” x 1.06”
 • Режим на глувче
  111mm x 57mm x 27mm / 4.37” x 2.24” x 1.06”
Тежина
Започнува од 65g / 0.14lbs
Боја
Црна
Компатибилен
 • Windows 10, Windows 8.1
 • Microsoft PowerPoint, Google Slides, Adobe PDF
Поврзување
Двоен модел за подршка преку Bluetooth 5.0 with Swift Pair + 2.4GHz wireless via dongle
Сензор
 • Глувче: Оптички сензор
 • Презентер: Gyro Technology
Управување со презентациите од далечина
До 10m / 33ft
DPI Резолуција
3-level on-the-fly adjustable
Scrolling
Touch-type
Број на копчиња
4
Physical Switch
Да (2.4G/Off/BT & pair)
LED означувач
Да (со икона за презентирање)
Батерија
 • Повеќе полнења, внатрешна
 • До 2месеци со 2 часа полнење
Порта за полнење
USB-C
Кабел за полнење
USB-C кабел + USB-C до USB-A dongle
Софтвер/Driver
Приклучи и вклучи со проширена функционалност преку софтверот
Спецификации може да се разликуваат во зависност од регионот
thinkpad-x1-глувче е најтенок звучник во светот thinkpad-x1-глувче е најтенок звучник во светот

Владејте со просторијата

Запознајте го вашиот нов партнер за големите презентации. Со контролите за презентација осветлени со LED диоди и виртуелениот Gyro Technology ласерски покажувач што ја потенцира или зголемува содржина на споделените екрани, ќе се движите низ слајдови како гуру за јавно говорење.

*Поддржува и PowerPoint® и Google Slides
Со 15.6-инчниот патнички ранец на Lenovo го имате просторот кој што ви е потребен дури и повеќе од тоа Со 15.6-инчниот патнички ранец на Lenovo го имате просторот кој што ви е потребен дури и повеќе од тоа

Работете секаде и секогаш

Помал и потенок од вашиот паричник, ThinkPad X1 Presenter глувчето може да одговара на кое било место, дури и во вашиот џеб. Затоа, одморете се од вашата работна маса и поставете го дома вашиот омилен кафич со минимален физички напор.

15.6-ичниот водоотпорен патнички ранец на Lenovo 15.6-ичниот водоотпорен патнички ранец на Lenovo

Како мулти-алатка за вашиот лаптоп

Поврзете се на вашиот лаптоп со USB dongle 2.4GHz и на вашиот таблет преку Bluetooth® 5,0 во исто време, и префрлете помеѓу двата уреди со прекинувачот. Со високо чувствителениот оптички сензор, ова глувче овозможува следење со голема прецизност на речиси секоја површина.

Порти и функционалности

Преглед на новостите за ThinkPad X1 Глувчето
 • 1. Bluetooth® копче за поврзување
 • 2. USB-C порта за полнење
 • 3. Bluetooth-Off-USB прекинувач
 • 4. USB dongle and compartment
 • 5. Dongle compartment cover
 • 6.Оптички сензор
 • 7.Предходна страна/лев клик
 • 8. Визуелен ласер или зголемувач / скрол/лизгач клик
 • 9.Следна страна/Десен клик
 • 10. Покажувач или прекинувач за старт / крај / DPI пренасочувач
 • 11.Скролање/лизгање на допир

Преден изглед на 15.6-ичниот патнички ранец на Lenovo

ThinkPad X1 Presenter Mouse

Каде може да се купи
 
Same Day Shipping