Five Lenovo ThinkPad T Series laptops stacked one behind another, each open about 75 degrees, alternating

thinkpad logo

T серија

Ние сме тука за вас

Создадени за перформанси и издржливост, нашите водечки лаптопи ве покриваат во канцеларијата, на терен и насекаде измеѓу. Со алатки богати со продуктивност како што е епското траење на батеријата, ултра брзите USB –C Thunderbolt® портови и моќниот процесор кој работи без прекин.

Спореди ја Т серијата

Создадени за перформанси и издржливост, нашите водечки лаптопи ве покриваат во канцеларијата, на терен и насекаде измеѓу. Со алатки богати со продуктивност како што е епското траење на батеријата, ултра брзите USB –C Thunderbolt® портови и моќниот процесор кој работи без прекин.

Спореди ја Т серијата

Lenovo ThinkPads stacked to shape “100” for over 100 million sold

Многу од Think

ThinkPad беше на врвот на Монт Еверест, во длабочините на океанот и во сенките на дождовните шуми. NASA го користи ThinkPad на Меѓународната вселенска станица и на вселенската станица МИР. Тој е дури и во постојаната колекција на Музејот на модерната уметност во Њујорк. Затоа не е чудно што имаме продадено повеќе од 100 милиони од овие докажани уреди - благодарение секако и на лојалните корисници на T серијата.

Спореди ја Т серијата

Lenovo ThinkPad T480 open 180 degrees, floating in the air, angled right to show side ports

Реализирајте го вашиот потенцијал

"Со живописниот 15 дисплеј [на T580], може да имате широк поглед на вашиот свет додека сте во движење"
- TechAeris, 4 Јануари, 2018

Независно дали имате потреба од долго траење на батеријата (до 27 часа со едно полнење), ултра брзо вчитување на фајловите или подигнување кое трае само неколку секунди, T серијата ќе ви обезбеди моќни перформанси.

Спореди ја Т серијата

Создаден за да работи и работи. И работи.

Ги тестиравме ThinkPad производите според 12 воени барања и повеќе од 200 проверки на квалитетот за да го осигураме нивното работење во екстремни услови. Од арктичката дивина до пустинските бури, од нулта гравитација до истурање на течности, можете да верувате дека вашиот уред од T серијата ќе се справи со се што ќе ви се испречи на патот.

Спореди ја Т серијата

Lenovo ThinkPad T480s angled slightly left, opened about 95 degrees, showing the back of someone’s head and right hand writing on a chalkboard

Причина. И ефект.

“Пишувањето на прекрасната тастатура на ThinkPad T470 е како свирење на виолина Страдивариус или на возење Порше.”
-LAPTOP, August 12, 2017

Вие зборувате. Ние слушаме. 25 години на иновации во дизајнот и фокус на корисниците кој ни покажува што да правиме. Благодарение на вашиот фидбек го прецизиравме тракпадот и легендарната црвена TrackPoint на нашата наградувана тастатура.

Спореди ја Т серијата

 

Lenovo ThinkPad logo

Secured-core компјутери

Ново ниво на заштита

Порастот на софистицираните сајбер напади започна нова ера на поголеми закани; на вашата компанија и се потребни интегрирани решенија за софтверот и хардверот кои нудат посеопфатна безбедност. Пристап кон заштитата со интегиран хардвер и софтвер сега е од суштинско значење. Lenovo и Microsoft остварија блиска соработка во градењето на Secured-core компјутери, во кои има длабоко интегриран хардвер, фирмвер и софтвер за безбедност.
Дознајте повеќе

Спореди T Cерија
 • Processor
 • Operating System
 • Display
 • Memory
 • Battery Life
 • Weight
  • До 15.6" UHD екран со Dolby Vision™
  • Најсовремена 11-та генерација на Intel® Core™ процесори со vPro
  • Нова опција за Storm Grey боја
  Дознај повеќе
  • Up to 11th Gen Intel® Core™ i7 vPro
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 15.6″ 4K IPS (3840 x 2160) 600 nits, Dolby Vision™
  • Up to 48GB DDR4
  • Up to 10 hours
  • Starts at 1.46kg / 3.23lbs
  • До 14" UHD екран со Dolby Vision™
  • Најсовремена 11-та генерација на Intel® Core™ процесори со vPro
  • Графичка подготвена за ААА игри
  Дознај повеќе
  • Up to 11th Gen Intel® Core™ i7 vPro
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14″ UHD IPS (3840 x 2160) 500 nits, Dolby Vision™, 100% Adobe sRGB
  • Up to 48GB DDR4 3200MHz
  • Up to 10.7 hours
  • Starts at 1.47kg / 3.23lbs
  • 14-инчен преносен лаптоп напојуван од AMD Ryzen™ PRO
  • Вградено повеќеслојно ниво на безбедност
  • Опционалното 4G LTE ве одржува секогаш поврзани
  Дознај повеќе
  • Up to AMD Ryzen™ 5000 PRO
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14" 4K UHD (3840 × 2160) IPS with Dolby Vision™ 500 nits
  • Up to 48GB
  • Up to 13 hours 57Whr (MM18) with Rapid Charge
  • Starting at 1.47kg / 3.23lbs
  • 15.6" business laptop with numeric pad
  • NVIDIA® graphics option with tons of storage
  • Ultra-Performance Mode to optimize power
  Дознај повеќе
  • Up to 10th Gen Intel® Core™ i7 vPro®
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 15.6” 4K UHD IPS with Dolby Vision™ HDR400 (3840 x 2160, 600 nits)
  • Up to 64GB DDR4
  • Up to 12.1 hours (MM14) / 7.9 hours (MM18)
  • Starting at 2.07kg / 4.57lbs
  • 15.6" laptop powered by Intel®
  • NVIDIA® graphics option with tons of storage
  • Built-in time-saving features
  Дознај повеќе
  • Up to 10th Gen Intel® Core™ i7 with 6 cores
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 15.6” 4K (2560 x 1440) UHD IPS with Dolby Vision™ (500 nits)
  • Up to 48GB DDR4
  • Up to 15.3 hours MM14 / 9.9 hours MM18 / 57 Whr
  • Starting at 1.75kg/3.86lbs
  • Powerful yet lightweight 14" laptop
  • Time-saving call-control keys, Modern Standby, & Wake on Voice
  • Enhanced security built-in
  Дознај повеќе
  • Up to 10th Gen Intel® Core™ i7 with 6 cores
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14" 4K HDR IPS with Dolby Vision™ (2560 x 1440, 500 nits)
  • Up to 32GB DDR4
  • Up to 57 Whr / 21 hours MM14 / 14.3 hours MM18
  • Starting at 1.27kg/2.8lbs
  • Powerful yet lightweight 14" laptop
  • Enhanced security built-in
  • Time-saving & productivity-enhancing features
  Дознај повеќе
  • Up to 3rd Gen AMD Ryzen™ 7 Pro
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14” FHD IPS with PrivacyGuard Touchscreen (1920 x 1080, 500 nits)
  • Up to 32GB DDR4x
  • Up to 15 hours 57Wh (MM14) / 10.7 hours (MM18)
  • Starting at 1.46kg/3.23lbs
  • 14" laptop powered by Intel®
  • NVIDIA graphics option & tons of storage
  • Built-in encryption security
  Дознај повеќе
  • Up to 10th Gen Intel® Core™ i7 with 6 cores
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14" 4K (2560 x 1440) UHD IPS with Dolby Vision™ (500 nits) 
  • Up to 32GB DDR4
  • Up to 50 Whr / 16.5 hours MM14 / Up to 10.5 hours MM18
  • Starting at 1.46kg / 3.23lbs
  • 14" productivity-enhancing laptop 
  • AMD Radeon™ Vega graphics & tons of storage
  • Built-in encryption security
  Дознај повеќе
  • Up to 3rd Gen AMD Ryzen™ 7 Pro
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14” FHD IPS with PrivacyGuard Touchscreen (1920 x 1080, 500 nits)
  • Up to 32GB DDR4x
  • Up to 15 hours 57Wh (MM14) / 10.7 hours (MM18)
  • Starting at 1.46kg / 3.23lbs
  • 14” corporate workhorse
  • Healthcare Edition available
  • Enhanced security, physical & biometric
  Дознај повеќе
  • Up to 8th Generation Intel® Core™ i7-8665U Processor with vPro™
  • Windows 10 Pro
  • Up to WQHD IPS with Dolby Vision® (2560 x 1440)
  • Up to 48GB
  • Up to 16.1 hours
  • Starting at 3.23lb / 1.46kg

* Траењето на батеријата е базирано на тестирање со MobileMark 2014. Траењето на батеријата варира во зависност од поставките, начинот на користење и други фактори.