lenovo-privacy-2020-hero.jpg

Lenovo
Privacy Statement

Lenovos personvernerklæring

Lenovos personvernerklæring for produkter

Personvern for nettsteder

/

Personvern for produkter

Lenovo vet hvor viktig personvern er for kunder, besøkende på nettstedene våre, produktbrukere og andre. Derfor er ansvarlig bruk og beskyttelse av personopplysninger og annen informasjon vi håndterer, en av Lenovos kjerneverdier. Du finner mer informasjon om våre retningslinjer for personvern ved å følge lenkene nedenfor. Hvis du har ytterligere spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss påprivacy@lenovo.com.

Denne erklæringen ble sist oppdatert 25.1.2021.

Om denne erklæringen

Denne erklæringen dekker følgende

Ditt personvern er viktig for Lenovo. Denne personvernerklæringen gjelder for data som samles inn via nettsteder som eies og drives av Lenovo Group Ltd. og tilknyttede konsernselskaper («Lenovo») og enkelte frakoblede tjenester som vedlikeholdes av Lenovo eller tjenesteleverandørene og partnerne våre. Denne erklæringen beskriver informasjonspraksisene for Lenovo-nettsteder, herunder blant annet www.lenovo.com, canada.lenovo.com/fr, lenovo.com/ca/en, lenovocareers.com, blog.lenovo.com, lenovosoftware.com, solutions.lenovo.com . Denne personvernerklæringen beskriver informasjonspraksisene for Lenovo-nettsteder, inkludert hvilke typer informasjon som samles inn, hvordan Lenovo bruker informasjonen, og til hvilke formål, hvem informasjonen deles med, og hvordan Lenovo verner om informasjonen. Den beskriver også hvilke valg du har med hensyn til bruk, tilgang, korrigering og sletting av personopplysningene dine, blant annet. I tillegg tar denne erklæringen for seg Lenovo sin innsamling og bruk av personopplysninger i enkelte frakoblede kontekster, for eksempel markedsføring, kundestøtte og support.

Denne erklæringen dekker ikke følgende

Lenovo-nettsteder kan inneholde koblinger til andre nettsteder, som i noen tilfeller verken eies eller kontrolleres av Lenovo. Lenovo er ikke ansvarlig for personvernpraksisene eller innholdet på disse nettstedene. På noen av nettsidene våre brukes det rammeteknikk for kunne å vise innhold fra leverandører eller partnere og samtidig beholde utseendet og grensesnittet på nettstedet vårt. Videre finnes det enkelte Lenovo-merkede nettsteder som drives av leverandørene eller partnerne våre, og, når det vises en «powered-by»-logo, gjelder personvernerklæringene og bruksvilkårene for disse leverandørene og partnerne for disse nettstedene eller opplevelsene.

Merk også at denne erklæringen ikke gjelder for informasjon som samles inn via Lenovo-produkter og -programvare eller andre kilder. .

Endringer i denne erklæringen

Hvis vi endrer denne erklæringen, gjør vi tidligere versjoner tilgjengelige, slik at du kan se når endringene ble gjort, og hva de består i. Hvis vi gjør vesentlige endringer i denne erklæringen, varsler vi deg via en melding på nettstedet vårt eller via e-post (sendes til e-postadressen som er angitt i kontoen din) før endringen trer i kraft. Der dette er nødvendig i henhold til gjeldende lover om databeskyttelse, ber vi deg om å godta eventuelle vesentlige endringer som påvirker hvordan vi bruker eller overfører personopplysningene dine. Vi oppfordrer deg til å sjekke denne siden jevnlig for å få den nyeste informasjonen om personvernpraksisen vår.

Personvernerklæringen for nettsteder (nedenfor) ble nylig oppdatert. Les den forrige versjonen.

Hva slags informasjon samler Lenovo inn, hvordan brukes den, og deles personopplysninger med tredjeparter?

Lenovo samler inn informasjon om deg når du samhandler med nettstedene våre og enkelte frakoblede tjenester som vedlikeholdes av Lenovo eller tjenesteleverandørene og partnerne våre. Vi bruker denne informasjonen for å kunne levere produkter eller tjenester du ber om, for å gi deg kundestøtte eller support, for å sende deg nyheter, oppdateringer eller tilbud, for å gjøre nettstedene, produktene og tjenestene våre bedre, for å sørge for at disse fungerer optimalt, blant annet. Merk at vi i enkelte tilfeller kanskje ikke kan levere produktene, opplevelsene eller funksjonene du har bedt om, hvis du ikke gir oss personopplysningene vi trenger. Følgende beskriver hvordan vi samler inn, bruker og deler informasjon, inkludert personopplysninger, i enkelte tilkoblede og frakoblede kontekster.

Bruk av nettstedene våre

Hvis du ganske enkelt besøker nettstedene våre uten å registrere deg eller logge på, kan du som regel navigere rundt på nettstedene våre uten å oppgi noe annet enn den ikke-personlig identifiserende informasjonen som nettserverne våre automatisk samler inn. Nettserverne våre loggfører automatisk domenenavnene og enkelte relaterte data for besøkende på nettstedene våre (for eksempel IP-adresser eller enhetsidentifikatorer). Informasjonen brukes til å måle antall besøk, gjennomsnittlig tidsbruk på et Lenovo-nettsted, hvilke sider som er åpnet, og informasjon om bruk av nettstedet. Vi bruker denne informasjonen for å overholde juridiske eller forskriftsmessige krav, for å vedlikeholde sikkerheten og integriteten til nettstedene våre, for å måle bruken av nettstedene våre, for å gjøre innholdet på nettstedene våre bedre, og for å kunne vise egnede annonser. Denne informasjon verken beholdes eller brukes på en måte som gjør oss i stand til å identifisere besøkende på nettstedene våre direkte. Vi kan samle inn denne informasjonen ved bruk av informasjonskapsler, som forklart i avsnittet «Bruker Lenovo informasjonskapsler, tagger, nettvarder, statistikk og relatert teknologi til nettannonsering og andre formål?». Denne informasjonen kan bli delt med tjenesteleverandørene til Lenovo, inkludert tredjeparts dataverts-, databehandlings- og nettstedtjenester, slik at de kan støtte funksjonaliteten, sikkerheten, integriteten og forbedringene på nettstedene våre.

Lenovo undersøker også brukernes demografiske opplysninger (f.eks. alder, kjønn) samt interesser og atferd basert på informasjonen du oppgir når du gjennomfører et kjøp, under en kampanje, i undersøkelser og fra serverloggfilene våre. Vi gjør dette for bedre å kunne forstå og betjene deg. Undersøkelsene settes sammen og analyseres samlet for å forhindre identifisering av personopplysninger om enkeltpersoner. Lenovo supplerer iblant denne informasjonen med tilleggsdata fra tredjeparter. Lenovo kan dele disse dataene med tjenesteleverandørene våre, slik at de kan levere dataverts-, databehandlings- og dataanalysetjenester og lignende til Lenovo.

Brukerprofilen din

Brukerprofilen din kan bestå av informasjon, inkludert personopplysninger, som du oppgir mens du samhandler med Lenovo – for eksempel bruken din av visse områder av nettstedene våre; Lenovo ID-, My Account-, Passport- -kontoen din; kontakten din med kundestøtterepresentantene våre; registreringsinformasjon om Lenovo-produkter; og fra enkelte Lenovo-produkter og -tjenester du bruker. Brukerprofilen din gjør det mulig for Lenovo å gjøre følgende:

  • Gi visse Lenovo-produkter og -tjenester informasjonen de trenger for å fungere.
  • Feilsøke eventuelle problemer du måtte ha med Lenovo-produkter, -tjenester eller -nettsteder.
  • Foreslå måter Lenovo-produktene, -tjenestene og -nettstedene dine kan fungere bedre på.
  • Gi deg nyheter, oppdateringer og informasjon om Lenovo-produktene og -tjenestene dine.
  • Hvis du velger å motta markedsføringsinformasjon, kan vi gi deg informasjon om andre Lenovo-produkter eller -tjenester du kan være interessert i.

I de neste avsnittene beskriver vi nærmere hvilke typer informasjon som kan finnes i en brukerprofil, hvordan Lenovo bruker denne informasjonen, hvorvidt denne informasjon deles med eventuelle tredjeparter, og enkelte valg du kan ha med hensyn til informasjonen. Hvis du vil ha mer informasjon om andre typer informasjon som kan være inkludert i brukerprofilen din, kan du se personvernerklæringen fra Lenovo for produktet ditt.

Registrering av Lenovo ID- og Lenovo-produkter

Når du velger å opprette en Lenovo ID, registrere et Lenovo-produkt eller opprette en konto via My Account eller Passport, samler vi inn informasjon, inkludert personopplysninger, om deg og Lenovo-produktene dine. Vi bruker din Lenovo ID og relatert registrerings- og kontoinformasjon til å identifisere deg, inkludert når du bruker enkelte programvareapplikasjoner (for eksempel Lenovo Vantage) og de interaktive tjenestene våre (for eksempel nettbutikkene og kundestøttesidene våre).

Hvis du velger å opprette en Lenovo ID eller registrere produktene dine, må vi samle inn enkelte opplysninger fra deg, for eksempel navn, adresse, e-postadresse, språk, region/land, produkttype/-modell, produktserienummer, dato for produktregistrering og aktiveringsdata om operativsystemet ditt. Vi bruker denne informasjonen til å administrere kontoen eller profilen din, levere tjenester du har bedt om, og sende deg kommunikasjon, inkludert markedsføringsmeldinger du velger å motta fra Lenovo. Informasjonen som samles inn og oppbevares av Lenovo til slike formål, kan deles med tjenesteleverandørene våre for at de skal kunne levere dataverts-, databehandlings- og markedsføringstjenester til og på vegne av Lenovo.

Du kan endre Lenovo ID-passordet ditt eller deaktivere Lenovo ID-kontoen din ved å gå til account.lenovo.com og navigere til «My Profile», eller du kan kontakte oss på privacy@lenovo.com.

Varesalg og netthandel

Vi kan samle inn personopplysninger fra deg når du velger å legge inn en bestilling hos Lenovo. Dette kan omfatte navn, e-postadresse, fakturerings- og leveringsadresse, telefonnummer, betalingsopplysninger (for eksempel kreditt- eller debetkort), alder/fødselsdato, informasjon for personlig tilpasning av Lenovo-produkter eller -tjenester og i begrensede tilfeller, der slik informasjon er helt nødvendig for å kunne behandle bestillingen, personnummer eller en annen type nasjonalt ID-nummer. Lenovo bruker denne informasjonen for å legge til rette for behandling av bestillingen din og gjøre oss i stand til å kontakte deg hvis det oppstår et problem med bestillingen. Hvis du kjøper et produkt som trenger service, kan personopplysningene dine dessuten brukes til å innhente en kredittrapport, om nødvendig.

Vi kan dele denne informasjonen med tjenesteleverandører og partnere som er involvert i leveringsaktivitetene våre knyttet til varesalg og netthandel, for eksempel datavertsselskaper, betalingsleverandører, finansinstitusjoner, fraktselskaper og mobiloperatører (hvis operatørtjenester bestilles eller aktiveres via nettstedet vårt).

Kundeservice, kvalitetsovervåking og reparasjon

Visse supportaktiviteter i forbindelse med Lenovo-produkter og -tjenester kan også innebære at du kontakter Lenovo eller Lenovo kontakter deg, inkludert via telefon, e-post eller nettprat. Merk at vi i slike tilfeller kan ta opp samtaler i forbindelse med opplæring av ansatte og for kvalitetssikring. For å gi deg den tjenesten eller støtten du har bedt om, for eksempel teknisk support eller reparasjon i henhold til garantien for et Lenovo-produkt, kan Lenovo-kundestøtteansatte også samle inn og få tilgang til personopplysninger om deg, for eksempel brukerprofil, kontoinformasjon, kontaktinformasjon, produkt- og serviceidentifikatorer for Lenovo samt informasjon om hvordan du bruker Lenovo-produktet eller -tjenesten.

Enkelte Lenovo-kundestøtteansatte jobber for leverandører av slike tjenester til Lenovo og deres kunder, og de kan ha tilgang til informasjon om deg i denne sammenhengen. Lenovo bruker leverandører av dataverts-, databehandlings- og kommunikasjonstjenester (for eksempel nettpratverktøy) som støtte for disse aktivitetene.

I tillegg kan autoriserte Lenovo-distributører, -forhandlere eller reparatører av Lenovo-produkter også ha tilgang til noen opplysninger vedrørende kundestøtte, kvalitetssikring og produkter som er beskrevet her, for å kunne tilby støtte for produktet ditt eller levere en tjeneste du har bedt om, for eksempel reparasjon i henhold til garantien for Lenovo-produktet ditt.

Markedsføring, kampanjer, markedsundersøkelser og arrangementer

Hvis du velger å motta markedsførings-, reklame- eller kampanjemeldinger fra Lenovo og/eller deres partnere, for eksempel via e-post eller push-meldinger i produktet, eller hvis du velger å delta i et arrangement, en konkurranse eller en spørreundersøkelse, samler vi inn personopplysninger og ikke-personopplysninger om deg for å hjelpe oss med å håndtere disse kampanjene og meldingene, eller for å gjøre det enklere for deg å delta. Særlig kan vi samle inn navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, alder/fødselsdato, Lenovo-produktinformasjon, brukerprofildata og andre personopplysninger du velger å oppgi. Vi kan også bruke denne informasjonen til å sende til deg produktstøttemeldinger, kunngjøringer, nyhetsbrev og – når dette er tillatt i henhold til gjeldende lover – invitasjoner til å delta i undersøkelser om kundetilfredshet.

Lenovo og utvalgte tjenesteleverandører eller partnere – inkludert reklame-, annonse-, undersøkelses- og eventselskaper – kan også bruke informasjonen du oppgir, til å gjennomføre kampanje-, kundetilfredshets- eller produktstøtteaktiviteter på våre vegne eller i forbindelse med et felles arrangement eller en felles kampanje for Lenovo og det aktuelle selskapet. Lenovo kan også bruke leverandører av dataverts- og databehandlingstjenester som støtte for slike aktiviteter, samt eksterne verktøy til å finne ut mer om forbrukertrender, åpnings-/klikkfrekvenser for markedsførings-e-post og så videre. I tillegg kan vi hente inn data fra tredjepartskilder, for eksempel forbrukerforskningsfirmaer, som supplement til informasjonen vi samler inn fra deg. Hvis du vil ha mer informasjonen om hvordan vi bruker tredjeparts informasjonskapsler og relatert teknologi på nettstedene våre for å støtte markedsførings- og annonseaktiviteter på nettet, kan du lese delen «Bruker Lenovo informasjonskapsler, tagger, nettvarder, statistikk og relatert teknologi til nettannonsering og andre formål?» nedenfor.

Du mottar meldinger fra Lenovo relatert til transaksjoner, for eksempel bestillingsbekreftelser. Du trenger ikke abonnere på Lenovo-markedsføringsmeldinger for å kunne kjøpe produkter fra Lenovo. Du kan velge å avslutte abonnementet ved å følge instruksjonene som er inkludert i disse meldingene, ved å endre preferansene i kontoinnstillingene dine, eller ved å kontakte oss på privacy@lenovo.com.

Lojalitetsprogrammer

Lenovo kan gi kundene muligheten til å delta i lojalitetsprogrammer som gir rabatter, kuponger eller andre insentiver. Det er helt valgfritt å delta i disse programmene, og deltakelse er ikke nødvendig for å kunne handle hos Lenovo, men innsamling av enkelte personopplysninger er nødvendig hvis du velger å delta.

Informasjonen som samles inn i forbindelse med registrering og deltakelse i Lenovo-lojalitetsprogrammer, kan inkludere navn, adresse, e-postadresse, alder/fødselsdato, Lenovo-produktinformasjon, brukerprofildata og eventuelt andre personopplysninger du velger å oppgi. Denne informasjonen kan deles med tjenesteleverandører og partnere for Lenovo for administrering av lojalitetsprogrammer på våre vegne. Lenovo kan også bruke leverandører av dataverts- og databehandlingstjenester som støtte for slike aktiviteter. Du kan melde deg ut av et Lenovo-lojalitetsprogram ved å følge trinnene i programreglene for det aktuelle programmet.

Sosiale medier

Noen av nettstedene inneholder funksjoner og koblinger for sosiale medier, for eksempel et felt med koblinger til Lenovo sin tilstedeværelse på bestemte nettsteder (f.eks. Lenovo-siden på Facebook, Lenovo-feeden på Twitter). Disse funksjonene kan samle inn IP-adressen din og informasjon om hvilken side du besøker på nettstedet vårt, og konfigurere en informasjonskapsel som gjør at funksjonen virker som den skal. Funksjoner og miniprogrammer for sosiale medier drives enten av et annet selskap eller direkte på nettstedet vårt. Din samhandling med disse funksjonene er underlagt retningslinjene for personvern for selskapet som tilbyr dem.

Du kan også få tilgang til enkelte Lenovo-nettstedopplevelser og -kontoopplysninger ved å logge på diverse nettsteder for sosiale medier, som Facebook, Google, Twitter osv. Hvis du velger å logge på via disse tjenestene, kan Lenovo samle inn visse opplysninger fra kontoen din, inkludert offentlig profil, e-postadresse, alder/fødselsdato, kontaktlister, interesser, ting du liker, og hvor du befinner deg. Lenovo kan koble til eller på andre måter inkludere denne informasjonen i Lenovo-brukerprofilen din og, hvis du har valgt å motta markedsføringsmeldinger, kan vi bruke denne informasjonen til analyse- og markedsføringsformål. Hvilke typer informasjon som oppgis, kan være avhengig av personverninnstillingene for kontoen din i det sosiale mediet. Se personvernerklæringen i de aktuelle sosiale medier-tjenestene hvis du vil ha mer informasjon.

Blogger og diskusjonsfora

Hvis du velger å delta i Lenovo-blogger eller -diskusjonsfora, må du være oppmerksom på at informasjonen du legger ut der, i stor grad kan bli tilgjengelig for andre, muligens både i og utenfor Lenovo, som har tilgang til bloggen, diskusjonsforumet eller nettpratrommet. Vær også klar over at enkelte blogger, fora og nettpratrom kan være drevet av andre organisasjoner enn Lenovo og/eller ha ytterligere regler og vilkår. Deltakernes egne meninger i blogger, fora eller nettpratrom er vedkommendes egne og skal ikke anses for å gjenspeile meningene til Lenovo.

Skussmål

Lenovo viser iblant produktvurderinger, skussmål og andre anbefalinger fra fornøyde kunder på nettstedene våre. Det er ofte tjenesteleverandørene våre som administrerer slike vurderinger og relaterte nettstedfunksjoner. Med ditt samtykke publiserer vi kanskje kommentarene dine sammen med navnet ditt. Hvis du vil oppdatere eller slette kommentarene dine, kan du kontakte oss på privacy@lenovo.com.

Ansettelsessøknader

Kanskje velger du å sende Lenovo personopplysninger hvis du uttrykker interesse for ansettelsesmuligheter hos Lenovo, for eksempel ved å sende inn en søknad eller CV via nettstedene våre. Vi gir tydelig beskjed om hva slags informasjon vi samler inn fra deg, når du sender inn søknaden din. Informasjonen inkluderer navn, kontaktinformasjon, bakgrunn, utdannelse, ansettelseshistorikk og annen informasjon som normalt brukes til å evaluere kandidater for ansettelse. Vi bruker denne informasjonen utelukkende til å evaluere deg som kandidat for ansettelse og deler den bare med tjenesteleverandørene som støter disse aktivitetene, for eksempel rekrutteringsbyråer som jobber på vegne av Lenovo, og bakgrunnssjekkselskaper som bidrar til å gjennomgå kandidatsøknader. Lenovo kan bruke tjenesteleverandører som hjelp til å behandle og administrere informasjonen som samles inn i denne sammenhengen, inkludert bedrifts- og konserntjenester for Lenovo. Vi kan også supplere mottatte ansettelsessøknader med informasjon som er funnet via offentlig tilgjengelige ressurser, som LinkedIn-profiler.

Forretningssamarbeid

Hvis du representerer en Lenovo-forretningspartner (f.eks. en distributør eller forhandler av Lenovo-produkter), kan det hende du besøker et Lenovo-nettsted som er spesielt beregnet på Lenovo-forretningspartnere. Vi kan bruke personopplysningene du velger å oppgi via dette nettstedet, til å administrere og utvikle forretningssamarbeidet med deg og selskapet du representerer. Dette kan for eksempel innebære at vi bruker informasjonen din til å sende deg detaljer om Lenovo-programmer for forretningspartnere. Det kan også innebære at vi deler visse opplysninger med andre forretningspartnere (underlagt taushetspliktsavtaler som eventuelt eksisterer) eller eksisterende eller potensielle Lenovo-kunder. For bestemte transaksjoner eller programmer kan vi også kontakte deg i forbindelse med kunde- eller markedsundersøkelser. Informasjonen som brukes til slike formål, kan deles med tjenesteleverandører som hjelper oss med å administrere slike nettsteder eller forhold, for eksempel selskaper som jobber med datavertstjenester og databehandling, og annonse-, markedsførings-, event- og undersøkelsespartnere, slik at de kan gjennomføre salg, reklamekampanjer eller undersøkelser på våre vegne.

Leverandøradministrering

Hvis du representerer en Lenovo-leverandør, kan det hende du besøker et Lenovo-nettsted som er spesielt beregnet på bruk av Lenovo-leverandører. Vi kan bruke informasjonen som oppgis på dette nettstedet, i forbindelse med inngåelse eller gjennomføring av transaksjoner med deg. Dette kan for eksempel innebære deling av informasjon med andre deler av Lenovo samt Lenovos forretningspartnere, kunder, fraktselskaper, finansinstitusjoner, postvesen eller offentlige myndigheter som er involvert i gjennomføring av transaksjoner. Den kan også brukes til å administrere eller utvikle samarbeidet med deg, leverandøren du representerer, og/eller andre Lenovo-leverandører generelt sett.

Fusjoner og oppkjøp

Det kan oppstå situasjoner der Lenovo bestemmer seg for å selge, kjøpe, fusjonere eller på andre måter omorganisere virksomheten i enkelte land. Du blir varslet via e-post og/eller et godt synlig varsel på nettstedet vårt ved eventuelle endringer i eierskap eller bruk av personopplysningene dine samt om eventuelle valg du har angående personopplysningene dine. En slik transaksjon kan innebære videreformidling av personopplysninger til potensielle eller faktiske kjøpere eller mottak av slik informasjon fra selgere.

Juridiske krav og håndheving av rettighetene våre

Personopplysninger kan bli underlagt stevninger, etterlysninger, ordre eller etterforskning av kriminell og antibedrageri, enten fra rettsvesenet eller andre myndigheter. Derfor kan vi, når vi tror i god mener at loven krever det, avsløre personopplysninger eller annen informasjon til lovgivende eller offentlige instanser, domstoler, tribunaler og rettshåndhevelsesorganer. Det kan også hende at vi må oppgi personopplysninger eller annen informasjon for å beskytte rettighetene våre og din egen eller andres sikkerhet, eller for å etterforske tyveri eller svindel. I tillegg til det ovennevnte kan det være forhold som krever at vi videreformidler personopplysningene dine til andre parter, inkludert, men ikke begrenset til, juridiske rådgivere eller inkassobyråer.

Bruker Lenovo informasjonskapsler, tagger, nettvarder, statistikk og relatert teknologi til nettannonsering og andre formål?

I likhet med de fleste andre nettsteder samler vi automatisk inn enkelte opplysninger og lagrer dem i loggfiler. Noen ganger samler vi inn informasjon om besøkendes atferd mens de er på nettstedene våre, for å hjelpe oss til å yte bedre kundestøtte, forbedre kvaliteten på nettstedopplevelsene våre eller distribuere annonser.

For eksempel holder vi oversikt over hvilke domener besøkende kommer fra når de besøker nettstedet vårt, og vi måler besøksaktivitet på Lenovo-nettstedene, men vi gjør dette på måter som ikke muliggjør direkte identifikasjon av enkeltbesøkende (vi kaller dette «ikke-identifiserbar informasjon»). Lenovo – eller andre på våre vegne – kan bruke disse dataene til å analysere trender og statistikk, forbedre nettstedene våre eller vise annonser.

Klikkbaner

Når vi samler inn personopplysninger fra deg i forbindelse med en transaksjon, kan vi hente ut enkelte opplysninger fra denne transaksjonen i et ikke-identifiserbart format og kombinere dem med annen ikke-identifiserbar informasjon. Denne informasjonen kalles noen ganger en «klikkbane». Denne informasjonen brukes og analyseres bare på et overordnet nivå for å hjelpe oss med å forstå trender og mønstre. Denne informasjonen gjennomgås ikke enkeltvis.

Informasjonskapsler og nettannonsering

For å kunne tilby og levere en tilpasset nettstedopplevelse kan Lenovo bruke informasjonskapsler til å lagre og bidra til å spore informasjon om deg. Når det kreves av gjeldende lovverk, henter Lenovo inn samtykke fra deg før enkelte informasjonskapsler brukes under ditt besøk på Lenovo-nettstedet, og/eller du får muligheten til å velge hva slags informasjonskapsler som skal aktiveres eller deaktiveres. Informasjonskapsler er små stykker med data som sendes til nettleseren din fra en nettserver og lagres på harddisken til datamaskinen din. Lenovo bruker informasjonskapsler som en påminnelse om hvem du er, og for å hjelpe deg med å navigere på nettstedene våre. Med informasjonskapsler kan vi lagre preferansene dine og innholdet i handlevognen din, slik at du ikke må legge inn dette på nytt for hvert besøk.

Vi bruker informasjonskapsler også for å velge ut relevante, interessebaserte annonser som skal vises til brukeren. I denne forbindelse kan Lenovo bruke tjenester som leveres av selskaper som Google Analytics for Display Advertisers, Remarketing with Google Analytics, Google Display Network Impression Reporting, DoubleClick Campaign Manager og Google Analytics Demographic and Interest Reporting, som hjelp til å forstå kundenes bruk av nettstedene og produktene våre, og for å levere og administrere interessebaserte annonser. Disse tjenestene kan samle inn informasjon, som IP-adressen din, som sendes av nettleseren din eller via informasjonskapsler.

I tillegg gjør informasjonskapsler og relatert teknologi at vi kan måle nettstedtrender og trafikkmønstre, for eksempel hvilke områder av Lenovo-nettstedet du har besøkt, og hvilket nettsted du kom fra, at vi kan forenkle navigeringen på nettstedet, utforme nettstedet på en måte som gjør det mer effektivt og morsomt å bruke, gi deg produktanbefalinger og levere en Lenovo-produktannonse mens du navigerer et nettsted, inkludert ikke-Lenovo-nettsteder. Lenovo og tjenesteleverandørene, inkludert Google og DoubleClick, bruker informasjonskapsler til å rapportere hvordan annonsevisningene, annen bruk av annonsetjenester og samhandling med disse annonsevisningene og -tjenestene er relatert til besøk på nettstedet vårt. Hvis du ikke ønsker at denne informasjonen skal brukes til å vise deg interessebaserte annonser, kan du velge bort dette ved å følge trinnene nedenfor. Det kan hende du fortsatt ser generiske annonser. Lenovo kan også supplere informasjonen som samles inn via informasjonskapsler og relatert teknologi, med informasjon som er hentet fra andre kilder, inkludert tredjeparter.

Bruken av slike informasjonskapsler er relativt vanlig. De fleste nettlesere er i utgangspunktet konfigurert til å godta dem. Hvis du imidlertid ikke ønsker at informasjonskapsler skal lagres, har du følgende valg:

  • Ikke bruk nettstedene våre.
  • Konfigurer nettleseren til å varsle deg når du mottar en informasjonskapsel.
  • Konfigurer nettleseren til å avvise bruk av informasjonskapsler.
  • Benytt deg av valgene for godkjenning og administrering av informasjonskapsler som tilbys av Lenovo-nettsteder (hvis tilgjengelig og i henhold til gjeldende lovverk).
  • Slett informasjonskapslene etter besøk på nettstedet vårt.
  • Naviger på nettstedet vårt med nettleserinnstillingen for anonym bruk (kalt «Inkognito» i Chrome, «InPrivate» i Internet Explorer, «Privat nettlesing» i Firefox og Safari osv.)

Merk imidlertid at noen Lenovo-nettsteder kanskje ikke reagerer på «Ikke spor»-signaler som sendes av enkelte nettlesere. Du må også være klar over at noen funksjoner på Lenovo-nettstedet kanskje ikke virker som de skal hvis du ikke godtar informasjonskapsler.

Hvis du ikke vet hvordan du administrerer eller sletter informasjonskapsler, eller hvis du ønsker å velge bort enkelte målrettede annonser som er basert på nettleserloggen din, anbefaler vi at du går til www.networkadvertising.org/choices/, www.aboutads.info eller www.youronlinechoices.eu for å få detaljert veiledning, inkludert for hvordan du velger bort dette.

Hvis du vil velge bort Google Analytics for Display Advertisers og/eller melde deg ut av det tilpassede Google-displaynettverket, kan du gjøre dette ved å gå til Googles annonseinnstillinger. Det kan også være lurt å benytte seg av nettlesertillegget for bortvelging av Google Analytics hvis du vil velge bort Google Analytics. Hvis du trenger informasjon om hvordan du går frem i nettleseren på ditt produkt eller din mobilenhet, kan du sjekke Hjelp-menyen eller produkthåndboken for den aktuelle nettleseren eller mobilenheten.

Lokalt lagrede objekter

Noen Lenovo-nettstedopplevelser kan dessuten bruke såkalte LSO-objekter (Local Storage Objects), for eksempel Flash-informasjonskapsler og HTML5 fra tjenesteleverandørene og partnerne til Lenovo, til å lagre innholdsinformasjon og -preferanser på enheten din. Forskjellige nettlesere kan ha sine egne administreringsverktøy for fjerning av HTML5-LSO-er. Finn ut hvordan du administrerer Flash-informasjonskapsler.

Adobe Marketing Cloud Device Cooperative

Enkelte Lenovo-virksomheter og -nettsteder er med i Adobe Marketing Cloud Device Cooperative for bedre å forstå hvordan du bruker enkelte av nettstedene og appene våre på forskjellige enheter, og for å levere skreddersydde kampanjer. Finn ut mer om hvordan Adobe gjør dette, og hvordan du melder deg ut av dette programmet.

Nettvarder og annen teknologi

Noen Lenovo-nettsteder bruker også nettvarder eller annen teknologi som JavaScript og eTags for å kunne tilby mer skreddersydd kundestøtte på disse nettstedene. Slik teknologi kan være i bruk på en rekke sider på Lenovo-nettsteder. Når en besøkende åpner disse sidene, genereres det en ikke-identifiserbar melding om besøket. Denne kan bli behandlet av oss eller tjenesteleverandørene våre. Disse nettvardene fungerer vanligvis i kombinasjon med informasjonskapsler. Hvis du slår av informasjonskapsler, registrerer nettvardene og annen teknologi fortsatt besøk på disse sidene, men meldingene de genererer, kan ikke knyttes til annen ikke-identifiserbar kapselinformasjon og blir derfor ignorert.

Personlig tilpassede URL-koblinger

Innimellom kan vi tilpasse nettstedene våre personlig for enkelte besøkende. Hvis du besøker et av disse nettstedene, ser du kanskje at det er tilpasset med hensyn til produkter og/eller tjenester vi tror du kan være interessert i, basert på din tidligere samhandling med Lenovo og informasjon du har gitt oss. Mens du besøker disse nettstedene, kan det hende vi samler inn informasjon om besøket ditt for bedre å skreddersy nettstedet etter dine interesser. Du kan få en invitasjon til å besøke et av disse nettstedene i form av en personlig tilpasset URL i en e-post, en melding på registreringssiden for nettstedet eller som respons på at du logger på et bestemt nettsted.

Selger Lenovo personopplysningene mine?

Nei. Lenovo selger ikke personopplysninger. Som beskrevet i avsnittene ovenfor kan Lenovo dele personopplysninger med Lenovo, tredjeparts tjenesteleverandører og partnere, slik at de kan støtte produktene og nettstedene våre, eller for å tilby tilleggstjenester til Lenovo, kundene deres og brukerne av produktene deres. I denne forbindelse iverksetter Lenovo nødvendige tiltak for å sikre at disse tjenesteleverandørene og partnerne oppfyller standardene våre for robust personvern og sterk sikkerhet. Lenovo selger imidlertid ikke personopplysninger, og vi har ikke solgt personopplysninger i løpet av de tolv månedene frem mot 1. desember 2020. Hvis Lenovo på noe tidspunkt bestemmer seg for å selge personopplysninger, gir vi behørig forhåndsvarsel og mulighet til å samtykke i henhold til gjeldende lovverk.

Overfører Lenovo personopplysningene mine til andre land?

Lenovo er en global organisasjon med juridiske enheter, forretningsprosesser, ledelsesstrukturer og tekniske systemer som krysser landegrenser. Derfor kan vi, der det er tillatt i henhold til lovgivningen, dele personopplysninger innenfor Lenovo (inkludert med datterselskaper, tilknyttede selskaper og overordnede selskaper) og med tjenesteleverandører og forretningspartnere og overføre informasjonen til andre land der vi har virksomhet (herunder blant annet USA og Kina). Uansett hvor informasjonen din overføres og oppbevares, er retningslinjene våre for personvern og sikkerhet utformet for å beskytte personopplysningene dine over hele verden.

Noen land har personvernlover som ikke tilsvarer personvernlovene i ditt eget land, og det kan hende at politimyndigheter i disse jurisdiksjonene ber om tilgang til dataene dine. I slike land kommer Lenovo fortsatt til å håndtere informasjonen din som beskrevet her, og vi tar forholdsregler som nødvendig for å overholde gjeldende lover for databeskyttelse ved overføring og behandling av informasjonen din.Når det er nødvendig, kommer Lenovo også til å opprettholde avtaler mellom selskaper i Lenovo-konsernet eller med Lenovo-partnere eller -tjenesteleverandører for å styre overføring, behandling og beskyttelse av personopplysninger.

Lenovo bruker standard kontraktsmessige klausuler som et av virkemidlene for å bidra til overføring av personopplysninger fra og innenfor EU og det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS).

Hvor lenge lagres personopplysningene mine?

Lenovo har til hensikt å beholde informasjon, inkludert personopplysninger, kun så lenge det er nødvendig for forretningsformål eller andre viktige formål, og å slette personopplysninger på en sikker måte når disse formålene er oppfylt. Vi beholder informasjonen din, inkludert personopplysningene, så lenge noen av følgende omstendigheter gjelder:

  • kontoen eller abonnementet er aktivt
  • for å kunne gi deg tjenester eller støtte som du måtte be om
  • for sikring av nødvendig funksjonalitet og ytelse for Lenovo-produkter og -nettsteder, inkludert ansvar knyttet til produktgarantiene våre
  • for å overholde gjeldende lover, inkludert for skatte- og revisjonsformål
  • for å håndheve rettighetene våre, inkludert rettstvister og inkassokrav

Hvordan beskyttes informasjonen min?

Vi iverksetter standard tekniske og organisatoriske tiltak når vi overfører informasjon fra nettstedene våre til serverne våre, når vi lagrer data, og når vi deler data med tredjeparter. Som nødvendig bruker vi for eksempel kryptering ved overføring av sensitiv informasjon, for å verne om informasjonen din. Når vi deler opplysningene dine med tredjeparter, iverksetter vi rimelige og passende tiltak for å sørge for at partene er kontraktsbundet til å beskytte og bruke informasjonen på en ansvarsfull måte.

Husk imidlertid at ingen produkter, programvarer eller dataoverføringer kan garanteres å være ett hundre prosent trygge. Selv om vi har iverksatt passende tiltak for å verne om informasjonen din, kan Lenovo derfor ikke bekrefte eller på andre måter garantere for sikkerheten på nettstedene våre eller eventuell informasjon du gir oss. Du bruker nettstedene våre på egen risiko.

Hva med personvernet til barnet mitt?

Nettstedene våre er beregnet på voksne og barn fra 16 år og oppover eller tilsvarende lavalder i den aktuelle jurisdiksjonen, som har tillatelse fra foreldre eller foresatte til å bruke dem. Lenovo ønsker ikke å samle inn personopplysninger fra barn under 16 år. Personer under 16 år skal ikke oppgi personopplysninger til Lenovo.

Hvis Lenovo finner ut at et barn under 16 år, eller tilsvarende lavalder i den aktuelle jurisdiksjonen, har sendt inn personopplysninger til Lenovo, iverksetter vi nødvendige tiltak for å slette personopplysningene så snart som mulig, og vi bruker dem ikke til noe formål. Lenovo oppfordrer foreldre til å innta en aktiv rolle i barnas bruk av interaktive ressurser og informere barna om potensielle farer ved å oppgi personopplysninger.

Hva er mine rettigheter når det gjelder databeskyttelse?

Gjeldende lover for databeskyttelse kan gi deg rett til å kontrollere hvordan vi bruker og behandler personopplysningene dine. Dette kan omfatte retten (i) til å be om tilgang til og en kopi av personopplysningene dine, (ii) til å be om korrigering eller sletting av personopplysningene dine, (iii) til å motsette deg behandling av personopplysningene dine, (iv) til å begrense behandlingen av og avslå eventuelle salg av personopplysningene dine og (v) til dataflytting. Der vi bruker personopplysningene dine med ditt samtykke, har du også rett til å trekke tilbake samtykket ditt når som helst, selv om dette ikke påvirker bruken vår av personopplysningene dine før tilbaketrekkingen. I tillegg kan du ha muligheten til å gå gjennom, korrigere eller slette visse personopplysninger via Lenovo-kontoen din, hvis du har en.

For å håndheve rettighetene dine som beskrevet ovenfor kan du sende inn en personvernforespørsel eller kontakte privacy@lenovo.com. Vi gjennomgår, besvarer og følger opp slike forespørsler i henhold til gjeldende lover for databeskyttelse.

Merk at vi iverksetter tiltak i samsvar med gjeldende lover og standardene våre for personvern og sikkerhet for å bekrefte identiteten din før vi gir deg tilgang til personopplysningene dine eller på andre måter etterkommer forespørselen din. Hvis du har en Lenovo-konto, kan vi bekrefte identiteten din ved å be deg om å logge på kontoen din. Hvis du ikke har en Lenovo-konto eller en e-postadresse registrert hos oss, kan det hende vi ber om ytterligere begrenset informasjon fra deg for å bekrefte identiteten din. Merk at hvis du ikke har en konto hos Lenovo eller en e-postadresse registrert hos oss, eller hvis vi ikke kan bekrefte identiteten din i registrene våre, kan det hende vi må avvise forespørselen din.

Du kan også bruke en autorisert representant til å sende inn en forespørsel under dette avsnittet på dine vegne. Hvis du velger å få en autorisert representant til å sende inn en slik forespørsel på dine vegne, krever Lenovo (i) at du gir den autoriserte representanten skriftlig tillatelse til å gjøre dette, og (ii) at representanten din skal bekrefte identiteten sin direkte overfor Lenovo. Lenovo kan avvise forespørsler fra representanter som ikke oppfyller disse kravene.

Du har i tillegg rett til, når som helst, å sende inn spørsmål eller klager til Datatilsynet eller tilsvarende nasjonal myndighet for databeskyttelse.

Hvordan kontakter jeg Lenovo-programmet for personvern?

Hvis du vil håndheve rettighetene dine som beskrevet ovenfor, kan du sende inn en personvernforespørsel.

Hvis du har flere spørsmål om denne personvernerklæringen, kan du kontakte Lenovo på privacy@lenovo.com eller via vanlig post eller på følgende andre måter:

Lenovo Group Limited
Attn: Privacy Program
8001 Development Drive
Morrisville, NC, USA 27560

Du finner ytterligere Lenovo-kundestøtteinformasjon, inkludert telefon og nettprat, på www.lenovo.com/contact.

Personvernerklæringen for nettsteder (nedenfor) ble nylig oppdatert. Les den forrige versjonen.

Om denne erklæringen

Denne erklæringen dekker følgende

Personvernet ditt er viktig for Lenovo og Motorola.

Denne personvernerklæringen gjelder data som samles inn gjennom programvare og tjenester som leveres av Lenovo og dets tilknyttede selskaper, inkludert Motorola Mobility LLC («Motorola») (samlet kalt «Lenovo»), som er tilgjengelige for bruk på Lenovo-produkter, inkludert personlige datamaskiner (PC-er), nettbrett, arbeidsstasjoner, smarttelefoner, smartkontorenheter, hodesett med virtuell eller utvidet virkelighet, og tingenes internett-enheter (samlet kalt «Lenovo-produkter»). Denne erklæringen gjelder også Lenovo-programvare du kan bruke på produkter eller enheter som ikke er fra Lenovo. Denne personvernerklæringen beskriver informasjonspraksis for Lenovo-produkter, inkludert hvilke typer informasjon som samles inn, hvordan Lenovo bruker informasjonen og til hvilke formål, hvem informasjon deles med, og hvordan Lenovo beskytter informasjonen. Blant emnene som beskrives, er også valgene dine når det gjelder bruk, tilgang, korrigering og sletting av personligopplysningene dine.

Personvernerklæringen for produktet nedenfor ble nylig oppdatert. Se gjennom tidligere versjon.

Denne erklæringen dekker ikke følgende

Lenovo samler også inn personligopplysninger via Lenovos nettsteder og andre kilder. Hvis du vil vite mer om retningslinjene våre for personvern for nettsteder, kan du gå til personvernerklæringen vår for nettsteder. I tillegg gjelder ikke denne erklæringen for produkter og tjenester som leveres av Lenovo Data Center Group (DCG), produkter og tjenester som leveres av Lenovo Software (også kjent som Stoneware, Inc.), eller tredjepartsprogramvare og andre tjenester som du installerer på eller benytter deg av via Lenovo-produkter. Denne erklæringen gjelder heller ikke for visse produkter som Lenovo lisensierer til andre selskaper.

Endringer i denne erklæringen

Hvis vi endrer denne erklæringen, gjør vi tidligere versjoner tilgjengelige, slik at du kan se når endringene ble gjort og hva endringene er. Hvis vi gjør vesentlige endringer i denne erklæringen, varsler vi deg via en melding på Lenovos nettsted eller via e-post (sendes til e-postadressen som er angitt i kontoen din) før endringen trer i kraft. Der dette er nødvendig i henhold til gjeldende lover om databeskyttelse, ber vi deg om å godta eventuelle vesentlige endringer som påvirker hvordan vi bruker personopplysningene dine. Vi oppfordrer deg til å sjekke denne siden jevnlig for å få den nyeste informasjonen om retningslinjene våre for personvern.

Personvernerklæringen for produktet nedenfor ble nylig oppdatert. Se gjennom den tidligere versjonen.

Flerbrukerfunksjoner

Vær oppmerksom på at sekundære brukere og gjestebrukere av Lenovo-produkter som har støtte for flere brukere, kanskje ikke har de samme mulighetene til å kontrollere innstillinger, tillatelser og valg knyttet til innsamling, bruk og deling av informasjon som den primære brukeren kan ha.

Hvilken informasjon samler Lenovo inn, hvordan brukes denne informasjonen, og deles personopplysninger med tredjeparter?

Lenovo samler inn informasjon om deg og Lenovo-produktene, og bruker denne informasjonen til å få Lenovo-produktene til å fungere best mulig og hjelpe deg med å få mest mulig ut av dem. Vær oppmerksom på at hvis du i enkelte tilfeller ikke gir oss personopplysninger der det er nødvendig, kan det hende at vi ikke kan tilby deg de Lenovo-produktene, -opplevelsene eller -funksjonene du har bedt om. Nedenfor finner du en beskrivelse av hvordan vi samler inn, bruker og deler informasjon om deg eller produktet ditt i visse sammenhenger. Hvis du vil vite mer om hvordan bestemte applikasjoner kan samle inn og bruke informasjon, kan du se avsnittene «Lenovo-applikasjoner» og «Motorola-applikasjoner» i denne erklæringen.

Brukerprofilen din

Brukerprofilen din kan bestå av informasjon, inkludert personopplysninger, som du har samtykket til at vi kan samle inn fra deg under din samhandling med Lenovo, for eksempel bruk av visse områder av nettstedene våre, fra Lenovo ID-, Min konto-, Pass- eller Motorola ID-kontoen din, gjennom kontakt med kundeservicerepresentantene våre, fra registreringsinformasjon om Lenovo-produkter, og fra visse Lenovo-produkter og -tjenester du bruker. Med brukerprofilen din kan Lenovo gjøre følgende:

  • Gi visse Lenovo-produkter og -tjenester informasjonen de trenger for å fungere.
  • Feilsøke eventuelle problemer du måtte ha med Lenovo-produkter, -tjenester eller -nettsteder.
  • Foreslå måter å gjøre Lenovo-produktene, -tjenestene og -nettstedene dine bedre på.
  • Gi deg nyheter, oppdateringer og informasjon om Lenovo-produkter og -tjenester.
  • Hvis du velger å motta markedsføringsinformasjon, kan vi gi deg informasjon om andre Lenovo-produkter eller -tjenester du kan være interessert i.

Avsnittene nedenfor beskriver nærmere hvilke typer informasjon som kan finnes i en brukerprofil, hvordan Lenovo bruker denne informasjonen, om informasjonen deles med tredjeparter og visse valgmuligheter du kan ha når det gjelder informasjonen.

Registrering av Lenovo ID, Motorola ID og Lenovo-produkter

Når du velger å opprette en Lenovo ID, en Motorola ID, registrere Lenovo-produktet eller opprette en konto via Min konto eller Passport, samler vi inn informasjon, inkludert personopplysninger, om deg og Lenovo-produktene dine. Vi bruker Lenovo ID eller Motorola ID og relatert registrerings- og kontoinformasjon til å identifisere deg, inkludert når du bruker visse av applikasjonene våre (for eksempel Lenovo Vantage) og interaktive tjenester (for eksempel nettbutikkene og kundeserviceområdene våre).

Hvis du velger å opprette en Lenovo ID eller Motorola ID, eller ønsker å registrere produktene, må vi samle inn informasjon fra deg, for eksempel navn, adresse, e-postadresse, språk, region/land, produkttype/modell, produktserienummer, dato for produktregistrering og aktiveringsdata om operativsystemet. Vi bruker denne informasjonen til å administrere kontoen eller profilen din, tilby tjenester du har bedt om, og til å sende deg kommunikasjon, inkludert markedsføringsmeldinger du velger å motta fra Lenovo. Informasjonen som samles inn og oppbevares av Lenovo til slike formål, kan deles med tjenesteleverandørene våre for at de skal kunne levere tjenester for datalagring, databehandling og markedsføring til og på vegne av Lenovo.

Du kan endre Lenovo ID-passordet eller deaktivere Lenovo ID-kontoen ved å gå til account.lenovo.com og navigere til «Min profil», eller du kan kontakte oss på privacy@lenovo.com. Du kan administrere Motorola ID-kontoen din ved å gå til accounts.motorola.com eller kontakte oss på privacy@motorola.com.

Produktfunksjonalitet og -bruk

Enkelte produkter, programvare og tjenester fra Lenovo må automatisk samle inn og lagre nødvendig ytelsesinformasjon for å fungere. Denne informasjonen omfatter produkt- og enhetsidentifikatorer, tekniske data og annen ikke-personlig informasjon. Noe av denne informasjonen kan bli overført til Lenovos servere. Ved bruk samler Lenovo-produkter også automatisk inn grunnleggende informasjon om installerte applikasjoner. Dette omfatter blant annet hvorvidt en applikasjon er installert eller aktivert på Lenovo-produktet.

Du kan også velge å gi oss ytterligere informasjon om din bruk av Lenovo-programvare og -applikasjoner. Informasjonen vi samler inn, omfatter hvor ofte du bruker en applikasjon, hvilke funksjoner du bruker i den og applikasjonsytelsen.

Bruksinformasjonen vi innhenter for dette formålet, identifiserer ikke deg eller Lenovo-produktene dine direkte med mindre du har valgt å aktivere forbedret enhetsstøtte eller «hjelpe til med å forbedre» funksjonaliteten til Lenovo-produktene dine, og du har samtykket i å motta markedsføringskommunikasjon fra Lenovo.

Vi bruker denne informasjonen om programvarebruk til å analysere Lenovo-applikasjonenes ytelse, for å utvikle ytterligere forbedringer for fremtidige versjoner og til å sende deg service- og kundeservicerelatert (f.eks. ikke-markedsføringsmessig) kommunikasjon. Denne informasjonen kan deles med tjenesteleverandørene våre, for eksempel partnere innen datavertstjenester, databearbeiding og programvareutvikling som gir støtte til Lenovo-produkter.

Hvis du vil deaktivere denne innsamlingen av informasjon, kan du gjøre det i personverninnstillingene i det bestemte produktet eller programmet. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du deaktiverer innsamlingen av bestemt informasjon om programvarebruk, kan du (i) åpne Lenovo-produktets innstillingsapplikasjon og slå av innsamling av bruksstatistikk (eller et alternativ med lignende ordlyd), (ii) avinstallere et bestemt program i enhetens kontrollpanel eller via innstillingsmenyen, eller (iii) gå til Lenovos støtteside (for PC-produkter) om begrensing av innsamling av bruksdata.

Holde programvaren oppdatert

Vi samler automatisk inn visse begrensede, ikke-personlig identifiserbare opplysninger om Lenovo-produktene dine for å finne ut om programvaren du bruker, er den nyeste versjonen. Årsaken er at vi vil kunne levere programvareoppdateringer (inkludert sikkerhetsoppdateringer), utvikle nye produkter og programvarefunksjoner, samt rette opp feil slik at Lenovo-produktene fungerer jevnere og mer effektivt.

Kundeservice, kvalitetsovervåking og reparasjon

Visse kundestøtteaktiviteter i forbindelse med Lenovo-produkter og -tjenester kan også innebære at du kontakter Lenovo eller Lenovo kontakter deg, inkludert via telefon, e-post eller chat. Vær oppmerksom på at vi i slike tilfeller kan ta opp samtaler i forbindelse med opplæring av ansatte og for kvalitetssikring. For å gi deg den tjenesten eller støtten du har bedt om, for eksempel teknisk support eller reparasjon under en garanti for et Lenovo-produkt, kan Lenovos kundeservicepersonell også samle inn og få tilgang til personopplysninger om deg, for eksempel brukerprofil, kontoinformasjon, kontaktinformasjon, produkt- og serviceidentifikatorer og informasjon om hvordan du bruker Lenovo-produkter og -tjenester.

Enkelte av Lenovo-kundeservicerepresentantene jobber for leverandører av slike tjenester til Lenovo og dets kunder, og de kan ha tilgang til informasjon om deg i denne sammenhengen. Lenovo bruker leverandører av vertstjenester, databehandling og kommunikasjonstjenester (for eksempel nettpratverktøy) til støtte for disse aktivitetene.

I tillegg kan autoriserte Lenovo-distributører, forhandlere eller reparatører av Lenovo-produkter også ha tilgang til noe informasjon vedrørende kundetjenester, kvalitetssikring og produkter beskrevet her, for å gi støtte for produktet ditt eller for å levere en tjeneste du har bedt om, for eksempel reparasjon i henhold til en garanti for Lenovo-produktet ditt.

Forbedret kundestøtte

Du kan velge å gi oss ytterligere informasjon om hvordan du bruker Lenovo-produktet, slik at vi kan gi mer effektiv eller forbedret kundeservice, inkludert skreddersydd feilsøking eller lignende supporttjenester. På Motorola-enheter kan du velge alternativet «Utvidet enhetsstøtte» under oppsett eller i Innstillinger for tilpasset støtte eller anbefalinger. Du kan senere slå av denne innstillingen hvis du ønsker det.

Informasjonstypene vi kan samle inn fra deg eller Lenovo-produktet, kan i denne sammenhengen omfatte Lenovo-produktets serie-, ID- eller IMEI-nummer, produkttype/modell, telefonnummeret som er knyttet til et Lenovo- eller Motorola-smarttelefonprodukt, IP-adresse, MAC-adresse og bruksinformasjon om et Lenovo-produkt. Denne bruksinformasjonen kan omfatte informasjon om hvordan du bruker Lenovo-produktet og komponentene i det, for eksempel instrumentering og systemfunksjonalitet. Lenovo bruker leverandører av vertstjenester, databehandling, kundeservice og kommunikasjonstjenester til støtte for Lenovos forbedrede kundeserviceaktiviteter.

Bidra til å forbedre produktene våre

Du kan velge å gi oss ytterligere informasjon om hvordan du bruker Lenovo-produktene og -programvaren for å hjelpe oss å forbedre Lenovo-produktene. Dette alternativet finnes vanligvis under oppsett eller i innstillingene for Lenovo-produktet eller -applikasjonen. Informasjonstypene vi kan samle inn til dette formålet, er blant annet Lenovo-produkts serienummer, ID- eller IMEI-nummer, produktmodell/-type, informasjon om hvordan du bruker Lenovo-produktet og -programvaren, samt Lenovo-produktets ytelse. Hvis du ikke velger å bli kontaktet av Lenovo i forbindelse med en Lenovo-PC, holdes denne informasjonen i et format uegnet til personlig identifisering. I forbindelse med Lenovo- og Motorola-smarttelefoner kan data fra «Hjelp til med å forbedre» være identifiserbare for en bruker eller enhet.

Vi bruker denne informasjonen til å

  • identifisere ytelsestrender for Lenovo-produkter og -programvare
  • utvikle nye produktfunksjoner for fremtidige modeller
  • gi en generelt bedre brukeropplevelse
  • sende deg ikke-markedsføringsrelatert kommunikasjon i forbindelse med service og support for Lenovo-produktet ditt

Lenovo støtter seg på leverandører av verts- og databehandlingstjenester i disse aktivitetene.

Hvis du bestemmer deg for at du ikke vil tillate Lenovo å samle inn informasjon via «Hjelp til med å forbedre», kan du slå av alternativet for denne produktdatainnsamlingen i innstillingene for Lenovo-produktet eller en bestemt applikasjon (for eksempel Lenovo Vantage), eller avinstallere den spesifikke applikasjonen.

Lenovo- og Motorola-applikasjoner – mer informasjon

Følgende avsnitt beskriver hvordan enkelte applikasjoner fra Lenovo og Motorola håndterer informasjonen din. Vær oppmerksom på at disse beskrivelsene kanskje ikke omfatter alle Lenovo- eller Motorola-applikasjoner som er tilgjengelige for eller på ditt Lenovo-produkt. I tillegg støtter ikke alle Lenovo-produkter alle Lenovo- eller Motorola-applikasjoner, og hvilke Lenovo- eller Motorola-applikasjoner som er tilgjengelige for deg, kan variere avhengig av hvilke Lenovo-produkter du eier og hvor du befinner deg. Noen av applikasjonene som beskrives nedenfor, kan være forhåndsinstallert på Lenovo-produktet ditt eller gjort tilgjengelig for nedlasting via en nettbasert programvare- eller app-butikk.

Lenovo-applikasjoner

Lenovo Welcome

Lenovo Welcome er en forhåndsinstallert applikasjon på enheten, som ønsker nye brukere av Lenovo-produkter, inkludert PC-er, velkommen. Innen omtrent 24 timer etter at visse Lenovo-produkter konfigureres, startes Lenovo Welcome for å veilede deg gjennom Lenovo-opplevelsen, inkludert funksjonene i Lenovo-produktet, for å introdusere Lenovo Vantage og Lenovo Migration Assistant (begge beskrevet nedenfor), for å gjøre spesialtilbud fra Lenovo og deres partnere tilgjengelige for brukere som velger å motta dem, og mer til. Lenovo samler bare inn grunnleggende (ikke-personlig identifiserbar) enhets- og programrelatert informasjon og måledata via Lenovo Welcome for å oppnå disse formålene.

Lenovo Vantage

Lenovo Vantage (erstatter Lenovo Companion) er en app som holder enheten i gang og hjelper deg med å gjøre mer med PC-en. Egenskapene og funksjonaliteten i Lenovo Vantage omfatter:

  • Tilpassing av Lenovo-PC-en med egendefinerte innstillinger.
  • Tilgang til Lenovo Migration Assistant – en applikasjon som overfører filer og innstillinger fra én PC til en annen (beskrevet nedenfor).
  • Beskyttelse av PC-en og oppdatering av viktig systemprogramvare og viktige drivere.
  • Evaluering av systemtilstanden og kjøring av diagnostikk på enheten.
  • Tilgang til brukerveiledning og kundestøtte for systemet.
  • Oppdage andre morsomme og nyttige applikasjoner.
  • Vise tilbehør som er kompatibelt med enheten.
  • Tilbud på produkter og tjenester fra Lenovo og andre.
  • Identifisering av garantistatus, -alternativer og -oppgraderinger.
  • Artikler fra Lenovo med nyttige tips og de siste teknologinyhetene.
  • Lenovo Security Console gir et usynlig beskyttelseslag for nettskyapplikasjonene dine. Du kan finner ut mer ved å lese om Lenovo Security Console.
  • Sikkerhetsrådgivningsverktøyet inneholder en rekke sikkerhetsverktøy som anbefales av Lenovo og er kvalitetssikret av profesjonelle sikkerhetseksperter.
  • Nyheter og værmeldinger fra tredjeparter.

Lenovo Vantage samler inn enhetsidentifikatorer og hendelses- og bruksdata fra PC-en, for eksempel systemfunksjonalitet, applikasjonsbruk og støtteinformasjon. Hvis du i tillegg angir at PC-en automatisk skal oppdateres i henhold til posisjon eller nettverkstilgjengelighet, samler Lenovo Vantage inn tilsvarende data, for eksempel Wi-Fi- og VPN-informasjon, slik at systemet kan oppdateres uten avbrudd. Denne informasjonen lagres på PC-en, og informasjon om bruken din av Lenovo Vantage kan bare deles med Lenovo hvis du aktiverer denne datainnsamlingen. Lenovo deler ikke denne informasjonen eksternt, med unntak av vertstjenester og databehandlere som Lenovo fra tid til annen kan bruke.

Lenovo Connected Home Security

Lenovo Vantage tilbyr også brukere en valgfri funksjon kalt Lenovo Connected Home Security. Denne funksjonen er drevet av Coronet, et eksternt selskap, og er en oppfølger til Lenovo Wi-Fi Security-funksjonen. Denne funksjonen bruker en Lenovo ID-konto til å validere en brukers godkjenningsnivå og autoritet. Så sender Lenovo sender et token til Coronets nettserver, og valideringen gjennomføres på nettserveren. Coronets nettserver sender deretter Connected Home-sikkerhetsvarsler til brukerne via kontaktinformasjon angitt i Lenovo ID-kontoen. Du finner mer informasjon om Coronets personvern- og sikkerhetspraksis på www.coro.net.

Lenovo Migration Assistant

Lenovo Migration Assistant («LMA») er et verktøy som gjør det enklere å flytte filer og konfigurere en ny PC. LMA startes via Lenovo Vantage og bruker Wi-Fi-tilkoblingen til å sende filene fra én PC til en annen. Du kan logge på LMA-applikasjonen på begge PC-ene med Lenovo ID-kontoen din. For å kunne tilby denne funksjonaliteten, trenger LMA tilgang til operativsystemversjonen, .NET Framework-versjonen, PC-merket, nettverkskortmerket og Wi-Fi-frekvensen. Lenovo samler ikke inn eller beholder ikke-personlig identifiserbar informasjon eller filer når de overføres via LMA. Lenovo samler imidlertid inn visse grunnleggende (ikke-personlig identifiserbare) opplysninger om enheter, samt applikasjonsrelaterte data og måledata. Lenovo kan bruke leverandører av datavertstjenester til støtte for disse aktivitetene.

LMA kan også gi deg muligheten til å bruke Dropbox som fillagringstjeneste hvis du ønsker det. Du finner mer informasjon om Dropbox sin personvernpraksis i deres personvernerklæring og bruksvilkår.

Lenovo System Health Manager

Lenovo System Health Manager gjør det mulig for brukerne å overvåke tilstanden til PC-ene, optimalisere ytelsen og iverksette tiltak for å unngå problemer. For å kunne tilby denne funksjonaliteten analyserer applikasjonen noe grunnleggende (ikke-personlig identifiserbar) enhets- og applikasjonsinformasjon, for eksempel hendelse, Windows-byggnummer, BIOS, innebygde kontrollere og enhetsdriverversjoner. Hvis brukeren velger å tillate det, samler Lenovo også inn anonym bruksstatistikk, inkludert informasjon om systemets strømforbruk og mulige årsaker til strømrelaterte problemer.

Motorola-applikasjoner

Kamera

Med Motorola Kamera-applikasjonen kan du gjøre følgende:

  • Merke bildene og videoene dine med posisjonsdata. Når du deler merkede bilder med andre, deles også posisjonsinformasjonen. Hvis du velger å geomerke bildene og videoene dine, bruker denne appen informasjonen til å organisere visningene dine. Lenovo samler ellers ikke inn og beholder ikke slike posisjonsdata.
  • Starte applikasjonen uten å berøre skjermen ved hjelp av kontekstbaserte data hentet fra sensorer som registrerer en utløsende bevegelse.
  • Ta bedre bilder ved hjelp av ansiktsgjenkjenning og annen analyse av det som er i kamerasøkeren, noe som kan skje både før og etter eksponering, slik at du får best mulig bilde. Du kan sammenligne det beste bildet med det opprinnelige bildet, og velge hvilket du vil beholde. Ansiktsgjenkjenningsinformasjonen forblir på selve telefonen og deles ikke eksternt og lastes ikke opp til Motorola.

For å hjelpe oss med å feilsøke ytelsesproblemer, lagrer Camera bildekvalitetsinformasjon i bildenes metadata.

Enhetshjelp

Enhetshjelp (tidligere kjent som Moto Help) gir brukerne følgende funksjoner:

  • Informasjon om hvordan du bruker Motorola-telefonen og løser problemer.
  • Moto Care – kontroller garantistatus for enheten, kjøp utvidet garanti og ulykkesforsikring (kun i USA).
  • Enhetsdiagnostisering – kontroller maskinvarekomponenter, inkludert batteri, berøringsskjerm, høyttalere, kameraer, Wi-Fi og sensorer.
  • Kontakt oss – alternativer for å kontakte kundestøtte, inkludert chat (kun enkelte modeller), e-post (kun enkelte modeller), Twitter, Messenger (kun India, USA) og for tilgang til brukerforumer (kun engelsk, spansk og portugisisk).
  • Servicesenter – søk etter servicesentre i nærheten av deg (kun India).

Hvis enhetshjelp brukes, kan Motorola innhente produktets serienummer, IMEI eller annen enhets-ID, IP-adresse, MAC-adresse, informasjon om produktbruk, informasjon om applikasjonsytelse og (hvis Moto Care eller Kontakt oss-funksjonalitet brukes) brukernavn og kontaktinformasjon. Motorola kan bruke leverandører av vertstjenester, databehandling og kundeservice til støtte for Motorolas aktiviteter innen kundeservice og enhetshjelp.

Digital TV

Hvis det er støtte for det, kan du se TV-programmer med Motorola Digital TV på mobilenheten – med ekstra støtte for Electronic Program Guide (EPG) og Ginga for brukerinteraksjon. Brukere kan også ta opp TV-programmene de liker, og se dem når det passer. Digital TV samler inn bestemte anonyme hendelsesbaserte data i applikasjonen, som hvilke kanaler som brukes via Digital TV.

Moto (Moto Actions, Moto Display, Gametime, Moto Tips)

Moto gjør enheten din mer responsiv ved å gi deg flere måter å kontrollere og samhandle med den på. Moto gjør det enklere for deg å få viktige varsler, styre enheten med stemmen og bevegelser samt å automatisere endringer av innstillinger avhengig av hvor du er eller hva du holder på med på det aktuelle tidspunktet.

Moto Actions gjør det enklere å samhandle med Motorola-produkter ved at du kan bruke enkle bevegelser for å utføre oppgaver raskt. Gjennom Moto Actions kan du

  • vri raskt på håndleddet to ganger for å åpne kameraet når som helst
  • dra ned og til venstre eller høyre for å gjøre skjermen mindre for enhåndsbruk
  • slå lommelykten av eller på ved å utføre to «hakkende» bevegelser

Moto Display viser viktige varsler på skjermen til produkter som støttes, slik at du raskt får tilgang til dem uten å måtte slå på skjermen eller låse opp startsiden. Moto Display har tilgang til bestemt innhold, som kontaktene dine, kalenderoppføringer, andre apper og varslene de sender.

Moto gjør følgende for å fullføre disse oppgavene:

  • Moto samler inn informasjon om den gjeldende posisjonen til Motorola-produktet ditt og laster opp dataene til Motorola for å hjelpe til med å identifisere interessepunkter og for å finne ut når du er i et kjøretøy.
  • Moto bruker kontekstavhengige data innsamlet fra enhetens mikrofon og sensorer, som akselerometeret og gyroskopet, for å avgjøre når bestemte moduser skal aktiveres, men laster ikke opp dataene til Motorola.
  • Benytter brukergenerert innhold, som kalenderoppføringene, kontaktene og samtalehistorikken din, men laster det ikke opp til Motorola.

Motorola benytter seg av leverandører av verts- og databehandlingstjenester til støtte for disse aktivitetene. I tillegg bruker Moto Google Activity Recognition for bedre å kunne forstå kontekstuelle data og avgjøre hvilke moduser som skal aktiveres. Når dataene er overført til Google, blir de kontekstavhengige dataene behandlet i henhold til Googles tjenestevilkår og . Googles retningslinjer for personvern gir også ytterligere informasjon om Googles rutiner for innsamling og beskyttelse av data som er knyttet til andre verktøy for Google Analytics og produktutvikling som Motorola kan bruke fra tid til annen.

Moto-tilbakemelding

Moto-tilbakemelding gjør det mulig å gi vurderinger av enheten og dele tilbakemeldinger med Motorola og Lenovo for å hjelpe Motorola og Lenovo med å forbedre maskinvare- og programvareopplevelsen. For å kunne tilby funksjonalitet, samler Moto Feedback inn Motorola enhets-ID, din kontaktinformasjon og enkelte ikke-personlig identifiserbare opplysninger om enheter og applikasjonshendelser, samt analyseinformasjon. Du har mulighet til å legge til et skjermbilde. Motorola og Lenovo kan bruke verts- og databehandlingstjenester fra tredjepart til støtte for disse aktivitetene. Eksterne programvareutviklingspartnere kan også ha tilgang til noe ikke-personlig identifiserbar tilbakemeldingsinformasjon for å feilsøke problemer eller for å forbedre brukeropplevelsen av Motorola-enheten.

Hello You og Motorola Notifications

Der det er tilgjengelig, gir Hello You og Motorola Notifications tips bruk av Motorola-enheten, informasjon og diagnostikk for enheten, mulighet for å motta teknisk hjelp og kundeservice via chat eller telefon, samt tilby tilpasset innhold og kommunikasjon basert på interessene dine, for eksempel underholdning, nyheter, sport og annet.

Hvis du velger å bruke Hello You, må du logge deg på appen med Google-kontoinformasjonen din. For å kunne fungere samler Hello You inn Motorola-enhetens identifikatorer, Google-kontoinformasjon, IP-adresse, brukerinteraksjon med programinnhold og visse relaterte data om enheter og programbruk mens du bruker Hello You. Vi bruker denne informasjonen til å måle bruken av appen vår, forbedre innholdet i appen og levere skreddersydd innhold til hver bruker (dette kan inkludere målrettet reklame). Vi kan også bruke enhetens IP-adresse til å samle inn informasjon om den omtrentlige posisjonen din via enhetens IP-adresse. For at Hello You skal kunne tilby skreddersydd innhold, må du oppgi interessene dine innen blant annet underholdning, sport, politikk, forretninger og teknologi. For å kunne levere slike tjenester kan Motorola dele denne informasjonen med sine innholds- og markedsføringspartnere, for eksempel nyhetstjenester, markedsføringsbyråer og annonsepartnere, samt med partnere innen vertstjenester og databehandling. Du kan når som helst velge å deaktivere Hello You-appen og endre utvalgte interesseområder ved å gå til innstillingene på siden for kontoinnstillinger.

Motorola Notifications Gjør det mulig å motta produktrelatert informasjon og produktrelaterte tilbud fra Motorola og utvalgte partnere, inkludert meldinger om programvareoppdateringer, tips og triks, informasjon om nye produkter og tjenester og invitasjoner til å delta i studier eller undersøkelser for å bidra til å forbedre Motorolas produkter og tjenester. Hvis du velger å motta markedsføringskommunikasjon via Motorola Notifications, sender Motorola disse kommunikasjonstypene som «push»-varslinger på enheten, og Motorola samler inn navn, kontaktinformasjon, Motorola-enhetsidentifikatorer og ikke-personlig identifiserbare måledata om enhets- og programvarebruk og instrumentering. Informasjonen som samles inn, kan deles med leverandører av verts- og databehandlingstjenester, markedsføringsbyråer og annonsepartnere, samt Motorolas markedsundersøkelsespartnere slik at de kan støtte aktiviteter for Motorola Notifications. Du kan når som helst velge å ikke motta push-varslinger ved å klikke på knappen for å stoppe abonnementet i appen, eller ved å bruke alternativet for å stoppe abonnementet som vises når du klikker på varslene du mottar.

Moto 360 og Moto Body

Moto 360-smartklokken og den relaterte Moto Body-applikasjonen bruker innebygde sensorer i den kroppsnære enheten til å innhente helserelaterte data som puls, antall skritt og kalorier, slik at du kan holde øye med fremgangen for daglige og ukentlige aktivitetsmål. Du kan også opprette en helseprofil ved å angi demografiske opplysninger som høyde, vekt, kjønn og alder. Dette bidrar til at Moto 360 og Moto Body kan gi deg mer nøyaktig helseinformasjon. Hvis du bruker Running-funksjonen i Moto Body, sporer og viser Moto Body posisjonen din på enheten.

Moto 360 og Moto Body kan laste opp helseprofilen din, dataene dine og posisjonen din til skyen vår og legge til dataene i brukerprofilen din. Vi bruker denne informasjonen for å gi deg tilgang til mer nøyaktig helseinformasjon, for eksempel aktivitetsstatistikk over tid. Vi bruker også informasjonen til å opprette nye, tilpassede funksjoner for Moto 360, Moto Body og andre Motorola-produkter.

Hvis du vil slette en løpetur, trykker du på > Running. Trykk på løpeturen du vil slette, og trykk deretter på > Slett. Hvis du vil fjerne all aktivitetsinformasjon i Moto Body, tar du kontakt med privacy@motorola.com.

Bortsett fra vertstjenester og databehandlingstjenester som Motorola kan benytte seg av, deles ingen av de ovenfor nevnte opplysningene eksternt.

Avsnittene nedenfor beskriver andre situasjoner der Lenovo kan samle inn, bruke og/eller dele personopplysninger eller ikke-personlig informasjon om deg. Noe av denne informasjonen kan også oppbevares som en del av Lenovo-brukerprofilen din, som beskrevet ovenfor.

Markedsføring, kampanjer, markedsundersøkelser og arrangementer

Hvis du velger å motta markedsførings-, reklame- eller kampanjekommunikasjon fra Lenovo og/eller deres partnere, for eksempel via e-post eller push-meldinger på produktet, eller hvis du velger å delta i et arrangement, en konkurranse eller en spørreundersøkelse, samler vi inn personopplysninger og ikke-personlig informasjon om deg for å hjelpe oss med å håndtere disse kampanjene og kommunikasjonen, eller for å gjøre det enklere for deg å delta. Særlig kan vi samle inn navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, alder/fødselsdato, Lenovo-produktinformasjon, brukerprofildata og andre personopplysninger du velger å oppgi. Vi kan bruke denne informasjonen til å sende til deg varsler om produktstøtte, kunngjøringer, nyhetsbrev og – når dette er tillatt i henhold til gjeldende lover – invitasjoner til å delta i undersøkelser om kundetilfredshet.

Lenovo og utvalgte tjenesteleverandører eller partnere, inkludert bedrifter som driver med markedsføring, reklame, kundeundersøkelser og arrangementer, kan også bruke informasjonen du gir, til å utføre aktiviteter innen reklame, kundetilfredshet eller produktstøtte på Lenovos vegne eller som en del av felles arrangementer eller kampanjer i regi av Lenovo og det aktuelle selskapet. Lenovo kan også bruke leverandører av vertstjenester og databehandling til støtte for disse aktivitetene, i tillegg til eksterne verktøy som kan hjelpe oss med å lære mer om forbrukertrender, åpne-/klikkfrekvens for markedsføringsrelatert e-post og så videre. I tillegg kan vi innhente data fra tredjeparts kilder, for eksempel forbrukerundersøkelser, for å supplere informasjonen vi samler inn fra deg.

Du mottar kommunikasjon relatert til transaksjoner fra Lenovo, for eksempel ordrebekreftelser. Du trenger ikke abonnere på Lenovo-markedsføringsinformasjon for å kjøpe et produkt fra Lenovo. Du kan velge å stoppe abonnementet ved å følge instruksjonene som er inkludert i denne typen kommunikasjon, ved å endre valgene i kontoinnstillingene eller kontakte oss på privacy@lenovo.com eller privacy@motorola.com.

Lojalitetsprogrammer

Lenovo kan gi kundene mulighet til å delta i lojalitetsprogrammer som gir rabatter, kuponger eller andre insentiver. Selv om disse programmene er helt valgfrie, og deltakelse ikke er et krav for kjøp fra Lenovo, krever de at du oppgir visse personopplysninger hvis du velger å delta.

Informasjonen som samles inn for å delta i et Lenovo-lojalitetsprogram, kan omfatte navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, alder/fødselsdato, Lenovo-produktinformasjon, brukerprofildata og eventuelt andre personopplysninger du velger å oppgi. Denne informasjonen kan deles med tjenesteleverandører eller Lenovos partnere som administrerer lojalitetsprogrammer på Lenovos vegne. Lenovo kan også bruke tredjeparts leverandører av vertstjenester og databehandling til støtte i disse aktivitetene. Du kan avslutte deltakelsen i et Lenovo-lojalitetsprogram ved å følge eventuelle trinn som er angitt i reglene for det aktuelle lojalitetsprogrammet.

Enkel pålogging fra sosiale mediekontoer

Du kan få tilgang til Lenovo-produktopplevelser, som Lenovo Vantage, og informasjon om Lenovo-kontoen din ved å logge på via ulike sosiale medier, for eksempel Facebook, Google, Twitter og lignende. Hvis du velger å logge på med disse tjenestene, kan Lenovo samle inn personopplysninger fra de sosiale mediekontoene dine, inkludert offentlig profil, e-postadresse, alder/fødselsdato, kontaktlister, interesser, hva du liker og bosted. Leverandøren av den sosiale medietjenesten gir denne informasjonen til Lenovo i henhold til profilinnstillingene for det sosiale mediet og det aktuelle nettstedets tjenestevilkår.

Lenovo kan legge til denne informasjonen i Lenovo-profilen din og bruke denne informasjonen til å øke kunnskapen om markedsføringskampanjene våre og sende deg markedsføringsinformasjon du har valgt å motta. Hvilken informasjon som gis kan avhenge av personverninnstillingen du har angitt for den sosiale mediekontoen. Se personvernerklæringene for de aktuelle sosiale medietjenestene hvis du vil ha mer informasjon.

Fusjoner og oppkjøp

Det kan oppstå situasjoner der Lenovo bestemmer seg for å selge, kjøpe, fusjonere eller på andre måter omorganisere bedrifter i enkelte land. Du informeres via e-post og/eller via et godt synlig varsel på nettstedet vårt ved eventuelle endringer i eierskap eller bruk av personopplysninger samt om eventuelle valg du kan ha angående personopplysninger. En slik transaksjon kan innebære videreformidling av personopplysninger til potensielle eller faktiske kjøpere eller mottak av slik informasjon fra selgere.

Juridiske krav og håndheving av Lenovos rettigheter

Personopplysninger kan bli underlagt stevninger, etterlysninger, ordre eller etterforskning av kriminell og antibedrageri, enten fra rettsvesenet eller andre myndigheter. Derfor kan vi, når vi tror i god mener at loven krever det, avsløre personopplysninger eller annen informasjon til lovgivende eller offentlige instanser, domstoler, tribunaler og rettshåndhevelsesorganer. Det kan også hende at vi må oppgi personopplysninger eller annen informasjon for å beskytte rettighetene våre og din egen eller andres sikkerhet, eller for å etterforske tyveri eller svindel. I tillegg til det ovennevnte kan det være forhold som krever at vi videreformidler personopplysningene dine til andre parter, inkludert, men ikke begrenset til, juridiske rådgivere eller inkassobyråer.

Selger Lenovo personopplysningene mine?

Nei. Lenovo selger ikke personopplysninger. Som beskrevet i avsnittene ovenfor, kan Lenovo dele personopplysninger med tredjeparts tjenesteleverandører og partnere, slik at de kan støtte Lenovo-produkter eller tilby tilleggstjenester til Lenovo og dets kunder og produktbrukere. Da iverksetter Lenovo nødvendige tiltak for å sikre at disse tjenesteleverandørene og partnerne oppfyller Lenovos standarder for robust personvern og sterk sikkerhet. Lenovo selger imidlertid ikke personopplysninger, og vi har ikke solgt personopplysninger i løpet av 12 måneder før 1. desember 2020. Hvis Lenovo på noe tidspunkt bestemmer seg for å selge personopplysninger om deg, gir vi deg passende forhåndsvarsel og mulighet til å samtykke i henhold til gjeldende lov.

Overfører Lenovo den personlige informasjonen min til andre land?

Lenovo er en global organisasjon med juridiske enheter, forretningsprosesser, ledelsesstrukturer og tekniske systemer som krysser landegrenser. Derfor kan vi, der det er tillatt i henhold til lovgivningen, dele personopplysninger innenfor Lenovo (inkludert med datterselskaper, tilknyttede selskaper og overordnede selskaper) og med leverandører og forretningspartnere, og overføre informasjonen til land i verden der vi driver virksomhet (inkludert, men ikke begrenset til, USA og Kina). Uavhengig av hvor informasjonen din overføres, er retningslinjene våre for personvern og sikkerhet utformet for å beskytte personopplysninger globalt.

Enkelte land har personvernlover som ikke tilsvarer personvernlovene i ditt eget land, og dataene dine kan bli etterspurt av rettshåndhevelsesorganer i disse jurisdiksjonene. I slike land håndterer Lenovo likevel informasjonen på samme måte som vi beskriver her, og vi iverksetter nødvendige tiltak for å overholde gjeldende lover om databeskyttelse ved overføring og behandling av informasjonen din. Der det er nødvendig, opprettholder Lenovo også avtaler mellom Lenovo-gruppeselskaper eller med Lenovo-partnere eller -leverandører for å regulere overføring, behandling og beskyttelse av personopplysninger.

Lenovo bruker standard kontraktsmessige klausuler som et av virkemidlene for å bidra til overføring av personopplysninger fra og innenfor EU og det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS).

Hvor lenge lagres personopplysningene mine?

Lenovo har til hensikt å beholde informasjon, inkludert personopplysninger, kun så lenge det er nødvendig for forretningsformål eller andre nødvendige formål, og til hensikt å slette personopplysninger på en sikker måte når disse formålene er oppfylt. Vi beholder informasjonen din, inkludert personopplysninger, så lenge noen av følgende omstendigheter gjelder:

  • kontoen eller abonnementet er aktivt
  • for å kunne gi deg tjenester eller støtte som du måtte be om
  • for sikring av nødvendig funksjonalitet og ytelse for Lenovo-produkter og -nettsteder, inkludert ansvar knyttet til produktgarantiene våre
  • for å overholde gjeldende lover, inkludert for skatte- og revisjonsformål
  • for å håndheve Lenovos rettigheter, inkludert rettstvister og inkassokrav

Hvordan beskyttes informasjonen min?

Vi iverksetter standard tekniske og organisatoriske tiltak når vi overfører informasjon fra Lenovo-produkter til serverne våre, når vi lagrer data, og når vi deler data med tredjeparter. For å beskytte informasjonen din bruker vi for eksempel, når det er nødvendig, kryptering ved overføring av sensitiv informasjon. Når vi deler informasjon med tredjeparter, iverksetter vi rimelige og passende tiltak for å sørge for at partene er kontraktsbundet til å beskytte og bruke informasjonen på en forsvarlig måte.

Lenovo-produkter kan også omfatte sikkerhetsfunksjoner som er utviklet for å hjelpe deg med å beskytte informasjonen du lagrer i Lenovo-produktene dine. Dette kan omfatte løsninger som kryptering, passord, PIN-kode, fingeravtrykksopplåsing og ekstern kontroll av Lenovo-produkter, slik at du kan finne, låse og slette innhold på tapte eller stjålne produkter. Du kan få mer informasjon om tilgjengelige funksjoner ved å gå til sikkerhetsinnstillingene på Lenovo-produktet ditt.

Du må likevel huske på at ingen produkter, programvarer eller dataoverføringer kan garanteres å være ett hundre prosent sikre. Som følge av dette kan Lenovo ikke, selv om vi har tatt passende forholdsregler for å beskytte produktene og informasjonen din, garantere for sikkerheten til Lenovo-produktene dine eller informasjon du gir oss. Bruken av Lenovo-produkter skjer på egen risiko. For å få mer informasjon om Lenovos produktsikkerhet og hvordan du tar kontakt med Lenovos team for produktsikkerhet hvis du har spørsmål eller er bekymret for sikkerheten, kan du gå til nettstedet for Lenovo-produktsikkerhet her.

Hva med personvernet til barnet mitt?

Lenovo-produkter er beregnet for voksne og barn fra 16 år og oppover, eller tilsvarende lavalder i den aktuelle jurisdiksjonen, som har tillatelse fra foreldre eller foresatte til å bruke produktene. Lenovo ønsker ikke å samle inn personopplysninger om barn under 16 år. Brukere under 16 år skal ikke oppgi personopplysninger til Lenovo.

Hvis Lenovo finner ut at barn under 16 år, eller tilsvarende lavalder i den aktuelle jurisdiksjon, har sendt inn personopplysninger til Lenovo, iverksetter vi nødvendige tiltak for å slette personopplysningene så snart som mulig, og vi bruker dem ikke til noe formål. Lenovo oppfordrer foreldre til å ta en aktiv rolle i barnas bruk av Lenovo-produkter og informere dem om potensielle farer ved å oppgi personopplysninger.

Hva er mine rettigheter når det gjelder databeskyttelse?

Gjeldende databeskyttelseslover kan gi deg rett til å kontrollere hvordan vi bruker og behandler personopplysningene dine. Dette kan omfatte retten (i) til å be om tilgang til og en kopi av personopplysninger, (ii) til å be om korrigering eller sletting av personopplysninger, (iii) til å protestere på behandlingen av personopplysninger, (iv) til å begrense behandlingen av og avslå ethvert salg av personopplysninger og (v) til datamobilitet. Der vi bruker personopplysningene dine med ditt samtykke, har du også rett til å trekke tilbake samtykket ditt når som helst, selv om dette ikke påvirker bruken vår av personopplysningene dine før tilbaketrekkingen. I tillegg kan du ha mulighet til å gå gjennom, korrigere eller slette visse personopplysninger via Lenovo-kontoen hvis du har en og/eller via innstillingene for Lenovo-produktet -eller -applikasjonen.

Hvis du vil håndheve rettighetene dine som beskrevet ovenfor, kan du sende inn en personvernforespørsel eller kontakte oss på privacy@lenovo.com eller privacy@motorola.com. Vi gjennomgår, svarer på og iverksetter tiltak etter slike forespørsler i samsvar med gjeldende lover om databeskyttelse.

Vær oppmerksom på at vi iverksetter tiltak i samsvar med gjeldende lover og standardene våre for personvern og sikkerhet for å bekrefte identiteten din før vi gir deg tilgang til personopplysningene dine eller på annen måte oppfyller forespørselen din. Hvis du har en Lenovo-konto, kan vi bekrefte identiteten din ved å be deg om å logge på kontoen din. Hvis du ikke har en Lenovo-konto eller en e-postadresse registrert hos oss, kan det hende at vi ber om ytterligere begrenset informasjon fra deg for å bekrefte identiteten din. Vær oppmerksom på at hvis du ikke har en konto hos Lenovo, ikke har en e-postadresse registrert hos oss eller vi ikke kan bekrefte identiteten din i registrene våre, kan det hende at vi avslår forespørselen din.

Du kan også bruke en autorisert representant til å sende en forespørsel under denne delen på dine vegne. Hvis du velger å få en autorisert representant til å sende inn en slik forespørsel på dine vegne, krever Lenovo (i) at du gir den autoriserte representanten skriftlig tillatelse til å gjøre dette, og (ii) at representanten din skal bekrefte identiteten sin direkte overfor Lenovo. Lenovo kan avvise forespørsler fra agenter som ikke oppfyller disse kravene.

Du har i tillegg rett til, når som helst, å sende inn spørsmål eller klager til Datatilsynet eller tilsvarende nasjonal myndighet for databeskyttelse.

Hvordan kontakter jeg Lenovos og Motorolas program for personvern?

Hvis du vil håndheve rettighetene dine som beskrevet ovenfor, kan du sende inn en personvernforespørsel.

Hvis du har flere spørsmål om denne personvernerklæringen, kan du kontakte Lenovo på privacy@lenovo.com eller Motorola på privacy@motorola.com, eller via vanlig post eller på følgende andre måter:

Lenovo Group Limited
Attn: Privacy Program
8001 Development Drive
Morrisville, NC, USA 27560

Du finner ytterligere informasjon om Lenovos kundeservice, inkludert telefon- og nettpratkontakter, på www.lenovo.com/contact.

Motorola Mobility LLC
Attn: Privacy Program
222 West Merchandise Mart Plaza, Suite 1800
Chicago, Illinois, USA 60654

Du finner ytterligere informasjon om Motorolas kundeservice, inkludert telefon- og nettpratkontakter, på motorola.com/support.

Personvernerklæringen for nettsteder (nedenfor) ble nylig oppdatert. Les den forrige versjonen.