Lenovo Privacy Statement

Dette er en dialogboks for anbefalte produkter
Toppforslag
Starter fra
Vis alle >
Language
Français
Engelsk
ไทย
German
繁體中文
Hei
All
Registrer deg og kjøp på Lenovo Pro
Registrer deg i Education Store
Delete icon Remove icon Add icon Reload icon
MIDLERTIDIG IKKE TILGJENGELIG
UTGÅTT
For tiden ikke tilgjengelig
Kommer snart!
. Ytterligere enheter vil bli belastet med ikke-eCoupon-prisen. Kjøp flere nå
Det maksimale antallet du kan kjøpe til denne utrolige eCoupon-prisen er
Logg inn eller opprett en konto for å lagre kurven din.
Logg inn eller opprett en konto for å bli med i Belønninger.
Se handlekurv
Handlekurven er tom. Ikke gå glipp av de nyeste produktene og rabattene – finn din neste bærbare PC, PC eller tilbehør i dag.
Fjern
1 vare(r) i handlekurven
Noen av artiklene i handlekurven din er ikke lenger tilgjengelige. Gå til handlekurven for mer informasjon.
har blitt slettet
Det er noe galt med kurven din. Gå til kurven for å se detaljene.
av
Inneholder tillegg
Gå til betalingssiden
Ja
Nei
Popular Searches
Hamburger Menu
gå til hovedinnhold
lenovo-privacy-2022-hero.jpg

Lenovo
Privacy Statement

Lenovos personvernerklæring

Lenovos personvernerklæring for produkter

Personvern for nettsteder

/

Personvern for produkter

Lenovo vet hvor viktig personvern er for kunder, besøkende på nettstedene våre, produktbrukere og andre. Derfor er ansvarlig bruk og beskyttelse av personopplysninger og annen informasjon vi håndterer, en av Lenovos kjerneverdier. Du finner mer informasjon om våre retningslinjer for personvern ved å følge lenkene nedenfor. Hvis du har ytterligere spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss på privacy@lenovo.com.


Denne erklæringen ble sist oppdatert 13.4.2023.

Om denne erklæringen

Denne erklæringen ble sist oppdatert 13.4.2023.

Denne erklæringen dekker følgende

Personvernet ditt er viktig for Lenovo. Denne personvernerklæringen gjelder data samlet inn via nettsteder som eies og driftes av Lenovo Group Ltd. og deres tilknyttede gruppeselskaper («Lenovo») og utvalgte frakoblede tjenester som vedlikeholdes av Lenovo, eller våre tjenesteleverandører og partnere. Denne erklæringen beskriver informasjonspraksisene for Lenovo-nettsteder, blant annet www.lenovo.com, jobs.lenovo.com, blog.lenovo.com, lenovosoftware.com, support.lenovo.com, techtoday.lenovo.com og fellesskapssider for Lenovo som gaming.lenovo.com, smbcommunity.lenovo.com og education.lenovo.com. Denne personvernerklæringen beskriver informasjonspraksisene for Lenovo-nettsteder, inkludert hvilke typer informasjon som samles inn, hvordan Lenovo bruker informasjonen og til hvilke formål, hvem informasjonen deles med, og hvordan Lenovo beskytter informasjonen. Den beskriver også blant annet valgene du har når det gjelder bruk, tilgang til, retting og sletting av personopplysningene dine. Denne erklæringen forteller også om innsamling og bruk av personopplysninger av Lenovo i visse andre kontekster (også frakoblede), som markedsføring, nyhetsbrev, aktiviteter, kundeservice og -støtte.

Denne erklæringen dekker ikke følgende

Lenovo-nettsteder kan inneholde koblinger til andre nettsteder, som i noen tilfeller verken eies eller kontrolleres av Lenovo. Lenovo er ikke ansvarlig for personvernpraksisene eller innholdet på disse nettstedene. På noen av nettsidene våre brukes det rammeteknikk for kunne å vise innhold fra leverandører eller partnere og samtidig beholde utseendet og grensesnittet på nettstedet vårt. Videre finnes det enkelte Lenovo-merkede nettsteder som drives av leverandørene eller partnerne våre, og, når det vises en «powered-by»-logo, gjelder personvernerklæringene og bruksvilkårene for disse leverandørene og partnerne for disse nettstedene eller opplevelsene.

Merk at denne erklæringen ikke gjelder informasjon som samles inn via Lenovo-produkter, -programvare eller andre -kilder.Finn ut mer om våre personvernspraksiser for produkter.

For å finne ut mer om Lenovos personvernsretningslinjer for produkter kan du gå til det relevante Lenovo-produktets personvernerklæring via det lokale Lenovo-nettstedet ditt, eller via Lenovo-produktet eller serviceopplevelsen.

Endringer i denne erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne erklæringen, sørger vi for at tidligere versjoner er tilgjengelige, slik at du kan se når endringene ble innført og hva endringene er. Hvis vi gjør større endringer i denne erklæringen, gir vi deg beskjed via nettstedet vårt eller e-post (sendt til e-postadressen som er spesifisert på kontoen din) når endringene settes i kraft. Der gjeldende databeskyttelseslover krever det av oss, ber vi også om samtykke fra deg angående større endringer som påvirker hvordan vi bruker eller overfører personopplysninger. Vi oppfordrer deg til å sjekke dette nettstedet jevnlig for å få den mest oppdaterte informasjonen om personvernspraksisen vår.

Personvernerklæringen for nettstedet nedenfor ble nylig oppdatert. Se forrige versjon.

Hva slags informasjon samler Lenovo inn, hvordan brukes den, og deles personopplysninger med tredjeparter?

Lenovo samler inn informasjon om deg når du samhandler med nettstedene våre og visse frakoblede tjenester som vedlikeholdes av Lenovo eller tjenesteleverandørene eller partnerne våre. Vi bruker denne informasjonen for blant annet å tilby deg produkter eller tjenester du har bedt om, for å gi deg kundestøtte, for å sende deg nyheter, oppdateringer eller tilbud, når du deltar i aktiviteter, for å forbedre nettstedene, produktene og tjenestene våre og sørge for at de yter på beste mulige nivå.

Lenovo vil verken bruke eller videreformidle sensitive personopplysninger om forbrukere til andre formål enn dem som står oppført i paragraf 7027(m) i California Consumer Privacy Act Regulations. Motorola bruker ikke sensitive personopplysninger til å trekke slutninger om forbrukeres egenskaper.

Merk at i noen tilfeller vil det å ikke oppgi personopplysninger der det er nødvendig, kunne føre til at vi ikke kan tilby deg produktene, opplevelsene eller funksjonene du har bedt om. Følgende tekst beskriver hvordan vi samler inn, bruker og deler informasjon, inkludert personopplysninger, i visse kontekster på nettet og utenfor nettet.

Bruk av nettstedene våre

Generelt sett, hvis du bare besøker nettstedene våre uten å registrere deg eller logge deg på, kan du se på nettstedene våre uten å oppgi noe annet enn informasjon som ikke kan identifisere individer, som nettserverne våre samler inn automatisk. Nettserverloggene våre samler inn domenenavn og utvalgt relatert data fra besøkende på nettstedene våre automatisk (som IP-adresser eller enhetsidentifikatorer). Denne informasjonen brukes til å måle antall besøk, gjennomsnittlig tid brukt på et Lenovo-nettsted, sider vist og bruksinformasjon for nettstedet. Vi bruker denne informasjonen for å overholde juridiske krav, for å vedlikeholde sikkerheten og integriteten til nettstedene våre, for å måle bruken av nettstedene våre, for å forbedre innholdet på nettstedene våre og for å vise og forbedre annonser. Denne informasjonen verken oppbevares eller brukes i en form som kunne tillate oss å direkte identifisere besøkende på våre nettsteder. Vi kan samle inn denne informasjonen ved bruk av informasjonskapsler, som beskrevet under seksjon «Bruker Lenovo informasjonskapsler, merker, piksler, nettfyrlys, analyser og relaterte teknologier for annonsering på nett og andre formål?». Denne informasjonen kan deles med tjenesteleverandører for Lenovo, inkludert tredjeparts dateverter, -databehandlere og -nettstedstjenester slik at de kan støtte funksjonene, sikkerheten, integriteten og forbedringsmulighetene til nettstedene våre.

Lenovo gjør også undersøkelser om brukeres demografi (for eksempel alder, kjønn), interesser og atferd basert på informasjonen du oppgir når du gjennomfører et kjøp, under en kampanje, fra spørreundersøkelser og fra loggfiler på serverne våre. Vi gjør dette for å kunne forstå og betjene deg bedre. Disse undersøkelsene utarbeides og analyseres i samlet form for å forhindre identifisering av personopplysningene til enkeltpersoner. Lenovo kombinerer av og til denne informasjonen med andre data levert av tredjeparter. Lenovo kan dele disse dataene med tjenesteleverandørene våre, slik at de kan levere datavertskap, behandling, analyser og relaterte tjenester til Lenovo.

Brukerprofilen din

Brukerprofilen din kan bestå av informasjon, inkludert personopplysninger, som du oppgir mens du samhandler med Lenovo – for eksempel bruken din av visse områder av nettstedene våre; Lenovo ID-, My Account-, Passport- -kontoen din; kontakten din med kundestøtterepresentantene våre; registreringsinformasjon om Lenovo-produkter; og fra enkelte Lenovo-produkter og -tjenester du bruker. Brukerprofilen din gjør det mulig for Lenovo å gjøre følgende:

  • Gi visse Lenovo-produkter og -tjenester informasjonen de trenger for å fungere.
  • Feilsøke eventuelle problemer du måtte ha med Lenovo-produkter, -tjenester eller -nettsteder.
  • Foreslå måter Lenovo-produktene, -tjenestene og -nettstedene dine kan fungere bedre på.
  • Gi deg nyheter, oppdateringer og informasjon om Lenovo-produktene og -tjenestene dine.
  • Hvis du velger å motta markedsføringsinformasjon, kan vi gi deg informasjon om andre Lenovo-produkter eller -tjenester du kan være interessert i.

I de neste avsnittene beskriver vi nærmere hvilke typer informasjon som kan finnes i en brukerprofil, hvordan Lenovo bruker denne informasjonen, hvorvidt denne informasjon deles med eventuelle tredjeparter, og enkelte valg du kan ha med hensyn til informasjonen. Hvis du vil ha mer informasjon om andre typer informasjon som kan være inkludert i brukerprofilen din, kan du se personvernerklæringen fra Lenovo for produktet ditt.

Registrering av Lenovo ID- og Lenovo-produkter

Når du velger å opprette en Lenovo ID, registrere et Lenovo-produkt eller opprette en konto via My Account eller Passport, samler vi inn informasjon, inkludert personopplysninger, om deg og Lenovo-produktene dine. Vi bruker din Lenovo ID og relatert registrerings- og kontoinformasjon til å identifisere deg, inkludert når du bruker enkelte programvareapplikasjoner (for eksempel Lenovo Vantage) og de interaktive tjenestene våre (for eksempel nettbutikkene og kundestøttesidene våre).

Hvis du velger å opprette en Lenovo ID eller registrere produktene dine, må vi samle inn enkelte opplysninger fra deg, for eksempel navn, adresse, e-postadresse, språk, region/land, produkttype/-modell, produktserienummer, dato for produktregistrering og aktiveringsdata om operativsystemet ditt. Vi bruker denne informasjonen til å administrere kontoen eller profilen din, levere tjenester du har bedt om, og sende deg kommunikasjon, inkludert markedsføringsmeldinger du velger å motta fra Lenovo. Informasjonen som samles inn og oppbevares av Lenovo til slike formål, kan deles med tjenesteleverandørene våre for at de skal kunne levere dataverts-, databehandlings- og markedsføringstjenester til og på vegne av Lenovo.

Du kan endre passordet for Lenovo ID eller deaktivere Lenovo ID-kontoen din ved å besøke account.lenovo.com og gå til «Min profil», eller ved å sende en forespørsel.

Varesalg og netthandel

Vi samler inn personopplysninger fra deg når du velger å bestille fra Lenovo. Dette kan inkludere navn, e-postadresse, fakturerings- og fraktadresse, telefonnummer, betalingsinformasjon (som kreditt- eller debetkort), alder / fødselsdato, informasjon for å tilpasse Lenovo-produkter eller -tjenester, og i begrensede forhold hvor slik informasjon er strengt nødvendig, som for behandling av bestillinger, fødsels- og personnummer eller andre nasjonale ID-nummer. Lenovo bruker denne informasjonen for å legge til rette for å behandle bestillingen din og for å kontakte deg hvis det oppstår et problem med bestillingen. Hvis du kjøper et produkt som krever service, kan også personopplysningene dine brukes til å få tilgang til kredittvurdering, hvis nødvendig.

Vi kan dele denne informasjonen med tjenesteleverandører og partnere som er involvert i leveringsaktivitetene våre knyttet til varesalg og netthandel, for eksempel datavertsselskaper, betalingsleverandører, finansinstitusjoner, fraktselskaper og mobiloperatører (hvis operatørtjenester bestilles eller aktiveres via nettstedet vårt).

Kundeservice, kvalitetsovervåking og reparasjon

Enkelte produkter og tjenester fra Lenovo kan også innebære at du kontakter Lenovo, eller at Lenovo kontakter deg, inkludert via telefon, e-post eller nettprat. Vær oppmerksom på at vi i disse tilfellene kan registrere samtaler og utskrifter fra nettpratøkter for opplæring av ansatte og kvalitetssikring. For å kunne tilby deg tjenesten eller støtten du har bedt om, for eksempel teknisk støtte eller reparasjon under en garanti for produktet fra Lenovo, kan Lenovos kundeservice også samle inn og få tilgang til personopplysninger om deg, for eksempel brukerprofil, kontoinformasjon, kontaktinformasjon, identifikatorer for produkter og tjenester fra Lenovo og informasjon om hvordan du bruker produktet og tjenesten fra Lenovo.

Noen Lenovo-kundestøttearbeidere for tjenesteleverandører som leverer slike tjenester til Lenovo, og kundene deres, og som kan ha tilgang til informasjon om deg i slike kontekster. Lenovo bruker tjenesteleverandører for datavertskap, behandling og kommunikasjon (som nettbaserte og automatiserte nettpratverktøy) for å støtte disse aktivitetene.

I tillegg kan autoriserte Lenovo-distributører, -forhandlere eller reparatører av Lenovo-produkter også ha tilgang til noen opplysninger vedrørende kundestøtte, kvalitetssikring og produkter som er beskrevet her, for å kunne tilby støtte for produktet ditt eller levere en tjeneste du har bedt om, for eksempel reparasjon i henhold til garantien for Lenovo-produktet ditt.

Markedsføring, kampanjer, markedsundersøkelser og arrangementer

Hvis du mottar markedsførings-, reklame- eller kampanjerelaterte meldinger fra , Lenovo og/eller våre partnere – for eksempel via e-post eller push-varsler om produkter – eller hvis du velger å delta i en aktivitet, en konkurranse eller en spørreundersøkelse, samler vi inn både personlig og ikke personlig informasjon om deg for å hjelpe oss med å administrere disse kampanjene og meldingene, eller for å legge til rette for deltakelsen din. Vi kan spesielt samle inn navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, alder eller fødselsdato, informasjon om Lenovo-produkter, brukerprofildata og ytterligere personopplysninger du velger å oppgi. Vi kan bruke denne informasjonen til å sende deg informasjon om produktstøttemeldinger, kunngjøringer, nyhetsbrev og, når det tillates av gjeldende lovgivning, invitasjoner til å fullføre spørreundersøkelser om kundetilfredshet.

Lenovo og andre utvalgte tjenesteleverandører eller partnere – inkludert markedsførings-, reklame-, spørreundersøkelse og arrangementsselskap – kan også bruke informasjonen du oppgir for å gjennomføre markedsførings-, kundefornøydhets- eller produktstøtteaktiviteter på våre vegne som del av en felles aktivitet eller markedsføring mellom Lenovo og det selskapet. Lenovo kan også bruke tjenesteleverandører for datavertskap og -behandling for å støtte disse aktivitetene, samt eksterne verktøy som hjelper oss lære mer om forbrukertrender, klikkrater og e-poståpningsrater osv. I tillegg kan vi hente inn data fra tredjepartskilder, som forbrukerundersøkelsesselskap, for å supplementere informasjonen vi samler inn fra deg. For å finne mer informasjon om hvordan nettstedene våre kan bruke informasjonskapsler fra tredjeparter og annen relatert teknologi for å støtte våre markedsføringsaktiviteter på nett, kan du se seksjonen under ved navn «Bruker Lenovo informasjonskapsler, merker, piksler, nettfyrlys, analyser og relatert teknologi for annonsering på nett og andre formål?».

Du kan også motta transaksjonsrelaterte meldinger fra Lenovo, som ordrebekreftelser og tjeneste- eller programvareoppdateringer. Det kreves ikke at du abonnerer for å motta Lenovo-markedsføringskommunikasjon for å kjøpe produkter fra Lenovo. Du kan velge å avslutte abonnementet ved å følge instruksjonene inkludert i gjeldende kommunikasjon, ved å navigere til Lenovoavslutt abonnementet eller andre mekanismer for å melde seg ut,ved å endre preferansene i kontoinnstillingene dine eller ved å sende inn en forespørsel.

Lojalitetsprogrammer

Lenovo kan tilby kunder muligheten til å delta i lojalitetsprogrammer med rabatter, kuponger eller andre fordeler. Disse programmene er helt valgfrie, og du trenger ikke å delta for å kjøpe fra Lenovo, men vi er nødt til å innhente visse personopplysninger fra deg hvis du velger å delta.

Informasjonen som samles inn i forbindelse med registrering og deltakelse i Lenovo-lojalitetsprogrammer, kan inkludere navn, adresse, e-postadresse, alder/fødselsdato, Lenovo-produktinformasjon, brukerprofildata og eventuelt andre personopplysninger du velger å oppgi. Denne informasjonen kan deles med tjenesteleverandører og partnere for Lenovo for administrering av lojalitetsprogrammer på våre vegne. Lenovo kan også bruke leverandører av dataverts- og databehandlingstjenester som støtte for slike aktiviteter. Du kan melde deg ut av et Lenovo-lojalitetsprogram ved å følge trinnene i programreglene for det aktuelle programmet.

Sosiale medier

Noen av nettstedene inneholder funksjoner og koblinger for sosiale medier, for eksempel et felt med koblinger til Lenovo sin tilstedeværelse på bestemte nettsteder (f.eks. Lenovo-siden på Facebook, Lenovo-feeden på Twitter). Disse funksjonene kan samle inn IP-adressen din og informasjon om hvilken side du besøker på nettstedet vårt, og konfigurere en informasjonskapsel som gjør at funksjonen virker som den skal. Funksjoner og miniprogrammer for sosiale medier drives enten av et annet selskap eller direkte på nettstedet vårt. Din samhandling med disse funksjonene er underlagt retningslinjene for personvern for selskapet som tilbyr dem.

Du kan få tilgang til visse nettstedopplevelser og kontoopplysninger fra Lenovo ved å logge deg på gjennom ulike sosiale medier som Facebook, Google, Microsoft, Twitter osv. Hvis du velger å logge deg på med disse tjenestene, kan Lenovo samle inn visse opplysninger fra kontoen din i sosiale medier, inkludert den offentlige profilen din, e-postadresse, alder/fødselsdato, kontaktlister, interesser, likerklikk og byen du bor i. Lenovo kan lenke til, eller på annen måte inkludere disse opplysningene i brukerprofilen din for Lenovo. Hvis du har valgt å motta markedsføringsmeldinger, kan vi også bruke denne informasjonen til analyser og markedsføring. Akkurat hvilke typer opplysninger som oppgis, kan avhenge av personverninnstillingene for kontoen din i det sosiale mediet. Se personvernerklæringene til de sosiale mediene for mer informasjon.

Blogger og diskusjonsfora

Hvis du velger å delta i Lenovo-blogger eller -diskusjonsfora, må du være oppmerksom på at informasjonen du legger ut der, i stor grad kan bli tilgjengelig for andre, muligens både i og utenfor Lenovo, som har tilgang til bloggen, diskusjonsforumet eller nettpratrommet. Vær også klar over at enkelte blogger, fora og nettpratrom kan være drevet av andre organisasjoner enn Lenovo og/eller ha ytterligere regler og vilkår. Deltakernes egne meninger i blogger, fora eller nettpratrom er vedkommendes egne og skal ikke anses for å gjenspeile meningene til Lenovo.

Skussmål

Lenovo viser noen ganger produktvurderinger, anmeldelser eller andre tilslutninger fra fornøyde kunder på nettstedene våre. Tjenesteleverandørene våre er ofte de som behandler disse vurderingene og relaterte nettstedsfunksjoner. Hvis du gir samtykke til det, kan vi publisere kommentarene dine med navnet ditt. Hvis du vil oppdatere eller slette kommentarene dine, kan du sende inn en forespørsel.

Ansettelsessøknader

Kanskje velger du å sende Lenovo personopplysninger hvis du uttrykker interesse for ansettelsesmuligheter hos Lenovo, for eksempel ved å sende inn en søknad eller CV via nettstedene våre. Vi gir tydelig beskjed om hva slags informasjon vi samler inn fra deg, når du sender inn søknaden din. Informasjonen inkluderer navn, kontaktinformasjon, bakgrunn, utdannelse, ansettelseshistorikk og annen informasjon som normalt brukes til å evaluere kandidater for ansettelse. Vi bruker denne informasjonen utelukkende til å evaluere deg som kandidat for ansettelse og deler den bare med tjenesteleverandørene som støter disse aktivitetene, for eksempel rekrutteringsbyråer som jobber på vegne av Lenovo, og bakgrunnssjekkselskaper som bidrar til å gjennomgå kandidatsøknader. Lenovo kan bruke tjenesteleverandører som hjelp til å behandle og administrere informasjonen som samles inn i denne sammenhengen, inkludert bedrifts- og konserntjenester for Lenovo. Vi kan også supplere mottatte ansettelsessøknader med informasjon som er funnet via offentlig tilgjengelige ressurser, som LinkedIn-profiler.

Forretningssamarbeid

Hvis du representerer en Lenovo-forretningspartner (for eksempel en leverandør eller forhandler av Lenovo-produkter), kan du gå til Lenovo-nettstedet som er spesielt laget for Lenovo-forretningspartnere, som Lenovo Partner Hub. Disse nettstedene kan være underlagt egne personvernerklæringer og vilkår for bruk. Vi kan bruke personopplysninger som du velger å oppgi via slike nettsteder for å administrere og utvikle forretningsforholdet vårt med deg og selskapet du representerer. Dette kan for eksempel innebære å bruke informasjonen din til å sende deg detaljer om Lenovo-forretningspartnerprogrammer. Det kan også inkludere å dele utvalgt informasjon med andre forretningspartnere (avhengig av konfidensialitetsavtaler som kan eksistere) eller Lenovo-kunder og -prospekter. I tilknytning til en spesifikk transaksjon eller et program kan vi også kontakte deg som en del av kundefornøydhetsundersøkelser eller for markedsundersøkelsesformål. Informasjonen som brukes for disse formålene, kan deles med tjenesteleverandører som hjelper oss med å administrere disse nettstedene eller forholdene, som datavertskap- og databehandlingsselskap, markedsførings-, aktivitets- og undersøkelsespartnere slik at de kan gjennomføre salg, markedsføringskampanjer eller undersøkelser på våre vegne.

Leverandøradministrering

Hvis du representerer en Lenovo-leverandør, kan du gå til et Lenovo-nettsted som er laget spesielt for Lenovo-leverandører. Vi kan bruke informasjonen du oppgir på dette nettstedet i forbindelse med å gå inn i eller gjennomføre en transaksjon med deg. Dette kan for eksempel innebære å dele informasjon med andre deler av Lenovo, Lenovos forretningspartnere, kunder, fraktselskaper, finansielle institusjoner og post- eller regjeringsautoriteter involverte i fullføringen av transaksjoner. De kan også brukes til å administrere og utvikle forholdet vårt med deg, leverandøren du representerer og/eller andre Lenovo-leverandører generelt.

Fusjoner og oppkjøp

Det kan oppstå situasjoner der Lenovo bestemmer seg for å selge, kjøpe, fusjonere eller på andre måter omorganisere virksomheten i enkelte land. Du blir varslet via e-post og/eller et godt synlig varsel på nettstedet vårt ved eventuelle endringer i eierskap eller bruk av personopplysningene dine samt om eventuelle valg du har angående personopplysningene dine. En slik transaksjon kan innebære videreformidling av personopplysninger til potensielle eller faktiske kjøpere eller mottak av slik informasjon fra selgere.

Juridiske krav og håndheving av rettighetene våre

Personopplysninger kan bli underlagt stevninger, etterlysninger, ordre eller etterforskning av kriminell og antibedrageri, enten fra rettsvesenet eller andre myndigheter. Derfor kan vi, når vi tror i god mener at loven krever det, avsløre personopplysninger eller annen informasjon til lovgivende eller offentlige instanser, domstoler, tribunaler og rettshåndhevelsesorganer. Det kan også hende at vi må oppgi personopplysninger eller annen informasjon for å beskytte rettighetene våre og din egen eller andres sikkerhet, eller for å etterforske tyveri eller svindel. I tillegg til det ovennevnte kan det være forhold som krever at vi videreformidler personopplysningene dine til andre parter, inkludert, men ikke begrenset til, juridiske rådgivere eller inkassobyråer.

Bruker Lenovo informasjonskapsler, merker, piksler, nettfyrlys, analyser og relaterte teknologier for annonsering på nett og andre formål?

I likhet med de fleste andre nettsteder samler vi automatisk inn enkelte opplysninger og lagrer dem i loggfiler. Noen ganger samler vi inn informasjon om besøkendes atferd mens de er på nettstedene våre, for å hjelpe oss til å yte bedre kundestøtte, forbedre kvaliteten på nettstedopplevelsene våre eller distribuere annonser.

For eksempel holder vi oversikt over hvilke domener besøkende kommer fra når de besøker nettstedet vårt, og vi måler besøksaktivitet på Lenovo-nettstedene, men vi gjør dette på måter som ikke muliggjør direkte identifikasjon av enkeltbesøkende (vi kaller dette «ikke-identifiserbar informasjon»). Lenovo – eller andre på våre vegne – kan bruke disse dataene til å analysere trender og statistikk, forbedre nettstedene våre eller vise annonser.

Klikkbaner

Når vi samler inn personopplysninger fra deg i forbindelse med en transaksjon, kan vi hente ut enkelte opplysninger fra denne transaksjonen i et ikke-identifiserbart format og kombinere dem med annen ikke-identifiserbar informasjon. Denne informasjonen kalles noen ganger en «klikkbane». Denne informasjonen brukes og analyseres bare på et overordnet nivå for å hjelpe oss med å forstå trender og mønstre. Denne informasjonen gjennomgås ikke enkeltvis.

Informasjonskapsler, piksler og markedsføring på nett

For å tilby og levere en tilpasset opplevelse på nettstedene våre kan Lenovo bruke informasjonskapsler for å oppbevare og spore informasjon om deg. Der det kreves av gjeldende lovgivning, vil Lenovo innhente samtykket ditt før vi bruker visse informasjonskapsler i løpet av Lenovo-nettstedsopplevelsen din og/eller tilby deg muligheten til å velge hvilke informasjonskapsler som skal aktiveres og deaktiveres. Informasjonskapsler er bare små biter data som sendes til nettleseren din fra en nettserver og lagres på harddisken til datamaskinen din. Lenovo bruker informasjonskapsler for å minne oss på hvem du er og for å hjelpe deg å navigere på nettstedene våre i løpet av besøkene dine. Informasjonskapsler lar oss lagre preferansene dine og handlekurvinnholdet ditt, slik at du ikke må fylle dem ut på nytt hver gang du besøker oss.

Vi bruker også informasjonskapsler og merkepiksler (kode) for å bekrefte relevante interessebaserte reklamer vi kan vise til brukeren. For dette formålet kan Lenovo bruke tjenester andre er vertskap for, som Google Analytics for Display Advertisers, Remarketing med Google Analytics, Google Display Network Impression Reporting, DoubleClick Campaign Manager, Google Analytics Demograpfic and Interest Reporting, Facebook, Snapchat og Tiktok. Disse hjelper oss å forstå hvordan kundene våre bruker nettstedene og produktene våre, hvordan vi kan samsvare utvalgte data fra kundene våre, bruken av nettstedene våre, samhandling på sosiale medier og for å levere interessebaserte annonser. Disse tjenestene kan også samle inn informasjon, som IP-adresser, som sendes fra nettleseren din eller via informasjonskapsler. Lenovo kan også dele noe begrenset (ofte hashet) informasjon med våre annonsepartnere, slik at de kan levere disse tjenestene til Lenovo.

I tillegg lar informasjonskapsler, piksler og relatert teknologi oss måle nettstedstrender og -trafikkmønster, som hvilke deler av Lenovo-nettstedet du har besøkt og hvilket nettsted du kom fra (inkludert via analyseverktøy for øktavspilling), til å redusere kundenes frustrasjon og forenkle nettstedsnavigering, for å hjelpe med å utforme nettstedet vårt for å gjøre det mer effektivt og behagelig å bruke, til å komme med produktanbefalinger og for å levere en Lenovo-produktannonse mens du blar gjennom nettsteder, inkludert ikke-Lenovo-nettsteder og for å forhindre svindel. Lenovo og deres tjenesteleverandører, inkludert Google og DoubleClick, bruker informasjonskapsler til å rapportere om annonsevisningene dine, annen bruk av annonsetjenester og samhandlinger med annonsevisninger og annonsetjenester som er relatert til besøk på vårt nettsted. Hvis du ikke vil at denne informasjonen skal brukes til å vise deg interessebaserte annonser, kan du deaktivere dette ved å følge trinnene nedenfor. Du kan fortsette å se generiske annonser. Lenovo kan også supplementere med informasjon samlet inn via informasjonskapsler og relatert teknologi med informasjon hentet inn fra andre kilder, også fra tredjeparter.

Bruken av slike informasjonskapsler er relativt vanlig. De fleste nettlesere er i utgangspunktet konfigurert til å godta dem. Hvis du imidlertid ikke ønsker at informasjonskapsler skal lagres, har du følgende valg:

  • Ikke bruk nettstedene våre.
  • Konfigurer nettleseren til å varsle deg når du mottar en informasjonskapsel.
  • Konfigurer nettleseren til å avvise bruk av informasjonskapsler.
  • Benytt deg av valgene for godkjenning og administrering av informasjonskapsler som tilbys av Lenovo-nettsteder (hvis tilgjengelig og i henhold til gjeldende lovverk).
  • Slett informasjonskapslene etter besøk på nettstedet vårt.
  • Du kan utforske siden vår ved bruk av anonymt bruk-innstillingen i nettleseren din (den heter «Incognito» i Chrome, «InPrivate» i Edge og «Private Browsing» i Firefox og Safari osv.)

Merk imidlertid at noen Lenovo-nettsteder kanskje ikke reagerer på «Ikke spor»-signaler som sendes av enkelte nettlesere. Du må også være klar over at noen funksjoner på Lenovo-nettstedet kanskje ikke virker som de skal hvis du ikke godtar informasjonskapsler.

Hvis du ikke vet hvordan du administrerer eller sletter informasjonskapsler, eller hvis du ønsker å velge bort enkelte målrettede annonser som er basert på nettleserloggen din, anbefaler vi at du går til www.networkadvertising.org/choices/, www.aboutads.info eller www.youronlinechoices.eu for å få detaljert veiledning, inkludert for hvordan du velger bort dette.

Hvis du vil velge bort Google Analytics for Display Advertisers og/eller melde deg ut av det tilpassede Google-displaynettverket, kan du gjøre dette ved å gå til Googles annonseinnstillinger. Det kan også være lurt å benytte seg av nettlesertillegget for bortvelging av Google Analyticshvis du vil velge bort Google Analytics. Hvis du trenger informasjon om hvordan du går frem i nettleseren på ditt produkt eller din mobilenhet, kan du sjekke Hjelp-menyen eller produkthåndboken for den aktuelle nettleseren eller mobilenheten.

Lokalt lagrede objekter

Noen Lenovo-nettstedsopplevelser kan også bruke lokale lagringsobjekter (LSO-er) som HTML5 som leveres av tjenesteleverandører og partnere av Lenovo, for å lage innholdsinformasjon og preferanser på enheten din. Diverse nettlesere kan tilby egne administrasjonsverktøy for å deaktivere HTML5 LSO-er.

Nettvarder og annen teknologi

Noen Lenovo-nettsteder bruker også nettfyrlys eller andre teknologier, som JavaScript, slik at de kan tilpasses og tilby bedre kundeservice. Disse teknologiene kan brukes på en rekke sider på Lenovo-nettsteder. Når besøkende går inn på disse sidene, opprettes det en ikke-identifiserbar merknad om besøket. Denne kan behandles av oss eller våre tjenesteleverandører. Disse nettfyrlysene fungerer som regel sammen med informasjonskapsler. Hvis du slår av informasjonskapsler, vil fremdeles nettfyrlys og andre teknologier registrere besøk til disse sidene, men merknadene de oppretter, kan ikke assosieres med annen ikke-identifiserbar informasjon fra informasjonskapsler og sees bort fra.

Personlig tilpassede URL-koblinger

Innimellom kan vi tilpasse nettstedene våre personlig for enkelte besøkende. Hvis du besøker et av disse nettstedene, ser du kanskje at det er tilpasset med hensyn til produkter og/eller tjenester vi tror du kan være interessert i, basert på din tidligere samhandling med Lenovo og informasjon du har gitt oss. Mens du besøker disse nettstedene, kan det hende vi samler inn informasjon om besøket ditt for bedre å skreddersy nettstedet etter dine interesser. Du kan få en invitasjon til å besøke et av disse nettstedene i form av en personlig tilpasset URL i en e-post, en melding på registreringssiden for nettstedet eller som respons på at du logger på et bestemt nettsted.

Selger Lenovo personopplysningene mine?

Nei. Lenovo selger ikke personopplysninger om kunder, uansett alder. Som beskrevet i avsnittene ovenfor kan Lenovo dele personopplysninger med tredjeparts tjenesteleverandører og partnerne til Lenovo, slik at de kan støtte produktene våre eller tilby Lenovo og kundene og brukerne av produktene våre tilleggstjenester. Lenovo iverksetter nødvendige tiltak for å sikre at disse tjenesteleverandørene og partnerne oppfyller de strenge standardene våre for personvern og sikkerhet. Lenovo selger imidlertid ikke personopplysninger, og vi har ikke solgt noen personopplysninger i løpet av de tolv månedene før 1. februar 2023. Hvis Lenovo på noe som helst tidspunkt bestemmer seg for å selge personopplysninger, vil vi gi passende forvarsel og muligheter relatert til samtykke i henhold til gjeldende lovgivning.

Overfører Lenovo personopplysningene mine til andre land?

Lenovo er en global organisasjon med juridiske enheter, forretningsprosesser, ledelsesstrukturer og tekniske systemer som krysser landegrenser. Derfor kan vi, der det er tillatt i henhold til lovgivningen, dele personopplysninger innenfor Lenovo (inkludert med datterselskaper, tilknyttede selskaper og overordnede selskaper) og med tjenesteleverandører og forretningspartnere og overføre informasjonen til andre land der vi har virksomhet (herunder blant annet USA og Kina). Uansett hvor informasjonen din overføres og oppbevares, er retningslinjene våre for personvern og sikkerhet utformet for å beskytte personopplysningene dine over hele verden.

Noen land har personvernlover som ikke tilsvarer personvernlovene i ditt eget land, og det kan hende at politimyndigheter i disse jurisdiksjonene ber om tilgang til dataene dine. I slike land kommer Lenovo fortsatt til å håndtere informasjonen din som beskrevet her, og vi tar forholdsregler som nødvendig for å overholde gjeldende lover for databeskyttelse ved overføring og behandling av informasjonen din.Når det er nødvendig, kommer Lenovo også til å opprettholde avtaler mellom selskaper i Lenovo-konsernet eller med Lenovo-partnere eller -tjenesteleverandører for å styre overføring, behandling og beskyttelse av personopplysninger.

Lenovo bruker standard kontraktsklausuler som et hjelpemiddel ved overføringer av personopplysninger fra og innenfor EU, EØS og Storbritannia.

Hvor lenge lagres personopplysningene mine?

Lenovo har til hensikt å beholde informasjon, inkludert personopplysninger, kun så lenge det er nødvendig for forretningsformål eller andre viktige formål, og å slette personopplysninger på en sikker måte når disse formålene er oppfylt. Vi beholder informasjonen din, inkludert personopplysningene, så lenge noen av følgende omstendigheter gjelder:

  • kontoen eller abonnementet er aktivt
  • For å gi deg tjenester eller støtte du kan ha bedt om
  • for sikring av nødvendig funksjonalitet og ytelse for Lenovo-produkter og -nettsteder, inkludert ansvar knyttet til produktgarantiene våre
  • for å overholde gjeldende lover, inkludert for skatte- og revisjonsformål
  • for å håndheve rettighetene våre, inkludert rettstvister og inkassokrav

Hvordan beskyttes informasjonen min?

Vi iverksetter standard tekniske og organisatoriske tiltak når vi overfører informasjon fra nettstedene våre til serverne våre, når vi lagrer data, og når vi deler data med tredjeparter. Som nødvendig bruker vi for eksempel kryptering ved overføring av sensitiv informasjon, for å verne om informasjonen din. Når vi deler opplysningene dine med tredjeparter, iverksetter vi rimelige og passende tiltak for å sørge for at partene er kontraktsbundet til å beskytte og bruke informasjonen på en ansvarsfull måte.

Husk at intet nettsted, ingen tjeneste eller ingen dataoverføring kan garanteres å være helt trygge. Det betyr at selv om vi har tatt grep for å beskytte informasjonen din, kan ikke Lenovo forsikre eller på annen måte garantere sikkerheten på nettstedene våre eller til informasjonen du gir oss. Du bruker nettstedene våre på egen risiko.

Hva med personvernet til barnet mitt?

Nettstedene våre er beregnet for voksne og barn som er over 16 år eller minstealderen i det relevante landet, eller som har foreldrenes eller vergens tillatelse til å bruke dem.

Lenovo samler ikke bevisst inn opplysninger om barn som er under 16 år eller minstealderen i det relevante landet (som definert i gjeldende lovgivning) uten samtykke fra foreldre eller foresatte, eller som ellers tillatt av loven. Hvis Lenovo får vite at et barn har sendt inn personopplysninger til Lenovo, sletter vi personopplysningene så snart som mulig, og unnlater å bruke dem. Lenovo oppfordrer foreldre til å ta aktivt del i barnas bruk av digitale ressurser og å informere dem om de potensielle farene ved å oppgi personopplysninger.

Hva er mine rettigheter når det gjelder databeskyttelse?

Gjeldende personvernlover kan gi deg rett til å kontrollere hvordan vi bruker og behandler personopplysningene dine. Dette kan omfatte:

  • retten til å be om bekreftelse, tilgang til og en kopi av personopplysningene
  • retten til å be om retting eller sletting av personopplysningene
  • retten til å motsette deg behandling av personopplysningene
  • retten til å begrense behandlingen eller til å reservere deg mot salg av personopplysningene
  • retten til dataportabilitet.

Når vi bruker personopplysningene med samtykke fra deg, kan du trekke tilbake samtykket når som helst. Dette vil imidlertid ikke ha tilbakevirkende effekt, det vil ikke påvirke bruken av personopplysningene før du trakk tilbake samtykket. I tillegg kan du ha muligheten til å gjennomgå, rette eller slette visse personopplysninger via Lenovo-kontoen din (hvis du har en).

Hvis du vil utøve rettighetene som beskrives ovenfor, ber vi deg sende en personvernforespørsel. Vi vil gjennomgå, besvare og ta tak slike forespørsler i henhold til gjeldende personvernlover.

Merk at vi iverksetter tiltak i samsvar med gjeldende lover og standardene våre for personvern og sikkerhet for å bekrefte identiteten din før vi gir deg tilgang til personopplysningene dine eller på andre måter etterkommer forespørselen din. Hvis du har en Lenovo-konto, kan vi bekrefte identiteten din ved å be deg om å logge på kontoen din. Hvis du ikke har en Lenovo-konto eller en e-postadresse registrert hos oss, kan det hende vi ber om ytterligere begrenset informasjon fra deg for å bekrefte identiteten din. Merk at hvis du ikke har en konto hos Lenovo eller en e-postadresse registrert hos oss, eller hvis vi ikke kan bekrefte identiteten din i registrene våre, kan det hende vi må avvise forespørselen din.

Du kan også bruke en autorisert representant til å sende inn en forespørsel under dette avsnittet på dine vegne. Hvis du velger å få en autorisert representant til å sende inn en slik forespørsel på dine vegne, krever Lenovo (i) at du gir den autoriserte representanten skriftlig tillatelse til å gjøre dette, og (ii) at representanten din skal bekrefte identiteten sin direkte overfor Lenovo. Lenovo kan avvise forespørsler fra representanter som ikke oppfyller disse kravene.

I tillegg har du rett til å når som helst stille spørsmål eller sende inn klager til Datatilsynet i Norge. Du har også rett til å ikke bli diskriminert mot for å utøve personvernrettighetene dine.

Hvordan kontakter jeg Lenovo-programmet for personvern?

Hvis du vil håndheve rettighetene dine som beskrevet ovenfor, kan du sende inn en personvernforespørsel.

Hvis du har flere spørsmål om denne personvernerklæringen, kan du kontakte oss på Lenovo privacy@lenovo.com , eller på følgende adresser:

USA:
Lenovo Group Limited
Attn: Privacy Program
8001 Development Drive
Morrisville, NC, USA 27560

Brasil:
Lenovo Tecnologia (Brazil) Ltda.
Acc: Brazilian Privacy and Data Protection Team
Rua Werner Von Siemens, 111
Lapa de Baixo, São Paulo/SP
CEP 05069-900

Du finner ytterligere Lenovo-kundestøtteinformasjon, inkludert telefon og nettprat, på www.lenovo.com/contact.

Personvernerklæringen for nettstedet ble nylig oppdatert. Se forrige versjon.

Om denne erklæringen

Denne erklæringen dekker følgende

Personvernet ditt er viktig for Lenovo og Motorola.

Denne personvernerklæringen gjelder for data som samles inn gjennom programvare og tilknyttede tjenester levert av Lenovo og tilknyttede selskaper, inkludert Motorola Mobility LLC («Motorola») (samlet kalt «Lenovo»), for bruk på Lenovos produkter som personlige datamaskiner, nettbrett, arbeidsstasjoner, smarttelefoner, smartkontorutstyr, VR- eller AR-hodetelefoner og tingenes internett-enheter (IoT) og lignende (samlet kalt «Lenovo-produkter»). Denne erklæringen gjelder også for Lenovos programvare og tilknyttede tjenester for bruk på produkter eller enheter som ikke er fra Lenovo. Denne personvernerklæringen beskriver informasjonspraksisen for Lenovo-produkter, inkludert hva slags opplysninger som samles inn, hvordan Lenovo bruker opplysningene og til hvilke formål, hvem opplysningene deles med og hvordan Lenovo beskytter opplysningene. Den beskriver også blant annet hvilke valg du har når det gjelder bruk av, tilgang til, retting og sletting av personopplysninger.

I henhold til regionale lover og krav kan vi også ha egne personvernerklæringer for visse produkter. Disse personvernerklæringene er personvernerklæringer som kommer i tillegg til denne erklæringen, og skal stemme overens med Lenovos prinsipper og praksis for personvern som beskrives her.

Denne erklæringen dekker ikke følgende

Lenovo samler også inn personopplysninger gjennom Lenovos nettsteder og andre kilder. Gå til personvernerklæringen for nettstedetfor å finne ut mer om personvernpraksisen vår for nettstedet. Denne erklæringen gjelder dessuten ikke for produkter og tjenester som leveres av Infrastructure Solutions Group (ISG, tidligere kalt Lenovo Data Center Group eller DCG); Lenovos Service & Solutions Group (SSG), produkter og tjenester levert av Lenovo Software (også kalt Stoneware, Inc.) eller tredjeparts programvare og andre tjenester du installerer på eller får tilgang til gjennom ett eller flere Lenovo-produkter. Videre gjelder denne erklæringen ikke for enkelte produkter Lenovo lisensierer til andre selskaper, inkludert tilknyttede selskaper.

Endringer i denne erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne erklæringen, vil vi gjøre tidligere versjoner tilgjengelige så du kan se hva endringene er, og når de ble gjort. Hvis vi gjør vesentlige endringer i denne erklæringen, varsler vi deg i form av en melding på Lenovos nettsted, i aktuelle Lenovo-produkter eller -programvareopplevelser eller ved å sende en e-post (til e-postadressen som er spesifisert for kontoen din) når endringene trer i kraft. I tilfeller der gjeldende personvernlover pålegger oss det, vil vi også be deg om å samtykke i eventuelle vesentlige endringer som påvirker hvordan vi bruker eller overfører personopplysningene dine. Vi oppfordrer deg til å besøke denne siden regelmessig for å holde deg oppdatert om personvernpraksisen vår.

Personvernerklæringen ble nylig oppdatert.

Les gjennom forrige versjon.

Flerbrukerfunksjoner

Vær oppmerksom på at sekundære brukere og gjestebrukere av Lenovo-produkter som har støtte for flere brukere, kanskje ikke har de samme mulighetene til å kontrollere innstillinger, tillatelser og valg knyttet til innsamling, bruk og deling av informasjon som den primære brukeren kan ha.

Hvilken informasjon samler Lenovo inn, hvordan brukes denne informasjonen, og deles personopplysninger med tredjeparter?

Lenovo samler inn opplysninger om deg og eventuelle Lenovo-produkter du har, og bruker disse opplysningene til å sikre at Lenovo-produktene fungerer optimalt og for å hjelpe deg med å få størst mulig utbytte av dem.

Lenovo vil verken bruke eller videreformidle sensitive personopplysninger om forbrukere til andre formål enn de som er står oppført i paragraf 7027(m) i California Consumer Privacy Act Regulations. Lenovo bruker ikke sensitive personopplysninger til å trekke slutninger om forbrukeres egenskaper.

Merk at i noen tilfeller vil det å ikke oppgi personopplysninger der det er nødvendig, kunne føre til at vi ikke kan tilby deg produktene, de tilknyttede tjenester eller opplevelsene fra Lenovo, eller funksjonene du har bedt om. Nedenfor beskriver vi hvordan vi samler inn, bruker og deler opplysninger om deg eller produktet ditt i ulike sammenhenger. Se avsnittene «Lenovo-applikasjoner» og «Motorola-applikasjoner» i denne erklæringen for å finne ut mer om hvordan bestemte applikasjoner kan samle inn og bruke opplysninger.

Brukerprofilen din

Brukerprofilen din kan bestå av informasjon, inkludert personopplysninger, som du har samtykket til at vi kan samle inn fra deg under din samhandling med Lenovo, for eksempel bruk av visse områder av nettstedene våre, fra Lenovo ID-, Min konto-, Pass- eller Motorola ID-kontoen din, gjennom kontakt med kundeservicerepresentantene våre, fra registreringsinformasjon om Lenovo-produkter, og fra visse Lenovo-produkter og -tjenester du bruker. Med brukerprofilen din kan Lenovo gjøre følgende:

  • Gi visse Lenovo-produkter og -tjenester informasjonen de trenger for å fungere.
  • Feilsøke eventuelle problemer du måtte ha med Lenovo-produkter, -tjenester eller -nettsteder.
  • Foreslå måter å gjøre Lenovo-produktene, -tjenestene og -nettstedene dine bedre på.
  • Gi deg nyheter, oppdateringer og informasjon om Lenovo-produkter og -tjenester.
  • Hvis du velger å motta markedsføringsinformasjon, kan vi gi deg informasjon om andre Lenovo-produkter eller -tjenester du kan være interessert i.

Avsnittene nedenfor beskriver nærmere hvilke typer informasjon som kan finnes i en brukerprofil, hvordan Lenovo bruker denne informasjonen, om informasjonen deles med tredjeparter og visse valgmuligheter du kan ha når det gjelder informasjonen.

Registrering av Lenovo ID, Motorola ID og Lenovo-produkter

Når du velger å opprette en Lenovo ID, en Motorola ID, registrere Lenovo-produktet eller opprette en konto via Min konto eller Passport, samler vi inn informasjon, inkludert personopplysninger, om deg og Lenovo-produktene dine. Vi bruker Lenovo ID eller Motorola ID og relatert registrerings- og kontoinformasjon til å identifisere deg, inkludert når du bruker visse av applikasjonene våre (for eksempel Lenovo Vantage) og interaktive tjenester (for eksempel nettbutikkene og kundeserviceområdene våre).

Hvis du velger å opprette en Lenovo ID eller Motorola ID, eller registrerer produktene dine, må vi samle inn visse opplysninger fra deg, for eksempel navn, adresse, e-postadresse, språk, region/land, produktets type/modell, produktets serienummer, datoen produktet registreres og aktiveringsdata om operativsystemet. Vi vil bruke disse opplysningene til å administrere kontoen eller profilen din, tilby tjenester du har bedt om og gi deg informasjon, inkludert markedsføringsmeldinger du velger å motta fra Lenovo. Det kan hende vi deler opplysningene som samles inn og oppbevares av Lenovo, med tjenesteleverandører for disse formålene, slik at de kan levere dataverts-, behandlings- og markedsføringstjenester til og på vegne av Lenovo.

Du kan endre passordet for Lenovo ID eller deaktivere Lenovo ID-kontoen din ved å besøke account.lenovo.com og gå til «Min profil», eller ved å sende en personvernforespørsel til Lenovo. Du kan administrere Motorola ID-kontoen din ved å besøke accounts.motorola.com , eller ved å sende en personvernforespørsel til Motorola.

Produktfunksjonalitet og -bruk

Noen av Lenovos produkter, programvare og tjenester samler automatisk inn og lagrer nødvendig ytelsesinformasjon for å kunne fungere. Denne informasjonen omfatter produkt- og enhetsidentifikatorer, tekniske data og annen ikke-personlig informasjon. Noe av denne informasjonen kan overføres til Lenovos servere. Grunnleggende informasjon om programinstallasjon innhentes også automatisk mens du bruker Lenovo-produkter. Dette omfatter for eksempel om et program er installert eller aktivert på Lenovo-produktet ditt.

Informasjon om bruk som samles inn for dette formålet, identifiserer verken deg eller Lenovo-produktene dine direkte, med mindre du har valgt å aktivere enkelte tjenester som «Forbedret enhetsstøtte» eller «Help Improve» på Lenovo-produktene dine som beskrevet nedenfor, og/eller du har valgt å motta markedsføring fra Lenovo.

Vi bruker denne informasjonen om programvarebruk til å analysere Lenovo-applikasjonenes ytelse, for å utvikle ytterligere forbedringer for fremtidige versjoner og til å sende deg service- og kundeservicerelatert (f.eks. ikke-markedsføringsmessig) kommunikasjon. Denne informasjonen kan deles med tjenesteleverandørene våre, for eksempel partnere innen datavertstjenester, databearbeiding og programvareutvikling som gir støtte til Lenovo-produkter.

Hvis du ønsker å deaktivere denne innsamlingen av opplysninger, kan du gjøre det i personverninnstillingene for produktet eller applikasjonen det gjelder. Hvis du vil deaktivere innsamling av enkelte opplysninger om bruk av programvare, kan du åpne Lenovo-produktets innstillingsapplikasjon og slå av innsamling av brukerstatistikk (eller en vekslebryter med tilsvarende ordlyd), eller avinstallere en bestemt applikasjon i enhetens kontrollpanel eller fra innstillingsmenyen.

Holde programvaren oppdatert

Vi samler automatisk inn visse begrensede, ikke-personlig identifiserbare opplysninger om Lenovo-produktene dine for å finne ut om programvaren du bruker, er den nyeste versjonen. Årsaken er at vi vil kunne levere programvareoppdateringer (inkludert sikkerhetsoppdateringer), utvikle nye produkter og programvarefunksjoner, samt rette opp feil slik at Lenovo-produktene fungerer jevnere og mer effektivt.

Forbedret enhetsstøtte og hjelpe oss med å forbedre produktene og tjenestene våre

Du kan velge å gi oss ytterligere informasjon om hvordan du bruker Lenovos produkter og programvare ved å aktivere «Forbedret enhetsstøtte», «Help Improve», «User Experience Program» eller lignende funksjoner på Lenovo-produktet.

«Forbedret enhetsstøtte» på Motorola-enheter kan du gi oss ytterligere opplysninger om hvordan du bruker enheten, slik at vi kan gi mer effektiv eller bedre kundestøtte, inkludert skreddersydd feilsøking eller lignende støttetjenester. På Motorola-enheter kan du velge alternativet «Forbedret enhetsstøtte», enten under konfigurering eller i Innstillinger. Du kan slå av denne innstillingen senere om du vil.

Du kan også velge å gi oss ytterligere informasjon om hvordan du bruker produkter og programvare fra Lenovo for å forbedre Lenovos produkter. Dette «Help Improve»-alternativet er vanligvis å finne under konfigurering eller i innstillingene for produktet eller applikasjonen fra Lenovo. Hvis du ikke vil tillate at Lenovo samler inn «Help Improve»-informasjon, kan du slå av alternativet for denne innsamlingen av produktdata i innstillingene for Lenovo-produktet eller i en bestemt applikasjon (for eksempel Lenovo Vantage), eller avinstallere applikasjonen det gjelder.

I disse tilfellene kan vi samle inn opplysninger fra deg eller Lenovo-produktet ditt, som for eksempel Lenovo-produktets serienummer, enhets-ID eller IMEI-nummer, produktets type/modell, IP-adresse, informasjon om bruk av Lenovo-produktet og telefonnummer knyttet til en smarttelefon fra Lenovo eller Motorola. Disse opplysningene om bruk kan omfatte opplysninger om hvordan du bruker Lenovo-produktet og produktets komponenter, for eksempel instrumentering og systemfunksjonalitet.

På datamaskiner fra Lenovo oppbevares denne informasjonen i et ikke personlig identifiserbart format, med mindre du velger å bli kontaktet av Lenovo. På smarttelefoner fra Lenovo- og Motorola identifiserer data fra «Forbedret enhetsstøtte» og «Help Improve» en bruker eller enhet.

Slike opplysninger kan brukes til å:

  • identifisere ytelsestrender for produkter og programvare fra Lenovo
  • feilsøke problemer du har med produkter eller programvare fra Lenovo
  • utvikle nye produktfunksjoner for fremtidige modeller
  • levere en bedre samlet brukeropplevelse
  • sende deg ikke salgsfremmende kommunikasjon knyttet til service og støtte for Lenovo-produktet

Lenovo bruker leverandører av dataverts- og behandlingstjenester til å støtte Lenovo med «Forbedret enhetsstøtte», «Help Improve» og relaterte aktiviteter.

Lenovo- og Motorola-applikasjoner – mer informasjon

Følgende avsnitt beskriver hvordan enkelte applikasjoner fra Lenovo og Motorola håndterer informasjonen din. Vær oppmerksom på at disse beskrivelsene kanskje ikke omfatter alle Lenovo- eller Motorola-applikasjoner som er tilgjengelige for eller på ditt Lenovo-produkt. I tillegg støtter ikke alle Lenovo-produkter alle Lenovo- eller Motorola-applikasjoner, og hvilke Lenovo- eller Motorola-applikasjoner som er tilgjengelige for deg, kan variere avhengig av hvilke Lenovo-produkter du eier og hvor du befinner deg. Noen av applikasjonene som beskrives nedenfor, kan være forhåndsinstallert på Lenovo-produktet ditt eller gjort tilgjengelig for nedlasting via en nettbasert programvare- eller app-butikk.

Lenovo-applikasjoner

Lenovo Welcome

Lenovo Welcome er en standard applikasjon på enheten for nye brukere av Lenovo-produkter, inkludert PC-er. Innen cirka et døgn etter at du har konfigurert enkelte Lenovo-produkter, begynner Lenovo Welcome med å hjelpe deg gjennom Lenovo-opplevelsen, inkludert funksjonene på Lenovo-produktet, for å gi deg en innføring i Lenovo Vantage (beskrevet nedenfor), for å tilby spesialtilbud fra Lenovo og partnerne våre til brukere som velger å motta dem, og mye mer. Lenovo samler bare inn grunnleggende (ikke personlig identifiserbar) informasjon og statistikk relatert til enheten og applikasjonen via Lenovo Welcome for disse formålene.

Lenovo Vantage

Lenovo Vantage (erstatter Lenovo Companion) er en app som holder enheten i gang og hjelper deg med å gjøre mer med datamaskinen eller nettbrettet. På nettbrett fra Lenovo har Lenovo Vantage Lenovo Vantage erstattet Tablet Center og gir grunnleggende informasjon om enheten, for eksempel om ledig lagringsplass. Funksjoner og funksjonaliteter på datamaskiner fra Lenovo Vantage omfatter:

  • Tilpass datamaskiner og nettbrett for å bruke dem med innstillingskontroller for maskinvare.
  • Tilgang til Lenovo Migration Assistant, en applikasjon som overfører filer og innstillinger mellom datamaskiner (beskrevet nedenfor).
  • Beskyttelse av PC-en og oppdatering av viktig systemprogramvare og viktige drivere.
  • Evaluering av systemtilstanden og kjøring av diagnostikk på enheten.
  • Tilgang til Lenovo Smart Performance, en rettighets- og ytelsesforsikringstjeneste Lenovo har utviklet for å løse problemer som kan utgjøre en risiko for datamaskinens ytelse.
  • Tilgang til brukerveiledning og kundestøtte for systemet.
  • Oppdage andre morsomme og nyttige applikasjoner.
  • Vis tilbehør som er kompatibelt med enheten.
  • Tilbud på produkter og tjenester fra Lenovo og andre.
  • Se garantien, få oppdateringer og be om støtte.
  • Artikler fra Lenovo med nyttige tips og de siste teknologinyhetene.
  • Få sikker tilgang til wifi med avanserte algoritmer og sikkerhetsdata samlet inn fra andre brukere på nett, for å varsle deg om risikable nettverk så du kan opprette sikre tilkoblinger.
  • Lenovo Smart Lock leveres av Absolute® og er en skybasert sikkerhetsløsning som hjelper deg med å finne, låse, sikre og gjenopprette en stjålet enhet, i tillegg til å gi deg full kontroll over personopplysningene dine.
  • Security Advisor har en rekke sikkerhetsverktøy som anbefales av Lenovo, og som er godkjent av sikkerhetseksperter.
  • Tilpass, optimaliser og overvåk maskinvarekomponenter på spillenheter.
  • Last ned og installer, løs inn eller gjenopprett programvare enheten har rettigheter til.

Lenovo Vantage samler inn enhetsidentifikatorer og opplysninger om hendelser og bruk fra datamaskiner/nettbrett, for eksempel systemfunksjonalitet, applikasjonsbruk og støtteinformasjon. Hvis du konfigurerer datamaskinen til å oppdateres automatisk i henhold til plassering eller nettverkstilgjengelighet, samler Lenovo Vantage inn tilhørende data som informasjon om wifi og VPN for å oppdatere systemet sømløst. Denne informasjonen lagres på datamaskinen, og informasjon om hvordan du bruker Lenovo Vantage, kan bare deles med Lenovo hvis du gir tillatelse til slik datainnsamling. Lenovo deler ikke denne informasjonen eksternt, bortsett fra for datavertstjenester og behandlere Lenovo kan bruke fra tid til annen. For nettbrett kan Lenovo Vantage Lenovo Vantage få tilgang til visse enhetstillatelser, for eksempel til å lese påloggingsstatusen for brukerens Lenovo-ID (synkronisert med innstillingsstatus), lagringsplass, bruk av apper, skjermbrukstid og annen informasjon som enhetens serienummer, Lenovo-ID, land, språk osv. Du kan slå av aktive varsler i Innstillinger.

Lenovo Smart Privacy Services

Lenovo Smart Privacy Services (LSPS) leveres av Aura og er en intelligent programvare som gir deg økt personvern mens du surfer, søker og handler på nett. Ved aktivering av Lenovo Smart Privacy får du følgende funksjoner:

  • «Personvernskanning» er en tjeneste i LSPS som skanner etter påloggingsinformasjon på Lenovo-enheten, bruker påloggingsinformasjonen til å finne eventuelle bevis på at personopplysningene dine (kontoinformasjon i form av en e-post) ble lagt ut på en potensielt ulovlig måte på det mørke nettet og leverer en rapport av funnene som er uleselig med mindre man viser hele rapporten fra en godkjent e-postklient.
  • «Monitor» er en tjeneste i LSPS som overvåker personopplysningene dine for datalekkasjer, og som hjelper deg med å fjerne personopplysningene fra eller reservere deg mot kjente markedsføringsdatabaser og informasjonsbyråer.
  • «Kontroll» er en tjeneste i LSPS med personlig VPN og anti-sporing.
  • «Hvelv» er en tjeneste i LSPS som samler inn, lagrer og fyller ut personopplysningene dine i nettskjemaer og krypterer og dekrypterer dem.

Hvis du velger å aktivere LSPS, samler Aura inn visse personopplysninger fra deg, inkludert e-postadresse, brukernavn og passord for kontoen, betalingsinformasjon, IP-adresse og visse andre enhets- og ytelsesdata, som er nødvendige for LSPS-funksjonaliteten. Personopplysninger Aura samler inn på Lenovos vegne for å drifte og støtte LSPS, lagres i kryptert form både lokalt og i Auras eget datasystem. I tillegg samler Lenovo inn grunnleggende (ikke personlig identifiserbare) enhets- og applikasjonsrelaterte opplysninger og beregninger via LSPS. Dersom du ønsker mer informasjon om LSPS, finner du en lenke til personvernerklæringen for Lenovo Smart Privacy Services Powered levert av Aura i LSPS-applikasjonen.

Lenovo Display Plus

Med Lenovo Display Plus kan brukerne lagre og starte vanlig brukte oppsett på datamaskinen. Et oppsett er organiseringen av vinduene som er åpne på datamaskinen til en bruker. Brukere kan bytte raskt mellom de ulike lagrede oppsettene, for eksempel presentasjonsoppsett, spilloppsett osv. Display Plus gjenkjenner lokalt lagrede apper og filer og husker retningen på og organiseringen av vinduer. Display Plus kan også oppdage filer og apper som er åpne på datamaskinen for øyeblikket. Vi samler bare inn grunnleggende informasjon om programvaren, for eksempel versjonsnummer, for å gi deg en oppdatert versjon.

Lenovo Smart Appearance

Lenovo Smart Appearance er en AI-basert applikasjon for å forbedre brukeropplevelsen for videokonferanser. Den fungerer som en virtuell driver som kan lastes av flere konferanseapplikasjoner og klienter for nettundervisning eller direkteavspilling. Denne appen hjelper brukerne med å forbedre kameraeffekter, spesielt for videokonferanser. Den byr på flere funksjoner, for eksempel smart konfigurering av ansiktstrekk, bakgrunnsuskarphet, korrigering av øyekontakt, innramming av ansikter, lyskorrigering og andre effekter når kameraet brukes i ulike sammenhenger. Vi samler inn data om hvordan applikasjonen har blitt brukt for å forbedre denne programvaren. Denne innsamlingen kan slås av på Innstillinger. Det samles ikke inn personopplysninger.

Lenovo Aware

Lenovo Aware er lokal programvare på en Lenovo-PC som behandler videostrømmer lokalt i sanntid ved å bruke det innebygde kameraet med brukertillatelser for å analysere brukerstatus og levere funksjoner som Break Reminder, Distance Detection, Sitting Posture Detection, Attention Detection and Fatigue Detection osv. Lenovo Aware byr på fleksible innstillinger for å dekke brukerdefinerte behov, inkludert alternativer for ungdomsmodus og generell modus, påminnelsesfrekvens, ulike terskler osv. I tillegg viser Lenovo Aware brukeren statistikk om brukstid for datamaskinen, sittestilling og andre funksjoner så brukerne kan gjøre justeringer deretter. Lenovo Aware samler ikke inn personopplysninger eller brukerdata. Alle bilder behandles lokalt. Lenovo samler bare inn statistikk og instrumenteringsdata, for eksempel funksjonsbrytere, generell statistikk, brukstid for programvare, innstillinger for funksjonsstrenghet og lignende for å forbedre programvarekvaliteten.

Lenovo Migration Assistant

Lenovo Migration Assistant er et verktøy for flytting av filer, og gjør det lettere å konfigurere en ny datamaskin. LMA startes via Lenovo Vantage og bruker Wi-Fi-tilknyttingen til å la deg sende filene fra en datamaskin til en annen. Du kan logge deg på LMA-applikasjonen på begge PC-ene med Lenovo ID-kontoen. LMA trenger tilgang til operativsystemversjon, .NET Framework-versjon, datamaskinens merke, nettverkskortets merke og Wi-Fi-frekvens for å kunne levere denne funksjonaliteten. Lenovo verken samler inn eller oppbevarer personlig identifiserbar informasjon eller filene dine når de overføres ved hjelp av LMA. Lenovo samler imidlertid inn visse grunnleggende (ikke personlig identifiserbare) enhets- og applikasjonsrelatert informasjon og statistikk. Lenovo kan bruke leverandører av datavertstjenester til å støtte disse aktivitetene.

LMA kan også gi deg muligheten til å bruke Dropbox som fillagringstjeneste hvis du ønsker det. Du finner mer informasjon om Dropbox sin personvernpraksis i deres personvernerklæring og bruksvilkår.

Lenovo System Health Manager

Med Lenovo System Health Manager kan brukere overvåke datamaskinens tilstand, optimalisere ytelsen og iverksette tiltak for å unngå problemer. For å kunne levere denne funksjonaliteten vil applikasjonen analysere visse grunnleggende (ikke personlig identifiserbare) opplysninger om enheten og applikasjonen, for eksempel om hendelsen, Windows-byggversjon, BIOS, innebygde kontroller og enhetsdriverversjoner. Hvis brukeren velger å tillate det, vil Lenovo også samle inn anonym bruksstatistikk, inkludert opplysninger om systemets strømforbruk og den sannsynlige årsaken til strømrelaterte problemer.

Legion Arena

Legion Arena er en behandlingsapplikasjon for spillbibliotek, som samler hele spillbiblioteket til en bruker i én og samme applikasjon Brukere kan administrere spill fra Steam, Epic Games Store, Xbox Game Pass og andre populære spillplattformer fra Legion Arena. Brukere kan se detaljerte beskrivelser av hvert spill i bibliotekene sine, se populære spill som spilles av alle brukere og få tilgang til eksklusive belønninger og gratis vareprøver. Lenovo samler ikke inn personopplysninger, og Lenovo deler heller ikke opplysninger med andre. I tillegg har Lenovo ikke noe samarbeid med eller noen tilknytning til de nevnte spillplattformene.

oppdager om det finnes en oppdatering for de installerte appene på enkelte Lenovo-nettbrett, og viser tips om oppdateringer. må kunne se applikasjoner som allerede er installert på enheten og samle inn enhetens serienummer og programvareversjonsnummer for å levere denne funksjonaliteten.

Avanserte funksjoner (AI Experience Center-/Lab-funksjoner)

Avanserte funksjoner (erstattet AI Experience Center) for nettbrett har blant annet opplåsing med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk og Wonder Experience Center (Scene smart reminders). Scene smart reminders kan forlenge hvor lenge skjermen forblir påslått hvis enheten oppdager et ansikt foran skjermen når enheten er i ferd med å slå av skjermen automatisk. Close-to-wake-up vekker skjermen hvis enheten oppdager et ansikt som nærmer seg en låst skjerm. Distance reminder kan minne en bruker om å holde nok avstand til enheten hvis enheten oppdager at brukerens ansikt er for nærme skjermen. Global video beauty kan aktivere filtre og bokeh-effekter i videosamtaler via tredjepartsapper. Avanserte funksjoner bruker enhetens kamera for å levere denne funksjonaliteten. Kameraet registrerer bare brukerens status foran enheten. Alle brukerdata behandles lokalt, uten å forlate enheten.

Cloud Folder

Cloud Folder (dvs. «Applikasjoner for deg») er en skreddersydd funksjon i programoversikten som anbefaler apper. Disse anbefalingene viser bare programikoner som ikke er lagret eller lastet ned, og som kan oppdateres når som helst. Cloud Folder innhenter Google Advertising-ID (GID), visninger og klikk på ikoner og ikke-personlige data som for eksempel programvareversjon. Du kan slå av anbefalinger i Innstillinger.

Motorola-applikasjoner

Kamera

Med Motorola Kamera-applikasjonen kan du gjøre følgende:

  • Merke bildene og videoene dine med posisjonsdata. Når du deler merkede bilder med andre, deles også posisjonsinformasjonen. Hvis du velger å geomerke bildene og videoene dine, bruker denne appen informasjonen til å organisere visningene dine. Lenovo samler ellers ikke inn og beholder ikke slike posisjonsdata.
  • Starte applikasjonen uten å berøre skjermen ved hjelp av kontekstbaserte data hentet fra sensorer som registrerer en utløsende bevegelse.
  • Ta bedre bilder ved hjelp av ansiktsgjenkjenning og annen analyse av det som er i kamerasøkeren, noe som kan skje både før og etter eksponering, slik at du får best mulig bilde. Du kan sammenligne det beste bildet med det opprinnelige bildet, og velge hvilket du vil beholde. Ansiktsgjenkjenningsinformasjonen forblir på selve telefonen og deles ikke eksternt og lastes ikke opp til Motorola.

For å hjelpe oss med å feilsøke ytelsesproblemer, lagrer Camera bildekvalitetsinformasjon i bildenes metadata.

Enhetshjelp

Enhetshjelp (tidligere kjent som Moto Help) gir brukerne følgende funksjoner:

  • Informasjon om hvordan du bruker Motorola-telefonen og løser problemer.
  • Moto Care – kontroller garantistatus for enheten, kjøp utvidet garanti og ulykkesforsikring (kun i USA).
  • Enhetsdiagnostisering – kontroller maskinvarekomponenter, inkludert batteri, berøringsskjerm, høyttalere, kameraer, Wi-Fi og sensorer.
  • Kontakt oss – alternativer for å kontakte kundestøtte, inkludert nettprat (bare visse modeller), e-post (bare visse modeller), Twitter, Messenger (India, bare USA), WhatsApp (bare India), og for å få tilgang til brukerfora (engelsk, spansk og portugisisk)
  • Servicesenter – søk etter servicesentre i nærheten av deg (kun India).

Hvis enhetshjelp brukes, kan Motorola innhente produktets serienummer, IMEI eller annen enhets-ID, IP-adresse, MAC-adresse, informasjon om produktbruk, informasjon om applikasjonsytelse og (hvis Moto Care eller Kontakt oss-funksjonalitet brukes) brukernavn og kontaktinformasjon. Motorola kan bruke leverandører av vertstjenester, databehandling og kundeservice til støtte for Motorolas aktiviteter innen kundeservice og enhetshjelp.

Digital TV

Hvis det er støtte for det, kan du se TV-programmer med Motorola Digital TV på mobilenheten – med ekstra støtte for Electronic Program Guide (EPG) og Ginga for brukerinteraksjon. Brukere kan også ta opp TV-programmene de liker, og se dem når det passer. Digital TV samler inn bestemte anonyme hendelsesbaserte data i applikasjonen, som hvilke kanaler som brukes via Digital TV.

Moto (Tilpass, Bevegelser, Tips, Display, Spill av)

Moto gjør enheten din mer responsiv ved å gi deg flere måter å kontrollere og samhandle med den på. Moto gjør det enklere for deg å få viktige varsler, styre enheten med stemmen og bevegelser samt å automatisere endringer av innstillinger avhengig av hvor du er eller hva du holder på med på det aktuelle tidspunktet.

Bevegelser (tidligere Moto Actions) gjør det lettere å samhandle med Motorola-produktene dine, da det gjør at du kan bruke enkle håndbevegelser for å utføre oppgaver raskt. Med Bevegelser (Moto Actions) kan du blant annet:

  • vri raskt på håndleddet to ganger for å åpne kameraet når som helst
  • dra ned og til venstre eller høyre for å gjøre skjermen mindre for enhåndsbruk
  • slå lommelykta av eller på med to «dobbelrist», i tillegg til andre handlinger

Moto Display viser viktige varsler på skjermen til produkter som støttes, slik at du raskt får tilgang til dem uten å måtte slå på skjermen eller låse opp startsiden. Moto Display har tilgang til bestemt innhold, som kontaktene dine, kalenderoppføringer, andre apper og varslene de sender.

Moto gjør følgende for å fullføre disse oppgavene:

  • Moto samler inn informasjon om den gjeldende posisjonen til Motorola-produktet ditt og laster opp dataene til Motorola for å hjelpe til med å identifisere interessepunkter og for å finne ut når du er i et kjøretøy.
  • Moto bruker kontekstavhengige data innsamlet fra enhetens mikrofon og sensorer, som akselerometeret og gyroskopet, for å avgjøre når bestemte moduser skal aktiveres, men laster ikke opp dataene til Motorola.
  • Benytter brukergenerert innhold, som kalenderoppføringene, kontaktene og samtalehistorikken din, men laster det ikke opp til Motorola.

Motorola benytter seg av leverandører av verts- og databehandlingstjenester til støtte for disse aktivitetene. I tillegg bruker Moto Google Activity Recognition for bedre å kunne forstå kontekstuelle data og avgjøre hvilke moduser som skal aktiveres. Når dataene er overført til Google, blir de kontekstavhengige dataene behandlet i henhold til Googles tjenestevilkår og Googles retningslinjer for personvern Googles retningslinjer for personvern gir også ytterligere informasjon om Googles rutiner for innsamling og beskyttelse av data som er knyttet til andre verktøy for Google Analytics og produktutvikling som Motorola kan bruke fra tid til annen.

Moto-ansiktslås

Hvis Moto-ansiktslås er aktivert på visse Motorola-enheter, kan du låse opp enheten ved å bare se på skjermen. Enheten må «registrere» informasjon om ansiktsgjenkjenning (med kameratillatelse) i data-/bufferområdet på enheten for at dette skal fungere. Denne registrerte informasjonen om ansiktsgjenkjenning vil verken bli lastet opp til Motorola eller delt med tredjeparter. Du kan slette den registrerte informasjonen om ansiktsgjenkjenning senere fra Innstillinger på enheten.

Motorola Family Space

Family Space begrenser enheten til ett «område», og lar deg kontrollere hvilke programmer som er tilgjengelige. Du kan slå på et område når du lar et barn bruke enheten, eller for å beskytte mot utilsiktede håndbevegelser. Du kan opprette flere områder og velge hvilke programmer som kan brukes i hvert område. Hvis du har aktivert Forbedret enhetsstøtte eller Help Improve på Motorola-produktene dine, vil bruksinformasjonen vi samler inn fra Family Space, omfatte statistikk som (A) hvor mange områder som brukes, (b) antall applikasjoner som brukes i hvert område, (c) hvilket rutenettoppsett som brukes og (d) hvor lenge området er i bruk. Bruksdata omfatter ikke det som skjer inne i et område.

Moto-tilbakemelding

Med Moto-tilbakemelding kan du vurdere enheten og dele tilbakemeldinger som hjelper Motorola og Lenovo med å forbedre maskinvare- og programvareopplevelsen. Moto Feedback samler inn Motorola-enhetens ID, kontaktinformasjonen og visse ikke personlig identifiserbare opplysninger om hendelser og analyser for enheten og applikasjonen for å kunne levere denne funksjonaliteten. Du kan også legge til et skjermbilde. Motorola og Lenovo kan bruke tredjeparts leverandører av datavertstjenester til å støtte disse aktivitetene. Eksterne programvareutviklingspartnere kan også ha tilgang til visse ikke personlig identifiserbare opplysninger fra tilbakemeldingene for å feilsøke problemer eller forbedre brukeropplevelsen for Motorola-enheten.

Motorola Marketplace Hello Shopping-tilbud

Motorola leverer megleraktiviteter for bedrifter via en plattform (Motorola Marketplace) der forretningspartnere selger sine egne produkter og tjenester. Hvis du bruker Motorola Marketplace, kan vi videreformidle personopplysninger som navn, personnummer, e-postadresse, fakturerings- og leveringsadresse, telefonnummer og betalingsinformasjon med disse partnerne, dersom de trenger det for å gjøre forretninger og/eller gjennomføre transaksjonene sine. Motorola Marketplace kan inneholde koblinger til nettsteder eller applikasjoner fra disse partnerne eller andre tredjeparter. Personopplysningene du oppgir på slike nettsteder eller applikasjoner, dekkes ikke av denne personvernerklæringen, og vi er ikke ansvarlige for slike nettsteders eller applikasjoners behandling av personopplysningene dine. Hvis du vil vite hvordan partnerne våre behandler personopplysningene dine, må du lese personvernerklæringene deres.

Hello You og Motorola-varslinger

Der det er tilgjengelig, gir Hello You og Motorola-varslinger tips bruk av Motorola-enheten, informasjon og diagnostikk for enheten, mulighet for å motta teknisk hjelp og kundeservice via chat eller telefon, samt tilby tilpasset innhold og kommunikasjon basert på interessene dine, for eksempel underholdning, nyheter, sport og annet.

Hvis du velger å bruke Hello You, må du logge på appen med påloggingsinformasjonen for Google-kontoen din. For å kunne fungere må Hello You samle inn Motorola-enhetenes identifikatorer, informasjon om Google-kontoer, IP-adresse, brukersamhandling med innhold i apper og bestemte relaterte data om bruk av enheter og apper mens du bruker Hello You. Vi bruker de nevnte opplysningene til å måle bruken av appen vår, forbedre innholdet i appen og levere innhold som er tilpasset til hver bruker. Dette kan omfatte målrettede annonser. Vi kan også bruke enhetens IP-adresse for å samle inn informasjon om den generelle posisjonen din. Du må oppgi interessene dine innen områder som underholdning, sport, politikk, næringsliv og teknologi for at Hello You skal kunne tilby tilpasset innhold. For å levere denne opplevelsen kan Motorola dele denne informasjonen med innholds- og markedsføringspartnere som nyhetstjenester, markedsføringsbyråer og annonseringspartnere, og med servicepartnere som leverer dataverts- og behandlingstjenester. Du kan deaktivere Hello You-appen når som helst. Du kan også endre de valgte interesseområdene dine ved å gå til innstillingene i kontoen din.

Motorola-varslinger Gjør det mulig å motta produktrelatert informasjon og produktrelaterte tilbud fra Motorola og utvalgte partnere, inkludert meldinger om programvareoppdateringer, tips og triks, informasjon om nye produkter og tjenester og invitasjoner til å delta i studier eller undersøkelser for å bidra til å forbedre Motorolas produkter og tjenester. Hvis du velger å motta markedsføringskommunikasjon via Motorola-varslinger, sender Motorola disse kommunikasjonstypene som «push»-varslinger på enheten, og Motorola samler inn navn, kontaktinformasjon, Motorola-enhetsidentifikatorer og ikke-personlig identifiserbare måledata om enhets- og programvarebruk og instrumentering. Informasjonen som samles inn, kan deles med leverandører av verts- og databehandlingstjenester, markedsføringsbyråer og annonsepartnere, samt Motorolas markedsundersøkelsespartnere slik at de kan støtte aktiviteter for Motorola-varslinger. Du kan når som helst velge å ikke motta push-varslinger ved å klikke på knappen for å stoppe abonnementet i appen, eller ved å bruke alternativet for å stoppe abonnementet som vises når du klikker på varslene du mottar.

Moto Body

Applikasjonen Moto Body støttes ikke lenger av Motorola, men kan fortsatt brukes på visse smarte klokker. Den bruker sensorer som er innebygd i kroppsnære enheter, for å samle inn velværerelaterte data som puls, antall skritt du har gått og kalorier du har forbrent, slik at du kan spore fremdriften i forhold til daglige og ukentlige aktivitetsmål. Du kan også opprette en velværeprofil ved å oppgi demografisk informasjon som høyde, vekt, kjønn og alder. Dette vil hjelpe Moto Body med å gi mer nøyaktig velværeinformasjon. Hvis du bruker Moto Body Running-funksjonen, vil Moto Bodyi tillegg spore og vise posisjonen din på enheten.

Moto Body kan laste opp velværeprofilen, data og plassering til skyen vår, og legge dette til i brukerprofilen din. Vi bruker denne informasjonen til å vise deg mer nøyaktig velværeinformasjon, for eksempel aktivitetsstatistikk over tid.

Hvis du vil slette en løpetur, trykker du på > Running. Trykk på løpeturen du vil slette, og trykk deretter på > Slett. Hvis du vil fjerne all aktivitetsinformasjon i Moto Body, tar du kontakt med privacy@motorola.com.

Bortsett fra vertstjenester og databehandlingstjenester som Motorola kan benytte seg av, deles ingen av de ovenfor nevnte opplysningene eksternt.

Ready For

Med Ready For kan du koble Motorola-smarttelefonen til datamaskinen, styre telefonen fra datamaskinen, overføre filer mellom telefonen og datamaskinen, dele telefonens 5G-tilkobling med datamaskinen, bruke telefonens kamera med PC-programmer og mye mer. Programfunksjoner og form på Ready For varierer avhengig av enhet eller region. Motorola samler inn ikke personlig identifiserbar enhets- og applikasjonsrelatert informasjon og statistikk.

Avsnittene nedenfor beskriver andre situasjoner der Lenovo kan samle inn, bruke og/eller dele personopplysninger eller ikke-personlig informasjon om deg. Noe av denne informasjonen kan også oppbevares som en del av Lenovo-brukerprofilen din, som beskrevet ovenfor.

Markedsføring, kampanjer, markedsundersøkelser og arrangementer

Hvis du mottar markedsførings-, reklame- eller kampanjerelaterte meldinger fra Lenovo og/eller våre partnere – for eksempel via e-post eller push-varsler om produkter – eller hvis du velger å delta i et arrangement, en konkurranse eller en spørreundersøkelse, samler vi inn både personlig og ikke personlig informasjon om deg for å hjelpe oss med å administrere disse kampanjene og meldingene, eller for å legge til rette for deltakelsen din. Vi kan spesielt samle inn navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, alder eller fødselsdato, informasjon om Lenovo-produktet, brukerprofildata og ytterligere personopplysninger du velger å oppgi. Vi kan bruke denne informasjonen til å sende deg informasjon om produktstøttemeldinger, kunngjøringer, nyhetsbrev og, når det tillates av gjeldende lovgivning, invitasjoner til å fullføre spørreundersøkelser om kundetilfredshet.

Lenovo og utvalgte tjenesteleverandører eller partnere, inkludert bedrifter som driver med markedsføring, reklame, kundeundersøkelser og arrangementer, kan også bruke informasjonen du gir, til å utføre aktiviteter innen reklame, kundetilfredshet eller produktstøtte på Lenovos vegne eller som en del av felles arrangementer eller kampanjer i regi av Lenovo og det aktuelle selskapet. Lenovo kan også bruke leverandører av vertstjenester og databehandling til støtte for disse aktivitetene, i tillegg til eksterne verktøy som kan hjelpe oss med å lære mer om forbrukertrender, åpne-/klikkfrekvens for markedsføringsrelatert e-post og så videre. I tillegg kan vi innhente data fra tredjeparts kilder, for eksempel forbrukerundersøkelser, for å supplere informasjonen vi samler inn fra deg.

Du vil motta transaksjonsrelaterte meldinger fra Lenovo, for eksempel ordrebekreftelser. Du trenger ikke å abonnere på Lenovos markedsføringsmeldinger for å kjøpe et produkt fra Lenovo. Du kan velge å melde deg av ved å følge instruksjonene i disse meldingene, ved å endre kontoinnstillingene dine, eller ved å sende en forespørsel til Lenovo eller sende en forespørsel til Motorola.

Lojalitetsprogrammer

Lenovo kan gi kundene mulighet til å delta i lojalitetsprogrammer som gir rabatter, kuponger eller andre insentiver. Selv om disse programmene er helt valgfrie, og deltakelse ikke er et krav for kjøp fra Lenovo, krever de at du oppgir visse personopplysninger hvis du velger å delta.

Informasjonen som samles inn når du registrerer deg for og deltar i et lojalitetsprogram for Lenovo, kan omfatte navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, alder eller fødselsdato, informasjon om Lenovo-produktet, brukerprofildata og eventuelt ytterligere personopplysninger du velger å oppgi. Denne informasjonen kan deles med Lenovos tjenesteleverandører eller partnere for å administrere lojalitetsprogrammer på vegne av Lenovo. Lenovo kan også bruke tredjeparts selskaper som leverer dataverts- og behandlingstjenester for å støtte disse aktivitetene. Du kan avslutte deltakelsen i et lojalitetsprogram for Lenovo ved å følge alle trinnene i reglene for det aktuelle lojalitetsprogrammet.

Enkel pålogging fra sosiale mediekontoer

Du kan få tilgang til Lenovos produktopplevelser (for eksempel Lenovo Vantage) og Lenovo-kontoinformasjon ved å logge deg på gjennom ulike sosiale medier som Facebook, Google, Microsoft, Twitter, Whatsapp osv. Hvis du velger å logge deg på med disse tjenestene, kan Lenovo samle inn personopplysninger fra kontoen din i sosiale medier, inkludert den offentlige profilen din, e-postadresse, alder eller fødselsdato, kontaktlister, interesser, likerklikk og byen du bor i. Det sosiale mediet gir Lenovo denne informasjonen, avhengig av innstillingene i kontoen din på det sosiale mediet og nettstedets tjenestevilkår.

Lenovo kan legge til denne informasjonen i Lenovo-profilen din og bruke denne informasjonen til å øke kunnskapen om markedsføringskampanjene våre og sende deg markedsføringsinformasjon du har valgt å motta. Hvilken informasjon som gis kan avhenge av personverninnstillingen du har angitt for den sosiale mediekontoen. Se personvernerklæringene for de aktuelle sosiale medietjenestene hvis du vil ha mer informasjon.

Kundeservice, kvalitetsovervåking og reparasjon

Enkelte produkter og tjenester fra Lenovo kan også innebære at du kontakter Lenovo, eller at Lenovo kontakter deg, inkludert via telefon, e-post eller nettprat. Vær oppmerksom på at vi i disse tilfellene kan registrere samtaler og utskrifter fra nettpratøkter for opplæring av ansatte og kvalitetssikring. For å kunne tilby deg tjenesten eller støtten du har bedt om, for eksempel teknisk støtte eller reparasjon under en garanti for produktet fra Lenovo, kan Lenovos kundeservice også samle inn og få tilgang til personopplysninger om deg, for eksempel brukerprofil, kontoinformasjon, kontaktinformasjon, Lenovo identifikatorer for produkter og tjenester fra Lenovo og informasjon om hvordan du bruker produktet og tjenesten fra Lenovo.

Enkelte av Lenovo-kundeservicerepresentantene jobber for leverandører av slike tjenester til Lenovo og dets kunder, og de kan ha tilgang til informasjon om deg i denne sammenhengen. Lenovo bruker leverandører av vertstjenester, databehandling og kommunikasjonstjenester (for eksempel nettpratverktøy) til støtte for disse aktivitetene.

I tillegg kan autoriserte distributører, forhandlere eller reparasjonsleverandører for Lenovo-produkter også ha tilgang til noe informasjon om kundetjenester, kvalitetssikring og produkter som beskrives i dette dokumentet, hvis det er nødvendig for å støtte produktet ditt eller for å tilby en tjeneste du har bedt om, som for eksempel reparasjonstjenester under en garanti for produktet fra Lenovo.

Fusjoner og oppkjøp

Det kan også oppstå omstendigheter der Lenovo bestemmer seg for å selge, kjøpe, fusjonere eller på annen måte omorganisere bedrifter i enkelte land. Du vil bli varslet via e-post og/eller en godt synlig melding på nettstedet vårt om eventuelle endringer i eierskap eller bruk av personopplysningene dine, inkludert eventuelle valg du har i forhold til personopplysningene. En slik transaksjon kan innebære at vi deler personopplysninger med potensielle eller faktiske kjøpere, eller at selgere deler personopplysninger med oss.

Juridiske krav og håndheving av Lenovos rettigheter

Personopplysninger kan bli underlagt stevninger, etterlysninger, ordre eller etterforskning av kriminell og antibedrageri, enten fra rettsvesenet eller andre myndigheter. Derfor kan vi, når vi tror i god mener at loven krever det, avsløre personopplysninger eller annen informasjon til lovgivende eller offentlige instanser, domstoler, tribunaler og rettshåndhevelsesorganer. Det kan også hende at vi må oppgi personopplysninger eller annen informasjon for å beskytte rettighetene våre og din egen eller andres sikkerhet, eller for å etterforske tyveri eller svindel. I tillegg til det ovennevnte kan det være forhold som krever at vi videreformidler personopplysningene dine til andre parter, inkludert, men ikke begrenset til, juridiske rådgivere eller inkassobyråer.

Selger Lenovo personopplysningene mine?

Nei. Lenovo selger ikke personopplysninger om kunder, uansett alder. Som beskrevet i avsnittene ovenfor kan Lenovo dele personopplysninger med tredjeparts tjenesteleverandører og partnere, slik at de kan støtte Lenovo-produkter eller tilby tilleggstjenester til Lenovo samt kundene og brukerne av produktene våre. Lenovo iverksetter nødvendige tiltak for å sikre at disse tjenesteleverandørene og partnerne oppfyller Lenovos strenge standarder for personvern og sikkerhet. Lenovo selger imidlertid ikke personopplysninger, og vi har ikke solgt noen personopplysninger i løpet av de tolv månedene før 1. februar 2023. Hvis Lenovo på noe som helst tidspunkt bestemmer seg for å selge personopplysninger, vil vi gi passende forvarsel og muligheter relatert til samtykke i henhold til gjeldende lovgivning.

Overfører Lenovo den personlige informasjonen min til andre land?

Lenovo er en global organisasjon med juridiske enheter, forretningsprosesser, ledelsesstrukturer og tekniske systemer som strekker seg på tvers av landegrenser. Når gjeldende lovgivning tillater det, kan vi derfor dele personopplysningene dine innenfor Lenovo (inkludert med datterselskaper, tilknyttede selskaper og morselskaper) eller tjenesteleverandører og forretningspartnere, noe som kan innebære å overføre dem til land i verden der vi driver forretninger (inkludert USA og Kina). Uansett hvor opplysningene dine overføres og oppbevares, er retningslinjene våre for personvern og sikkerhet utformet for å beskytte personopplysningene dine globalt.

Enkelte land har personvernlover som ikke tilsvarer personvernlovene i ditt eget land, og dataene dine kan bli etterspurt av rettshåndhevelsesorganer i disse jurisdiksjonene. I slike land håndterer Lenovo likevel informasjonen på samme måte som vi beskriver her, og vi iverksetter nødvendige tiltak for å overholde gjeldende lover om databeskyttelse ved overføring og behandling av informasjonen din. Der det er nødvendig, opprettholder Lenovo også avtaler mellom Lenovo-gruppeselskaper eller med Lenovo-partnere eller -leverandører for å regulere overføring, behandling og beskyttelse av personopplysninger.

Lenovo bruker forskjellige metoder for å overholde lokale krav ved overføringer av personopplysninger globalt og innenfor EU, EØS og Storbritannia, blant annet standard kontraktsklausuler og statlig godkjennelse.

Hvor lenge lagres personopplysningene mine?

Lenovo har til hensikt å beholde informasjon, inkludert personopplysninger, kun så lenge det er nødvendig for forretningsformål eller andre nødvendige formål, og til hensikt å slette personopplysninger på en sikker måte når disse formålene er oppfylt. Vi beholder informasjonen din, inkludert personopplysninger, så lenge noen av følgende omstendigheter gjelder:

  • kontoen eller abonnementet er aktivt
  • For å gi deg tjenester eller støtte du kan ha bedt om
  • for sikring av nødvendig funksjonalitet og ytelse for Lenovo-produkter og -nettsteder, inkludert ansvar knyttet til produktgarantiene våre
  • for å overholde gjeldende lover, inkludert for skatte- og revisjonsformål
  • for å håndheve Lenovos rettigheter, inkludert rettstvister og inkassokrav

Hvordan beskyttes informasjonen min?

Vi iverksetter standard tekniske og organisatoriske tiltak når vi overfører informasjon fra Lenovo-produkter til serverne våre, når vi lagrer data, og når vi deler data med tredjeparter. For å beskytte informasjonen din bruker vi for eksempel, når det er nødvendig, kryptering ved overføring av sensitiv informasjon. Når vi deler informasjon med tredjeparter, iverksetter vi rimelige og passende tiltak for å sørge for at partene er kontraktsbundet til å beskytte og bruke informasjonen på en forsvarlig måte.

Produkter fra Lenovo kan også ha sikkerhetsfunksjoner utformet for å hjelpe deg med å beskytte informasjon du lagrer på produktet fra Lenovo. Dette kan omfatte løsninger som kryptering, passord, PIN-kode og opplåsing med fingeravtrykk, i tillegg til fjernstyring av produktene fra Lenovo så du kan finne, låse og slette tapte eller stjålne produkter. Gå til sikkerhetsinnstillingene på produktet fra Lenovo for å finne ut mer om hvilke funksjoner som er tilgjengelige.

Vi ber deg likevel om å huske på at produkter, programvare eller dataoverføringer aldri kan garanteres å være hundre prosent sikre. Selv om Lenovo har iverksatt nødvendige tiltak for å beskytte produktet eller produktene dine og opplysningene dine, kan vi derfor på ingen måte garantere sikkerheten til produktet fra Lenovo eller alle opplysningene du oppgir til oss. Bruk av produkter fra Lenovo er utelukkende på din egen risiko. Gå til Lenovos nettsted for produktsikkerhet for mer informasjon om sikkerheten til produkter fra Lenovo og hvordan du kontakter Lenovos produktsikkerhetsavdeling med spørsmål eller sikkerhetsproblemer.

Hva med personvernet til barnet mitt?

Med mindre annet er oppgitt for et bestemt produkt eller en tjeneste, er Lenovo-produkter beregnet for voksne og barn som er over 16 år eller minstealderen i det relevante landet, eller som har foreldrenes eller vergens tillatelse til å bruke dem. Lenovo samler ikke bevisst inn opplysninger om barn (som definert i gjeldende lovgivning) uten samtykke fra foreldre eller foresatte, eller som ellers tillatt av loven.

Hvis Lenovo finner ut at barn under 16 år, eller tilsvarende lavalder i den aktuelle jurisdiksjon, har sendt inn personopplysninger til Lenovo, iverksetter vi nødvendige tiltak for å slette personopplysningene så snart som mulig, og vi bruker dem ikke til noe formål. Lenovo oppfordrer foreldre til å ta en aktiv rolle i barnas bruk av Lenovo-produkter og informere dem om potensielle farer ved å oppgi personopplysninger.

Hva er mine rettigheter når det gjelder databeskyttelse?

Gjeldende personvernlover kan gi deg rett til å kontrollere hvordan vi bruker og behandler personopplysningene dine. Dette kan omfatte:

  • retten til å be om bekreftelse, tilgang til og en kopi av personopplysningene
  • retten til å be om retting eller sletting av personopplysningene
  • retten til å motsette deg behandling av personopplysningene
  • retten til å trekke tilbake samtykke*
  • retten til å begrense behandlingen eller til å reservere deg mot salg av personopplysningene
  • retten til dataportabilitet.

*Når vi bruker personopplysningene med samtykke fra deg, har du også rett til å trekke tilbake samtykket når som helst. Dette vil imidlertid ikke ha tilbakevirkende effekt, det vil ikke påvirke bruken av personopplysningene før du trakk tilbake samtykket. I tillegg har du rett til å når som helst stille spørsmål eller sende inn klager til Datatilsynet i Norge. Du har også rett til å ikke bli diskriminert mot for å utøve personvernrettighetene dine.

Hvis du vil utøve rettighetene som beskrives ovenfor, ber vi deg sende en personvernforespørsel til Lenovo eller sende en personvernforespørsel til Motorola . Vi vil gjennomgå, besvare og ta tak slike forespørsler i henhold til gjeldende personvernlover.

Vær oppmerksom på at vi iverksetter tiltak i samsvar med gjeldende lover og standardene våre for personvern og sikkerhet for å bekrefte identiteten din før vi gir deg tilgang til personopplysningene dine eller på annen måte oppfyller forespørselen din. Hvis du har en Lenovo-konto, kan vi bekrefte identiteten din ved å be deg om å logge på kontoen din. Hvis du ikke har en Lenovo-konto eller en e-postadresse registrert hos oss, kan det hende at vi ber om ytterligere begrenset informasjon fra deg for å bekrefte identiteten din. Vær oppmerksom på at hvis du ikke har en konto hos Lenovo, ikke har en e-postadresse registrert hos oss eller vi ikke kan bekrefte identiteten din i registrene våre, kan det hende at vi avslår forespørselen din.

Du kan også bruke en autorisert representant til å sende en forespørsel under denne delen på dine vegne. Hvis du velger å få en autorisert representant til å sende inn en slik forespørsel på dine vegne, krever Lenovo (i) at du gir den autoriserte representanten skriftlig tillatelse til å gjøre dette, og (ii) at representanten din skal bekrefte identiteten sin direkte overfor Lenovo. Lenovo kan avvise forespørsler fra agenter som ikke oppfyller disse kravene.

I tillegg har du rett til når som helst å stille spørsmål eller sende inn klager til Datatilsynet i Norge. Du har også rett til å ikke bli diskriminert mot for å utøve personvernrettighetene dine.

Hvordan kontakter jeg Lenovos og Motorolas program for personvern?

Hvis du vil utøve rettighetene som beskrives ovenfor, ber vi deg sende en personvernforespørsel til Lenovo eller sende en personvernforespørsel til Motorola.

Hvis du har flere spørsmål om denne personvernerklæringen, kan du kontakte Lenovo på privacy@lenovo.com eller Motorola på privacy@motorola.com, eller på følgende adresser:

USA:
Lenovo Group Limited
Attn: Privacy Program
8001 Development Drive
Morrisville, NC, USA 27560

Brasil:
Lenovo Tecnologia (Brazil) Ltda.
Acc: Brazilian Privacy and Data Protection Team
Rua Werner Von Siemens, 111
Lapa de Baixo, São Paulo/SP
CEP 05069-900

Kina:
[To be provided by region]

Japan:
[To be provided by region]

Du finner mer informasjon om Lenovos kundeservice, inkludert kontaktdetaljer for telefon og nettprat, på www.lenovo.com/contact.

Du finner ytterligere informasjon om Motorolas kundeservice, inkludert telefon- og nettpratkontakter, på motorola.com/support.

open in new tab
© 2024 Lenovo. Med enerett.
© {year} Lenovo. All rights reserved.
Compare  ()
x