website-privacy-background.jpg

Erilainen suojaa paremmin

Lenovon tietosuojalausunto

Lenovo-tuotteiden tietosuojalausunto

Verkkosivuston tietosuoja

/

Tuotteiden tietosuoja

Lenovo tietää, kuinka tärkeää yksityisyys on kaikille—niin asiakkaillemme, verkkosivustomme kävijöille kuin tuotteiden käyttäjillekin. Tämän vuoksi henkilökohtaisten tietojen ja muiden tietojen vastuullinen käyttö ja turvaaminen kuuluu Lenovon keskeisiin arvoihin. Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme löydät oheisista linkeistä. Jos sinulla on aiheeseen liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota yhteyttä meihin sähköpostitse: privacy@lenovo.com.

Tietosuojalausuntoa on päivitetty viimeksi 28.08.2017.

Lisätietoja tästä lausunnosta

Mihin lausuntoa sovelletaan

Tietosuojasi on tärkeä Lenovolle. Tämä tietosuojalausunto soveltuu Lenovo Group Ltd:n ja sen tytäryhtiöiden omistamiin ja hallinnoimiin verkkosivustoihin. Tässä lausunnossa kuvataan Lenovon verkkosivustojen (kuten www.lenovo.com) tietoon liittyvät käytännöt, mukaan lukien se, minkälaista tietoa kootaan, kuinka tietoa käytetään, kenelle tietoa jaetaan ja kuinka tietoa suojataan.

Mihin lausuntoa ei sovelleta

Lenovon verkkosivustot saattavat sisältää linkkejä muille verkkosivustoille. Lenovo ei ole vastuussa näiden muiden verkkosivujen tietosuojakäytännöistä tai sisällöstä. Huomaa, että lausunto ei ole myöskään sovellettavissa tietoihin, jotka on kerätty Lenovon tuotteiden ja ohjelmistojen kautta sekä joistain muista lähteistä. Lisätietoja tuotteisiimme ja ohjelmistoihimme liittyvistä tietosuojakäytännöistä on Lenovo-tuotteiden tietosuojalausunnossa.

Muutokset:

Tietosuojasi on tärkeä Lenovolle. Tämä tietosuojalausunto soveltuu Lenovo Group Ltd:n ja sen tytäryhtiöiden omistamiin ja hallinnoimiin verkkosivustoihin. Tässä lausunnossa kuvataan Lenovon verkkosivustojen (kuten www.lenovo.com) tietoon liittyvät käytännöt, mukaan lukien se, minkälaista tietoa kootaan, kuinka tietoa käytetään, kenelle tietoa jaetaan ja kuinka tietoa suojataan.

Suostumuksesi:

Käyttämällä Lenovon verkkosivustoa tai antamalla (joko suoraan meille tai meitä edustavalle kolmannelle osapuolelle) henkilötietojasi hyväksyt tässä tietosuojalausunnossa määritellyt ehdot (mukaan lukien henkilötietojesi siirtäminen ulkomaille alla kuvatun mukaisesti). Antaessasi tietosi annat myös luvan tietojen keräämiseen, käyttämiseen ja luovuttamiseen tässä tietosuojalausunnossa kuvatulla tavalla.

Mitä tietoja Lenovo kerää verkkosivustojensa kautta?

Lenovo kerää seuraavia tietoja verkkosivustojensa kävijöistä:

Suoraan antamasi tiedot:

Yleisesti ottaen voit käydä Lenovon verkkosivustoilla paljastamatta henkilöllisyyttäsi ja antamatta mitään henkilötietoja itsestäsi. Joskus me (tai toimittajamme) saatamme (saattavat) kuitenkin tarvita tietoa sinulta. Useissa eri tilanteissa voit valita, annatko meille henkilötietojasi. Esimerkiksi silloin, kun teet tilauksen, voimme kerätä joitain henkilötietojasi, joihin voivat kuulua muun muassa nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumerot, maksukorttitiedot, Lenovo-tuotteen tai -ohjelmistojen personointiin käytetyt tiedot, sosiaaliturvatunnus (tai vastaava kansallinen henkilöllisyystunnus) ja syntymäaika. Lenovo käyttää antamiasi tietoja tilauksen käsittelyssä ja mahdollistaakseen yhteydenoton asiakkaaseen, mikäli tilaukseen liittyy jokin ongelma. Lisäksi: jos tilaat tuotteen sekä palvelun, henkilötietojasi voidaan tarvittaessa käyttää luottotietojesi tarkistamiseen. Huomaa, että jos et anna vaadittavia henkilötietoja, emme välttämättä voi tarjota sinulle pyytämiäsi tuotteita tai palveluita.

Voimme pyytää tai kerätä henkilötietojasi myös muissa tilanteissa, esimerkiksi kun osallistut arvontaan, kilpailuun tai muuhun kampanjaan, kun suostut vastaanottamaan Lenovon markkinointiviestejä tai uutiskirjeitä, kun vastaat kyselyihin, kun osallistut keskusteluun käyttäjäfoorumilla tai blogissa tai kun toimit vuorovaikutuksessa Lenovon kanssa messuilla, konferenssissa tai muussa vastaavassa tapahtumassa. Käytämme antamiasi tietoja verkkosivustomme ja tuotteidemme suunnitteluun ja parantamiseen, internet-kokemuksesi mukauttamiseen, neuvojen ja ostosuositusten tarjoamiseen ja muihin tämän lausunnon mukaisiin tarkoituksiin.

Lenovo tekee myös tutkimusta käyttäjien demografisista tiedoista (esimerkiksi ikä, sukupuoli), mielenkiinnon kohteista ja toiminnasta oston, kampanjan tai kyselyn yhteydessä annettujen tai palvelimen lokitiedoista saatujen tietojen perusteella. Näin pystymme paremmin ymmärtämään ja palvelemaan sinua. Tietoja kootaan ja analysoidaan kokonaisuutena, jotta henkilötietoja ei pysty yhdistämään yhteen henkilöön. Lenovo voi jakaa kokonaistietoja toimittajilleen.

Voimme myös pyytää henkilötietojasi, jos olet kiinnostunut työpaikasta Lenovolla ja lähetät hakemuksen verkkosivujemme kautta. Keräämämme tiedot on ilmoitettu hakemuksessa, ja käytämme näitä tietoja vain arvioidaksemme mahdollisuutesi työllistyä meille.

Automaattisesti keräämämme tiedot:

Verkkopalvelimemme loki kerää automaattisesti verkkosivustojemme kävijöiden verkkotunnukset ja muita vastaavia tietoja (kuten IP-osoite tai laitetunnus). Tietojen perusteella ei voi suoraan tunnistaa kävijöitä, ja tietoja käytetään vierailujen määrän ja Lenovon verkkosivuilla käytetyn ajan laskemiseen sekä katsottujen sivujen ja verkkosivujen käyttötietojen selvittämiseen. Käytämme näitä tietoja täyttääksemme lakisääteiset velvollisuutemme, tutkiaksemme verkkosivujemme käyttöä, parantaaksemme sivujemme sisältöä ja tarjotaksemme kävijöille räätälöityjä mainoksia. Tietoja ei käytetä tavalla, joka mahdollistaisi kävijöiden tunnistamisen. Voimme kerätä tietoja käyttämällä evästeitä, kuten on kuvattu kohdassa "Käyttääkö Lenovo evästeitä, verkkojäljitteitä, analytiikkaa ja vastaavaa teknologiaa verkkomainontaan ja muihin tarkoituksiin?"

Muista lähteistä keräämämme tiedot:

Aika ajoin saatamme täydentää Lenovon verkkosivuston kautta meille antamiasi tietoja muista lähteistä saamillamme tiedoilla, joita saattavat olla esimerkiksi osoitteesi varmentamiseen käytettävät tiedot tai muut saatavissa olevat, yrityksiä koskevat tiedot. Tämä auttaa meitä pitämään kokoamamme tiedon täsmällisenä ja tarjoamaan parempaa palvelua.

Kuinka Lenovo käyttää ja jakaa tietoja, jotka se kerää verkkosivustojensa kautta?

Seuraavissa kohdissa selostetaan yksityiskohtaisemmin, kuinka Lenovo voi käyttää henkilötietojasi ja kenen kanssa saatamme jakaa niitä. Sen mukaan, millä Lenovon verkkosivustolla olet vieraillut, jäljempänä olevista kohdista saattaa soveltua yksi tai useampi. Saatamme jakaa henkilötietojasi sopimustoimittajillemme, jotka tarjoavat palveluita Lenovolle. Joissakin tapauksissa Lenovo ulkoistaa tiedon kokoamisen, käytön, analysoinnin ja muun käsittelyn toimittajille. Lenovon käytäntö on, että tällaisilta toimittajilta edellytetään tiedon käsittelyä Lenovon omien käytäntöjen mukaisesti.

Kun pyydät tai tilaat jotain:

Jos pyydät tai tilaat Lenovon verkkosivustolta jotakin, esimerkiksi tuotteen tai palvelun, vastauspuhelun tai joitakin tiettyjä markkinointimateriaaleja, käytämme antamiasi tietoja vastataksemme pyyntöösi. Helpottaaksemme tätä saatamme jakaa tietojasi muiden pyynnön täyttämiseen osallistuvien tahojen kanssa. Tällaisia tahoja ovat esimerkiksi Lenovon muut osat, Lenovon palveluntarjoajat, toimittajat, rahalaitokset, kuljetusyritykset, postin ja julkishallinnon virkamiehet (esimerkiksi tulliviranomaiset). Tapahtuman yhteydessä saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä asiakastyytyväisyyskysely- tai markkinatutkimustarkoituksissa. Kieltäytyäksesi kyselyihin ja/tai markkinatutkimukseen liittyvästä viestinnästä lue lausunnon kohta "Markkinointi".

Lenovo-tunnus ja tuoterekisteröinti:

Kun luot Lenovo-tunnuksen tai rekisteröit Lenovo-tuotteesi, keräämme tietoja sinusta (muun muassa henkilötietoja) ja Lenovo-laitteistasi. Lenovo-tunnuksesi lisäksi voimme pyytää sinua antamaan nimesi, sähköpostiosoitteesi, kielivalinnan ja alueen/maan, laitetyypin/-mallin, IP-osoitteen, laitteen sarjanumeron, laitteen rekisteröintipäivämäärän ja käyttöjärjestelmääsi koskevat aktivointitiedot.

Käytämme Lenovo-tunnustasi tunnistaaksemme sinut, kun käytät online-palveluitamme, kuten verkkokauppaa ja asiakastuen verkkosivustoa. Jos haluat, että Lenovo-tunnuksesi poistetaan käytöstä, ota yhteyttä meihin sähköpostitse: privacy@lenovo.com.

Markkinointi:

Lenovo sekä valitut toimittajat ja kumppanit voivat käyttää tietoja, jotka annat tietyillä Lenovo-verkkosivuilla, myös markkinointitarkoituksiin, esimerkiksi jos suostut vastaanottamaan markkinointiviestejä tai uutiskirjeitä tai jos osallistut arvontaan, kilpailuun tai kampanjaan.. Ennen kuin keräämme tiedot, tarjoamme sinulle kuitenkin tilaisuuden valita, haluatko antaa tietosi markkinointikäyttöön. Voit halutessasi perua markkinointiviestiemme tilauksen noudattamalla peruutusohjeita kyseisissä viesteissä, muuttamalla markkinointiasetuksia tilisi asetussivulla tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@lenovo.com.

Suositukset:

Lenovo julkaisee joskus sivustollaan tyytyväisten asiakkaidensa tuotearvosteluja, mielipiteitä ja muita suosituksia. Voimme suostumuksellasi julkaista kommenttisi ja nimesi. Jos haluat päivittää kommenttiasi tai poistaa sen, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen privacy@lenovo.com.

Palvelun laadun seuranta:

Joihinkin tiettyihin verkkosivuston toimintoihin saattaa kuulua myös puhelinsoitto sinulta Lenovolle tai Lenovolta tai sen korjauspalveluiden tarjoajalta sinulle. Huomaa, että joissakin tapauksissa saatamme nauhoittaa ja tallentaa tällaiset puhelut henkilökunnan koulutusta ja laadun varmistamista varten. Jos et halua, että puhelusi nauhoitetaan, ilmoita siitä asiakaspalvelijalle.

Liikekumppanit:

Jos edustat jotakin Lenovon liikekumppania (kuten Lenovo-tuotteiden maahantuojaa tai jälleenmyyjää), voit käydä erityisesti Lenovon liikekumppaneita varten tarkoitetulla Lenovon verkkosivustolla. Saatamme käyttää tällä sivustolla annettuja henkilötietoja hallinnoidaksemme ja kehittääksemme liikesuhdettamme sinuun ja edustamaasi yritykseen. Tämä saattaa merkitä esimerkiksi sitä, että käytämme tietojasi lähettääksemme sinulle tietoa Lenovon liikekumppaneille tarkoitetuista ohjelmista. Siihen saattaa sisältyä myös jonkin tietyn tiedon jakaminen muiden liikekumppaneiden kanssa (ottaen huomioon mahdolliset luottamuksellisuutta koskevat velvoitteet), Lenovon asiakkaiden tai mahdollisten asiakkaiden kanssa. Yksittäisen liiketapahtuman tai ohjelman yhteydessä saatamme ottaa sinuun yhteyttä myös asiakastyytyväisyyskysely- ja markkinatutkimustarkoituksissa.

Toimittajien hallinnointi:

Jos edustat Lenovon toimittajaa, voit käydä erityisesti Lenovon toimittajia varten tarkoitetulla Lenovon verkkosivustolla. Saatamme käyttää tällä sivustolla annettua tietoa käynnistääksemme tai suorittaaksemme liiketoimet kanssasi. Tähän saattaa sisältyä esimerkiksi tietojen jakaminen muiden liiketoimen toteuttamiseen liittyvien Lenovo-organisaation osien, Lenovon liikekumppaneiden, asiakkaiden, kuljetusyritysten, rahalaitosten tai postin tai julkishallinnon viranomaisten kanssa. Voimme käyttää tietoa myös hallinnoidaksemme ja kehittääksemme suhdettamme sinuun, edustamaasi toimittajaan ja/tai muihin Lenovon toimittajiin yleensä.

Lain edellyttämä tietojen luovuttaminen:

Joissakin tietyissä olosuhteissa henkilötiedot saattavat liittyä olennaisesti juridisten tai muiden viranomaishaasteiden, määräysten tai ohjeiden käsittelyyn. Siksi saatamme luovuttaa henkilötietoja tai muita tietoja sääntely- ja hallintoelimille, tuomioistuimelle ja lainvalvontaviranomaisille valvoaksemme oikeuksiamme, suojataksemme sinun tai muiden turvallisuutta, tutkiaksemme petosta tai vastataksemme viranomaisten pyyntöihin, kun uskomme vilpittömästi lain edellyttävän jotakin edellä mainitusta.

Blogit & keskustelufoorumit:

Huomaa, että jos julkaiset jotakin Lenovon blogissa tai keskustelufoorumilla, lähettämäsi tieto voidaan saattaa laajalti Lenovon sisäisesti tai sen ulkopuolella muiden blogia, keskustelufoorumia tai chat-foorumia käyttävien henkilöiden saataville. Huomaa myös, että yksittäisiä blogeja, foorumeja ja chat-foorumeja saattavat ylläpitää jotkin muut organisaatiot kuin Lenovo, ja että niihin saatetaan soveltaa lisäsääntöjä ja -ehtoja. Kunkin osallistujan mielipide blogissa, foorumilla tai chat-foorumilla on hänen omansa, eivätkä käyttäjien mielipiteet edusta Lenovon mielipidettä.

Sosiaalisen median ominaisuudet & widgetit:

Verkkosivustollamme on sosiaalisen median ominaisuuksia ja linkkejä, kuten sosiaalisen median palkki, joka sisältää linkkejä Lenovon profiileihin kyseisillä sivulla (esimerkiksi Lenovon sivu Facebookissa, Lenovon syöte Twitterissä). Nämä toiminnot saattavat kerätä IP-osoitteesi ja tiedon siitä, millä sivustomme sivuilla käyt, ja ne saattavat asentaa tietokoneellesi evästeen mahdollistaakseen toimintojen asianmukaisen toiminnan. Sosiaalisen median ominaisuuksia ja widgetejä hallinnoi toinen yritys, tai niitä hallinnoidaan suoraan sivustoltamme. Näitä toimintoja koskevaan toimintaasi sovelletaan asianomaisen toiminnon tarjoavan yrityksen tietosuojakäytäntöä.

Sosiaalisen median ominaisuudet & widgetit:

Verkkosivustollamme on sosiaalisen median ominaisuuksia ja linkkejä, kuten sosiaalisen median palkki, joka sisältää linkkejä Lenovon profiileihin kyseisillä sivulla (esimerkiksi Lenovon sivu Facebookissa, Lenovon syöte Twitterissä). Nämä toiminnot saattavat kerätä IP-osoitteesi ja tiedon siitä, millä sivustomme sivuilla käyt, ja ne saattavat asentaa tietokoneellesi evästeen mahdollistaakseen toimintojen asianmukaisen toiminnan. Sosiaalisen median ominaisuuksia ja widgetejä hallinnoi toinen yritys, tai niitä hallinnoidaan suoraan sivustoltamme. Näitä toimintoja koskevaan toimintaasi sovelletaan asianomaisen toiminnon tarjoavan yrityksen tietosuojakäytäntöä.

Kertakirjautuminen:

Voit kirjautua tietyille verkkosivuillemme käyttämällä sisäänkirjautumispalvelua, kuten Facebook Connect - tai Open ID -palvelua. Nämä palvelut vahvistavat henkilöllisyytesi ja halutessasi jakavat kanssamme tiettyjä henkilötietojasi (kuten nimesi ja sähköpostiosoitteesi) ja esitäyttävät rekisteröitymiskaavakkeen. Facebook Connect ja vastaavat palvelut antavat sinulle mahdollisuuden julkaista tietoja toiminnastasi näillä verkkosivuilla profiilissasi ja jakaa niitä verkostosi kanssa.

Kehykset & jonkin muun tahon ylläpitämät sivustot

Joillakin sivuistamme käytetään kehystekniikoita, joiden avulla tarjotaan toimittajiemme ja kumppaneidemme sisältöä ja säilytetään samalla oman sivustomme ulkoasu ja käyttötuntuma. Lisäksi tiettyjä Lenovo-brändättyjä verkkosivustoja saattavat käyttää toimittajat tai kumppanit, ja ne on saatettu merkitä ylläpitäjään viittaavalla "powered-by"-logolla. Huomaa, että tällaisiin sivustoihin saatetaan soveltaa toimittajiemme tai kumppaniemme tietosuojakäytäntöjä ja menettelytapoja Lenovon tai Lenovo.comin tietosuojakäytäntöjen ja menettelytapojen sijaan.

Sulautumat & yrityskaupat:

Strategisista tai muista liiketoiminnallisista syistä saattaa syntyä erityisiä olosuhteita, kun Lenovo päättää myydä, ostaa, sulauttaa tai muutoin järjestellä liiketoimintojaan uudelleen joissakin maissa. Sinulle ilmoitetaan sähköpostitse ja/tai näkyvästi esillä olevalla ilmoituksella verkkosivustollamme mistä tahansa omistajuuden muutoksesta tai henkilötietojesi käytöstä, samoin kuin mistä tahansa valinnan mahdollisuuksista, joita sinulla saattaa olla henkilötietojesi suhteen. Tällaiseen tapahtumaan saattaa sisältyä henkilötietojen luovuttaminen mahdolliselle tai todellisille ostajille tai sellaisten vastaanottaminen myyjiltä.

Muut lähteet

Yllä mainitun lisäksi saattaa syntyä olosuhteita, jotka edellyttävät, että luovutamme henkilötietojasi yllä mainittujen osapuolten lisäksi muiden muassa oikeusavustajille tai perintäyrityksille.

Siirtääkö Lenovo henkilötietojani muihin maihin?

Lenovo on globaali organisaatio, johon kuuluu oikeushenkilöitä, liiketoimintaprosesseja, hallintorakenteita ja teknisiä järjestelmiä eri maissa. Siksi voimme lain sallimissa rajoissa jakaa henkilötietojasi Lenovon sisäisesti (muun muassa tytäryhtiöille, konserniyhtiöille ja emoyhtiöille) tai toimittajillemme ja liikekumppaneillemme ja siirtää niitä sellaisiin maihin, joissa harjoitamme liiketoimintaa (muun muassa Yhdysvaltoihin ja Kiinaan). Riippumatta siitä, mihin tietosi siirretään ja missä niitä säilytetään, tietosuojakäytäntömme on suunniteltu suojaamaan henkilötietosi maailmanlaajuisesti.

Huomaa, että kaikkien maiden yksityisyys- ja tietosuojalait eivät vastaa oman maasi tietosuojalakeja. Tällaisissa maissa Lenovo käsittelee tietoja kuitenkin tässä lausunnossa kuvatulla tavalla ja tekee soveltuvat tietosuojalakien edellyttämät toimenpiteet siirtäessään ja käsitellessään tietojasi. Tarvittaessa Lenovo myös ylläpitää sopimuksia Lenovo-konsernin yhtiöiden tai Lenovon kumppaneiden tai toimittajien kanssa varmistaakseen henkilötietojen tarkoituksenmukaisen siirtämisen, käsittelyn ja suojauksen.

Tässä lausunnossa määriteltyjen tietosuojakäytäntöjen lisäksi Lenovon Motorola Mobility -yritys on laatinut Motorola Mobility -konsernin Euroopan unionissa ja muualla toimivien yhtiöiden välisiä sisäisiä siirtoja koskevat sitovat liiketoimintasäännöt. Säännöt ovat Euroopan unionin tietosuojaviranomaisten hyväksymät, ja Motorola Mobility on sitoutunut noudattamaan niitä turvatakseen käsittelemänsä henkilötiedot riippumatta siitä, missä tietoja säilytetään. Katso säännöt kokonaisuudessaan täältä. Lisätietoja voit pyytää osoitteesta privacy@lenovo.com.

Käyttääkö Lenovo evästeitä, verkkojäljitteitä, analytiikkaa ja vastaavaa teknologiaa verkkomainontaan tai muihin tarkoituksiin?

Lenovon sivustolla, kuten useimmilla muillakin verkkosivustoilla, eräitä tiettyjä tietoja kerätään automaattisesti ja varastoidaan lokitiedostoihin. Keräämme joskus tietoja sivustojemme käyttäjien käytöksestä sivuillamme, jotta voimme tarjota parempaa asiakaspalvelua, kehittää verkkosivukokemusta ja räätälöidä käyttäjille sopivia mainoksia.

Seuraamme esimerkiksi, millä verkkotunnuksilla ihmiset käyvät sivuillamme, ja mittaamme myös kävijämääriä Lenovon verkkosivustoilla, mutta teemme tämän tavalla, joka estää yksittäisen kävijän tunnistamisen (myöhempänä lisätietoja tiedoista, joita ei voi yhdistää yksittäiseen kävijään). Lenovo tai muut Lenovoa edustavat tahot saattavat käyttää tätä tietoa analysoidakseen trendejä ja tilastotietoja, kehittääkseen verkkosivustojamme ja tuottaakseen kohdistettuja mainoksia.

Clickstream-tiedot:

Kun kokoamme henkilötietoa sinusta tapahtuman yhteydessä, saatamme myös koota tietoja tapahtumasta muodossa, jossa sitä ei voi liittää henkilöön, ja yhdistää ne muihin vastaaviin tietoihin. Tätä tietoa kutsutaan joskus clickstream-tiedoiksi. Tätä tietoa käytetään ja analysoidaan ainoastaan kokonaisuuksien tasolla. Se auttaa meitä selvittämään trendejä ja käyttäytymismalleja. Tietoja ei tarkastella yksilötasolla.

Evästeet:

Tarjotaksemme kävijöillemme räätälöidyn verkkosivukokemuksen, Lenovo voi käyttää evästeitä, kuten GoogleAnalytics ja DoubleClick, sinua koskevien tietojen varastoimiseen ja käsittelemiseen. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka lähetetään verkkopalvelimelta selaimeesi ja tallennetaan tietokoneellesi. Lenovo käyttää evästeitä, jotta muistamme valitsemasi asetukset ja voimme auttaa sinua selaamaan sivujamme vierailusi aikana. Evästeiden avulla voimme halutessasi tallentaa salasanasi ja asetuksesi, jotta sinun ei tarvitse syöttää niitä joka vierailulla uudestaan. Käytämme myös evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle kiinnostukseesi perustuvia mainoksia.

Lenovo voi myös käyttää evästeitä selvittääkseen vierailukäytäntöjä sekä selvittääkseen ne Lenovo-verkkosivujen osiot, joilla olet vieraillut, samoin kuin vierailuusi liittyvät käyttäytymismallit.. Lenovo voi käyttää näitä tietoja selvittääkseen, miten käyttäjät navigoivat sivuilla ja mitkä ovat yleiset vierailukäytännöt, mukaan lukien tieto siitä, miltä sivulta käyttäjä tulee sivuillemme. Käytämme näitä tietoja yksinkertaistaaksemme navigointia sivuillamme, tehdäksemme tuote-ehdotuksia ja kehittääksemme sivujamme niin, että käyttökokemuksesi olisi tehokkaampi ja miellyttävämpi. Evästeiden käyttö vastaa pitkälti normaalia käytäntöä. Useimmat selaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti. Jos et kuitenkaan halua tallentaa evästeitä, voit joko:

  • olla käyttämättä verkkosivujamme
  • asettaa selaimesi ilmoittamaan evästeistä
  • asettaa selaimesi hylkäämään evästeet
  • poistaa evästeet vierailtuasi sivuillamme
  • selata sivujamme käyttämällä selaimen anonyymin käytön asetusta (kuten Chromen "Incognito-selaus", Internet Explorerin "InPrivate-selaus" ja Firefoxin ja Safarin "Yksityinen selaus").

Huomaa kuitenkin, että tietyt Lenovo-verkkosivut eivät välttämättä vastaa joidenkin selainten Do Not Track -pyyntöihin. Evästeiden esto voi myös estää joidenkin Lenovo-verkkosivustojen ominaisuuksien asianmukaisen toiminnan.

Jos et tiedä, miten evästeitä voi hallita tai poistaa, tai haluaisit kieltäytyä vastaanottamasta tiettyjä selaushistoriasi perusteella kohdistettuja mainoksia, suosittelemme, että käyt lukemassa tarkempia ohjeita esimerkiksi mainoksien estämisestä seuraavilla verkkosivuilla: http://www.networkadvertising.org/choices/, www.aboutads.info tai www.youronlinechoices.eu.

Halutessasi Google Analytics for Display Advertisers -evästeen ja/tai mukautetun Google Display Network -palvelun saa pois käytöstä Googlen mainosasetuksista. Voit myös käyttää selaimen Google Analytics -estolisäosaa. Lisätietoja evästeen estämisestä tuotteesi tai mobiililaitteesi selaimessa on selaimesi tai mobiililaitteesi ohjevalikossa tai käyttöohjeessa.

Katso lisätietoja osiosta "Miten toimia evästeiden kanssa".

Paikallisesti jaetut objektit:

Lisäksi saatamme käyttää paikallisesti jaettuja objekteja (LSO:t), kuten Flash-evästeitä ja HTML5:tä, tallentaaksemme sisältötietoa ja mieltymyksiä. Toimittajat ja kumppanit, joiden kanssa teemme yhteistyötä tarjotaksemme sivustollamme joitakin tiettyjä ominaisuuksia tai näyttääksemme verkkoselailutapahtumiisi perustuvia mainoksia, käyttävät myös LSO-objekteja, kuten HTML5:tä, kootakseen ja tallentaakseen tietoa. Monissa selaimissa on omat hallintatyökalut HTML5- ja LSO-objektien poistamiseen. Hallitse Flash-evästeitä napsauttamalla tätä.

Verkkomainonta:

Lenovo voi myös käyttää muiden yritysten palveluita (muun muassa Google Analytics for Display Advertisers, Remarketing with Google Analytics, Google Display Network Impression Reporting, DoubleClick Campaign Manager ja Google Analytics Demographic and Interest Reporting) edistääkseen palveluiden tarjontaa, ymmärtääkseen paremmin, miten asiakkaamme käyttävät verkkosivujamme ja tuotteitamme, ja tarjotakseen ja hallitakseen kiinnostukseen perustuvia mainoksia. Nämä palvelut saattavat kerätä selaimesi tai evästeiden lähettämiä tietoja, kuten IP-osoitteesi (lisätietoja evästeiden hallinnasta osiossa "Evästeet").

Näitä tietoja voidaan käyttää verkkosivutrendien selvittämiseen ja Lenovo-tuotteiden mainostamiseen verkkosivuja, mukaan lukien myös muut kuin Lenovon verkkosivut, selatessa. Mainoksia jaetaan käyttäjän Lenovo-verkkosivuvierailun perusteella. Lenovo ja sen toimittajat, mukaan lukien Google ja DoubleClick, käyttävät evästeitä raportoidakseen, miten mainosten näyttökerrat, muut mainospalveluiden käyttötavat ja vuorovaikutus mainosten näyttökertojen ja mainospalveluiden kanssa liittyvät Lenovon verkkosivuilla vierailuun.

Jos et halua, että tätä tietoa käytetään kiinnostukseesi perustuvien mainosten tarjoamiseen, voit kieltäytyä siitä. Saat edelleen yleismainoksia.

Adobe Marketing Cloud Device Co-Op -yhteisö:

Lenovo osallistuu Adobe Marketing Cloud Device Cooperative -yhteisöön ymmärtääkseen paremmin, miten käytät tiettyjä verkkosivujamme ja sovelluksiamme laitteillasi, ja tuottaakseen käyttäjille räätälöityjä kampanjoita. Lue lisää Adoben toimintatavoista ja siitä, miten voit kieltäytyä palvelusta.

Verkkojäljitteet ja muut teknologiat:

Joillakin Lenovon verkkosivustoilla käytetään myös verkkojäljitteitä tai muita teknologioita, kuten JavaScript-teknologiaa ja etag-tunnisteita, jotta voisimme mukauttaa näitä sivustoja ja tarjota parempaa asiakaspalvelua. Näitä teknologioita saattaa olla käytössä Lenovon verkkosivuilla. Kun vierailija käy sivuilla, vierailusta luodaan ilmoitus, jota ei voi liittää henkilöön. Me saatamme tai toimittajamme saattavat käsitellä tätä ilmoitusta. Nämä verkkojäljitteet toimivat yleensä yhdessä evästeiden kanssa. Jos estät evästeiden käytön, verkkojäljitteet ja muut teknologiat jäljittävät yhä käynnit näillä sivuilla, mutta niiden luomia ilmoituksia ei voida yhdistää muuhun henkilöön liittymättömään evästetietoon ja ne sivuutetaan.

Mukautetut URL-osoitteet:

Joskus saatamme yksilöllistää ja mukauttaa verkkosivustoja joillekin tietyille kävijöille. Jos käyt jollakin näistä sivustoista, saatat huomata, että niitä on mukautettu siten, että niissä on viittauksia tuotteisiin ja/tai palveluihin, joista uskomme sinun olevan kiinnostunut edellisen Lenovoon liittyvän toimintasi ja meille antamasi tiedon perusteella. Kun käyt näillä verkkosivustoilla, saatamme kerätä tietoja käynnistäsi mukauttaaksemme sivuston paremmin kiinnostuksesi mukaiseksi. Kutsu käydä jollakin näistä verkkosivustoista saatetaan esittää mukautetun URL -osoitteen muodossa sähköpostiviestissä, ilmoituksena verkkosivuston kirjautumissivulla tai kun kirjaudut jollekin tietylle verkkosivustolle.

Jos päätät käydä jollakin näistä verkkosivustoista, suostut siihen, että Lenovo kerää tietoja käynneistäsi ja että se yhdistetään muihin tietoihin sinusta ja suhteestasi Lenovoon. Jos et halua, että tietojasi käytetään tällä tavalla, älä käy tällaisilla sivustoilla.

Miten tietoni turvataan?

Lenovo panee toimeen asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä ja prosesseja suojatakseen henkilötietosi ja säilyttääkseen tiedon laadun sekä tietoa siirrettäessä että sen vastaanottamisen jälkeen. Käytämme esimerkiksi salausta lähettäessämme arkaluontoisia tietoja, kuten luottokortin numeron, jotta tietosi on helpompi pitää turvassa.

Kuinka kauan henkilötietojani säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin pitkään kuin tilisi on aktiivinen tai niin pitkään kuin on tarpeen tarjotaksemme sinulle palveluja. Säilytämme henkilötietojasi myös niin pitkään kuin on tarpeen noudattaaksemme soveltuvia lakisääteisiä velvollisuuksia, ratkaistaksemme kiistat ja valvoaksemme sopimuksiamme.

Huomaa kuitenkin, että internetin välityksellä tehdyn tiedonsiirron ei voida koskaan taata olevan 100 %:sti suojattu. Tästä syystä – vaikka olemme tehneet asianmukaiset toimenpiteet suojataksemme henkilötietosi – Lenovo ei voi vakuuttaa tai muuten taata antamasi tiedon tai verkkosivujemme avulla saadun tiedon turvallisuutta, ja siksi käytät sivujamme omalla vastuullasi. Lisätietoja turvallisuuskysymysten, -ongelmien tai mahdollisten konfliktien raportoinnista Lenovon IST-tiimille on täällä.

Miten huolehditte lasteni tietosuojasta?

Lenovon tai sen edustajan hallinnoimat verkkosivut ovat tarkoitettu 16 vuotta täyttäneiden henkilöiden käytettäviksi. Lenovo ei pyri keräämään alle 16-vuotiaiden lasten tietoja. Lenovon verkkosivuille ei saa antaa eikä siellä saa julkaista alle 16-vuotiaiden käyttäjien tietoja.

Jos alle 16-vuotias lapsi antaa henkilötietojaan Lenovon verkkosivuille, poistamme tiedot heti, kun selviää, että alle 16-vuotias lapsi on antanut tiedot, emmekä käytä niitä mihinkään tarkoitukseen. Lenovo kannustaa vanhempia valvomaan lastensa internetin käyttöä ja kertomaan lapsille mahdollisista vaaroista, joita liittyy henkilötietojen antamiseen internetissä.

Mitä tietosuojaan liittyviä oikeuksia minulla on?

Soveltuvien tietosuojalakien perusteella sinulla voi olla oikeus hallita henkilötietojesi käyttöä ja käsittelyä. Tähän voi kuulua (i) oikeus saada pääsy tietoihin ja kopio tallennetuista henkilötiedoistasi, (ii) oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojen poistamista, (iii) oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä, ja (iv) oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Kun henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, sinulla on myös oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa, mutta tämä ei vaikuta henkilötietojen käyttöön ennen suostumuksen perumista.

Käytä yllä mainittuja oikeuksiasi ottamalla yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com. Huomioimme pyynnöt ja toimimme niiden mukaisesti soveltuvien tietosuojalakien edellyttämällä tavalla ja saatamme pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi, jotta pystymme vastaamaan pyyntöösi tehokkaammin.

Sinulla on myös oikeus osoittaa kysymyksiä ja valituksia kansalliselle tietosuojaviranomaiselle milloin tahansa.

Miten voin ottaa yhteyttä Lenovon tietosuojaohjelmaan?

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä, voit ottaa yhteyttä Lenovoon sähköpostitse osoitteeseen privacy@lenovo.com tai postitse osoitteeseen Lenovo, Attn: Privacy Program, 1009 Think Place, Morrisville, North Carolina, USA 27560.

Lisätietoja tästä lausunnosta

Mihin lausuntoa sovelletaan

Tietosuojasi on tärkeä Lenovolle. Tätä tietosuojalausuntoa sovelletaan Lenovon ja sen konserniyhtiöiden, mukaan lukien Motorola Mobility, (yhdessä "Lenovo") tarjoamiin ja Lenovo-tuotteissa, muun muassa PC-tietokoneissa, tableteissa, älypuhelimissa, työasemissa ja tallennuslaitteissa (yhdessä "Lenovo-tuotteet"), käytettävissä oleviin ohjelmistoihin ja palveluihin. Tätä lausuntoa sovelletaan myös Lenovon ohjelmistoihin, sovelluksiin ja kokemuksiin, joita voit käyttää kolmannen osapuolen tuotteessa tai laitteessa. Tässä tietosuojalausunnossa kuvataan Lenovo-tuotteiden tietoon liittyvät käytännöt, mukaan lukien se, minkälaista tietoa kootaan, kuinka Lenovo käyttää ja suojaa tietoja ja kenelle tietoa jaetaan.

Mihin lausuntoa ei sovelleta

Lenovo kerää henkilötietoja muiden lähteiden lisäksi Lenovon verkkosivustojen kautta. Lisätietoja verkkosivustoihimme liittyvistä tietosuojakäytännöistä löytyy Lenovon verkkosivustojen tietosuojalausunnosta. Tätä lausuntoa ei sovelleta kolmansien osapuolten ohjelmistoihin ja muihin palveluihin, jotka asennat tai joita käytät Lenovo-tuotteilla.

Muutokset:

Jos teemme muutoksen tähän tietosuojalausuntoon, saatamme myös aikaisemmat versiot saataville, jotta voisit nähdä, milloin muutokset tehtiin ja mitä ne ovat. Jos teemme merkittäviä muutoksia tähän lausuntoon, tiedotamme niistä sinulle ilmoituksella Lenovon verkkosivuilla tai sähköpostiviestillä (joka lähetetään käyttäjätiliisi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen) ennen kuin muutokset tulevat voimaan. Soveltuvien tietosuojalakien edellyttäessä pyydämme sinulta suostumusta sellaisiin muutoksiin, jotka vaikuttavat olennaisesti henkilötietojesi käyttöön. Suosittelemme, että luet tämän sivun uudelleen säännöllisesti saadaksesi viimeisimmät tiedot tietosuojakäytännöistämme. Jos yhdessä tai useammassa Lenovo-tuotteessa tiedon keräämis-, tallentamis-tai siirtotapa tai muu käyttötapa muuttuu, pyydämme sinulta suostumuksen ennen kuin muutokset aktivoidaan laitteessasi.

Huomaa, että useita käyttäjiä tukevien Lenovo-tuotteiden toissijaisilla käyttäjillä ja vieraskäyttäjillä ei välttämättä ole samoja mahdollisuuksia muokata tiedon keräämiseen, käyttöön ja jakamiseen liittyviä asetuksia, suostumuksia ja valintoja kuin laitteen pääkäyttäjällä.

Suostumuksesi:

Käyttämällä Lenovo-tuotteita tai antamalla (joko suoraan meille tai meitä edustavalle kolmannelle osapuolelle) henkilötietojasi hyväksyt tässä tietosuojalausunnossa määritellyt ehdot (mukaan lukien henkilötietojesi siirtämisen ulkomaille alla kuvatun mukaisesti). Antaessasi tietosi annat myös luvan tietojen keräämiseen, käyttämiseen ja luovuttamiseen tässä tietosuojalausunnossa kuvatulla tavalla.

Mitä tietoja Lenovo kerää & miten tietoja käytetään?

Lenovo kerää tietoja sinusta ja Lenovo-tuotteistasi ja käyttää näitä tietoja varmistaakseen, että Lenovo-tuotteesi toimivat parhaalla mahdollisella tavalla ja että saat niiden ominaisuuksista kaiken hyödyn. Huomaa, että jos joissakin tietyissä olosuhteissa et anna vaadittavia henkilötietoja, emme välttämättä voi tarjota sinulle pyytämiäsi Lenovo-tuotteita.

Käyttäjäprofiilin luominen

Käyttäjäprofiilisi voi sisältää tietoja, jotka olemme keränneet kanssakäymisistäsi Lenovon kanssa, kuten vierailuistasi verkkosivuillamme, yhteydenotostasi asiakaspalveluumme, Lenovo-tuotteiden rekisteröinnistä ja käyttämistäsi Lenovo-tuotteista. Tämän ansiosta voimme välittää tietyille Lenovo-tuotteille, sekä tuotteissa käytössä oleville kolmannen osapuolen palveluille, niiden toiminnan kannalta välttämättömät tiedot; auttaa vianmäärityksessä; ehdottaa tapoja, joiden avulla Lenovo-tuotteesi voi toimia paremmin; lähettää sinulle uutisia, päivityksiä ja tietoja Lenovo-tuotteistasi; ja jos olet suostunut vastaanottamaan markkinointiviestejä, myös lähettää sinulle uutisia ja tietoja muista Lenovo-tuotteista, joista saattaisit olla kiinnostunut.

Lenovo-tunnus ja tuoterekisteröinti

Kun päätät luoda Lenovo-tunnuksen tai rekisteröidä Lenovo-tuotteesi, keräämme tietoja sinusta (muun muassa henkilötietoja) ja Lenovo-tuotteistasi. Lenovo-tunnuksesi lisäksi voimme pyytää sinua antamaan myös muita tietoja, kuten nimen, sähköpostiosoitteen, kielivalinnan ja alueen/maan, laitetyypin/-mallin, IP-osoitteen, tuotteen sarjanumeron, tuotteen rekisteröintipäivämäärän ja käyttöjärjestelmääsi koskevat aktivointitiedot.

Käytämme Lenovo-tunnustasi tunnistaaksemme sinut, kun käytät online-palveluitamme, kuten verkkokauppaa ja asiakastuen verkkosivustoa. Lenovo-tunnustasi ja siihen liitettyjä henkilötietoja ei yhdistetä mihinkään keräämiimme tuotteiden käyttöä koskeviin tietoihin. Jos haluat muuttaa Lenovo-tunnustasi tai poistaa sen käytöstä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: privacy@lenovo.com.

Ajantasaiset ohjelmistot

Jos päätät sallia tiedonkeruun Lenovo-tuotteistasi, voimme kerätä ja käyttää Lenovo-tuotteitasi koskevia tietoja selvittääksemme, onko käyttämäsi ohjelmisto päivitetty uusimpaan versioon. Käytämme näitä tietoja kehittääksemme uusia tuotteita ja ohjelmisto-ominaisuuksia sekä ratkaisuja vikojen korjaamiseen, jotta Lenovo-tuotteesi toimisivat entistäkin sujuvammin ja tehokkaammin.

Asiakastuen tarjoaminen

Voit halutessasi antaa meille tietoja Lenovo-tuotteiden käytöstäsi, jotta pystymme tarjoamaan aiempaa parempia ja tehokkaampia asiakastuen palveluita. Tietoihin, jotka keräämme Lenovo-tuotteistasi, voi kuulua muun muassa tuotteen sarjanumero tai muu tunnistenumero, tuotetyyppi/-malli, IP-osoite ja tietoja Lenovo-tuotteiden ja sen komponenttien käytöstäsi, kuten laitteen ja ohjelmiston toiminnasta. Jos annat luvan henkilötietojen keräämiseen, Lenovo kerää myös henkilötietosi, kuten nimesi, käyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi.

Käytämme näitä tietoja löytääksemme ratkaisuja mahdollisiin Lenovo-tuotteita koskeviin ongelmiin, korjataksemme ohjelmistoihin liittyviä vikoja, tarjotaksemme asiakastuen palveluita ja kehittääksemme palvelutoimintoja. Jos päätät, ettet halua jakaa näitä tietoja Lenovon kanssa, voit estää tuotteen käyttöä koskevan tiedonkeruun Lenovo-tuotteiden ja tiettyjen sovellusten yksityisyysasetuksista.

Tuotteidemme & ohjelmistojemme kehittäminen

Voit halutessasi antaa meille tietoja Lenovo-tuotteiden ja -ohjelmistojen käytöstäsi, jotta pystymme kehittämään Lenovo-tuotteita. Keräämiimme tietoihin voi kuulua esimerkiksi tuotteen sarjanumero tai muu tunnistenumero, tuotemalli/-tyyppi sekä tietoja Lenovo-tuotteiden ja -ohjelmistojen käytöstäsi ja Lenovo-tuotteiden toiminnasta.

Käytämme näitä tietoja selvittääksemme Lenovo-tuotteiden ja -ohjelmistojen käyttötrendejä, kehittääksemme uusia ominaisuuksia tuleviin malleihin, mahdollistaaksemme paremman käyttökokemuksen ja lähettääksemme sinulle tuotteita ja palveluita koskevia viestejä, joiden vastaanottamiseen olet antanut suostumuksesi. Jos päätät, ettet halua jakaa näitä tietoja Lenovon kanssa, voit estää tuotteen käyttöä koskevan tiedonkeruun Lenovo-tuotteiden ja tiettyjen sovellusten yksityisyysasetuksista tai poistaa tietyn sovelluksen asennuksen.

Ohjelmistojen käyttöä koskevat tiedot

Käyttäessäsi Lenovo-tuotteita voit halutessasi antaa meille tietoja Lenovo-sovellusten käytöstäsi. Keräämiimme tietoihin voi kuulua muun muassa tieto siitä, kuinka usein käytät sovellusta, mitä sovelluksen ominaisuuksia käytät ja kuinka hyvin sovellus toimii. Keräämiämme käyttöä koskevia tietoja ei voida suoraan yhdistää sinuun tai Lenovo-tuotteisiisi, ellet ole valinnut tehostettua laitetukea tai "Help Improve" ("Tue kehittämistä") -toimintoa Lenovo-tuotteissasi.

Käytämme näitä ohjelmistojen käyttöä koskevia tietoja tarkastellaksemme Lenovo-sovellusten toimintaa, kehittääksemme päivityksiä sovelluksiin ja lähettääksemme sinulle valitsemiasi tuotteisiin ja palveluihin liittyviä viestejä. Jos milloin tahansa haluat estää tämän tiedonkeruun, voit tehdä niin sovelluksen yksityisyysasetuksista. Ohjelmistojen käyttöä koskevien tietojen keräämisen voi tietyissä Lenovo-sovelluksissa estää (i) avaamalla Lenovo Settings -sovelluksen ja poistamalla käyttötilastojen keräämisen käytöstä tai (ii) poistamalla tietyn sovelluksen asennuksen ohjauspaneelissa tai asetuksista. Katso lisätietoja käyttötietojen keräämisen rajoittamisesta Lenovo-tuen sivuilta.

Lenovo-tuotteiden, ohjelmistojen ja palveluiden toimivuus

Jotkin Lenovo-tuotteet, ohjelmistosovellukset ja palvelut tallentavat suorituskykyä koskevia tietoja toiminnan takaamiseksi. Käytämme näitä tietoja vain, jos olet sallinut nämä toiminnot tai käyttänyt niitä. Nämä tiedot sisältävät tuotetunnisteita, kuten sarjanumeron, sovelluksen käyttötiedot ja tekniset tiedot. Lenovon älypuhelimien ja mobiililaitteiden osalta näihin tietoihin voi kuulua myös Lenovo-tuotteidesi sijainti ja käyttäjän tuottama sisältö, kuten puheohjattavien sovellusten äänitiedostot. Nämä sovellukset tallentavat tiedot paikallisesti Lenovo-tuotteeseen, mutta joissakin tietyissä olosuhteissa niiden on mahdollisesti lähetettävä tiedot Lenovolle tai sovelluskumppanille tiettyjen sellaisten toimintojen täyttämiseksi, jotka olet aktivoinut, kuten Lenovo-tuotteesi puheohjattavia ominaisuuksia sisältävät sovellukset tai sijaintiin perustuvat palvelut.

Jos haluat rajoittaa Lenovon suorittamaa tietojen keruuta tai estää sen, voit (i) poistaa tiedonkeruun käytöstä Lenovo-tuotteen tai tietyn sovelluksen yksityisyysasetuksista, (ii) katsoa tarkempia ohjeita tietyn sovelluksen kytkemisestä pois päältä tai sen asennuksen poistamisesta Lenovo-tuotteen tai sovelluksen asetuksista, tai (iii) lukea lisätietoja Lenovo-sovellusten asetuksen poistamisesta Lenovo-tuen sivuilta. Voit katsoa tuotteen tai sovelluksen asetuksista tarkempia ohjeita kyseisen sovelluksen kytkemisestä pois päältä tai sen asennuksen poistamisesta.

Tietoa käsittelevät sovellukset – lisätiedot

Seuraavassa on tietoa siitä, miten Lenovo- ja Motorola-sovellukset käsittelevät tietojasi. Huomaa, että kuvauksiin ei välttämättä sisälly kaikkia Lenovo-tuotteeseesi tai -tuotteessasi saatavilla olevia Lenovo- ja Motorola-sovelluksia. Lisäksi kaikki Lenovo-tuotteet eivät tue kaikkia Lenovo- ja Motorola-sovelluksia ja saatavillasi saattaa olla eri Lenovo- ja Motorola-sovelluksia. Sovellusten saatavuus riippuu omistamastasi Lenovo-tuotteesta.

Lenovo-sovellukset:

Lenovo Connect 2+

Lenovo Connect 2+ -sovelluksella voit automaattisesti kopioida tai siirtää kuvia, musiikkia, videoita tai muita tiedostoja laitteesta toiseen, esimerkiksi puhelimestasi tietokoneelle. Voit myös asettaa tietokoneesi näyttämään puhelimeen tulleita ilmoituksia tai jatkaa tehtäviä eri laitteella kuin millä ne aloitit. Lisäksi Connect2+ voi yhdistää laitteesi automaattisesti ilman WiFi LAN - tai matkapuhelinverkkoa. Connect2+ kerää sijainti- ja laitetietoja sujuvoittaakseen laitteidesi välistä yhteyttä, ja kerää myös sovelluksen käyttötietoja, esimerkiksi tiedon siitä, mitä Connect2+-ominaisuuksia käytät ja kuinka usein muodostat yhteyden eri laitteiden välille.

Lenovo Settings

Lenovo Settings on älykkään PC-tietokoneen hallintokeskus, jossa kaikki laitteiston tärkeimmät ominaisuudet ja työkalut ovat keskitetysti saatavilla. Settings tarjoaa yhden käyttöliittymän, jossa voit räätälöidä laitteen tiettyjen toimintatilojen, ympäristöjen ja käytön toiminnallisuutta henkilökohtaisten mieltymystesi perusteella. Jos asetat tietokoneesi lataamaan päivitykset sijainnin tai verkon saatavuuden perusteella, Settings kerää soveltuvia tietoja, kuten WiFi- ja VPN-tietoja, päivittääkseen järjestelmäsi sujuvasti. Järjestelmää koskevat tiedot kerätään ja tallennetaan tietokoneellesi, mutta voit myös halutessasi jakaa Lenovolle nimettömiä tietoja Settings-sovelluksen käytöstä.

Lenovo Companion

Lenovo Companion -sovelluksen avulla pääset käsiksi tietokoneesi parhaisiin valmiuksiin ja ominaisuuksiin. Voit käyttää Companion-sovellusta optimoidaksesi tietokoneesi suorituskyvyn, valvoaksesi tietokoneesi kuntoa ja käsitelläksesi päivityksiä. Companion kerää tietokoneesi laitetunnisteet, tapahtumalokin ja käyttötiedot, mukaan lukien tiedot järjestelmän toiminnallisuudesta, sovellusten käytöstä ja tuesta. Nämä tiedot tallentuvat tietokoneellesi, ja Companion-sovelluksen käyttöäsi koskevia tietoa saatetaan jakaa Lenovolle, jos hyväksyt tiedonkeruun.

Lenovo Nerve Center

Lenovo Nerve Center on suunniteltu parantamaan pelikokemustasi Lenovo Gaming -tietokoneilla. Nerve Center tarjoaa laitteistoon ja ohjelmistoon mukautuvan kokemuksen ja mahdollistaa monien pelaamiseen liittyvien osa-alueiden räätälöimisen toiveidesi mukaisiksi. Nerve Center voi kerätä tietoja laitteisto-ominaisuuksiin, kuten näppäimistöön, kosketuslevyyn ja kaiuttimiin, liittyvistä mieltymyksistäsi ja lisäksi tukea kuvan ja äänen tallennusta pelatessasi. Nerve Centerin keräämät järjestelmätiedot ja tallenteet säilyvät Lenovo-tietokoneessasi, eikä mitään arkaluonteisia tietoja jaeta Lenovolle.

Motorola-sovellukset:

Camera

Motorola Camera -sovelluksella voit:

  • Merkitä kuviisi ja videoihisi sijaintitietoja. Kun jaat merkittyjä kuvia muille, jaat samalla sijaintitiedon. Jos päätät merkitä kuviisi ja videoihisi sijaintitietoja, Motorola Gallery -sovellus käyttää tietoja kuvien ja videoiden järjestämisessä.
  • Käynnistää sovelluksen koskettamatta näyttöä käyttämällä anturien kontekstuaalisia tietoja käynnistysliikkeestä.
  • Ottaa parempia kuvia käyttämällä kasvojentunnistinta ja muuta etsimen analytiikkaa, joka vaikuttaa kuvaan joko ennen tai jälkeen sen oton. Voit verrata parasta kuvaa alkuperäiseen kuvaan Gallery-sovelluksessa ja valita, mitkä kuvat haluat säilyttää. Kasvojentunnistuksen tiedot pysyvät puhelimessasi, eikä niitä lähetetä Motorolalle tai jaeta kolmansille osapuolille. Jotta voimme paremmin selvittää ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin, Camera tallentaa kuvanlaatutietoja kuviesi metatietoihin. Kun jaat kuvia, jaat myös kuvanlaatutiedot.

Digital TV

Tuetuissa laitteissa Motorola Digital TV tuo televisiokokemuksen mobiililaitteeseesi sekä Electronic Program Guide (EPG) -ohjelmaoppaan ja Ginga-lisäosan käyttäjävuorovaikutusta varten. Käyttäjät voivat myös halutessaan tallentaa TV-ohjelmia ja valita, milloin katsovat lempiohjelmiaan. Digital TV kerää tiettyjä nimettömiä tapahtumaperusteisia tietoja, kuten tiedon siitä, mitä kanavia on käynnistetty sovelluksessa.

Gallery

Motorolan Gallery-sovelluksessa on Highlight Reel -ominaisuus, jolla voit tehdä lyhyitä videoita parhaista kuvistasi ja videoistasi, ja People View -ominaisuus, jossa voit merkitä henkilöitä. Näissä ominaisuuksissa Google analysoi ja vertaa kasvoja, jotka esiintyvät kuvissasi ja videoissasi (muiden laatuarviointien lisäksi) valitakseen parhaat kuvat tai ryhmitelläkseen kuvia tai videoita. Gallery pitää kuvista ja videoista kerätyt, kasvoanalyysiin liittyvät tiedot laitteessasi ja käyttää niitä vain luodakseen Highlight Reel -sisältöä tai ryhmitelläkseen kuvia tai videoita.

Moto

Moto-sovelluksen ansiosta laitteesi on responsiivisempi ja pystyt hallitsemaan sitä ja vuorovaikuttamaan sen kanssa monipuolisemmin. Moton avulla sinun on helpompi saada tärkeät ilmoitukset, antaa laitteelle ääni- ja liikekomentoja ja automatisoida hyödyllisiä asetusmuutoksia sijaintisi ja toimintasi perusteella.

Moto Actions -ominaisuuden ansiosta vuorovaikutus Motorola-tuotteiden kanssa on helpompaa. Voit käyttää yksinkertaisia liikekomentoja ja suorittaa tehtäviä nopeasti. Moto Actions -ominaisuuden ansiosta voit:

  • Avata kameran kääntämällä rannettasi.
  • Pienentää näytön yksikätistä käyttöä varten pyyhkäisemällä alavasemmalle tai -oikealle.
  • Kytkeä taskulampun päälle tai pois päältä kahdella pyyhkäisyllä alaspäin.

Moto Display näyttää tärkeät ilmoitukset tuettujen laitteiden näytöllä, jotta pääset niihin käsiksi helposti käynnistämättä tai avaamatta aloitusnäyttöä. Moto Displayllä on pääsy tiettyyn sisältöön, kuten yhteystietoihisi, kalenterimerkintöihin sekä muihin sovelluksiin ja niiden lähettämiin ilmoituksiin.

Moto Voice ja Moto Alexa antavat sinulle mahdollisuuden hallita Motorola-tuotteita puhekomennoilla. Tämän ansiosta voit:

  • Vastata puheluihin ja tekstiviesteihin puhekomennolla ajaessasi tai missä vain oletkaan.
  • Opettaa laitteesi tunnistamaan äänesi ja käynnistyslauseesi. Tämä luo matemaattisen esityksen ääninäytteestäsi, jota käytämme Moto Voice -sovelluksen käynnistykseen. Vuoden 2017 laitteessa ja sitä uudemmissa laitteissa Moto Voice tallentaa käynnistystallenteet laitteellesi tukeakseen sovelluksen asianmukaista toimintaa. Moto Voice -sovelluksen versiot, jotka mahdollistavat mukautetun käynnistyslauseen, säilyttävät laitteessa myös tallenteen siitä todentamistarkoitusta varten. Voit myös milloin tahansa kuunnella sen uudelleen.
  • Vuoden 2016 laite ja sitä vanhemmat tuotteet tallentavat lyhyen äänitallenteen, kun Moto Voice on tunnistanut käynnistyslauseen. Käytämme tätä tallennetta käsitelläksemme puhekomentosi tai välittääksemme sen Google Voice Search- (muut alueet kuin Kiina) tai LingXi voice search -palveluun (Kiina). Emme lähetä sitä Motorolan palvelimille, ellet hyväksy puhekomentojen jakamista kanssamme suorituskykyanalyysitarkoituksissa.
  • Tarkista, mitä sovelluksia puhelimeesi on asennettu, ja käytä kolmansien osapuolten sovelluksia Moto Voicen avulla vain puhekomentoja käyttäen.
  • Huomaa, että Amazon Alexa, jota käytetään Moto Alexan avulla, on Amazonin tietosuojalausuntojen ja Alexan käyttöehtojen alainen. Tutustu tähän soveltuviin Amazonin käytäntöihin ja tietoihin siitä, kuinka Amazon Alexa käsittelee tietojasi.

Tehtävien suorittamiseksi Moto:

  • Kerää tietoja Motorola-tuotteidesi nykyisestä sijainnista ja lähettää ne Motorolalle helpottaakseen kiinnostavien kohteiden tunnistamista ja selvittääkseen, milloin saatat olla kulkuneuvon kyydissä.
  • Käyttää laitteesi mikrofonilla ja antureilla, kuten kiihtyvyysmittarilla ja gyroskoopilla, kerättyjä kontekstuaalisia tietoja arvioidakseen, milloin tietyt tilat olisi käynnistettävä, mutta ei lähetä tietoja Motorolalle.
  • Käyttää käyttäjän luomaa sisältöä, kuten kalenterimerkintöjä, yhteystietoja ja puhelulokia, mutta ei lähetä sitä Motorolalle.

Silloin kun se on tuettuna ominaisuutena, Moto käyttää Google Activity Recognition:ia ymmärtääkseen paremmin kontekstuaalisia tietoja ja määritelläkseen käynnistettävät tilat. Moto jakaa kontekstuaalisia tietoja Google Activity Recognition -sovellukselle Googlen tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

Motorola Connect

Motorola Connect -sovelluksella voit helposti yhdistää Motorola-tuotteesi ja hallita niitä, esimerkiksi langattomia nappikuulokkeita, Bluetooth-laitteita, puettavia laitteita ja tietokoneellasi käytössä olevia sovelluksia. Motorola Connect:

  • Tarkistaa sijaintisi, jotta se tietää, mitä tuettuja laitteita on lähettyvillä.
  • Yhdistää automaattisesti lähellä oleviin tuettuihin laitteisiin suoraan (esimerkiksi Bluetoothin kautta), kun ne ovat kantaman sisällä, tai internetin välityksellä.
  • Synkronoi tietoja tuettujen laitteiden välillä, jotta voit vaihtaa laitetta saumattomasti.
  • Muiden kuin Motorolan mobiililaitteiden osalta keräämme tietoja siitä, kuinka usein käytät Motorola Connect -ominaisuuksia ja kuinka hyvin Motorola Connect toimii.

Lisäksi jotkin Motorola Connectin hallinnoimat laitteet tarvitsevat myös muita tietoja toimiakseen.

Moto 360 ja Moto Body

Moto 360 -älykello ja siihen liittyvä Moto Body -sovellus käyttää puettavien laitteiden antureita kerätäkseen hyvinvointiin liittyviä tietoja, joita ovat muun muassa syke, askelmäärä ja kalorit, jotta voit seurata edistymistäsi päivä- ja viikkotavoitteissa. Voit myös luoda hyvinvointiprofiilin antamalla demografiset tietosi, mukaan lukien pituus, paino, sukupuoli ja ikä. Tämän avulla Moto 360 ja Moto Body voivat antaa sinulle tarkempia hyvinvointitietoja. Jos käytät Moto Body Running -ominaisuutta, Moto Body seuraa sijaintiasi ja näyttää sen laitteellasi.

Moto 360 ja Moto Body voivat ladata hyvinvointiprofiilisi, tietosi ja sijaintisi pilveen ja lisätä ne käyttäjäprofiiliisi. Käytämme näitä tietoja tarjotaksemme sinulle ajan myötä yhä tarkempia hyvinvointitietoja, kuten aktiivisuustilastoja. Käytämme näitä tietoja myös luodaksemme uusia, sinulle räätälöityjä ominaisuuksia Moto 360-, Moto Body- ja muihin Motorola-tuotteisiin.

Poistaaksesi juoksulenkin, paina ☰ > Running. Paina juoksulenkkiä, jonka haluat poistaa, ja sitten paina ⋮ > Delete run. Poistaaksesi kaikki Moto Body -tietosi ota yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com.

Moto 360 ja Moto Body saattavat myös kerätä tietoja siitä, miten usein käytät niitä ja kuinka ne toimivat.

Lenovon viestintä

Jos olet suostunut vastaanottamaan Lenovon viestejä, esimerkiksi sähköpostitse tai push-ilmoituksina laitteissa, keräämme sinusta henkilötietoja ja muita tietoja, jotta voimme lähettää näitä viestejä. Keräämme nimesi, sähköpostiosoitteesi ja mahdollisesti muita antamiasi henkilötietoja ja käytämme näitä tietoja lähettääksemme sinulle tuotetuki-ilmoituksia ja kampanjaviestejä. Jos et halua enää vastaanottaa viestejä Lenovolta, voit perua tilauksen napsauttamalla kampanjaviesteissä olevaa peruutuslinkkiä. Viestien vastaanottamiseen mobiililaitteilla saattaa liittyä datamaksuja.

Kirjautuminen sosiaalisen median tilillä

Voit kirjautua Lenovo-tilillesi useiden sosiaalisen median sivustojen kautta. Näitä ovat esimerkiksi Facebook, Google, Twitter ym. Jos päätät kirjautua tällaisen palvelun kautta, Lenovo kokoaa sosiaalisen median tililtäsi joitakin tiettyjä tietoja, kuten julkisen profiilin, sähköpostiosoitteen, syntymäpäivän, yhteystietoluettelon, kiinnostuksen kohteet, tykkäykset ja nykyisen asuinpaikan. Lenovo liittää nämä tiedot Lenovo-profiiliisi ja voi käyttää niitä analyysitarkoituksiin ja sisäisiin markkinointitarkoituksiin, jos olet hyväksynyt kyseisten viestien vastaanottamisen. Annetut tiedot saattavat riippua sosiaalisen median tilisi yksityisyysasetuksista.

Miten Lenovo jakaa keräämiään tietoja?

Lenovon keräämiä tietoja jaetaan sisäisesti Lenovon konserniyhtiöiden välillä, ulkoisesti Lenovoa edustavien sopimuspalveluntarjoajien kanssa ja muilla tässä lausunnossa kuvatuilla tavoilla. Lisäksi saatamme joissakin tietyissä olosuhteissa työskennellä sellaisten sopimuspalveluntarjoajien kanssa, jotka auttavat meitä keräämään, analysoimaan ja käsittelemään näitä tietoja. Jakaessamme tietoja toimittajien, palveluntarjoajien ja muiden alla kuvattujen osapuolten kanssa edellytämme, että nämä osapuolet käsittelevät tietoja tämän tietosuojalausunnon ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.

Markkinointi

Lenovo ja valitut toimittajat ja kumppanit saattavat käyttää antamiasi tietoja markkinointitarkoituksiin, esimerkiksi jos suostut vastaanottamaan markkinointiviestejä tai uutiskirjeitä. Ennen kuin keräämme tiedot, tarjoamme sinulle kuitenkin tilaisuuden valita, haluatko antaa tietosi markkinointikäyttöön. Voit halutessasi perua markkinointiviestiemme tilauksen noudattamalla peruutusohjeita kyseisissä viesteissä, muuttamalla markkinoinnin ja viestinnän asetuksia tilisi asetussivulla tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@lenovo.com.

Palvelun laadun seuranta

Joihinkin tiettyihin tuotteisiin ja ohjelmistoihin liittyvään tukeen saattaa myös kuulua puhelinsoitto sinulta Lenovolle tai Lenovolta tai sen korjauspalveluiden tarjoajalta sinulle. Huomaa, että joissakin tapauksissa saatamme nauhoittaa tällaiset puhelut henkilökunnan koulutusta ja laadun varmistamista varten. Jos et halua, että puhelusi nauhoitetaan, ilmoita siitä asiakaspalvelijalle.

Lenovon tai kolmannen osapuolen tuotteen, ohjelmiston tai palvelun toimittaminen

Kuten kuvattiin aiemmin kohdassa "Lenovo-tuotteiden, ohjelmistojen ja palveluiden toimivuus", Lenovo-tuotteesi tai -palvelusi on mahdollisesti lähetettävä tiettyjä tietoja kolmannelle osapuolelle sellaisten toimintojen täyttämiseksi, jotka olet aktivoinut, kuten Lenovo-tuotteesi puheohjattavia ominaisuuksia sisältävät sovellukset tai sijaintiin perustuvat palvelut.

Lain edellyttämä tietojen luovuttaminen

Joissakin tietyissä olosuhteissa henkilötiedot saattavat liittyä olennaisesti juridisten tai muiden viranomaishaasteiden, määräysten tai ohjeiden käsittelyyn. Siksi saatamme luovuttaa henkilötietoja tai muita tietoja sääntely- ja hallintoelimille, tuomioistuimelle ja lainvalvontaviranomaisille valvoaksemme oikeuksiamme, suojataksemme sinun turvallisuuttasi tai muiden turvallisuutta, tutkiaksemme petosta tai vastataksemme viranomaisten pyyntöihin, kun uskomme vilpittömästi lain edellyttävän jotakin edellä mainitusta.

Langattomat verkot

Lenovo ja Motorola Mobility voivat jakaa keräämiään tietoja mobiililaitteitamme tukevien langattomien verkkojen tarjoajille. Osapuoliin, jotka voivat saada tietojasi, kuuluvat tällöin langattoman verkon tarjoajasi, heidän tytäryhtiönsä ja palveluntarjoajansa. Jaamme tietoja langattoman verkon tarjoajien kanssa tässä tietosuojalausunnossa kuvattujen käytäntöjen mukaisesti, ja tietojen jakamisessa otetaan huomioon myös asiakkuussopimuksesi verkkopalvelun tarjoajan kanssa sekä verkkopalvelun tarjoajan tietosuojakäytännöt.

Sulautumat & yrityskaupat

Strategisista tai muista liiketoiminnallisista syistä saattaa syntyä erityisiä olosuhteita, kun Lenovo päättää myydä, ostaa, sulauttaa tai muutoin järjestellä liiketoimintojaan uudelleen joissakin maissa. Sinulle ilmoitetaan sähköpostitse ja/tai näkyvästi esillä olevalla ilmoituksella verkkosivustollamme mistä tahansa omistajuuden muutoksesta tai henkilötietojesi käytöstä, samoin kuin mistä tahansa valinnan mahdollisuuksista, joita sinulla saattaa olla henkilötietojesi suhteen. Tällaiseen tapahtumaan saattaa sisältyä henkilötietojen luovuttaminen mahdolliselle tai todellisille ostajille tai sellaisten vastaanottaminen myyjiltä.

Muut lähteet

Yllä mainitun lisäksi saattaa syntyä olosuhteita, jotka edellyttävät, että luovutamme henkilötietojasi yllä mainittujen osapuolten lisäksi muiden muassa oikeusavustajille tai perintäyrityksille.

Siirtääkö Lenovo henkilötietojani muihin maihin?

Lenovo on globaali organisaatio, johon kuuluu oikeushenkilöitä, liiketoimintaprosesseja, hallintorakenteita ja teknisiä järjestelmiä eri maissa. Siksi voimme lain sallimissa rajoissa jakaa henkilötietojasi Lenovon sisäisesti (muun muassa tytäryhtiöille, konserniyhtiöille ja emoyhtiöille) tai toimittajillemme ja liikekumppaneillemme ja siirtää niitä sellaisiin maihin, joissa harjoitamme liiketoimintaa (muun muassa Yhdysvaltoihin ja Kiinaan). Riippumatta siitä, mihin tietosi siirretään ja missä niitä säilytetään, tietosuojakäytäntömme on suunniteltu suojaamaan henkilötietosi maailmanlaajuisesti.

Huomaa, että kaikkien maiden yksityisyys- ja tietosuojalait eivät vastaa oman maasi tietosuojalakeja. Tällaisissa maissa Lenovo käsittelee tietoja kuitenkin tässä lausunnossa kuvatulla tavalla ja tekee soveltuvat tietosuojalakien edellyttämät toimenpiteet siirtäessään ja käsitellessään tietojasi. Tarvittaessa Lenovo myös ylläpitää sopimuksia Lenovo-konsernin yhtiöiden tai Lenovon kumppaneiden tai toimittajien kanssa varmistaakseen henkilötietojen tarkoituksenmukaisen siirtämisen, käsittelyn ja suojauksen.

Tässä lausunnossa määriteltyjen tietosuojakäytäntöjen lisäksi Lenovon Motorola Mobility -yritys on laatinut Motorola Mobility -konsernin Euroopan unionissa ja muualla toimivien yhtiöiden välisiä sisäisiä siirtoja koskevat sitovat liiketoimintasäännöt. Säännöt ovat Euroopan unionin tietosuojaviranomaisten hyväksymät, ja Motorola Mobility on sitoutunut noudattamaan niitä turvatakseen käsittelemänsä henkilötiedot riippumatta siitä, missä tietoja säilytetään. Katso säännöt kokonaisuudessaan täältä. Lisätietoja voit pyytää osoitteesta privacy@lenovo.com.

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin pitkään kuin tilisi on aktiivinen tai niin pitkään kuin on tarpeen tarjotaksemme sinulle palveluja ja teknistä tukea. Säilytämme henkilötietojasi myös niin pitkään kuin on tarpeen noudattaaksemme soveltuvia lakisääteisiä velvollisuuksia, ratkaistaksemme kiistat ja valvoaksemme sopimuksiamme. Jos pyydät meitä poistamaan tietosi, vastaamme ja poistamme tietosi käytäntöjemme ja soveltuvien lakien mukaisesti.

Miten tietoni turvataan?

Käytämme tavallisia teknisiä ja organisatorisia menettelytapoja siirtäessämme tietoja Lenovo-tuotteilta palvelimiimme, tallentaessamme tietoja ja jakaessamme niitä kolmansille osapuolille. Käytämme esimerkiksi salausta pitääksemme tietosi turvassa lähettäessämme arkaluontoisia tietoja. Kun jaamme tietojasi kolmansille osapuolille, varmistamme, että kyseiset osapuolet käyttävät tietojasi turvallisesti ja luotettavasti.

Lenovo-tuotteisiin voi myös kuulua tietosuojaominaisuuksia, jotka on suunniteltu turvaamaan tuotteisiin tallentamasi tiedot. Näihin voi kuulua ratkaisuja kuten salaus, salasanat, PIN-tunnus ja kirjautuminen sormenjälkitunnistimen avulla sekä tuotteiden etähallinnointi, jotta voit paikantaa ja lukita kadonneet tai varastetut tuotteet ja poistaa niiden sisältämät tiedot. Lisätietoja saatavilla olevista ominaisuuksista on Lenovo-tuotteidesi suojausasetuksissa.

Huomaa kuitenkin, että minkään tuotteen, ohjelmiston tai tiedonsiirron ei voida koskaan taata olevan 100 %:sti suojattu. Tästä syystä – vaikka olemme tehneet asianmukaisia toimenpiteitä suojataksemme tuotteesi ja tietosi – Lenovo ei voi vakuuttaa tai muuten taata Lenovo-tuotteidesi tai antamiesi tietojen turvallisuutta. Käytät Lenovo-tuotteita omalla vastuullasi. Lisätietoja Lenovo-tuotteiden suojauksesta ja siitä, miten saat yhteyden Lenovon tuoteturvallisuustiimiin, jos sinulla on asiaan liittyviä kysymyksiä tai tietoja mahdollisista tietoturvahaavoittuvuuksista, on Tuoteturvallisuus-sivuilla.

Miten huolehditte lasteni tietosuojasta?

Lenovo-tuotteet on tarkoitettu aikuisille ja vähintään 16-vuotiaille (tai asiaankuuluvan lainkäyttöalueen mukaisesti vastaavan ikäisille) lapsille, joilla on vanhempiensa tai laillisten huoltajiensa lupa käyttää niitä. Lenovo ei pyri keräämään alle 16-vuotiaiden lasten tietoja. Lenovo-tuotteisiin ei saa lisätä alle 16-vuotiaiden käyttäjien tietoja.

Jos saamme tietoomme, että alle 16-vuotias, tai asiaankuuluvan lainkäyttöalueen mukaan vastaavan ikäinen, lapsi on lisännyt tietojaan Lenovo-tuotteisiin, poistamme tiedot mahdollisimman nopeasti emmekä käytä niitä mihinkään tarkoitukseen. Lenovo kannustaa vanhempia valvomaan lastensa Lenovo-tuotteiden käyttöä ja kertomaan lapsille mahdollisista vaaroista, joita liittyy henkilötietojen antamiseen.

Mitä tietosuojaan liittyviä oikeuksia minulla on?

Soveltuvien tietosuojalakien perusteella sinulla voi olla oikeus hallita henkilötietojesi käyttöä ja käsittelyä. Tähän voi kuulua (i) oikeus saada pääsy tietoihin ja kopio tallennetuista henkilötiedoistasi, (ii) oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista, (iii) oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, (iv) oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä, ja (iv) oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Kun henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, sinulla on myös oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa, mutta tämä ei vaikuta henkilötietojen käyttöön ennen suostumuksen perumista.

Käytä yllä mainittuja oikeuksiasi ottamalla yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com. Huomioimme pyynnöt ja toimimme niiden mukaisesti soveltuvien tietosuojalakien edellyttämällä tavalla ja saatamme pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi, jotta pystymme vastaamaan pyyntöösi tehokkaammin.

Sinulla on myös oikeus osoittaa kysymyksiä ja valituksia kansalliselle tietosuojaviranomaiselle milloin tahansa.

Miten voin ottaa yhteyttä Lenovon tietosuojaohjelmaan?

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojalausunnosta, voit ottaa yhteyttä Lenovoon sähköpostitse osoitteeseen privacy@lenovo.com tai postitse osoitteeseen Lenovo, Attn: Privacy Program, 1009 Think Place, Morrisville, NC, USA 27560.