lenovo-privacy-2020-hero.jpg

Lenovo
Privacy Statement

Lenovon tietosuojalausunto

Lenovo-tuotteiden tietosuojalausunto

Verkkosivuston tietosuoja

/

Tuotteiden tietosuoja

Lenovo tietää, kuinka tärkeää yksityisyys on kaikille—niin asiakkaillemme, verkkosivustomme kävijöille kuin tuotteiden käyttäjillekin. Tämän vuoksi henkilökohtaisten tietojen ja muiden tietojen vastuullinen käyttö ja turvaaminen kuuluu Lenovon keskeisiin arvoihin. Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme löydät oheisista linkeistä. Jos sinulla on aiheeseen liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota yhteyttä meihin sähköpostitse:privacy@lenovo.com.

Tämä tietosuojalausunto on viimeksi päivitetty 25.1.2021.

Tietoja tästä tietosuojalausunnosta

Tietosuojalausunnon soveltamisala

Lenovo pitää käyttäjän tietosuojaa tärkeänä. Tätä tietosuojalausuntoa sovelletaan tietoihin, jotka kerätään Lenovo Group Ltd.:n ja sen konsernin sisaryhtiöiden (”Lenovo”) omistamilta ja käyttämiltä verkkosivustoilta ja yrityksen Lenovo tai palveluntuottajiemme ja kumppaneidemme ylläpitämistä ei-verkkopalveluista. Tätä tietosuojalausuntona sovelletaan Lenovo -verkkosivuilla ml. seuraavat sivustot: www.lenovo.com, canada.lenovo.com/fr, lenovo.com/ca/en, lenovocareers.com, blog.lenovo.com, lenovosoftware.com, solutions.lenovo.com . Tässä tietosuojalausunnossa kuvataan Lenovo -verkkosivustoihin sovellettavat tietojenkäsittelykäytännöt, kuten se, millaisia tietoja kerätään, miten ja mihin tarkoituksiin Lenovo käyttää tietoja, kenelle tietoja jaetaan ja miten Lenovo suojaa tietoja. Lisäksi kuvataan muun muassa henkilötietojen käyttöä, oikaisemista ja poistamista ja niihin pääsyä koskevat mahdollisuutesi. Lisäksi tässä tietosuojalausunnossa käsitellään, miten Lenovo kerää ja käyttää henkilötietoja tietyissä ei-verkkopalveluissa kuten markkinoinnissa ja asiakaspalvelussa ja -tuessa.

Tietosuojalausunnon ulkopuolelle jäävät asiat

Lenovo -verkkosivustoilla voi olla linkkejä muihin sivustoihin, joista Lenovo ei omista tai hallinnoi kaikkia. Lenovo ei ole vastuussa kyseisten verkkosivustojen tietosuojakäytännöistä tai sisällöstä. Osassa verkkosivustoistamme tarjotaan palveluntuottajiemme tai kumppaneidemme sisältöä käyttämällä kehystystä, jolloin sivustomme ulkoasu ja toiminta ei muutu. Lisäksi tiettyjä Lenovo-brändin verkkosivustoja käyttävät palveluntarjoajamme tai kumppanimme, ja kun ”palvelun tarjoaa” -logo on esillä, sivustoihin tai kokemuksiin sovelletaan kyseisten palveluntarjoajien ja kumppaneiden tietosuojalausuntoja ja käyttöehtoja.

Pyydämme ottamaan huomioon, että tätä lausuntoa ei sovelleta Lenovo -tuotteiden, -ohjelmistojen tai muiden lähteiden kautta kerättyihin tietoihin. .

Tämän tietosuojalausunnon muutokset

Jos teemme tähän tietosuojalausuntoon muutoksia, pidämme aiemmat versiot käytettävissä, jotta voit tarkistaa, milloin muutoksia on tehty ja millaisista muutoksista on kyse. Jos tietosuojalausuntoon tehdään merkittäviä muutoksia, ilmoitamme niistä ennen muutosten voimaantuloa sivustollamme tai sähköpostitse (tililläsi määritettyyn sähköpostiosoitteeseen.) Sovellettavan tietosuojalainsäädännön niin edellyttäessä pyydämme lisäksi suostumuksesi, jos merkittävä muutos vaikuttaa siihen, kuinka henkilötietojasi käytetään tai siirretään. Suosittelemme tarkistamaan tämän sivun tiedot säännöllisesti uusimpien tietosuojakäytäntöjä koskevien tietojen varalta.

Tässä esitettyä verkkosivustomme tietosuojalausuntoa on päivitetty hiljattain. Tutustu aiempaan versioon.

Mitä tietoja Lenovo kerää, kuinka tietoja käytetään ja jaetaanko henkilötietoja kolmansille osapuolille?

Lenovo kerää tietoja sinusta, kun olet vuorovaikutuksessa verkkosivustomme kanssa tai tiettyjen ei-verkkopalvelujen kanssa, joita ylläpitävät Lenovo tai palveluntarjoajamme tai kumppanimme. Käytämme tietoja esimerkiksi pyytämäsi tuotteen tai palvelun toimittamiseen, asiakaspalvelun ja -tuen antamiseen, verkkosivustomme, tuotteidemme ja palveluidemme kehittämiseen ja edellä mainittujen seikkojen parhaan mahdollisen toiminnan varmistamiseen. Huomaa, että tietyissä tilanteissa emme ehkä voi tarjota pyytämiäsi tuotteita, -käyttökokemuksia tai -toimintoja, jos et anna meille henkilötietojasi tarvittaessa. Alla kerrotaan, miten keräämme, käytämme ja jaamme tietoja, mukaan luettuna henkilötietoja, tietyissä verkkoon liittyvissä ja muissa tilanteissa.

Verkkosivustomme selaaminen

Jos vain vierailet verkkosivustoissamme rekisteröitymättä tai kirjautumatta, voit selata sivustoja antamatta muita tietoja kuin sellaisia, jotka verkkopalvelimemme keräävät automaattisesti ja joita ei voida yhdistää yksittäiseen henkilöön. Verkkopalvelimemme lokeihin kerätään automaattisesti verkkosivustojemme käyttäjien toimialuenimet ja eräitä muita käyttäjiin liittyviä tietoja (esim. IP-osoitteet tai laitteen tunnistetiedot). Tietojen avulla tarkastellaan vierailujen määrää, keskimääräistä Lenovo -verkkosivustolla vietettyä aikaa, katsottuja sivuja ja verkkosivuston käyttötietoja. Tietojen avulla täytetään lakisääteiset tai sääntelyvaatimukset, ylläpidetään verkkosivustojemme tietoturvaa ja vakautta, mitataan sivustojemme käyttöä, kehitetään niiden sisältöä ja näytetään sekä kohdennetaan mainoksia. Tietoja ei tallenneta tai käytetä missään sellaisessa muodossa, josta verkkosivustojemme käyttäjät olisi mahdollista tunnistaa. Voimme kerätä näitä tietoja käyttämällä evästeitä alla olevassa kohdassa ”Käyttääkö Lenovo evästeitä, tunnisteita, verkkojäljitteitä, analytiikkaa tai niihin liittyvää teknologiaa verkkomainontaan tai muihin tarkoituksiin?” esitetyllä tavalla. Lenovo voi jakaa tietoja palveluntarjoajilleen mukaan luettuna tietojen säilytys, käsittely ja verkkosivustopalvelut, jotta tietoja voidaan hyödyntää verkkosivustojemme toiminnan, tietoturvan, vakauden ja kehityksen tukena.

Lenovo tutkii myös käyttäjien väestötietoja (esim. ikä ja sukupuoli), mielenkiinnonkohteita ja käyttäytymistä niiden tietojen perusteella, joita saadaan ostoista, mainonnasta, kyselyistä ja palvelinten lokitiedostoista. Tarkoituksena on ymmärtää ja palvella asiakkaita entistä paremmin. Tutkimustiedot kerätään ja analysoidaan koontimuodossa, jotta yksittäisten ihmisten henkilötietoja ei voida tunnistaa. Lenovo täydentää joissain tapauksissa tietoja kolmansilta osapuolilta saatavilla tiedoilla. Lenovo voi jakaa tietoja palveluntarjoajilleen, jotta ne voivat tarjota Lenovo -yritykselle tietojen säilytys-, käsittely- ja analysointipalveluja sekä muita palveluja.

Käyttäjäprofiili

Käyttäjäprofiiliisi voi sisältyä tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, joita olet antanut ollessasi vuorovaikutuksessa Lenovo -yrityksen kanssa, esimerkiksi tietoja verkkosivustojemme tiettyjen osioiden käytöstä, Lenovo ID-, My Account-, Passport- tai -tilisi, yhteydenottosi asiakaspalveluumme, Lenovo -tuotteiden rekisteröintitiedot ja tiedot tietyistä käyttämistäsi Lenovo -tuotteista ja palveluista. Käyttäjäprofiilisi avulla Lenovo voi

  • antaa tietyille Lenovo -tuotteille ja -palveluille niiden toimintaa varten vaadittavat tiedot
  • tehdä vianmäärityksiä ongelmille, joita mahdollisesti kohtaat Lenovo -tuotteissa, -palveluissa tai -verkkosivustossa
  • ehdottaa parannuksia, joiden avulla Lenovo -tuotteet, -palvelut tai -verkkosivusto toimivat paremmin.
  • toimittaa sinulle uutisia, päivityksiä ja tietoja käyttämistäsi Lenovo -tuotteista ja -palveluista ja
  • jos olet valinnut markkinointiviestinnän vastaanottamisen, toimittaa sinulle tietoja muista Lenovo -tuotteista tai -palveluista, joista saattaisit olla kiinnostunut.

Seuraavissa osioissa kuvataan tarkemmin, millaisia tietoluokkia käyttäjäprofiiliin saattaa sisältyä, kuinka Lenovo käyttää kyseisiä tietoja ja voidaanko jotain näistä tiedoista luovuttaa kolmansille osapuolille, sekä kuvataan vaihtoehdot, joita sinulla on näiden tietojen suhteen. Lisätietoja tietoluokista, joita käyttäjäprofiiliin voi sisältyä on tuotteesi Lenovo -tietosuojalausunnossa.

Lenovo ID-, - ja Lenovo -tuotteen rekisteröinti

Jos luot Lenovo ID:n , rekisteröit Lenovo -tuotteesi tai luot tilin My Account- tai Passport-järjestelmässä, keräämme tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, sinusta ja Lenovo -tuotteistasi. Käytämme Lenovo ID -tietojasi ja asiaankuuluvia rekisteröinti- ja tilitietoja tunnistaaksemme sinut, myös käyttäessäsi tiettyjä ohjelmistosovelluksiamme (kuten Lenovo Vantage -sovellusta) ja vuorovaikutteisia palvelujamme (kuten verkkokauppojamme ja asiakastukisivustojamme).

Jos päätät luoda Lenovo ID -tunnuksen tai rekisteröidä tuotteitasi, meidän on kerättävä sinulta tiettyjä tietoja, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite, kieli, maa/alue, tuotteen tyyppi/malli, tuotteen sarjanumero, tuotteen rekisteröintipäivä käyttöjärjestelmäsi aktivointitiedot. Käytämme näitä tietoja tilisi tai profiilisi hallinnoimiseen, pyytämiesi palvelujen tarjoamiseen sekä viestinnän, mukaan lukien valitsemiesi Lenovo -markkinointiviestien, toimittamiseen. Lenovo voi jakaa näitä tarkoituksia varten keräämiä ja säilyttämiä tietoja palveluntarjoajilleen, jotta ne voivat toimittaa Lenovo:lle ja sen puolesta tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja ja markkinointipalveluja.

Voit vaihtaa Lenovo ID -salasanasi tai poistaa Lenovo ID -tilisi käytöstä osoitteessa account.lenovo.com kohdassa ”Oma profiili” tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com.

Jälleenmyynti ja verkkokauppa

Kun teet tilauksen, Lenovo voi kerätä henkilötietosi, kuten nimen, sähköposti-, laskutus- ja toimitusosoitteen, puhelinnumeron, maksutiedot (kuten luotto-/pankkikorttitiedot), iän/syntymäajan, Lenovo -tuotteen/-palvelun räätälöintitiedot ja rajoitetuissa ja aivan välttämättömissä tapauksissa henkilötunnuksen tai muun kansallisen tunnistenumeron. Lenovo käyttää tietoja tilauksesi käsittelyyn ja yhteydenottoon ongelmatilanteissa. Lisäksi jos hankit tuotteen, joka edellyttää palvelua, henkilötietojesi avulla voidaan tarkistaa tarvittaessa luottotietosi.

Voimme jakaa näitä tietoja palveluntarjoajiemme ja kumppaneidemme kanssa, jotka osallistuvat verkkokauppa- ja jälleenmyyntitoimintoihimme, kuten tietojen säilytysyritykset, maksukäsittelijät, rahoituslaitokset, kuljetusyritykset ja langattoman yhteyden tarjoajat (jos langaton yhteys tilataan tai aktivoidaan sivustomme kautta).

Asiakaspalvelu, laadunvalvonta ja korjaukset

Jotkin Lenovo -tuotteiden ja -palvelujen tukitoimet saattavat edellyttää, että otat yhteyttä yritykseen Lenovo tai että Lenovo ottaa yhteyttä sinuun esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse tai chatissa. Huomaa, että näissä tapauksissa puheluja saatetaan tallentaa henkilöstön koulutuksen ja laadunvarmistuksen vuoksi. Jotta voimme toimittaa pyytämäsi palvelut tai tuen sinulle, esimerkiksi jos olet pyytänyt teknistä tukea tai takuukorjausta Lenovo-tuotteellesi, Lenovon asiakaspalvelijoiden on mahdollisesti kerättävä ja käsiteltävä henkilötietojasi, kuten käyttäjäprofiiliasi, tilitietoja, yhteystietoja, Lenovo -tuotteiden ja -palvelujen tunnisteita ja tietoja tavoistasi käyttää Lenovo -tuotteita ja -palveluja.

Jotkin Lenovon asiakaspalvelun työntekijöistä työskentelevät palveluntarjoajille, jotka toimittavat palveluja Lenovo -yritykselle ja sen asiakkaille ja joilla voi olla pääsy sinua koskeviin tietoihin tätä varten. Lenovo käyttää näiden toimien tukena tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja ja viestintäpalveluja tarjoavia palveluntarjoajia (esimerkiksi online chat -työkaluissa).

Lisäksi valtuutetut Lenovo -jakelijat, -jälleenmyyjät ja -huoltopalvelujen tarjoajat saattavat saada pääsyn tiettyihin tässä kuvattuihin asiakaspalvelu-, laadunvarmistus ja tuotetietoihin Lenovo -tuotteesi tukea varten tai pyytämiesi, esimerkiksi Lenovo -tuotteesi takuuseen sisältyvien korjauspalvelujen, toimittamista varten.

Markkinointi, kampanjat, kyselyt ja tapahtumat

Jos päätät vastaanottaa markkinointi-, mainos- tai kampanjaviestintää , Lenovolta ja/tai niiden kumppaneilta esimerkiksi sähköpostitse tai palveluviesteinä tai jos päätät osallistua tapahtumaan, kilpailuun tai kyselyyn, keräämme henkilötietojasi ja muita tietoja kuin henkilötietoja, jotka auttavat meitä hallinnoimaan näitä kampanjoita ja viestintää tai mahdollistavat sinun osallistumisen. Voimme kerätä erityisesti nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, ikäsi tai syntymäaikasi, Lenovo -tuotteen tiedot, käyttäjäprofiilisi tietoja ja muita lisätietoja, jotka päätät toimittaa meille. Voimme käyttää näitä tietoja myös lähettääksemme sinulle tuotetuki-ilmoituksia, tiedotteita, uutiskirjeitä ja, sovellettavan lainsäädännön salliessa, kutsuja osallistua asiakastyytyväisyyskyselyihin.

Lenovo ja sen valitut palveluntarjoajat tai kumppanit, mukaan lukien markkinointi-, mainos-, kysely- ja tapahtumayhtiöt, voivat myös käyttää tietoja toteuttaessaan myynninedistämiseen, asiakastyytyväisyyteen tai tuotetukeen liittyviä toimia Motorolan ja Lenovon puolesta tai osana Lenovo -yrityksen ja yhtiön yhteistä tapahtumaa tai kampanjaa. ja Lenovo voi käyttää myös ulkoisia työkaluja, jotka antavat meille lisätietoa muun muassa kulutustrendeistä ja markkinointisähköpostien avaamis- tai napsautusmääristä. Lisäksi saatamme hankkia tietoja ulkopuolisista lähteistä, kuten asiakastutkimusyhtiöiltä, voidaksemme täydentää keräämiämme sinua koskevia tietoja. Lisätietoja siitä, miten verkkosivustomme voivat käyttää kolmannen osapuolen evästeitä ja niihin liittyvää teknologiaa verkkomarkkinoinnin ja -mainonnan tueksi on alla kohdassa ”Käyttääkö Lenovo evästeitä, tunnisteita, verkkojäljitteitä, analytiikkaa tai niihin liittyvää teknologiaa verkkomainontaan tai muihin tarkoituksiin?”

Lenovo lähettää sinulle liiketapahtumiin liittyviä viestejä, esimerkiksi tilausvahvistuksia. Sinun ei tarvitse tilata Lenovo -markkinointiviestintää voidaksesi ostaa Lenovo -tuotteita. Voit valintasi mukaan perua tilauksen noudattamalla viestintään sisältyviä ohjeita, muuttamalla valintojasi tiliasetuksista tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com.

Kanta-asiakasohjelmat

Lenovo voi tarjota asiakkailleen myös mahdollisuuden osallistua kanta-asiakasohjelmiin, joissa tarjotaan alennuksia, kuponkeja ja muita kannustimia. Ohjelmat ovat täysin vapaaehtoisia eikä Lenovo -tuotteen ostaminen edellytä niihin osallistumista, mutta jos päätät osallistua, se edellyttää tiettyjen henkilötietojen keräämistä.

Lenovo -kanta-asiakasohjelmaan rekisteröitymistä ja osallistumista varten kerättyjä tietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ikä tai syntymäaika, Lenovo -tuotteen tiedot, käyttäjäprofiilisi tiedot ja mahdolliset täydentävät henkilötiedot, joita päätät luovuttaa. Näitä tietoja voidaan jakaa Lenovo -palveluntarjoajille tai -kumppaneille kanta-asiakasohjelmien hallinnoimiseksi yrityksen puolesta. Lenovo voi myös käyttää ulkopuolisia tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoavia yhtiöitä näiden toimien tukena. Voit lopettaa Lenovo -kanta-asiakasohjelmaan osallistumisen noudattamalla asiaankuuluvan kanta-asiakasohjelman säännöissä annettuja ohjeita.

Sosiaalinen media

Joillakin verkkosivustoillamme on sosiaalisen median ominaisuuksia ja linkkejä kuten yhteisöpalkki, joka sisältää kuvakkeita Lenovo -sisältöön tietyillä sivustoilla (esim. Lenovo -sivu Facebookissa ja Lenovo -syöte Twitterissä). Nämä ominaisuudet voivat tallentaa IP-osoitteesi ja tiedon sivusta, jolla vierailet sivustollamme sekä tallentaa evästeen ominaisuuden asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Sosiaalisen median ominaisuuksia ja widgettejä ylläpidetään joko jonkun muun yrityksen toimesta tai suoraan sivustollamme. Toimintaasi näiden ominaisuuksien kanssa sovelletaan ominaisuuden tarjoavan yrityksen tietosuojakäytäntöä.

Voit mahdollisesti käyttää tiettyjä Lenovo -verkkosivustoja ja -tilitietoja kirjautumalla sisään erilaisten yhteisöpalvelutilien, kuten Facebookin, Googlen tai Twitterin, kautta. Jos kirjaudut sisään tällaisen palvelun välityksellä, Lenovo voi kerätä tiettyjä tietoja yhteisöpalvelutililtäsi. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi julkinen profiili, sähköpostiosoite, syntymäpäivä, yhteystietoluettelo, kiinnostuksen kohteet, tykkäykset ja nykyinen kaupunki. Lenovo voi linkittää kyseiset tiedot Lenovo -profiiliisi ja voi käyttää niitä analysointiin ja sisäisiin markkinointitarkoituksiin, jos olet ilmoittanut vastaanottavansa tällaisia viestejä. Toimitetut tiedot voivat määräytyä yhteisöpalvelutilin tietosuoja-asetusten mukaan. Lisätietoja on kyseisten sosiaalisen median palveluiden tietosuojalausunnoissa.

Blogit ja keskustelufoorumit

Jos osallistut Lenovo -blogin tai -keskustelufoorumin keskusteluun, niissä antamasi tiedot voivat olla laajalti muiden saatavilla ja mahdollisesti myös Lenovo -yrityksen sisällä ja sen ulkopuolella henkilöille, joilla on pääsy blogiin, keskustelufoorumille tai chat-ryhmään. Lisäksi pyydämme ottamaan huomioon, että Lenovo ei välttämättä ylläpidä yksittäisiä blogeja, foorumeita ja chat-keskusteluja ja/tai niitä voivat koskea lisäsäännöt ja -ehdot. Kunkin blogin, foorumin tai chat-ryhmän osallistujan mielipiteet ovat henkilökohtaisia eikä niitä tule olettaa Lenovo -yrityksen mielipiteiksi.

Käyttäjäarviot

Lenovo esittää joskus verkkosivustollaan tyytyväisten asiakkaiden tuotearvosteluja, käyttäjäarvioita ja muita suosituksia. Palveluntarjoajamme hallinnoivat usein arvosteluja ja niihin liittyviä verkkosivujen ominaisuuksia. Jos annat suostumuksesi, voimme julkaista nimesi kommenttisi kanssa. Jos haluat päivittää tai poistaa kommenttisi, ota meihin yhteyttä kirjoittamalla osoitteeseen privacy@lenovo.com.

Työhakemukset

Voit toimittaa Lenovolle henkilötietoja, kun ilmaiset olevasi kiinnostunut Lenovon työmahdollisuuksista. Voit esimerkiksi lähettää hakemuksesi tai ansioluettelosi verkkosivustomme kautta. Keräämämme tiedot ilmoitetaan hakemuksen lähettämisen yhteydessä. Tietoihin sisältyvät esimerkiksi nimi, yhteystiedot, taustatiedot, koulutus, työkokemus ja muita tietoja, joita käytetään yleisesti työnhakijoiden arvioimiseen. Käytämme tietoja vain työhakemuksesi arviointiin ja jaamme ne vain työnhakuun liittyville palveluntarjoajille kuten Lenovolle työskenteleville rekrytointiyrityksille ja taustaselvitysyrityksille, jotka auttavat tarkistamaan hakijan hakemuksen. Lenovo voi käyttää tässä yhteydessä keräämiensä tietojen käsittelyyn ja hallintaan palveluntarjoajia mukaan luettuna Lenovon yritys- ja konsernipalvelut. Voimme myös täydentää saamaamme työhakemusta julkisesti saatavilla olevilla tiedoilla, kuten LinkedIn-profiileilla.

Liikekumppanisuhteet

Jos edustat Lenovo -liikekumppania (eli Lenovo -tuotteiden jakelijaa tai jälleenmyyjää), voit vierailla Lenovo -verkkosivustossa, joka on nimenomaisesti tarkoitettu Lenovo -liikekumppaneille. Voimme käyttää sivuston kautta antamiasi henkilötietoja liiketoimintasuhteemme hallintaan ja kehittämiseen. Voimme esimerkiksi lähettää tietojesi perusteella sinulle lisätietoja Lenovo -liikekumppanuusohjelmista. Voimme myös jakaa tiettyjä tietoja muiden liikekumppaneiden kanssa (luottamuksellisuuden puitteissa) tai Lenovo -asiakkaiden tai mahdollisten asiakkaiden kanssa. Tietyn liiketoimen tai ohjelman yhteydessä voimme myös ottaa sinuun yhteyttä asiakastyytyväisyyskyselyn tai markkinatutkimuksen tiimoilta. Tähän käyttötarkoitukseen käytettäviä tietoja voidaan jakaa palveluntarjoajille, jotka auttavat meitä hallinnoimaan näitä sivustoja tai kumppanuuksia, kuten tietojen säilytys- ja käsittely-yritykset, sekä mainonta-, markkinointi-, tapahtuma- ja kyselytutkimuskumppaneille myynnin, markkinointikampanjoiden tai kyselytutkimusten suorittamiseen puolestamme.

Toimittajien hallinnointi

Jos edustat Lenovo -toimittajaa, voit vierailla Lenovo -verkkosivustossa, joka on nimenomaisesti tarkoitettu Lenovo -toimittajille. Voimme käyttää sivuston kautta antamiasi tietoja sopiessamme liiketoimesta tai suorittaessamme liiketoimen kanssasi. Tietoja voidaan esimerkiksi jakaa liiketoimen suorittamiseen liittyvien muiden Lenovon toimintojen, Lenovon liikekumppanien, asiakkaiden, kuljetusyritysten, rahoituslaitosten, postin tai valtion viranomaisten kanssa. Tietoja voidaan käyttää myös liiketoimintasuhteen hallinnointiin ja kehittämiseen kanssasi, edustamasi toimittajan kanssa ja/tai yleisesti muiden Lenovo -toimittajien kanssa.

Fuusiot ja yritysostot

Lenovo voi joissakin tilanteissa päättää myydä, ostaa tai sulauttaa liiketoimintaa tai tehdä muita yritysjärjestelyjä joissakin maissa. Sinulle ilmoitetaan henkilötietojesi omistajuuteen tai käyttöön liittyvistä muutoksista sekä tietojen käyttöä koskevista vaikutusmahdollisuuksista sähköpostitse ja/tai sivustossamme selkeästi näkyvällä ilmoituksella. Tällaisen liiketoimen yhteydessä henkilötietoja saatetaan luovuttaa mahdollisille tai tuleville ostajille ja niitä voidaan saada myyjiltä.

Oikeudelliset vaatimukset ja oikeutemme

Joissakin tapauksissa henkilötietoihin saattaa kohdistua oikeudellisia tai hallinnollisia määräyksiä, etsintälupia, käskyjä tai rikos- tai petostutkintoja. Siten, jos meillä on hyvä syy uskoa lain niin edellyttävän, voimme luovuttaa henkilötietoja tai muita tietoja valvontaviranomaisille, hallintoviranomaisille, tuomioistuimille, lautakunnille tai lainvalvontaviranomaisille. Meidän saattaa olla tarpeen luovuttaa tietoja meidän oikeuksiemme tai sinun tai muiden tahojen turvallisuuden suojaamista tai varkauden tai petoksen tutkintaa varten. Edellä kuvatun lisäksi voimme joissakin tilanteissa joutua luovuttamaan henkilötietojasi muille kuin edellä mainituille tahoille. Tällaisia tahoja voivat esimerkiksi olla lainopilliset neuvonantajat ja perintätoimistot.

Käyttääkö Lenovo evästeitä, tunnisteita, verkkojäljitteitä, analytiikkaa tai niihin liittyvää teknologiaa verkkomainontaan tai muihin tarkoituksiin?

Kuten useimmat verkkosivustot, mekin keräämme automaattisesti tiettyjä tietoja ja tallennamme ne lokitiedostoihin. Keräämme joskus tietoja vierailijoiden käyttäytymisestä verkkosivustollamme, jotta voimme palvella asiakkaita paremmin, parantaa verkkosivustojemme käyttökokemusta tai hyödyntää mainontaa.

Tallennamme esimerkiksi tiedon, mistä verkkotunnuksesta vierailijat tulevat sivustollemme ja mittaamme vierailijoiden toimintaa Lenovo -verkkosivustoissa. Teemme tämän kuitenkin siten, että yksittäistä vierailijaa ei voi suoraan tunnistaa (kutsumme tietoja ”ei-yksilöiviksi tiedoiksi”). Lenovo tai muut puolestamme toimivat tahot voivat käyttää tietoja trendien ja tilastojen analysointiin verkkosivustojemme parantamista ja mainontaa varten.

Käyttötiedot

Kun keräämme henkilötietoja liiketoimen yhteydessä, voimme kerätä tietoja kyseisestä liiketoimesta ei-yksilöivässä muodossa ja yhdistää ne muihin ei-yksilöiviin tietoihin. Näitä käyttötietoja kutsutaan myös ”klikkivirraksi”. Tietoja käytetään ja analysoidaan vain koontitasolla trendien ja kuvioiden ymmärtämistä varten. Tietoja ei tarkastella yksilötasolla.

Evästeet ja verkkomainonta

Lenovo voi käyttää mukautetun verkkosivuston käyttökokemuksen tarjoamista varten evästeitä, joilla tallennetaan ja jäljitetään tietoja sinusta. Lainsäädännön vaatiessa Lenovo pyytää suostumustasi ennen tiettyjen evästeiden käyttöä Lenovo -verkkosivustossa ja/tai tarjoaa mahdollisuuden valita, mitä evästeitä sallitaan tai ei sallita. Evästeet ovat pieniä tietomääriä, jotka verkkopalvelin lähettää selaimeesi ja jotka tallennetaan tietokoneesi kovalevylle. Lenovo käyttää evästeitä käyttäjien muistamiseen ja ohjaamiseen verkkosivustossa vierailujen aikana. Evästeiden avulla voidaan tallentaa valintoja ja ostoskorien ostoksia, jotta sinun ei tarvitse tehdä niitä uudelleen joka kerta.

Käytämme evästeitä myös käyttäjää kiinnostavien mainosten määrittämiseen. Lenovo voi käyttää tähän tarkoitukseen esimerkiksi seuraavia palveluja: Google Analytics for Display Advertisers, Remarketing with Google Analytics, Google Display Network Impression Reporting, DoubleClick Campaign Manager ja Google Analytics Demographic and Interest Reporting. Näin saamme tietoa, miten asiakkaamme käyttävät verkkosivustojamme ja tuotteitamme ja voimme näyttää ja hallita kiinnostukseen perustuvia mainoksia. Palvelut voivat kerätä tietoja kuten selaimen tai evästeen lähettämän IP-osoitteen.

Lisäksi voimme mitata evästeiden ja niihin liittyvien teknologioiden avulla verkkosivustotrendejä ja liikennekuvioita, kuten missä Lenovo -sivuston osissa olet vieraillut ja miltä sivustolta tulit sivustolle, yksinkertaistaa navigointia, parantaa sivustomme tehokkuutta ja käyttökokemusta, antaa tuotesuosituksia ja esittää Lenovo -tuotteiden mainoksia selatessasi verkkosivustoja mukaan luettuna muut kuin Lenovon verkkosivustot. Lenovo ja sen palveluntarjoajat, mukaan luettuna Google ja DoubleClick, käyttävät evästeitä, joiden avulla seurataan, miten sinulle näytettävät mainokset, muu mainospalveluiden käyttö sekä vuorovaikutteisuus näytettävien mainosten ja mainospalveluiden kanssa liittyvät verkkosivulla vierailuumme. Jos et halua, että tietoja käytetään sinua kiinnostavien mainosten näyttämiseen voit toimia alla esitetyllä tavalla. Sinulle voidaan edelleen näyttää yleisiä mainoksia. Lenovo voi myös täydentää evästeiden ja niihin liittyvien teknologioiden avulla saatuja tietoja muista lähteistä saaduilla tiedoilla, mukaan luettuna kolmannet osapuolet.

Tällaisten evästeiden käyttö on suhteellisen tavallista. Useimmat selaimet on määritetty ennalta hyväksymään ne. Jos kuitenkin haluat kieltää evästeiden tallentamisen voit toimia seuraavasti:

  • Älä käytä sivustojamme.
  • Määritä selaimesi ilmoittamaan, kun eväste vastaanotetaan.
  • Määritä selaimesi siten, että se ei hyväksy evästeiden käyttöä.
  • Käytä Lenovo -verkkosivuston evästeiden hyväksyntä- ja hallinta-asetuksia (jos saatavilla ja lainsäädännön vaatima ominaisuus)
  • Poista evästeemme vierailtuasi verkkosivustollamme.
  • Selaa verkkosivustoamme anonyymissä tilassa (esim. ”Incognito”-tila Chromessa, ”InPrivate”-tila Internet Explorerissa, ”Private Browsing”-tila Firefoxissa ja Safarissa).

Ota kuitenkin huomioon, että tietyt Lenovo -verkkosivustot eivät välttämättä vastaa tiettyjen selainten lähettämiin Älä jäljitä -viesteihin. Lisäksi jotkin Lenovo -verkkosivuston ominaisuudet eivät välttämättä toimi oikein, jos et hyväksy evästeitä.

Tarkempia lisätietoja evästeiden hallinnasta tai poistamisesta sekä tiettyjen, selaushistorian perusteella kohdistettujen mainosten kieltämisestä on osoitteissa www.networkadvertising.org/choices/, www.aboutads.info, www.youronlinechoices.eu.

Jos haluat kieltää Google Analytics for Display Advertisers- ja/tai mukautetun Google Display Network -palvelun käytön, voit tehdä niin käyttämällä Googlen mainosvalintojen hallinta-asetuksia.Voit myös estää Google Analyticsin käytön käyttämällä Google Analyticsin käytön estävä selaimen lisäosaa. Katso tarkemmat ohjeet selaimesi tai mobiililaitteesi ohjevalikosta tai käyttöoppaasta.

Paikalliset tallennusobjektit

Lisäksi joissain Lenovo -verkkosivustokokemuksissa voidaan käyttää Lenovo -palveluntarjoajien ja -kumppaneiden tarjoamia paikallisia tallennusobjekteja (local storage objects), kuten Flash-evästeitä ja HTML5:tä, sisältötietojen ja käyttäjäasetusten tallentamiseen laitteeseesi. Eri selaimissa voi olla omia hallintatyökaluja HTML5-tallennusobjektien poistamiseen. Lisätietoja Flash-evästeiden hallinnasta.

Adobe Marketing Cloud Device Co-Op -ohjelma

Tietyt Lenovon liiketoiminnot ja verkkosivustot osallistuvat Adobe Marketing Cloud Device Co-Op -ohjelmaan, joka tarjoaa lisätietoa siitä, miten käytät tiettyjä verkkosivustoja ja sovelluksia käyttämissäsi laitteissa. Tietojen avulla voimme tarjota sinulle mukautettuja tarjouksia. Lue lisää, miten Adobe toimii ja miten voit kieltäytyä ohjelmaan osallistumisesta.

Verkkojäljitteet ja muut teknologiat

Jossain Lenovo -verkkosivustoissa käytetään myös verkkojäljitteitä ja muita teknologioita, kuten JavaScript ja eTags, sivustojen mukauttamiseen ja asiakaspalvelun parantamiseen. Näitä teknologioita voidaan käyttää monilla Lenovo -verkkosivustojen sivuilla. Kun käyttäjä vierailee sivuilla, vierailusta luodaan ei-yksilöivä ilmoitus, jonka me käsittelemme tai palveluntarjoajamme käsittelee. Verkkojäljitteitä käytetään yleensä evästeiden kanssa. Jos poistat evästeet käytöstä, verkkojäljitteet ja muut teknologiat havaitsevat edelleen vierailut sivuille, mutta niiden luomia ilmoituksia ei voida liittää muihin ei-yksilöiviin evästetietoihin ja ne jätetään huomiotta.

Mukautetut URL-linkit

Voimme ajoittain räätälöidä ja mukauttaa verkkosivustoja tietyille vierailijoille. Jos vierailet näillä sivustoilla, olemme voineet mukauttaa sitä viittaamalla tuotteisiin ja/tai palveluihin, joiden oletamme kiinnostavan sinua sinun ja Lenovo:n aiemman vuorovaikutuksen ja meille antamiesi tietojen perusteella. Voimme kerätä tietoja vierailusi aikana räätälöidäksemme sivuston vastaamaan paremmin mielenkiinnonkohteitasi. Kutsu vierailla näillä verkkosivustoilla voidaan lähettää sähköpostitse mukautettuna URL-linkkinä, ilmoituksena verkkosivuston rekisteröintisivulla tai vastauksena tiettyyn verkkosivustoon kirjautumiseen.

Myykö Lenovo henkilötietoja?

Lenovo ei myy henkilötietoja. Kuten edeltävissä osioissa on kuvattu, Lenovo voi jakaa henkilötietoja Lenovolle, ulkopuolisille palveluntarjoajille ja kumppaneille, jotta ne voivat tukea tuotteitamme tai tarjota lisäpalveluja Lenovo:lle ja sen asiakkaille ja sen tuotteiden käyttäjille. Näin toimiessaan Lenovo toteuttaa tarvittavat toimet varmistaakseen, että näiden palvelujen tarjoajat ja kumppanit täyttävät edellyttämämme järeää yksityisyydensuojaa ja vahvaa suojausta koskevat standardit. Lenovo ei kuitenkaan myy henkilötietoja, eikä se ole myynyt niitä 12 kuukauden jaksolla, joka päättyy 1.12.2020. Jos Lenovo joskus päättää myydä henkilötietoja, annamme siitä etukäteen asianmukaisen ilmoituksen ja tarjoamme mahdollisuuksia suostumuksen antamiseen sovellettavan lain edellyttämällä tavalla.

Siirtääkö Lenovo henkilötietoja ulkomaille?

Lenovo on maailmanlaajuinen organisaatio. Tämä tarkoittaa, että oikeushenkilöt, liiketoimintaprosessit, hallintorakenteet ja tekniset järjestelmät ulottuvat yli rajojen. Tämän vuoksi lainsäädännön niin salliessa saatamme jakaa henkilötietojasi Lenovon yritysryhmässä (tytär-, sisar- ja emoyhtiöt mukaan lukien) sekä palveluntarjoajillemme tai liikekumppaneillemme. Tietoja voidaan siirtää maihin, joissa harjoitamme liiketoimintaa (esimerkiksi Yhdysvaltoihin tai Kiinaan). Tietoturva- ja suojauskäytäntömme on suunniteltu niin, että pystymme varmistamaan henkilötietojen suojauksen maailmanlaajuisesti – riippumatta siitä, mihin tietoja siirretään ja missä niitä säilytetään.

Joissain maissa sovelletaan tietosuojalakeja, jotka poikkeavat maasi lainsäädännöstä, ja kyseisten maiden lainvalvontaviranomaiset voivat pyytää tietojasi. Lenovo käsittelee kyseissä maissa kuitenkin tietojasi tässä kuvatulla tavalla ja käyttää tietojesi siirtämisessä ja käsittelyssä tarvittavia menettelyjä sovellettavan tietosuojalainsäädännön noudattamiseksi.Tarpeen mukaan Lenovo solmii sopimuksia Lenovon konserniyritysten, kumppaneiden tai palveluntarjoajien kanssa henkilötietojen siirtämisestä, käsittelystä ja suojaamisesta.

Lenovo käyttää mallisopimuslausekkeita yhtenä keinona toteuttaa henkilötietojen siirtoja Euroopan unionista ja Euroopan talousalueelta ja näillä alueilla.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Lenovo säilyttää tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, vain niin kauan kuin se on tarpeen liiketoimintatarkoituksia varten tai muuta painavaa tarkoitusta varten. Se hävittää henkilötiedot turvallisesti, kun tällaiset tarkoitukset on toteutettu. Säilytämme tietojasi, mukaan lukien henkilötietojasi, niin kauan, kuin jokin seuraavista ehdoista täyttyy:

  • tilisi tai tilauksesi on aktiivinen
  • sinulle toimitetaan pyytämiäsi palveluja tai tukea
  • Lenovo -tuotteiden ja -verkkosivustojen toiminta ja suorituskyky, mukaan lukien tuotetakuisiimme sisältyvät velvollisuudet, on varmistettava
  • sovellettavien lakien noudattaminen, mukaan lukien verotusta ja tarkastuksia varten, on varmistettava
  • oikeuksiamme on pantava täytäntöön, mukaan lukien kanteita nostettava ja velkoja perittävä

Kuinka tiedot suojataan?

Tietojen siirto verkkosivustoista palvelimiin sekä tietojen säilytys ja kolmansille osapuolille luovuttaminen toteutetaan tavanomaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä käyttäen. Esimerkiksi arkaluonteisia tietoja siirrettäessä käytämme salausta, jotta tietosi pysyvät suojattuina. Kun tietoja jaetaan kolmansille osapuolille, ryhdymme kohtuullisiin ja riittäviin toimiin varmistaaksemme, että kyseiset osapuolet suojaavat tiedot ja käyttävät niitä vastuullisesti.

On kuitenkin hyvä muistaa, että minkään tuotteen, ohjelmiston tai tiedonsiirron turvallisuutta ei voi koskaan taata sataprosenttisesti. Niinpä vaikka suojaamme tietosi asianmukaisilla varotoimilla, Lenovo ei voi varmistaa tai taata verkkosivustojensa tai meille luovuttamiesi tietojen turvallisuutta. Verkkosivustojemme käyttö on omalla vastuullasi.

Lasten tietosuoja

Verkkosivustomme on tarkoitettu aikuisille ja vähintään 16-vuotiaille lapsille (tai paikallisen lainsäädännön mukaan vastaavan vähimmäisikärajan saavuttaneille), joilla on vanhemmalta tai lailliselta huoltajalta saatu laitteen käyttölupa. Lenovo ei kerää henkilötietoja alle 16-vuotiailta lapsilta. Alle 16-vuotiaiden käyttäjien ei pidä antaa henkilötietojaan Lenovo:lle.

Jos Lenovo saa tietää, että alle 16-vuotias (tai paikallisen lainsäädännön mukaan vastaavaa vähimmäisikärajaa nuorempi) lapsi on lähettänyt henkilötietoja Lenovo:lle, se ryhtyy asianmukaisiin toimenpiteisiin poistaakseen tiedot mahdollisimman pian, eikä käytä kyseisiä tietoja mihinkään tarkoituksiin. Lenovo rohkaisee vanhempia valvomaan lastensa vuorovaikutteisten laitteiden käyttöä ja kertomaan heille henkilötietojen jakamisen riskeistä.

Käyttäjän tietosuojaoikeudet

Sinulla voi olla sovellettavan tietosuojalainsäädännön nojalla oikeus hallita sitä, kuinka käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi. Näitä oikeuksia voivat esimerkiksi olla (i) oikeus pyytää pääsyä omiin henkilötietoihin sekä pyytää tiedoista kopio (ii) oikeus pyytää omien henkilötietojen korjaamista tai poistamista (iii) oikeus vastustaa omien henkilötietojen käsittelyä (iv) oikeus rajoittaa omien henkilötietojen käsittelyä tai estää henkilötietojensa myyminen ja (v) oikeus siirtää tiedot. Jos käytämme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, sinulla on myös oikeus peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta henkilötietojesi käyttöön ajalta ennen suostumuksen peruuttamista. Lisäksi sinulla voi olla oikeus tarkastaa henkilötiedot, oikaista niitä tai poistaa tietyt henkilötiedot mahdollista Lenovo -tiliäsi käyttämällä.

Voit käyttää edellä kuvattuja oikeuksiasi lähettämällä tietosuojapyynnön tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com. Perehdymme pyyntöön, vastaamme siihen ja ryhdymme sen perusteella toimiin sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti.

Toteutamme sovellettavien lakien ja tietosuoja- ja turvastandardiemme mukaiset toimet vahvistaaksemme henkilöllisyytesi, ennen kuin myönnämme pääsyn henkilötietoihisi tai toteutamme muun pyyntösi. Jos sinulla on Lenovo -tili, saatamme vahvistaa henkilöllisyytesi edellyttämällä, että kirjaudut tilillesi. Jos sinulla ei ole Lenovo -tiliä tai sähköpostiosoitteesi ei ole tiedossamme, saatamme pyytää rajoitettuja lisätietoja sinulta voidaksemme vahvistaa henkilöllisyytesi. Sinun tulee huomata, että jos sinulla ei ole Lenovo -tiliä tai sähköpostiosoitteesi ei ole tiedossamme tai jos emme pysty vahvistamaan henkilöllisyyttäsi rekistereissämme, voimme hylätä pyyntösi.

Voit myös valtuuttaa edustajan jättämään tämän osion mukaisen pyynnön puolestasi. Jos annat valtuutetun edustajan tehdä pyynnön puolestasi, Lenovo edellyttää, (i) että annat valtuutetulle edustajalle kirjallisen luvan ja (ii) että edustaja vahvistaa henkilöllisyytensä suoraan Lenovo:lle. Lenovo voi hylätä edustajan pyynnön, jos se ei täytä näitä vaatimuksia.

Sinulla on myös oikeus esittää kysymyksiä tai jättää valituksia oman maansa kansalliselle tietosuojaviranomaiselle.

Lenovo -tietosuojaohjelman yhteystiedot

Jos haluat käyttää edellä kuvattuja oikeuksiaan, sinun on lähetettävä tietosuojapyyntö.

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojalausunnosta, ota yhteyttä sähköpostitse: Lenovo, privacy@lenovo.com, tai Yhdysvaltain postin välittämänä tai muulla tavalla seuraavaan osoitteeseen:

Lenovo Group Limited
Attn: Privacy Program
8001 Development Drive
Morrisville, NC, USA 27560

Muut Lenovo asiakaspalvelun tiedot, kuten puhelinnumero ja chat-yhteystiedot, ovat saatavilla osoitteessa www.lenovo.com/contact.

Tässä esitettyä verkkosivustomme tietosuojalausuntoa on päivitetty hiljattain. Tutustu aiempaan versioon.

Tietoja tästä tietosuojalausunnosta

Tietosuojalausunnon soveltamisala

Lenovo ja Motorola arvostavat yksityisyyttäsi.

Tätä tietosuojalausuntoa sovelletaan tietoihin, joita kerätään Lenovon ja sen tytäryhtiöiden, mukaan lukien Motorola Mobility LLC:n (”Motorola”), (yhdessä ”Lenovo”) tarjoamista ohjelmistoista ja palveluista, joita voidaan käyttää Lenovo-tuotteissa, kuten tietokoneissa, tableteissa, työasemissa, älypuhelimissa, älykkäissä toimistolaitteissa, virtuaalisen tai täydennetyn todellisuuden laitteissa ja IoT-laitteissa (yhdessä ”Lenovo-tuotteet”). Tätä tietosuojalausuntoa sovelletaan myös Lenovo-ohjelmistoihin, joita saatat käyttää muissa kuin Lenovo-merkkisissä tuotteissa tai laitteissa. Tässä tietosuojalausunnossa kuvataan Lenovo-tuotteisiin sovellettavat tietojenkäsittelykäytännöt, kuten se, millaisia tietoja kerätään, kuinka ja mihin tarkoituksiin Lenovo käyttää tietoja, kenelle tietoja jaetaan ja kuinka Lenovo suojaa tietoja. Lisäksi siinä kuvataan muun muassa henkilötietojen käyttöä, oikaisemista ja poistamista ja niihin pääsyä koskevat vaihtoehtosi.

Tässä esitettyä tuotteemme tietosuojalausuntoa on päivitetty hiljattain. Tutustu aiempaan versioon.

Tietosuojalausunto ulkopuolelle jäävät asiat

Lenovo kerää henkilötietoja myös Lenovon verkkosivustoista ja muista lähteistä. Saat lisätietoja verkkosivustojemme tietosuojakäytännöistä tutustumalla verkkosivustomme tietosuojalausuntoon. Lisäksi tätä tietosuojalausuntoa ei sovelleta Lenovo Data Center -konsernin (DCG) tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin, Lenovo Softwaren (tunnetaan myös nimellä Stoneware, Inc.) tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin tai kolmansien osapuolten ohjelmistoihin ja muihin palveluihin, joita asennat Lenovo-tuotteisiisi tai käytät niissä. Lisäksi tätä tietosuojalausuntoa ei sovelleta tiettyihin tuotteisiin, joiden lisenssejä Lenovo myöntää muille yhtiöille.

Tämän tietosuojalausunnon muutokset

Jos teemme tähän tietosuojalausuntoon muutoksia, pidämme aiemmat versiot käytettävissä, jotta voit tarkistaa, milloin muutoksia on tehty ja millaisista muutoksista on kyse. Jos tietosuojalausuntoon tehdään merkittäviä muutoksia, ilmoitamme niistä ennen muutosten voimaantuloa Lenovon sivustossa, asianmukaisessa Lenovo-tuotteessa tai ohjelmistossa tai sähköpostitse (tililläsi määritettyyn sähköpostiosoitteeseen.) Sovellettavan tietosuojalainsäädännön niin edellyttäessä pyydämme lisäksi suostumuksesi, jos merkittävä muutos vaikuttaa siihen, kuinka henkilötietojasi käytetään tai siirretään. Suosittelemme tarkistamaan tämän sivun tiedot säännöllisesti uusimpien tietosuojakäytäntöjä koskevien tietojen varalta.

Tässä esitettyä tuotteemme tietosuojalausuntoa on päivitetty hiljattain. Tutustu aiempaan versioon.

Muiden käyttäjien hallintavaihtoehdot

Huomaa, että useita käyttäjiä tukevien Lenovo-tuotteiden toissijaiset käyttäjät ja vieraskäyttäjät eivät välttämättä voi hallita tietojen keruuseen, käyttöön ja jakamiseen liittyviä asetuksia, käyttöoikeuksia ja valintoja samalla tavalla kuin laitteen ensisijainen käyttäjä.

Mitä tietoja Lenovo kerää, kuinka tietoja käytetään ja jaetaanko henkilötietoja kolmansille osapuolille?

Lenovo kerää tietoja sinusta ja Lenovo-tuotteistasi ja käyttää näitä tietoja Lenovo-tuotteiden mahdollisimman hyvän toiminnan varmistamiseen ja parhaan mahdollisen hyödyn tarjoamiseen sinulle. Huomaa, että tietyissä olosuhteissa, jos et anna meille henkilötietojasi tarvittaessa, emme ehkä voi tarjota pyytämiäsi Lenovo-tuotteita, -käyttökokemuksia tai -toimintoja sinulle kaikissa tilanteissa. Jos haluat lisätietoja siitä, kuinka nimenomaiset sovellukset saattavat kerätä ja käyttää tietoja, tutustu tämän tietosuojalausunnon osioihin ”Lenovo-sovellukset” ja ”Motorola-sovellukset”.

Käyttäjäprofiili

Käyttäjäprofiiliisi voi sisältyä tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, joita olemme keränneet suostumuksellasi ollessasi vuorovaikutuksessa Lenovon kanssa, esimerkiksi tietoja verkkosivustojemme tiettyjen osioiden käytöstä, Lenovo ID-, MyAccount-, Passport- tai Motorola ID -tilisi, yhteydenottosi asiakaspalveluumme, Lenovo-tuotteiden rekisteröintitiedot ja tiedot tietyistä käyttämistäsi Lenovo-tuotteista ja palveluista. Käyttäjäprofiilisi avulla Lenovo voi

  • antaa tietyille Lenovo-tuotteille ja -palveluille niiden toimintaa varten vaadittavat tiedot;
  • tehdä vianmäärityksiä ongelmille, joita mahdollisesti kohtaat Lenovo-tuotteissa, -palveluissa tai -verkkosivustossa;
  • ehdottaa parannuksia, joiden avulla Lenovo-tuotteet, -palvelut tai -verkkosivusto toimivat paremmin;
  • toimittaa sinulle uutisia, päivityksiä ja tietoja käyttämistäsi Lenovo-tuotteista ja -palveluista, ja
  • jos olet valinnut markkinointiviestinnän vastaanottamisen, toimittaa sinulle tietoja muista Lenovo-tuotteista tai -palveluista, joista saattaisit olla kiinnostunut.

Seuraavissa osioissa kuvataan tarkemmin, millaisia tietoluokkia käyttäjäprofiiliin saattaa sisältyä, kuinka Lenovo käyttää kyseisiä tietoja ja onko jotain näistä tiedoista mahdollista luovuttaa kolmansille osapuolille, sekä kuvataan vaihtoehdot, joita sinulla on näiden tietojen suhteen.

Lenovo ID-, Motorola ID- ja Lenovo-tuotteen rekisteröinti

Jos luot Lenovo ID:n tai Motorola ID:n, rekisteröit Lenovo-tuotteesi tai luot tilin My Account- tai Passport-järjestelmässä, keräämme tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, sinusta ja Lenovo-tuotteistasi. Käytämme Lenovo ID- tai Motorola ID-tietojasi ja asiaankuuluvia rekisteröinti- ja tilitietoja tunnistaaksemme sinut, myös käyttäessäsi tiettyjä ohjelmistosovelluksiamme (kuten Lenovo Vantage -sovellusta) ja vuorovaikutteisia palvelujamme (kuten verkkokauppojamme ja asiakastukisivustojamme).

Jos päätät luoda Lenovo ID- tai Motorola ID -tunnuksen tai rekisteröidä tuotteitasi, meidän on kerättävä sinulta tiettyjä tietoja, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite, kieli, maa/alue, tuotteen tyyppi/malli, tuotteen sarjanumero, tuotteen rekisteröintipäivä käyttöjärjestelmäsi aktivointitiedot. Käytämme näitä tietoja tilisi tai profiilisi hallinnoimiseen, pyytämiesi palvelujen tarjoamiseen sekä viestinnän, mukaan lukien valitsemiesi Lenovon markkinointiviestien, toimittamiseen. Lenovon näitä tarkoituksia varten keräämiä ja säilyttämiä tietoja voidaan jakaa palveluntarjoajillemme, jotta ne voivat toimittaa Lenovolle ja sen puolesta tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja ja markkinointipalveluja.

Voit vaihtaa Lenovo ID-salasanasi tai poistaa Lenovo ID -tilisi käytöstä osoitteessa account.lenovo.com kohdassa ”Oma profiili” tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com. Voit hallita Motorola ID -tiliäsi osoitteessa accounts.motorola.com tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@motorola.com.

Tuotteen toiminnot ja käyttö

Jotkin Lenovo-tuotteet, -ohjelmistot ja -palvelut keräävät ja tallentavat tarvittavat suorituskykytiedot automaattisesti. Näihin tietoihin sisältyvät tuotteiden ja laitteiden tunnisteet ja tekniset tiedot ja muita tietoja, jotka eivät ole henkilötietoja. Jotkin näistä tiedoista saatetaan välittää Lenovon palvelimille. Kun käytät Lenovo-tuotteitasi, sovelluksen asennuksen perustiedot kerätään automaattisesti. Näihin sisältyvät esimerkiksi tiedot siitä, onko jokin sovellus asennettu tai otettu käyttöön Lenovo-tuotteessasi.

Voit myös vapaavalintaisesti toimittaa meille lisätietoja Lenovo-ohjelmistojen ja -sovellusten käytöstä. Tällöin voimme kerätä esimerkiksi tietoja siitä, kuinka usein käytät jotain sovellusta ja mitä sovelluksen ominaisuuksia käytit, sekä tietoja sovelluksen toiminnasta.

Sinua tai Lenovo-tuotteitasi ei voida suoraan tunnistaa näitä tarkoituksia varten keräämistämme käyttötiedoista, ellet ole ottanut käyttöön parannettua laitetukea tai ”Auta kehittämään” -ominaisuutta Lenovo-tuotteissasi ja ilmoittanut haluavasi vastaanottaa markkinointiviestintää Lenovolta.

Käytämme näitä ohjelmistojen käyttötietoja Lenovo-sovellusten suorituskyvyn analysoimiseen, uusissa versioissa käytettävien parannusten kehittämiseen sekä palveluihin ja tukeen liittyvän viestinnän (muu kuin markkinointiviestintää) lähettämiseen sinulle. Voimme jakaa näitä tietoja palveluntarjoajillemme, kuten tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja ja ohjelmistokehityspalveluja tarjoaville kumppaneillemme, jotka tarjoavat tukea Lenovo-tuotteille.

Jos haluat estää tämän tiedonkeruun, voit tehdä niin tietyn yksittäisen tuotteen tai sovelluksen yksityisyysasetuksista. Saat lisätietoja tietyn ohjelmiston käyttötietojen keräämisen lopettamisesta (i) avaamalla Lenovo-tuotteen asetusvalikon ja poistamalla käyttötilastojen keräämisen (tai vastaavan vaihtoehdon) käytöstä, (ii) poistamalla tietyn sovelluksen asennuksen ohjauspaneelista tai asetusvalikosta tai (iii) tutustumalla käyttötietojen keruun rajoittamista koskevaan Lenovon tukisivuun (tietokoneille).

Ohjelmiston pitäminen ajan tasalla

Keräämme Lenovo-tuotteistasi tiettyjä muita tietoja kuin henkilötietoja automaattisesti, voidaksemme tunnistaa, onko käytössäsi ohjelmiston uusin versio, toimittaaksemme sinulle ohjelmistopäivityksiä (mukaan lukien turvapäivityksiä), kehittääksemme uusia tuotteita ja ohjelmisto-ominaisuuksia ja korjataksemme virheitä, jotta Lenovo-tuotteesi toimivat sujuvammin ja tehokkaammin.

Asiakaspalvelu, laadunvalvonta ja korjaukset

Jotkin Lenovo-tuotteiden ja -palvelujen tukitoimet saattavat edellyttää, että otat yhteyttä Lenovoon tai että Lenovo ottaa yhteyttä sinuun esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse tai chatissa. Huomaa, että näissä tapauksissa puheluja saatetaan tallentaa henkilöstön koulutuksen ja laadunvarmistuksen vuoksi. Jotta voimme toimittaa pyytämäsi palvelut tai tuen sinulle, esimerkiksi jos olet pyytänyt teknistä tukea tai takuukorjausta Lenovo-tuotteellesi, Lenovon asiakaspalvelijoiden on mahdollisesti kerättävä ja käsiteltävä henkilötietojasi, kuten käyttäjäprofiiliasi, tilitietoja, yhteystietoja, Lenovon tuotteiden ja palvelujen tunnisteita ja tietoja tavoistasi käyttää Lenovon tuotteita ja palveluja.

Jotkin Lenovon asiakaspalvelun työntekijöistä työskentelevät palveluntarjoajille, jotka toimittavat palveluja Lenovolle ja Lenovon asiakkaille ja joilla voi olla pääsy sinua koskeviin tietoihin tätä varten. Lenovo käyttää näiden toimien tukena tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja ja viestintäpalveluja tarjoavia palveluntarjoajia (esimerkiksi online chat -työkaluissa).

Lisäksi valtuutetut Lenovon jakelijat, jälleenmyyjät ja huoltopalvelujen tarjoajat saattavat saada pääsyn tiettyihin tässä kuvattuihin asiakaspalvelu-, laadunvarmistus ja tuotetietoihin tuotteesi tukea varten tai pyytämiesi, esimerkiksi Lenovo-tuotteesi takuuseen sisältyvien korjauspalvelujen, toimittamista varten.

Parannettu asiakastuki

Voit halutessasi antaa meille lisätietoja tavastasi käyttää Lenovo-tuotetta, jotta voimme tarjota sinulle tehokkaampaa tai parannettua asiakastukea, johon sisältyy räätälöity vianmääritys tai vastaavia tukipalveluja. Jos haluat henkilökohtaista tukea tai suosituksia, voit valita Motorola-laitteestasi ”Parannettu asiakastuki” -vaihtoehdon puhelimen käyttöönoton aikana tai Asetukset-kohdasta. Voit halutessasi poistaa tämän asetuksen myöhemmin käytöstä.

Sinua ja Lenovo-tuotettasi koskeviin kerättäviin tietoryhmiin voi näissä tapauksissa sisältyä Lenovo-tuotteesi sarjanumero, tunnus tai IMEI-numero, tuotteen tyyppi tai malli, Lenovo- tai Motorola-älypuhelimeen yhdistetty puhelinnumero, IP-osoite, MAC-osoite ja Lenovo-tuotteen käyttötiedot. Käyttötietoihin voi sisältyä tiedot tavastasi käyttää Lenovo-tuotetta ja sen komponentteja, kuten laitteistoja ja järjestelmätoimintoja. Lenovo käyttää tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja, asiakaspalvelua ja viestintäpalveluja tarjoavia palveluntarjoajia tukena Lenovon parannetun asiakaspalvelun toiminnoissa.

Tuotteiden kehittämisen tukeminen

Voit halutessasi antaa meille lisätietoja tavastasi käyttää Lenovo-tuotteita ja -ohjelmistoja ja tukea Lenovo-tuotteiden kehittämistä. Tämän vaihtoehdon voi tavanomaisesti valita käyttöönoton aikana tai Lenovo-tuotteen tai -sovelluksen asetuksista. Tätä tarkoitusta varten kerättäviin tietoryhmiin sisältyy Lenovo-tuotteesi sarjanumero, tunnus tai IMEI-numero, tuotteen malli tai tyyppi, tiedot tavastasi käyttää Lenovo-tuotetta ja -ohjelmistoa ja Lenovo-tuotteen suorituskyky. Jos kyse on Lenovo-tietokoneesta, nämä tiedot säilytetään tunnistamattomassa muodossa, ellet valitse, että Lenovo voi ottaa sinuun yhteyttä. Jos kyse on Lenovo- tai Motorola-älypuhelimesta, käyttäjä tai laite voivat olla tunnistettavissa ”Auta kehittämään” -ohjelman tiedoista.

Näiden tietojen avulla

  • tunnistamme Lenovo-tuotteiden ja -ohjelmistojen suorituskykytrendejä;
  • kehitämme tuotteiden uusia ominaisuuksia uusia malleja varten;
  • tarjoamme paremman yleisen käyttökokemuksen ja
  • lähetämme sinulle Lenovo-tuotteesi palveluja ja tukea koskevaa viestintää, joka ei ole markkinointiviestintää.

Lenovo käyttää näiden toimintojen tukena tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoavia palveluntarjoajia.

Jos päätät, ettet halua antaa Lenovon kerätä ”Auta kehittämään” -ohjelman tietoja, voit poistaa tuotteen tietojen keräämisen käytöstä Lenovo-tuotteen asetuksista tai kyseessä olevasta sovelluksesta (esimerkiksi Lenovo Vantage), tai poistaa kyseessä olevan sovelluksen asennuksen.

Lenovo- ja Motorola-sovellukset – lisätietoja

Seuraavissa osioissa kuvataan, kuinka tietyt Lenovo- ja Motorola-sovellukset käsittelevät tietojasi. Kuvauksiin ei välttämättä sisälly kaikkia saatavillasi olevia tai Lenovo-tuotteeseesi saatavilla olevia Lenovo- tai Motorola-sovelluksia. Lisäksi kaikki Lenovo-tuotteet eivät tue kaikkia Lenovo- tai Motorola-sovelluksia, saatavillasi voi olla muita Lenovo- tai Motorola-sovelluksia ja saatavuus voi vaihdella omistamiesi Lenovo-tuotteiden ja sijaintipaikkasi perusteella. Jotkin kuvatuista sovelluksista on saatettu ladata valmiiksi Lenovo-tuotteeseesi, tai ne voivat olla ladattavissa online-ohjelmistoa tai sovelluskauppaa käyttämällä.

Lenovo-sovellukset

Lenovo Welcome

Lenovo Welcome on laitteeseen sisäänrakennettu sovellus, joka toivottaa Lenovo-tuotteiden, mukaan lukien tietokoneiden, uudet käyttäjät tervetulleiksi. Kun tietyt Lenovo-tuotteet on otettu käyttöön, Lenovo Welcome käynnistyy noin 24 tunnin kuluttua ja muun muassa esittelee sinulle Lenovo-käyttökokemuksen, mukaan lukien Lenovo-tuotteen ominaisuudet, esittelee Lenovo Vantage- ja Lenovo Migration Assistant -sovellukset (esitellään jäljempänä) sekä antaa Lenovon ja sen kumppaneiden erityistarjouksia asiakkaille, jotka ovat päättäneet vastaanottaa niitä. Lenovo kerää Lenovo Welcome -sovelluksesta vain laitteen ja sovelluksen perustietoja ja tilastoja (muita tietoja kuin henkilötietoja) näitä tarkoituksia varten.

Lenovo Vantage

Lenovo Vantage (korvaa Lenovo Companion -sovelluksen) on sovellus, joka huolehtii laitteesi toimintakyvystä ja auttaa sinua käyttämään tietokonettasi tehokkaammin. Lenovo Vantage -sovelluksessa on esimerkiksi seuraavat toiminnot:

  • Lenovo-tietokoneen mukauttaminen omilla asetuksilla
  • oikeus käyttää Lenovo Migration Assistant -sovellusta, jolla voit siirtää tiedostoja ja asetuksia tietokoneesta toiseen (jäljempänä kuvatulla tavalla)
  • tietokoneen suojaaminen ja tärkeiden järjestelmäohjelmistojen ja ohjaimien päivittäminen
  • järjestelmän terveyden arvioiminen ja laitteen diagnostiikan suorittaminen
  • järjestelmän käyttöoppaan käyttö ja tuen saaminen
  • uusien hauskojen ja hyödyllisten sovellusten löytäminen
  • laitteesi kanssa yhteensopivien lisävarusteiden tarkastelu
  • tarjousten saaminen Lenovon ja muiden valmistajien tuotteista ja palveluista
  • takuun tilan, vaihtoehtojen ja lisävaihtoehtojen tunnistaminen
  • hyödyllisten vinkkien ja ajantasaisten teknologiauutisten saaminen Lenovon artikkeleista
  • Lenovo Security Console suojaa pilvisovelluksiasi. Katso lisätietoja kohdasta Lenovo Security Console.
  • Security Advisor sisältää valikoiman Lenovon suosittelemia ja tietoturva-ammattilaisten suosittelemia turvatyökaluja.
  • Uutiset ja sääennusteet (kolmansien osapuolten palvelut)

Lenovo Vantage kerää laitteesi tunnisteita ja tapahtuma- ja käyttötietoja, kuten tietoja järjestelmän toiminnoista, sovellusten käytöstä ja tuesta. Lisäksi jos määrität tietokoneesi päivittymään automaattisesti sijainnin tai verkon käytettävyyden perusteella, Lenovo Vantage kerää määritystä vastaavia tietoja, kuten Wi-Fi- ja VPN-yhteyden tietoja, jotta se voi päivittää järjestelmäsi saumattomasti. Näitä tietoja säilytetään tietokoneessasi, ja tietoja Lenovo Vantagen käytöstä voidaan jakaa Lenovolle vain, jos päätät osallistua näiden tietojen keräämiseen. Lenovo ei jaa näitä tietoja ulkopuolisille tahoille muuten kuin säilytyspalvelujen tarjoajille ja käsittelijöille, joita Lenovo saattaa toisinaan käyttää.

Lenovo Connected Home Security

Lenovo Vantage tarjoaa käyttäjille myös valinnaisen lisäominaisuuden nimeltä Lenovo Connected Home Security. Ominaisuus perustuu Lenovo Wi-Fi Security -toimintoon, ja sen toiminnasta ja ylläpidosta vastaa ulkopuolinen yhtiö Coronet. Ominaisuus käyttää Lenovo ID -tiliä käyttäjän tunnusten ja valtuuksien vahvistamiseen. Lenovo asettaa avainluvun Coronetin verkkopalvelimelle, jossa vahvistus tapahtuu. Coronetin verkkopalvelin lähettää sen jälkeen connected home security -ilmoituksia käyttäjille Lenovo ID -tilin yhteystietojen perusteella. Lisätietoja Coronetin tietosuoja- ja turvallisuuskäytännöistä on osoitteessa www.coro.net.

Lenovo Migration Assistant

Lenovo Migration Assistant ("LMA") on työkalu, joka auttaa tietojen siirtämisessä ja helpottaa uuden tietokoneen käyttöönottoa. LMA käynnistetään Lenovo Vantage -sovelluksesta, ja se käyttää Wi-Fi-yhteyttäsi, jotta voit lähettää tiedostojasi yhdestä tietokoneesta toiseen. Voit kirjautua LMA-sovellukseen molemmissa tietokoneissa Lenovo ID -tiliäsi käyttämällä. Jotta tämän toiminnon käyttäminen on mahdollista, LMA tarvitsee käyttöönsä käyttöjärjestelmäsi version, .net framework -version, tietokoneen merkin, verkkosovittimen merkin ja Wi-Fi-taajuuden. Lenovo ei kerää eikä säilytä henkilötietojasi tai tiedostojasi, kun niitä siirretään LMA:n avulla. Lenovo kerää kuitenkin laitteestasi ja sovelluksestasi määrättyjä perus- ja tilastotietoja (muita tietoja kuin henkilötietoja). Lenovo voi käyttää tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoavia palveluntarjoajia näiden toimenpiteiden tukena.

LMA voi tarjota myös mahdollisuuden halutessasi käyttää Dropboxia tiedostojen säilyttämiseen. Tutustu Dropboxin tietosuojalausuntoon ja käyttöehtoihin, jotta saat lisätietoja sen tietosuojakäytännöistä.

Lenovo System Health Manager

Lenovo System Health Managerin avulla käyttäjät voivat seurata tietokoneensa kuntoa, optimoida suorituskykyä ja tehdä toimenpiteitä ongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Jotta tämän toiminnon tarjoaminen on mahdollista, sovellus analysoi määrättyjä laitteen ja sovelluksen perustietoja (muita tietoja kuin henkilötietoja), kuten tapahtumatietoja, Windows-käyttöjärjestelmäversion, BIOSin, sisäänrakennettujen ohjainten ja laiteohjainten versiotietoja. Jos käyttäjä valitsee niin, Lenovo kerää myös anonyymeja käyttötietoja, joihin sisältyy tiedot järjestelmän virrankulutuksesta ja mahdollisten virtaongelmien todennäköisestä syystä.

Motorola-sovellukset

Kamera

Motorolan Kamera-sovelluksella voit

  • lisätä valokuviin ja videoihin sijaintitiedot. Kun jaat tällaisia valokuvia muille, jaat samalla myös sijaintitiedot. Jos päätät lisätä valokuviin ja videoihin sijaintitietoja, Motorolan Galleria-sovellus käyttää niitä näkymien järjestelyyn. Lenovo ei kerää, säilytä eikä jaa näitä sijaintitietoja muuten
  • käynnistää sovelluksen koskettamatta näyttöä, hyödyntämällä anturien tilannetietoja käynnistyseleen tunnistamiseen
  • ottaa entistä parempia kuvia käyttämällä kasvotunnistusta ja muita etsimen kohteen analytiikkatoimintoja ennen laukaisimen painamista tai sen jälkeen. Voit verrata parasta kuvaa nappaamaasi alkuperäiseen kuvaan ja valita, mitkä kuvat haluat pitää. Kasvojentunnistustiedot säilyvät puhelimessa eikä niitä ladata Motorolalle tai jaeta ulkopuolisille.

Jotta voimme määrittää suorituskykyongelmia paremmin, kamera tallentaa kuvanlaadun tiedot valokuvien metatietoihin.

Laiteohje

Laiteohje (aiemmin Moto-ohje) tarjoaa käyttäjille seuraavat ominaisuudet:

  • opi käyttämään Motorola-puhelinta ja ratkaisemaan ongelmia
  • Moto Care – tarkista laitteen takuun tila tai osta laajennettu takuu ja vahinkosuojapalvelu (vain Yhdysvallat)
  • laitteen diagnostiikka – tarkista laitteistokomponenttien, kuten akun, kosketusnäytön, kaiuttimien, kameroiden, Wi-Fi:n ja antureiden, toiminta
  • ota meihin yhteyttä – vaihtoehdot yhteyden ottamiseksi tukeen, mukaan lukien chat (vain jotkin mallit), sähköposti (vain jotkin mallit), Twitter, Messenger (vain Intia ja Yhdysvallat), ja käyttäjäfoorumin käyttämiseksi (englannin, espanjan ja portugalin kielellä)
  • huoltopalvelu – etsi oman alueesi huoltopalveluja (vain Intia)

Jos Laiteohje-sovellus on käytössä, Motorola voi kerätä tuotteen sarjanumeron, IMEI-numeron tai muun laitteen tunnuksen, IP-osoitteen, MAC-osoitteen, tuotteen käyttötiedot, sovelluksen suorituskykytiedot, ja Moto Caren tai Contact Us -toiminnon ollessa käytössä, käyttäjänimen ja yhteystiedot. Motorola voi käyttää tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja ja asiakaspalvelua tarjoavia palveluntarjoajia Motorolan asiakaspalvelun ja Laiteohje-sovelluksen toiminnan tukena.

Digital TV

Motorola Digital TV tuo mobiililaitteisiin TV-lähetykset sekä sähköisen ohjelmaoppaan ja Gingan vuorovaikutteiset toiminnot alueilla, joilla palvelut ovat saatavilla. Käyttäjät voivat myös tallentaa haluamiaan TV-ohjelmia ja valita itselleen sopivan katseluajan. Digital TV kerää sovelluksen tapahtumista tiettyjä muita tietoja kuin henkilötietoja, kuten tietoja Digital TV -sovelluksessa katselluista kanavista.

Moto (Moto Toiminnot, Moto Näyttö, Gametime, Moto Vinkit)

Moto parantaa laitteen käyttötuntumaa, koska laitetta voidaan hallita ja käyttää aiempaa useammilla tavoilla. Moto-sovelluksen ansiosta voit saada tärkeitä ilmoituksia entistä helpommin, hallita laitetta ääni- ja elekomennoilla tai määrittää, että asetukset muuttuvat automaattisesti sen mukaan, missä olet ja mitä teet.

Moto Toiminnot helpottaa vuorovaikutusta Motorola-tuotteiden kanssa mahdollistamalla tehtävien nopean suorittamisen yksinkertaisilla eleillä. Moto Toiminnot -sovellusta käyttämällä voit

  • avata kameran milloin tahansa kääntämällä puhelinta nopeasti
  • pienentää näyttöä yhdellä kädellä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle
  • sytyttää tai sammuttaa taskulampun kahdella ”leikkaavalla” liikkeellä

Moto Näyttö näyttää tärkeät ilmoitukset tuettujen tuotteiden näytössä, jotta voit reagoida niihin nopeasti aktivoimatta näyttöä tai avaamatta aloitusruutua. Moto-näyttö käyttää tiettyjä sisältöjä, kuten yhteystietoja, kalenterikohteita sekä muita sovelluksia ja niiden sinulle lähettämiä ilmoituksia.

Näiden tehtävien suorittamista varten Moto-sovellus

  • kerää tietoja Motorola-laitteesi senhetkisestä sijainnista ja lataa ne Motorolalle sinua kiinnostavien paikkojen tunnistamista varten ja jotta voidaan määrittää, milloin olet ajoneuvossa
  • käyttää laitteen mikrofonista ja antureista (kuten kiihtyvyysmittarista ja gyroskoopista) saatuja kontekstitietoja ja määrittää niiden perusteella, milloin tiettyjä tiloja aktivoidaan, mutta ei lataa tietoja Motorolalle, ja
  • käyttää käyttäjän luomaa sisältöä, kuten kalenterimerkintöjä, yhteystietoja ja puheluhistoriaa, mutta ei lataa tietoja Motorolalle.

Motorola käyttää tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoavia palveluntarjoajia näiden toimenpiteiden tukena. Lisäksi Moto hyödyntää Google Activity Recognition -palvelua kontekstitietojen tulkinnassa ja aktivoitavien tilojen määrittämisessä. Kun kontekstitiedot on siirretty Googlelle, niitä käsitellään Googlen käyttöehtojen ja mukaisesti. Googlen tietosuojakäytäntö sisältää myös lisätietoja Googlen toteuttamasta tiedonkeruusta ja suojauskäytännöistä, jotka liittyvät Googlen muihin analytiikka- ja tuotekehitystyökaluihin, joita Motorola saattaa käyttää toisinaan.

Moto-palaute

Moto-palaute -sovelluksessa voit arvioida laitteesi ja antaa Motorolalle ja Lenovolle palautetta, jotta ne voivat tehdä laitteistojen ja ohjelmistojen käyttökokemusta parantavia muutoksia. Voidakseen tarjota tämän ominaisuuden Moto Feedback kerää Motorola-laitetunnuksen, yhteystietosi ja tiettyjä laitteen ja sovelluksen tapahtuma- ja analytiikkatietoja, jotka eivät ole henkilötietoja. Voit halutessasi lisätä näyttökuvan. Motorola ja Lenovo voivat käyttää säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoavia ulkopuolisia palveluntarjoajia näiden toimintojen tukena. Ulkopuolisilla ohjelmistokehityskumppaneilla voi olla myös pääsy tiettyihin palautetietoihin, jotka eivät ole henkilötietoja, jotta ne voivat tehdä ongelmien vianmäärityksiä tai parantaa Motorola-laitteen käyttökokemusta.

Hello You ja Motorola Notifications

Saatavuuden mukaan Hello You ja Motorola Notifications tarjoavat laitteen tietoja ja diagnostiikkatietoja ja ideoita Motorola-laitteen käyttöön, mahdollistavat teknisen tuen ja asiakaspalvelun tavoittamisen chatissa tai puhelimitse ja tarjoavat kiinnostuksenkohteisiisi, kuten viihteeseen, uutisiin tai urheiluun, perustuvaa mukautettua sisältöä ja viestintää.

Jos päätät käyttää Hello You -sovellusta, sinun on kirjauduttava sovellukseen Google-tilitiedoillasi. Hello You kerää toimintaansa varten Motorola-laitteesi tunnistetietoja, Google-tilin tietoja, IP-osoitteen, tiedot käyttäjän vuorovaikutuksesta sovelluksen sisällön kanssa sekä tiettyjä asiaankuuluvia laitteen ja sovelluksen käyttötietoja Hello You -sovelluksen käytön ajalta. Käytämme kuvattuja tietoja sovelluksen käytön mittaamiseen, sovelluksen sisällön parantamiseen ja kohdennetun sisällön, mukaan lukien mahdollisen kohdennetun mainonnan, tarjoamiseen jokaiselle käyttäjälle. Voimme käyttää myös laitteen IP-osoitetta kerätäksemme tietoja yleisestä sijainnistasi laitteen IP-osoitteen perusteella. Jotta Hello You voi tarjota sinulle mukautettua sisältöä, sinun on kerrottava esimerkiksi viihteeseen, urheiluun, politiikkaan ja teknologiaan liittyvistä kiinnostuksenkohteistasi. Voidakseen tarjota nämä käyttökokemukset Motorola saattaa jakaa näitä tietoja sisällöntuotannon ja markkinoinnin kumppaneilleen, kuten uutispalveluille ja mainostoimistoille sekä tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoaville palveluntarjoajille. Voit poistaa Hello You -sovelluksen käytöstä milloin tahansa ja voit myös mukauttaa valitsemiasi kiinnostuksenkohteita tilisi asetussivun valinnoilla.

Motorola Notifications tarjoaa sinulle mahdollisuuden vastaanottaa tuotteisiin liittyvää tietoa ja Motorolan ja valikoitujen, sinua kiinnostavien yhteistyökumppaneiden tarjouksia, mukaan lukien ilmoituksia ohjelmistopäivityksistä, vinkkejä ja niksejä, tietoja uusista tuotteista ja palveluista sekä kutsuja osallistua tutkimuksiin ja kyselyihin, jotka auttavat Motorolan tuotteiden ja palvelujen parantamisessa. Jos päätät vastaanottaa markkinointiviestintää Motorola Notifications -sovelluksessa, Motorola lähettää tällaista viestintää sinulle ”palveluilmoituksina” laitteeseesi ja kerää nimesi, yhteystietosi, Motorola-laitteen tunnistetiedot ja laitteen ja sovelluksen mittaustietoja, jotka eivät ole henkilötietoja, ja instrumentointitietoja. Kerättyjä tietoja voidaan jakaa tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoaville palveluntarjoajille, mainostoimistoille ja mainostoimittajille sekä Motorolan kyselytutkimustoimittajille, jotta ne voivat tukea Motorola Notifications -sovelluksen toimintaa. Voit päättää lopettaa palveluilmoituksen vastaanottamisen milloin tahansa napsauttamalla lopetuspainiketta sovelluksessa tai käyttämällä lopetusvaihtoehtoa, joka tulee näkyviin, kun napsautat saamaasi ilmoitusta.

Moto 360 ja Moto Body

Moto 360 -älykello ja sen Moto Body -sovellus keräävät puettavan laitteen omien anturien avulla hyvinvointiin liittyviä tietoja. Näiden tietojen, kuten sykkeen, kalorien kulutuksen ja askelmäärän, avulla voit seurata aktiivisuuteen liittyvien päivä- ja viikkotavoitteiden toteutumista. Voit myös luoda hyvinvointiprofiilin antamalla väestötietoja, kuten pituuden, painon, sukupuolen ja iän. Näiden tietojen avulla Moto 360 ja Moto Body voivat tuottaa entistä tarkempia hyvinvointitietoja. Jos Moto Body Running -ominaisuus on käytössä, Moto Body seuraa myös sijaintiasi ja tuo sijaintitiedot näkyviin laitteeseesi.

Moto 360 ja Moto Body voivat ladata hyvinvointiprofiilisi, tiedot ja sijainnin pilvipalveluun ja lisätä ne käyttäjäprofiiliisi. Näitä tietoja käytetään yksityiskohtaisten hyvinvointitietojen, kuten aktiivisuustilastojen, tarjoamiseen. Niiden avulla myös kehitetään uusia mukautettuja toimintoja Moto 360 -älykelloon, Moto Body -sovellukseen ja muihin Motorolan tuotteisiin.

Voit poistaa juoksun valitsemalla > Running, koskettamalla poistettavaa juoksua ja valitsemalla > Poista. Jos haluat poistaa kaikki Moto Body -aktiivisuustiedot, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen privacy@motorola.com.

Edellä kuvattuja tietoja ei jaeta ulkopuolisille, muuten kuin Motorolan mahdollisesti käyttämiä tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja varten.

Seuraavissa osioissa kuvataan muut tilanteet, joissa Lenovo voi kerätä, käyttää ja/tai jakaa henkilötietojasi tai muita kuin henkilötietojasi. Jotkin näistä tiedoista voidaan myös säilyttää Lenovo-käyttäjäprofiilissasi edellä kuvatulla tavalla.

Markkinointi, kampanjat, kyselyt ja tapahtumat

Jos päätät vastaanottaa markkinointi-, mainos- tai kampanjaviestintää Lenovolta ja/tai sen kumppaneilta esimerkiksi sähköpostitse tai palveluviesteinä tai jos päätät osallistua tapahtumaan, kilpailuun tai kyselyyn, keräämme henkilötietojasi ja muita tietoja kuin henkilötietoja, jotka auttavat meitä hallinnoimaan näitä kampanjoita ja viestintää tai mahdollistavat sinun osallistumisen. Voimme kerätä erityisesti nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, ikäsi tai syntymäaikasi, Lenovo-tuotteen tiedot, käyttäjäprofiilisi tietoja ja muita lisätietoja, jotka päätät toimittaa meille. Käytämme näitä tietoja lähettääksemme sinulle tuotetuki-ilmoituksia, tiedotteita, uutiskirjeitä ja, sovellettavan lain salliessa, kutsuja osallistua asiakastyytyväisyyskyselyihin.

Lenovo ja sen valitut palveluntarjoajat tai kumppanit, mukaan lukien markkinointi-, mainos-, kysely- ja tapahtumayhtiöt, voivat myös käyttää tietoja toteuttaessaan myynninedistämiseen, asiakastyytyväisyyteen tai tuotetukeen liittyviä toimia Lenovon puolesta tai osana Lenovon ja yhtiön yhteistä tapahtumaa tai kampanjaa. Lenovo voi käyttää näiden toimien tukena myös tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoavia palveluntarjoajia ja ulkoisia työkaluja, jotka antavat meille lisätietoa muun muassa kulutustrendeistä ja markkinointisähköpostien avaamis- tai napsautusmääristä. Lisäksi saatamme hankkia tietoja ulkopuolisista lähteistä, kuten asiakastutkimusyhtiöiltä, voidaksemme täydentää keräämiämme sinua koskevia tietoja.

Saat Lenovolta liiketapahtumiin liittyviä viestejä, esimerkiksi tilausvahvistuksia. Sinun ei tarvitse tilata Lenovon markkinointiviestintää voidaksesi ostaa tuotteita Lenovolta. Voit valintasi mukaan perua tilauksen noudattamalla viestintään sisältyviä ohjeita, muuttamalla valintojasi tiliasetuksista tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com tai privacy@motorola.com.

Kanta-asiakasohjelmat

Lenovo voi tarjota asiakkailleen myös mahdollisuuden osallistua kanta-asiakasohjelmiin, joissa tarjotaan alennuksia, kuponkeja ja muita kannustimia. Ohjelmat ovat täysin vapaaehtoisia eikä Lenovo-tuotteen ostaminen edellytä niihin osallistumista, mutta jos päätät osallistua, se edellyttää tiettyjen henkilötietojen keräämistä.

Lenovon kanta-asiakasohjelmaan rekisteröitymistä ja osallistumista varten kerättyjä tietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ikä tai syntymäaika, Lenovo-tuotteen tiedot, käyttäjäprofiilisi tiedot ja mahdolliset täydentävät henkilötiedot, joita päätät luovuttaa. Näitä tietoja voidaan jakaa Lenovon palveluntarjoajille tai kumppaneille kanta-asiakasohjelmien hallinnoimiseksi Lenovon puolesta. Lenovo voi myös käyttää ulkopuolisia tietojen säilytys- ja käsittelypalveluja tarjoavia yhtiöitä näiden toimien tukena. Voit lopettaa Lenovon kanta-asiakasohjelmaan osallistumisen noudattamalla asiaankuuluvan kanta-asiakasohjelman säännöissä annettuja ohjeita.

Kertakirjautuminen yhteisöpalvelutileiltä

Sinulla saattaa olla mahdollisuus käyttää Lenovo-tuotteiden käyttökokemuksia, esimerkiksi Lenovo Vantagea, ja Lenovon tilitietoja käyttämällä kirjautumiseen erilaisia yhteisösivustoja, kuten Facebookia, Googlea, Twitteriä. Jos päätät kirjautua käyttämällä näitä palveluja, Lenovo voi kerätä yhteisösivuston tililtä henkilötietojasi, mukaan lukien julkisen profiilisi, sähköpostiosoitteesi, ikäsi tai syntymäaikasi, yhteystietoluettelosi, kiinnostuksenkohteesi, tykkäyksesi ja nykyisen asuinpaikkasi. Yhteisösivuston tarjoaja toimittaa nämä tiedot Lenovolle yhteisösivuston yksityisyysasetusten mukaisesti. Katso lisätietoja asiaankuuluvien yhteisösivustojen tietosuojalausunnoista.

Lenovo voi liittää nämä tiedot Lenovo-profiiliisi ja käyttää tietoja apuna markkinointikampanjoissa ja lähettäessään sinulle markkinointiviestintää, jota olet päättänyt vastaanottaa. Toimitetut tiedot voivat vaihdella yhteisösivustossa valitsemiesi yksityisyysasetusten perusteella. Katso lisätietoja aiheesta asiaankuuluvan yhteisöpalvelun tietosuojalausunnosta.

Fuusiot ja yritysostot

Lenovo voi joissakin tilanteissa päättää myydä, ostaa tai sulauttaa liiketoimintaa tai tehdä muita yritysjärjestelyjä joissakin maissa. Sinulle ilmoitetaan henkilötietojesi omistajuuteen tai käyttöön liittyvistä muutoksista sekä tietojen käyttöä koskevista vaikutusmahdollisuuksista sähköpostitse ja/tai sivustossamme selkeästi näkyvällä ilmoituksella. Tällaisen liiketoimen yhteydessä henkilötietoja saatetaan luovuttaa mahdollisille tai tuleville ostajille ja niitä voidaan saada myyjiltä.

Oikeudelliset vaatimukset ja Lenovon oikeudet

Joissakin tapauksissa henkilötietoihin saattaa kohdistua oikeudellisia tai hallinnollisia määräyksiä, etsintälupia, käskyjä tai rikos- tai petostutkintoja. Siten, jos meillä on hyvä syy uskoa lain niin edellyttävän, voimme luovuttaa henkilötietoja tai muita tietoja valvontaviranomaisille, hallintoviranomaisille, tuomioistuimille, lautakunnille tai lainvalvontaviranomaisille. Meidän saattaa olla tarpeen luovuttaa tietoja meidän oikeuksiemme tai sinun tai muiden tahojen turvallisuuden suojaamista tai varkauden tai petoksen tutkintaa varten. Edellä kuvatun lisäksi voimme joissakin tilanteissa joutua luovuttamaan henkilötietojasi muille kuin edellä mainituille tahoille. Tällaisia tahoja voivat esimerkiksi olla lainopilliset neuvonantajat ja perintätoimistot.

Myykö Lenovo henkilötietoja?

Lenovo ei myy henkilötietoja. Kuten edeltävissä osioissa on kuvattu, Lenovo voi jakaa henkilötietoja ulkopuolisille palveluntarjoajille ja kumppaneille, jotta ne voivat tukea Lenovon tuotteita tai tarjota lisäpalveluja Lenovolle ja sen asiakkaille ja sen tuotteiden käyttäjille. Näin toimiessaan Lenovo toteuttaa tarvittavat toimet varmistaakseen, että näiden palvelujen tarjoajat ja kumppanit täyttävät Lenovon edellyttämät järeää yksityisyydensuojaa ja vahvaa suojausta koskevat standardit. Lenovo ei kuitenkaan myy henkilötietoja, eikä se ole myynyt niitä 12 kuukauden jaksolla, joka päättyy 1.12.2020. Jos Lenovo joskus päättää myydä henkilötietoja, annamme siitä etukäteen asianmukaisen ilmoituksen ja tarjoamme mahdollisuuksia suostumuksen antamiseen sovellettavan lain edellyttämällä tavalla.

Siirtääkö Lenovo henkilötietoja ulkomaille?

Lenovo on maailmanlaajuinen organisaatio, jonka oikeushenkilöt, liiketoimintaprosessit, hallintorakenteet ja tekniset järjestelmät ulottuvat yli rajojen. Tämän vuoksi lainsäädännön niin salliessa saatamme jakaa henkilötietojasi Lenovon yritysryhmässä (tytär- ja emoyhtiöt mukaan lukien) sekä palveluntarjoajillemme tai liikekumppaneillemme. Tietoja voidaan siirtää maihin, joissa harjoitamme liiketoimintaa (esimerkiksi Yhdysvaltoihin tai Kiinaan). Tietoturva- ja suojauskäytäntömme on suunniteltu niin, että pystymme varmistamaan henkilötietojen suojauksen maailmanlaajuisesti – riippumatta siitä, mihin tietoja siirretään ja missä niitä säilytetään.

Joissakin maissa tietosuojalainsäädäntö ei vastaa kotimaasi lainsäädäntöä, ja näiden lainkäyttöalueiden lainvalvontaviranomaiset saattavat pyytää tietojasi. Myös näissä maissa Lenovo käsittelee tietoja tässä lausunnossa kuvatulla tavalla ja varmistaa tarvittavin toimenpitein, että tietojen siirrossa ja käsittelyssä noudatetaan sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä. Lenovo myös tarvittaessa hallinnoi henkilötietojen siirtoa, käsittelyä ja suojausta Lenovon konserniyhtiöiden sekä Lenovon palveluntarjoajien ja kumppaneiden kanssa solmittavilla sopimuksilla.

Lenovo käyttää mallisopimuslausekkeita yhtenä keinona toteuttaa henkilötietojen siirtoja Euroopan unionista ja Euroopan talousalueelta ja näillä alueilla.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Lenovo säilyttää tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, vain niin kauan kuin se on tarpeen liiketoimintatarkoituksia varten tai muuta painavaa tarkoitusta varten. Se hävittää henkilötiedot turvallisesti, kun tällaiset tarkoitukset on toteutettu. Säilytämme tietojasi, mukaan lukien henkilötietojasi, niin kauan, kuin jokin seuraavista ehdoista täyttyy:

  • tilisi tai tilauksesi on aktiivinen
  • sinulle toimitetaan pyytämiäsi palveluja tai tukea
  • Lenovon tuotteiden ja verkkosivuston toiminta ja suorituskyky, mukaan lukien tuotetakuisiimme sisältyvät velvollisuudet, on varmistettava
  • sovellettavien lakien noudattaminen, mukaan lukien verotusta ja tarkastuksia varten, on varmistettava
  • Lenovon oikeuksia on pantava täytäntöön, mukaan lukien kanteita nostettava ja velkoja perittävä

Kuinka tiedot suojataan?

Tietojen siirto Lenovo-tuotteista palvelimiin sekä tietojen säilytys ja kolmansille osapuolille luovuttaminen toteutetaan tavanomaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä käyttäen. Esimerkiksi arkaluonteisia tietoja siirrettäessä käytämme salausta, jotta tietosi pysyvät suojattuina. Kun tietoja jaetaan kolmansille osapuolille, ryhdymme kohtuullisiin ja riittäviin toimiin varmistaaksemme, että kyseiset osapuolet suojaavat tiedot ja käyttävät niitä vastuullisesti.

Lenovo-tuotteessa voi myös olla suojausominaisuuksia, joiden avulla käyttäjä pystyy suojaamaan Lenovo-tuotteeseen tallentamansa tiedot. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi salaus, lukituksen avaus salasanalla, PIN-koodilla tai sormenjäljellä sekä Lenovo-tuotteiden etähallinta, joka mahdollistaa kadonneen tai varastetun laitteen paikantamisen, lukitsemisen ja tyhjentämisen. Lisätietoja käytettävissä olevista ominaisuuksista on Lenovo-tuotteen suojausasetuksissa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että minkään tuotteen, ohjelmiston tai tiedonsiirron turvallisuutta ei voida koskaan taata sataprosenttisesti. Niinpä vaikka Lenovo suojaa tuotteitasi ja henkilötietojasi asianmukaisilla varotoimilla, se ei voi varmistaa tai taata Lenovo-tuotteiden tai meille luovutettujen tietojen turvallisuutta. Käytät Lenovo-tuotteita omalla vastuullasi. Lisätietoja Lenovon tuoteturvallisuudesta ja siitä, kuinka voit ottaa yhteyttä Lenovon tuoteturvallisuustyöryhmään kysymysten esittämistä varten tai tietoturvahaavoittuvuuksiin liittyvissä asioissa, on Lenovon tuoteturvallisuussivustossa.

Lasten tietosuoja

Lenovo-tuotteet on tarkoitettu aikuisille ja vähintään 16-vuotiaille lapsille (tai paikallisen lainsäädännön mukaan vastaavan vähimmäisikärajan saavuttaneille), joilla on vanhemmalta tai lailliselta huoltajalta saatu laitteen käyttölupa. Alle 16-vuotiaiden käyttäjien ei pidä antaa henkilötietojaan Lenovolle.

Jos Lenovo saa tietää, että alle 16-vuotias (tai paikallisen lainsäädännön mukaan vastaavaa vähimmäisikärajaa nuorempi) lapsi on lähettänyt henkilötietoja Lenovo-tuotteiden kautta, se ryhtyy asianmukaisiin toimenpiteisiin poistaakseen tiedot mahdollisimman pian, eikä käytä kyseisiä tietoja mihinkään tarkoituksiin. Lenovo rohkaisee vanhempia valvomaan lastensa Lenovo-tuotteiden käyttöä ja kertomaan heille henkilötietojen jakamisen riskeistä.

Käyttäjän tietosuojaoikeudet

Sinulla voi olla sovellettavan tietosuojalainsäädännön nojalla oikeus hallita sitä, kuinka käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi. Näitä oikeuksia voivat esimerkiksi olla (i) oikeus pyytää pääsyä omiin henkilötietoihin sekä pyytää tiedoista kopio (ii) oikeus pyytää omien henkilötietojen korjaamista tai poistamista (iii) oikeus vastustaa omien henkilötietojen käsittelyä (iv) oikeus rajoittaa omien henkilötietojen käsittelyä tai estää henkilötietojensa myyminen ja (v) oikeus siirtää tiedot. Jos käytämme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, sinulla on myös oikeus peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta henkilötietojesi käyttöön ajalta ennen suostumuksen peruuttamista. Lisäksi sinulla voi olla oikeus tarkastaa henkilötiedot, oikaista niitä tai poistaa tietyt henkilötiedot mahdollista Lenovo-tiliään käyttämällä ja/tai Lenovo-tuotteen tai sovelluksen asetuksista.

Voit käyttää edellä kuvattuja oikeuksiasi lähettämällä tietosuojapyynnön tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@lenovo.com tai privacy@motorola.com. Perehdymme pyyntöön, vastaamme siihen ja ryhdymme sen perusteella toimiin sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti.

Toteutamme sovellettavien lakien ja tietosuoja- ja turvastandardiemme mukaiset toimet vahvistaaksemme henkilöllisyytesi, ennen kuin myönnämme pääsyn henkilötietoihisi tai toteutamme muun pyyntösi. Jos sinulla on Lenovo-tili, saatamme vahvistaa henkilöllisyytesi edellyttämällä, että kirjaudut tilillesi. Jos sinulla ei ole Lenovo-tiliä tai sähköpostiosoitteesi ei ole tiedossamme, saatamme pyytää rajoitettuja lisätietoja sinulta voidaksemme vahvistaa henkilöllisyytesi. Sinun tulee huomata, että jos sinulla ei ole Lenovo-tiliä tai sähköpostiosoitteesi ei ole tiedossamme tai jos emme pysty vahvistamaan henkilöllisyyttäsi rekistereissämme, voimme hylätä pyyntösi.

Voit myös valtuuttaa edustajan jättämään tämän osion mukaisen pyynnön puolestasi. Jos annat valtuutetun edustajan tehdä pyynnön puolestasi, Lenovo edellyttää, (i) että annat valtuutetulle edustajalle kirjallisen luvan ja (ii) että edustaja vahvistaa henkilöllisyytensä suoraan Lenovolle. Lenovo voi hylätä edustajan pyynnön, jos se ei täytä näitä vaatimuksia.

Sinulla on myös oikeus esittää kysymyksiä tai jättää valituksia oman maansa kansalliselle tietosuojaviranomaiselle.

Lenovon ja Motorolan tietosuojaohjelman yhteystiedot

Jos haluat käyttää edellä kuvattuja oikeuksiaan, sinun on lähetettävä tietosuojapyyntö.

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojalausunnosta, voit ottaa yhteyttä Lenovoon sähköpostitse osoitteeseen privacy@lenovo.com tai Motorolaan osoitteeseen privacy@motorola.com tai Yhdysvaltain postin välittämänä tai muulla tavalla seuraavaan osoitteeseen:

Lenovo Group Limited
Attn: Privacy Program
8001 Development Drive
Morrisville, NC, USA 27560

Muut Lenovon asiakaspalvelun tiedot, kuten puhelinnumero ja chat-yhteystiedot, ovat saatavilla osoitteessa www.lenovo.com/contact.

Motorola Mobility LLC
Attn: Privacy Program
222 West Merchandise Mart Plaza, Suite 1800
Chicago, Illinois, USA 60654

Muut Motorolan asiakaspalvelun tiedot, kuten puhelinnumero ja chat-yhteystiedot, ovat saatavilla osoitteessa motorola.com/support.

Tässä esitettyä verkkosivustomme tietosuojalausuntoa on päivitetty hiljattain. Tutustu aiempaan versioon.