ThinkStation P620

Неограничени можности. Револуционерна моќ.

Сигурност и брзина.

Ви ја претставуваме
Првата Threadripper™ Pro работна станица во светот
Запознајте ја ThinkStation P620

Замислете вашиот бизнис да може да визуелизира, пресметува и креира на систем кој овозможува неспоредлива рентабилност?

Lenovo соработуваше со AMD за да ја креира првата и единствена AMD Threadripper™ Pro работна станица во светот - обезбедува искуство на двоен процесор во систем со единечен процесор, прилагоден за ефикасност и ISV сертифициран за повеќенаменски апликации.

Главна слика на Lenovo ThinkStation P620 tower работна станица, веднаш до поглед на левата страна кој прикажува внатрешни компоненти.

Откријте ја нашата приказна.

Моќ каква што не сте виделе досега

Со enterprise-level функции за беспрекорна безбедност, управување и поддршка.

Изберете од богатите опции за конфигурација. Додадете до 4 high-end или 2 ultra-high-end NVIDIA®  Quadro RTX™ графички картички за максимизирање на решенијата базирани на процесорот.

Детали за внатрешните компоненти, поглед од левата страна на Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица, вклучувајќи и двојни NVIDIA® графички картички.

Чувајте ги вашите критични податоци безбедни со memory guard encryption, secure boot, Smart USB заштита, self-healing BIOS, ThinkShield безбедносни решенија и повеќе.

Две Lenovo ThinkStation P620 tower работни станици, едната под агол за да прикаже поглед на предната и десната страна, другата под агол за да прикаже поглед на предната и левата страна.

Заедно со ThinkStation Diagnostics 2.0, AMD Pro управувањето овозможува далечински ажурирања и поправки, плус можност за следење, обновување и надградба на вашиот систем.

Детали за долната половина, поглед од предната и задната страна на Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица.
Left-side view of Lenovo ThinkPad X1 Fold open about 95 degrees Две Lenovo ThinkStation P620 tower работни станици, едната под агол за да прикаже поглед на предната и десната страна, другата под агол за да прикаже поглед на предната и левата страна. Детали за долната половина, поглед од предната и задната страна на Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица.
Бескомпромисни перформанси. Легендарна сигурност. Моќна употреба.

Економична алтернатива за dual-socket системи

Медија и забава Без разлика дали се користи за 3D анимација, компонирање, уредување, креативно изразување, или рендерирање, ThinkStation P620 обезбедува голема циклусна брзина и 12, 16, 32 и 64-јадрени AMD Threadripper™ Pro процесори за да можете да ја реализирате вашата креативна визија.

Бела жена на биро која користи Lenovo ThinkStation P620 работна станица за креирање.

Архитектура, инженерство и градежништво: Со ThinkStation P620 работната станица, BIM апликациите работат побрзо. Архитектите, дизајнерите и инженерите можат да изберат 12 или 16-јадрени процесори со циклусна брзина до 4GHz и моќна графика за да уживаат во побрзо моделирање и побрзо рендерирање.

Двајца бели мажи над биро на кое некој користи Lenovo ThinkStation P620 tower работна станица со два монитори и покажува CAD рендерирање.

Производство и развој на производи Совршена за CAD-интензивни апликации и CAE работни текови со интензивни процесори, ThinkStation P620 може да се пофали со голема циклусна брзина за цврсто моделирање и голем број на јадра за генеративен дизајн, симулација, визуелизација и CAM. Испорачува коњски сили потребни за дизајнирање и валидирање на концепти.

Близок поглед на Lenovo ThinkStation P620 tower работна станица во употреба со монитор и бели раце на тастатура.

Здравство Со голем број на јадра и голема циклусна брзина, ThinkStation P620 е дизајнирана да го забрза предвидливото моделирање, анализата на податоци и симулациите за да помогне при откривањето на лекови и развој на лекови и вакцини кои спасуваат животи.

Близок поглед на Lenovo ThinkStation P620 tower работна станица во лабораторија заедно со два ThinkVision монитори и ампули за тестирање, со раце во ракавици на тастатурата.

Финансиски услуги ThinkStation P620 работната станица испорачува најдобро ниво на рамнотежа на GHz на процесорот и бројот на јадра за да обезбеди врвни перформанси и продуктивност за големите барања на денешните инвестициски банкари, трговски аналитичари и професионалци за финансикиот пазар.

Lenovo ThinkStation P620 во употреба на биро со монитор на кој се прикажани графикони, графови и биланси.

Вештачка интелигенција (AI) Од Model Training and Machine- и Deep-Learning до Inferencing, Edge Computing, и Data Analytics, ThinkStation P620 им овозможува на научниците непречено да скалаат помеѓу тешките CPU, GPU и хетерогени AI работни текови со големи барања, со брзина и ефикасност.

Близок поглед на технолошките компоненти, осветлени, со фокусна точка на AI.
Бела жена на биро која користи Lenovo ThinkStation P620 работна станица за креирање. Двајца бели мажи над биро на кое некој користи Lenovo ThinkStation P620 tower работна станица со два монитори и покажува CAD рендерирање. Близок поглед на Lenovo ThinkStation P620 tower работна станица во употреба со монитор и бели раце на тастатура. Близок поглед на Lenovo ThinkStation P620 tower работна станица во лабораторија заедно со два ThinkVision монитори и ампули за тестирање, со раце во ракавици на тастатурата. Lenovo ThinkStation P620 во употреба на биро со монитор на кој се прикажани графикони, графови и биланси. Близок поглед на технолошките компоненти, осветлени, со фокусна точка на AI.
Видеа
Огнена моќ
Пушти видео

Однесете ја вашата P620 на следното ниво

Без разлика дали станува збор за high-end монитор или внатрешен хардвер за повисоко ниво на графика, или простор за складирање со ThinkStation P620 работната станица комбинирајте ги овие опции за систем со уште повисоки перформанси.

5 додатоци компатибилни со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица, вклучувајќи монитор, графичка картичка

ThinkVision P27q-20 може да се пофали со живописен 27" QHD екран (2560x1440) со with in-plane switching (IPS) за гледање со широк агол. Совршен за професионалци кои бараат точност на бојата, има широк спектар на бои (sRBG, BT.709, и DCI-P3) и фабричка калибрација. TÜV Rheinland Eye Comfort сертификација.

Lenovo ThinkVision P27q-20, 27-инчен монитор, компатибилен со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица.

Со NVIDIA Quadro® RTX ™ 6000 24 GB GDDR6 графичката картичка ќе уживате во моќта на хардверско забрзано трасирање на зраци, длабоко учење и напредно засенчување. Зајакнете ја драматично вашата продуктивност и создадете неверојатна содржина побрзо од било кога досега - со поддршка на до 4 екрани истовремено.

Близок поглед на NVIDIA Quadro RTX 6000 графичка картичка, компатибилна со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица.

Надградете го просторот за складирање на вашата ThinkStation P620 работна станица со дополнителни 4TB со 7200rpm SATA 3.5" хард диск. Овој enterprise-level хард диск работи со сите оперативни системи.

Близок поглед на 7200rpm SATA 3.5-инчен хард диск, компатибилен со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица.

32 GB DDR4 3200MHz ECC RDIMM меморискиот модул го зајакнува стандардниот мемориски капацитет на ThinkStation P620 работната станица, што дополнително ги подобрува перформансите и обезбедува уште подобра стабилност и приспособливост.

Близок поглед на 32GB DDR4 3200MHz ECC RDIMM меморискиот модул, компатибилен со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица.

ThinkStation Quad AIC M.2 SSD адаптерот додава 4 PCIe M.2 SSD дискови со висока брзина на вашата ThinkStation P620 работна станица со достапност на 4 експресни слотови за проширување, што дополнително го проширува внатрешниот простор за складирање на податоци.

Близок поглед на ThinkStation Quad AIC M.2 SSD адаптерот, компатибилен со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица.
5 додатоци компатибилни со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица, вклучувајќи монитор, графичка картичка. Lenovo ThinkVision P27q-20, 27-инчен монитор, компатибилен со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица. Близок поглед на NVIDIA Quadro RTX 6000 графичка картичка, компатибилна со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица. Близок поглед на 7200rpm SATA 3.5-инчен хард диск, компатибилен со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица. Близок поглед на 32GB DDR4 3200MHz ECC RDIMM меморискиот модул, компатибилен со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица. Близок поглед на ThinkStation Quad AIC M.2 SSD адаптерот, компатибилен со Lenovo ThinkStation P620 tower работната станица.