P Series Mobile Workstations

thinkpad logo

P Сериски мобилни работни станици

Нашите најмоќни лаптопи

Со спојување на преносливоста на лаптопот и перформансите на работната станица, ThinkPad P сериските лаптопи се ISV сертифицирани за сите главни апликации. Овие системи одликуваат брза графика и обработка, а најновата cutting-edge технологија се справува со вашите компјутерски интензивни потреби кои се изненадувачки лесно спакувани.

Спореди ги P сериите на лаптопи

Со спојување на преносливоста на лаптопот и перформансите на работната станица, ThinkPad P сериските лаптопи се ISV сертифицирани за сите главни апликации. Овие системи одликуваат брза графика и обработка, а најновата cutting-edge технологија се справува со вашите компјутерски интензивни потреби кои се изненадувачки лесно спакувани.

Спореди ги P сериите на лаптопи

Eats heavy workloads for breakfast!

Јаде тешки работни задачи за појадок!

Овие моќни лаптопи беа тестирани и докажани дека ќе испорачуваат ефикасна и лесна употреба на клучни апликации. Сертификатот од независни продавачи на софтвер (ISVs) значи дека кога ќе купите мобилна работна станица на ThinkPad P серијата, можете да бидете сигурни дека ќе ги задоволи потребите на вашиот бизнис и индустрија.

Погледни ги P сериите на лаптопи

ThinkPad P Series

"Новиот ThinkPad P52 на Lenovo е мобилен уред подготвен за VR."
Јуни 13, 2018, Windows Central

Без разлика дали треба да креирате VR содржина, да правите архитектонски планови, да управувате со инвестициски фондови од милијарда долари, или да создадете high-end аудио фајлови, постои ThinkPad P серија која ќе одговара на вашите потреби. Всушност, нашиот ThinkPad P52 е нашата прва подготвена VR сертифицирана мобилна работна станица.

Погледни ги P сериите на лаптопи

Спореди P Cерија
 • Processor
 • Operating System
 • Display
 • Memory
 • Battery Life
 • Weight
  • Stunning display with 16:10 aspect ratio
  • Choice of high-end graphics options
  • Powerful performance & security
  • Intel® Xeon® W-11855M Processor with vPro® or Up to 11th Generation Intel® Core™ i9-11950H Processor with vPro®
  • Up to Windows 10 Pro for Workstations
  • Up to 16" 16:10 WQUXGA (UHD+) (3840 x 2400) IPS Touch, AR-AS, 600 nits, 100% Adobe, low blue light, HDR400, Dolby Vision™ HDR
  • Up to 64GB DDR4 (3200MHz) ECC or non-ECC
  • Up to 10 hours (MM18) with Rapid Charge
  • Starting at 1.8kg / 3.99lbs
  • 17.3" ultrapowerful mobile workstation
  • High-end NVIDIA® graphics & Intel® processing
  • Amazing display options & tons of storage
  • Up to Intel® Xeon® W-11955M Processor with vPro® or up to 11th Gen Intel® Core™ i9-11950H Processor with vPro®
  • Up to Windows 10 Pro for Workstations
  • Up to 17.3" UHD (3840 x 2160) IPS antiglare, 500 nits, HDR400, Dolby Vision™ HDR
  • Up to 128GB DDR4 (3200MHz) ECC or non-ECC
  • Up to 9 hours (MM18)
  • Starting at 3.67kg / 8.09lbs
  • Thin, light ISV-certified mobile workstation
  • AMD Ryzen™ processors & AMD Radeon™ graphics
  • Multiple 16″ hi-res display options, including touchscreens
  • Up to AMD Ryzen™ 7 Pro 6850U
  • Up to Windows 11 Pro
  • Up to 16” WQXGA (QHD+) (2560 x 1600) IPS, 400 nits, anti-glare, 100% sRGB, low blue light, TÜV Eyesafe®-certified, Dolby Vision™ HDR, X-Rite Factory Color Calibration
  • Up to 32 GB LPDDR5 (6400MHz)
  • Up to 86Whr battery with Rapid Charge
  • Starting at 1.68kg / 3.71lbs
  • Professional-grade NVIDIA® RTX™ graphics
  • Highly customizable, ISV-certified 15.6" powerhouse 
  • Ideal for students, engineers, CAD, and industrial professions
  • Up to Intel® Xeon® W-11955M vPro® or 11th Generation Intel® Core™ i9-11950H vPro®
  • Up to Windows 10 Pro for Workstations
  • Up to 15.6" UHD (3840 x 2160) OLED Touch, AR-AS, 400 nits, HDR500 True Black, Dolby Vision™ HDR
  • Up to 128GB DDR4 (3200MHz) ECC or non-ECC
  • Up to 10.3 hours (MM18) with Rapid Charge
  • Starting at 2.87kg / 6.32lbs
  • 14" AMD Ryzen™-powered mobile workstation
  • Up to 4K UHD display
  • Rigorous security via ThinkShield
  • Up to AMD Ryzen R7 PRO
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14” 4K UHD (3840 x 2160) IPS, 500nit, Dolby Vision HDR, X-Rite Factory Color Calibration 
  • Up to 48GB
  • Coming soon
  • Starting at 1.47kg / 3.24lbs

*Врз основа на тестирање со MobileMark 2014. Животот на батеријата значително варира со поставките, употребата и други фактори.