Legion Y Laptops

legion logo

Y Серија Лаптопи

Чисти, компактни и конкурентни

Со својот елегантен, рафиниран екстериер кој ја опфаќа жестокоста внатре, секој Legion лаптоп е изграден да ги задоволи различните потреби на вашиот зафатен живот, истовремено овозможувајќи ви да носите сериозни гејминг способности со вас. Играјте за да победите, без разлика каде одите.

Видете ја Y Серијата Лаптопи

Со својот елегантен, рафиниран екстериер кој ја опфаќа жестокоста внатре, секој Legion лаптоп е изграден да ги задоволи различните потреби на вашиот зафатен живот, истовремено овозможувајќи ви да носите сериозни гејминг способности со вас. Играјте за да победите, без разлика каде одите.

Видете ја Y Серијата Лаптопи

Повеќе пиксели, помалку производ

Рамките, тенки 6 mm ќе ги задржат вашите очи таму каде што припаѓаат - на играта. Уживајте во повеќе од 2 милиони пиксели, претставени во FHD со брзини на освежување до 144 Hz и осветленост до 300 nits. Глатката, tear-free графика ќе ве зафати во секоја игра.

Видете ја Y Серијата Лаптопи

Прецизност која можете да ја почувствувате

Како ваш примарен интерфејс за време на долгите игри, вашата тастатура треба да ги задоволува високите стандарди за удобност и перформанси. Секој Legion лаптоп располага со високо респонзивна, целосна тастатура со позадинско осветлување, и number pad, и 1.7 mm простор меѓу копчињата - лесен за гледање и удобен за користење.

Видете ја Y Серијата Лаптопи

Спореди Y Серија
 • Processor
 • Operating System
 • Display
 • Memory
 • Battery Life
 • Weight
  • 15.6" gaming laptop
  • Latest Intel® Core™ processors / NVIDIA® graphics
  • White-backlit keyboard
  Дознај повеќе
  • Up to 9th Gen Intel® Core™ i7
  • Windows 10 Home
  • 15.6” FHD IPS, antiglare (1920 x 1080, 300 nits)
  • Up to 16GB
  • Up to 57Wh
  • Starting at 2.3kg / 5.1lbs
  • 17.3” gaming laptop
  • Latest Intel® Core™ processors / NVIDIA® graphics
  • White-backlit keyboard
  Дознај повеќе
  • Up to 9th Gen Intel® Core™ i7
  • Windows 10 Home
  • 17.3” FHD IPS, antiglare (1920 x 1080, 300 nits)
  • Up to 32GB
  • Up to 57Wh
  • Starting at 2.8kg / 6.17lbs