IdeaPad 3

ideapad logo

Серија 3

Тенки уреди со одлични перформанси

Серија лаптопи Ideapad 3 – лесни и сигурни за продуктивност во движење.

Погледнете ги лаптопите од серијата 3

Серија лаптопи Ideapad 3 – лесни и сигурни за продуктивност во движење.

Погледнете ги лаптопите од серијата 3

Спореди 3 Серија
 • Processor
 • Operating System
 • Display
 • Memory
 • Battery Life
 • Weight
  • 17 "FHD екран со тесни рамки
  • 11-та генерација Intel® Core™ процесори
  • Капак за приватност на веб-камерата
  • Up to 11th Gen Intel® Core™ i7
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 17' FHD IPS (1920 x 1080) 300 nits, anti glare, 72% NTSC
  • Up to 16GB DDR4
  • Up to 10 hours
  • Starting at 2.2kg / 4.85lbs
  • 17" FHD дисплеј со ултра-тенки рамки
  • Незапирливи AMD Ryzen™ 5000 H-серија процесори
  • Паметни карактеристики за подобар начин на живот
  • Up to AMD Ryzen™ 7 (5700U) mobile processor
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 17″ FHD IPS (1920 x 1080) 300 nits, anti glare, 72%
  • Up to 16GB DDR4
  • Up to 10 hours
  • Starting at 2.2kg / 4.85lbs
  • 15.6" FHD дисплеј со тенки рамки
  • Моќни 11-та генерација Intel® Core™ процесори
  • Опционален екран на допир
  • Up to 11th Gen Intel® Core™ i7
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 15.6" FHD IPS (1920 x 1080) 300 nits, touchscreen, 300 nits, 45% NTSC
  • Up to 16GB DDR4
  • Up to 12 hours
  • Starting at 1.7kg / 3.78lbs
  • Одлични AMD Ryzen™ 5000 H-серија процесори
  • 15" FHD дисплеј со ултра-тенки рамки
  • Целосна контрола над вашата приватност
  • Up to AMD Ryzen™ 7 (5700U) mobile processor
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 15.6″ FHD IPS (1920 x 1080) 300 nits, anti glare, 45% NTSC
  • Up to 16GB DDR4
  • Up to 15 hours
  • Starting at 1.7kg / 3.78lbs
  • 14" FHD display with slim borders
  • Powerful 11th Gen Intel® Core™ processors
  • Loaded with smart features
  • Up to 11th Gen Intel® Core™ i7
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14″ FHD IPS (1920 x 1080) 300 nits, anti glare, 45% NTSC
  • Up to 16GB DDR4
  • Up to 12 hours
  • Starting at 1.5kg / 3.31lbs
  • Немилосрдни процесори од AMD Ryzen™ 5000 серијата
  • 14-инчен FHD дисплеј со ултра-тенки рамки
  • Паметни одлики кои го подобруваат работниот тек
  • Up to AMD Ryzen™ 7 (5700U) mobile processor
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14″ FHD IPS (1920 x 1080) 300 nits, anti glare, 45% NTSC
  • Up to 16GB DDR4
  • Up to 12 hours
  • Starting at 1.5kg / 3.31lbs
  • 17″ FHD display with optional NVIDIA® GeForce® graphics
  • Speedy 10th Gen Intel® Core™ processing
  • Webcam privacy shutter
  • 17″ FHD display with integrated Radeon™ graphics
  • Speedy AMD® Ryzen™ processing
  • Webcam privacy shutter
  • Up to AMD Ryzen™ R7-4700U
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 17" FHD IPS, (1920 x 1080 pixels) 300 nits
  • Up to 12GB DDR4
  • Up to 8.5 hours
  • Starting at 2.45kg / 5.40lbs
  • 15.6″ entry-level laptop you can count on
  • Latest Intel® Core™ processors
  • Great for everyday work & play
  • Up to 10th Gen Intel® Core™ i7
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 15.6" FHD (1920 x 1080) IPS
  • Up to 12GB DDR4
  • Up to 9 hours
  • Starting at 1.85kg / 4.07lbs
  • Reliable entry-level 15.6" laptop
  • Powerful AMD processor
  • Great for everyday work & play
  • Up to AMD Ryzen 7 4700U Mobile Processor
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 15.6" FHD (1920 x 1080) IPS
  • Up to 12GB DDR4
  • Up to 7.5 hours
  • Starting at 1.85kg / 4.07lbs
  • Reliable entry-level 14" laptop
  • Cutting-edge Intel® Core processors
  • Great for everyday use
  • Up to 11th Gen Intel® Core™ i7
  • Up to Windows 10 Pro
  • Up to 14" FHD (1920 x 1080) IPS
  • Up to 12GB DDR4
  • Up to 9 hours
  • Starting at 1.6kg / 3.5lbs
  • Reliable entry-level 14" laptop
  • Cutting-edge AMD processors
  • Great for everyday use
   • Up to AMD Ryzen 7 4700U Mobile Processor
   • Up to Windows 10 Pro
   • Up to 14” FHD (1920 x 1080) IPS
   • Up to 12GB DDR4
   • Up to 6 hours
   • Starting at 1.6kg / 3.5lbs