Y лаптопи
Y лаптопи
Y лаптопи
Y серија gaming лаптопи

Y серија gaming лаптопи

Не дозволувајте локацијата или перформансите да го загрозат вашето доживување во играњето. Gaming лаптопите од Lenovo Y серијата се преносливи и моќни. И нудиме по нешто за секого. Од евтиниот 14" IdeaPad Y700 за вообичаeниот играч. До 17" IdeaPad Y900 со високи перформанси за ентузијасти во играњето. До. Сè. Во. Меѓу. Овие лаптопи нема да ве напуштат. Бидејќи нема ни вие.

Nvidia и Intel

Моќност од внатрешноста

Вашите вештини заслужуваат солидна платформа, а сè започнува со најновите и најмоќните перформанси од процесорот на лаптопот. Неверојатно брзи и опремени со карактеристики, нашите процесори ви ги даваат потребните брзина и моќност за вашите сопствени перформанси. Нашиот IdeaPad Y900 дури нуди и процесор што може да се засили, како и OneKey Turbo копче за додатно засилување. Плус, нашите картички со дискретна графика даваат моќни перформанси и за најинтензивните ситуации во играта.

Моќност од внатрешноста

Извонреден звук и графика

Изгубете се во прекрасните екрани со резолуција од FHD до 4K, in-plane switching и нерефлективна технологија. Тие може да бидат подобри од вистинското. И затоа што сакате да го чуете секој чекор што го прави противникот, можете да се потпрете на нашиот Dolby® Домашно кино®-сертифицирани JBL стерео звучници со сабвуфери. Почестете ги сетилата. Дури и прелажете ги. Само запомнете да се потсетите, не е толку реално колку што изгледа.

Извонреден звук и графика
Позадинско осветлување во боја

Позадинско осветлување во боја

Играјте секогаш кога ќе посакате, без оглед колку е светло. Нашите тастатури ќе го овозможат тоа така што секое притискање на копчето да биде витално за вашата стратегија. Уживајте во сјајот на цврстите, заоблени копчиња, но не запирајте тука – изберете ја механичката тастатура на IdeaPad Y900, со позадинско осветлување во боја што се програмира и touchpad со позадинско осветлување. Бидејќи иновацијата никогаш не спие, исто како и играчите.

Купи сега

Y720 gaming лаптоп

Y720 (15,6")

Купи сега
 • Процесор: 7th Generation Intel® Core i5-7300HW процесор
 • Оперативен систем: Windows 10 Home
 • Дискретна графика: NVIDIA® GeForce® GTX 1060 6G DDR5
 • Меморија: До 16 GB DDR4
 • Екран: 15,6" (1920 x 1080) FHD
Y520 gaming лаптоп

Y520 (15,6")

Купи сега
 • Процесор: 7th Generation Intel® Core i5-7300HW процесор
 • Оперативен систем: Windows 10 Home
 • Дискретна графика: NVIDIA® GeForce® GTX-1050/GTX-1050Ti - AMD RX-560M 2/4G DDR5
 • Меморија: До 16 GB DDR4
 • Екран: 15,6" (1920 x 1080) FHD
Y700 14 gaming лаптоп

Y700 (14")

Купи сега
 • Процесор: До 6th Generation Intel® Quad-Core i7 процесор
 • Оперативен систем: Windows 10 Home
 • Дискретна графика: До AMD Radeon R9-M375 2 GB / 4 GB PCIe
 • Меморија: До 16 GB DDR4
 • Екран: 14" Full HD (1920 x 1080) IPS, нерефлективен во сооднос 16:9
Y700 15 gaming лаптоп

Y700 (15")

Купи сега
 • Процесор: До 6th Generation Intel® Quad-Core i7 процесор
 • Оперативен систем: Windows 10 Home
 • Дискретна графика: NVIDIA® GeForce® GTX 960M 2 GB / 4 GB GDDR5
 • Меморија: До 16 GB DDR4
 • Екран: 15,6" Full HD (1920 x 1080) без рамка или нерефлективен Ultra HD (3840 x 2160) 16:9 IPS
Y700 17 gaming лаптоп

Y700 (17")

Купи сега
 • Процесор: До 6th Generation Intel® Quad-Core i7 процесор
 • Оперативен систем: Windows 10 Home
 • Дискретна графика: NVIDIA® GeForce® GTX 960M 2 GB / 4 GB GDDR5
 • Меморија: До 16 GB DDR4
 • Екран: 17,3" Full HD (1920 x 1080) без рамка 16:9 IPS нерефлективен
Y700 Touch gaming лаптоп

Y700 Touch

Купи сега
 • Процесор: До 6th Generation Intel® Quad-Core i7 процесор
 • Оперативен систем: Windows 10 Home
 • Дискретна графика: NVIDIA® GeForce® GTX 960M 2 GB / 4 GB GDDR5
 • Меморија: До 16 GB DDR4
 • Екран: 15,6" Full HD (1920 x 1080) без рамка / Ultra HD (3840 x 2160) 16:9 IPS
  Нерефлективен со multitouch во 10 точки