Home   >  Services & warranty   > 

Obdržanje pogona trdega diska Lenovo

 
Obdržite svoje podatke za vedno.
Podjetje Lenovo ve, da je zaščita poslovnih podatkov za vaš uspeh ključna. Ne glede na to, ali delate z občutljivimi podatki ali ne, poskrbite, da bodo vaši poslovni podatki ostali v vaših rokah z uporabo storitve Obdržanje pogona trdega diska Lenovo. V skladu s pogoji omejene garancije Lenovo podjetje Lenovo prevzame lastništvo nad okvarjenimi deli, ki jih zamenja. Storitev Obdržanje pogona trdega diska vam omogoča obdržati vaš stari pogon in podatke v primeru okvare trdega diska.

Storitev Obdržanje pogona trdega diska je na voljo za vse prenosnike Lenovo ThinkPad, namizne računalnike ThinkCenter, delovne postaje ThinkStation in strežnike ThinkServer.
 
   
Zakaj je dobro kupiti:

Varnost
Ohranjanje zaupnosti in zaščita podatkov sta vaši dolžnosti. Obdržanje trdega diska zagotavlja, da podatki nikoli ne zapustijo vašega podjetja.

Ukrepi za zagotavljanje skladnosti in zmanjšanje tveganja
Vam pomagajo pri uskladitvi s trenutno politiko o zasebnosti podatkov in zahtevami za ohranitev podatkov in tako zmanjšati tveganje civilne odgovornosti.

Nadzor
Sami odločate o pogojih, načinu in času odstranjevanja podatkov, tako da svoje okvarjene trde diske hranite v svojih prostorih. Sledenje okvarjenim trdim diskom med pošiljanjem tako ne predstavlja več težave. Storitev vključuje vgradnjo več pogonov v sistemu in več okvarjenih pogonov (nekateri strežniški sistemi lahko vsebujejo tudi do 12 trdih diskov). Prikladnost – omogoča zmanjšanje papirologije zaradi vračanja in sledenja trdim diskom.
  Podrobnosti
  • • Storitev Obdržanje pogona trdega diska je na voljo v času nakupa sistema in v celotnem obdobju veljavnosti garancije.
  • • Storitev je na voljo v času veljavnosti omejene garancije sistema, tudi če je bil trdi disk zamenjan.
Kako uporabljati storitev
1. V primeru okvare trdega diska se prosimo obrnite na podjetje Lenovo preko običajnih načinov za vzpostavitev stika, ki so navedeni v vaši pogodbi o zagotavljanju storitev oziroma v omejeni garanciji.

2. Lenovo bo trdi disk v primeru, če je bila med postopkom odkrivanja napak ugotovljena okvara trdega diska in če vaša pogodba vključuje storitev Obdržanje pogona trdega diska, zamenjal, prvotni trdi disk pa boste lahko obdržali.

3. Strinjati se morate, da mora biti pri potrditvi obdržanja okvarjenega pogona trdega diska, potrditvi zamenjave trdega diska s strani podjetja Lenovo, predložitvi serijske številke vsakega obdržanega trdega diska prisoten vaš pooblaščeni predstavnik, ki mora na zahtevo podjetja Lenovo potrditi obdržanje pogona trdega diska na obrazcu, ki ga predloži podjetje Lenovo.
 
Viri
Tehnična podpora
Preizkusite našo nagrajeno spletno podporo.

Več o tem
Print this pagePrint this page