Home   >  Services & warranty   > 

Retenția hard diskului Lenovo

 
Datele vă aparțin pentru totdeauna.
Lenovo știe că protecția datelor afacerii este vitală pentru succesul dvs. Fie că lucrați cu date delicate sau nu, asigurați-vă că datele rămân protejate cu serviciul de retenție a hard diskului Lenovo. În temeiul Garanției limitate Lenovo, atunci când Lenovo înlocuiește o piesă defectă, respectiva piesă devine proprietatea Lenovo. Dacă hardul dvs se defectează și încă este în perioada de garanție, Retenția hard diskului vă permite să vă păstrați hardul vechi împreună cu datele dvs.

Retenția hard diskului este disponibilă pentru toate notebook-urile Lenovo ThinkPad, desktopurile ThinkCentre, stațiile de lucru ThinkStation și serverele ThinkServer.
 
   
De ce să achiziționați:

Securitate
Menținerea confidențialității și protecția datelor este responsabilitatea dvs. Prin retenția hardului vă asigurați că datele dvs nu vor părăsi niciodată firma.

Conformitate și diminuarea riscurilor
Vă ajută să respectați cerințele actuale privind confidențialitatea și păstrarea datelor, ajutându-vă astfel să diminuați riscurile privind răspunderea civilă.

Control
Prin păstrarea hardurilor defecte în firmă, decideți cum și când eliminați datele dvs. Urmărirea hardurilor defecte în tranzit nu mai este o problemă. Cuprinde mai multe unități într-un sistem și mai multe defecțiuni (unele sisteme de servere pot conține chiar și 12 harduri). Comoditate – Ajută la reducerea numărului de documente asociate cu returnarea și urmărirea hardurilor.
  Detalii
  • • Serviciul de retenție a hardului este disponibil din momentul achiziționării sistemului și în timpul perioadei de garanție.
  • • Serviciul este disponibil pe durata garanției limitate a sistemului, chiar dacă hardul a fost înlocuit.
Cum se revendică serviciul
1. În cazul în care se defectează hardul, contactați Lenovo prin căile de contact normale asociate contractului dvs de service sau Garanției limitate.

2. Dacă prin depanarea Lenovo se determină că hardul este defect și aveți dreptul la Serviciul de retenție a hard diskului, Lenovo va înlocui hardul și puteți păstra originalul.

3. Sunteți de acord să permiteți unui reprezentant autorizat să rețină hardul defect, să acceptați un hard disk înlocuitor de la Lenovo, să furnizați Lenovo seria fiecărui hard reținut, iar la solicitarea Lenovo, să semnați un document furnizat de Lenovo prin care confirmați retenția hardului.
 
Resurse
Asistență tehnică
Încercați serviciul nostru premiat de asistență online.

Aflați mai multe
Print this pagePrint this page