Domov   >  Vizitka Lenovo   >  Naše podjetje   > 

Vodstvo

 


LIU Chuanzhi
Predsednik uprave
 

YANG Yuanqing
Direktor uprave
 

Rory READ
Predsednik in poslovodni direktor; Vršilec dolžnosti predsednika, Latinska Amerika
   


Christopher J. ASKEW
Višji podpredsednik, Storitve Lenovo
 

Kenneth DIPIETRO
Višji podpredsednik, človeški viri
     


Milko Van DUIJL
Višji podpredsednik, zreli trgi
 

LIU Jun
Višji podpredsednik, Skupina izdelkov IDEA
     


Michael O'NEILL
Višji podpredsednik in generalni svetovalec
 

Frances K. O'SULLIVAN
Višji podpredsednik
Skupina izdelkov THINK
 

Xiaoyan Wang
SVP, Glavni informacijski direktor Lenovo
 

 


CHEN Shaopeng
Višji podpredsednik, nastajajoči trgi
 

Gerry P. SMITH
Višji podpredsednik, Globalna dobaviteljska veriga
 

WONG Wai Ming
Višji podpredsednik in glavni finančni direktor
 

HE Zhiqiang
Višji podpredsednik in glavni tehnični direktor
 
Nazaj na vrh 
 
  LIU Chuanzhi
Predsednik uprave

Liu Chuanzhi je predsednik uprave Lenovo Group Limited. G. Liu se je na položaj predsednika uprave vrnil leta 2009, na njem pa je bil od ustanovitve podjetja, leta 1984, do Lenovove spojitve z IBM področje osebnih računalnikov, leta 2005. Pod vodstvom g. Liu’ja, je Lenovo – originalno poznano kot Legenda – rože, iz majhne organizacije postalo vodilno računalniško podjetje na Kitajskem in širom celotnega sveta.

G. Liu je časopis Times odlikoval kot enega od “petindvajsetih najvplivnejših svetovnih poslovnežev”, Forbes kot enega “najboljših azijskih poslovnežev” BusinessWeek pa kot eno od “zvezd Azije” .

Nazaj na vrh 
 
  YANG Yuanqing
Direktor uprave

Yang Yuanqing direktor uprave Lenovo, se je vrnil na to funkcijo leta 2009, prej pa jo je opravljal med 2001-2005. Vmes je bil predsednik uprave Lenovo Group Limited. G. Yang se je pridružil Lenovu leta 1989. Pod njegovim vodstvom je Lenovo postal najbolje prodajana računalniška blagovna znamka na Kitajskem, od leta 1997. Leta 1999 je Lenovo kotiral kot najbolje prodajana računalniška blagovna znamka na azijsko-pacifiškem območju (izključujoč Japonsko) in si ta položaj obdržal do danes.

Forbes Asia je g. Yanga razglasil za “Azijskega poslovneža leta”. Magazin BusinessWeek ga je imenoval za eno od “Zvezd Azije”, kitajski mediji so ga razglasili za enega od kitajskih "Deset-zvezdnih podjetnikov" in "Desetih najbolj zaupanja vrednih podjetnikov." CCTV mu je tudi dala naziv "Moški leta 2004". Magistriral je na oddelku za računalništvo na Kitajski Univerzi Znanosti in Tehnologije. G. Yang je tudi član Narodnega Mladinskega Sveta, direktor Zveze Kitajskih Podjetnikov, gostujoči profesor na Kitajski Univerzi Znanosti in Tehnologije, in član mednarodnega svetovalnega sveta newyorške borze.

Nazaj na vrh 
 
  Rory READ
Predsednik in poslovodni direktor; Vršilec dolžnosti predsednika, Latinska Amerika

Rory Read je predsednik in glavni poslovni direktor Lenovo Group Limited. Odgovoren je za povečevanje rasti, implementacijo, donosnost in učinek v globalnem podjetju, ki je vredno 16 milijard dolarjev in je prisotno v več kot 160+ državah. Gospod Read je tudi namestnik direktorja Americas Group, ter upravlja z več sektorji, vključno z globalnimi računi, velikimi ter majhnimi in srednjimi podjetji in tudi potrošniki.

Gospod Read se je večkrat izkazal pri vodenju pomembnih poslovnih preobratov ter pri zviševanju dobičkov in donosnosti delnic. Pod njegovim vodstvom je skupina Lenovo America leta 2007 zvišala svoj dobiček za 140 milijonov dolarjev in je imela 14 % rast prihodkov v enem letu. Preden se je pridružil podjetju Lenovo, je g. Read imel uspešno 23-letno kariero pri podjetju IBM, kjer je zasedal številne ključne vodilne položaje. Nazadnje je bil upravni družbenik za Global Industrial Sector pri Business Consulting Services, imel pa je tudi funkcijo direktorja pri Global Business Transformation and Information Technology v 45 milijard dolarjev vrednih globalnih storitvah podjetja IBM. Bil je podpredsednik pri IBM eBusiness Transformation in IBM.com, kjer je vodil poslovno skupino, ki je ustvarila več kot milijardo dolarjev prihrankov v celotnem podjetju ter 21 milijonov pri prodaji. Pred tem pa je g. Read delal v IBM Azijski regiji na področju storitev poslovnih inovacij. G. Read je na Univerzi Hartwick diplomiral z odliko (Magna Cum Laude) s področja informacijskih sistemov.

Nazaj na vrh 
 
  Christopher J. ASKEW
Višji podpredsednik, Storitve Lenovo

Christopher J. Askew je višji podpredsednik za Lenovo storitve. Preden se je pridružil podjetju Lenovo, je g. Askew bil pri Dell Inc., kjer je od leta 1999 opravljal naloge namestnika direktorja za Dell storitve v azijsko-pacifiški regiji in na Japonskem. V tej vlogi je nadziral 2.500 delavcev v 38 državah in njegove odgovornosti so vključevale prodajo in trženje storitev, profesionalne storitve, upravljane storitev, dostavo in logistiko storitev na terenu, ter tehnično podporo. Pod njegovim vodstvom so prihodki rasli od 60 milijonov do milijarde dolarjev.

Od 1998 do 1999, je g. Askew bil pri Compaq Computer, kjer je opravljal naloge namestnika direktorja in generalnega direktorja za Compaq podporo uporabnikom. Pred tem je bil, po prevzemu podjetja Tandem Computers s strani Compaqa, direktor za podporo uporabnikom Compaqa za regijo Azija-Pacifik in Japonsko.

Med 1980 in 1988 je bil g. Askew zaposlen na Bank of England. Tam je pokrival razne naloge, ki so dosegle višek v nalogi vodje izmene v oddelku poslovanja.

Nazaj na vrh 
 
  Kenneth DIPIETRO
Višji podpredsednik, človeški viri

Kenneth DiPietro je Senior Vice President kadrovske službe. G. DiPietro je s seboj prinesel več kot 25 let izkušenj v kadrovskih zadevah in organizacijskem razvoju. Preden se je pridružil podjetju Lenovo, je delal kot kadrovski svetovalec za vodstveno osebje Lenovo. Nedavno je delal kot poslovni namestnik direktorja kadrovske službe pri Microsoft Corporation. V tej poziciji, je bil odgovoren za razvoj strategij in načrtov za mednarodno izboljšavo zaposlenih, nagrad, bonitet, razvoja vodij, raznolikosti in kulture delovnega okolja za Microsoft.

Preden se je pridružil Microsoftu leta 2003, je bil g. DiPietro namestnik direktorja kadrovske službe za Ameriko pri Dell Inc., kjer je bil odgovoren za celotno načrtovanje, nagrajevanje, preskrbovanje, izobraževanje in vodstveni razvoj osebij. Izmed njegovih mnogih dosežkov pri Dellu, je tudi njegov trud, da bi se njegova kadrovska organizacija ujela s poslovnimi cilji podjetja in je pomagal spremeniti Dellov način razvoja vodenja in upravljanja sposobnosti. V vlogi namestnika direktorja kadrovske službe pri PepsiCo, je bil g. DiPietro odgovoren za organizacijo, ki je razširjena v več kot 160 državah čez 10 poslovnih enot. V času pri PepsiCo, je načrtoval in vodil poslovno prestrukturiranje, ki je omogočilo poslovni preobrat. Njegove odgovornosti pri PepsiCo so obsegale več različnih funkcij, vključno z mednarodnimi nagradami, bonitetami, oskrbo, izobrazbo ter razvojem osebja in načrtovanjem organizacije.

G. DiPietro ima diplomo iz industrijskih in delovnih odnosov z Univerze Cornell. Je član centra za napredne človeške vire v Cornellu in zveze za delovno politiko, je aktiven v več načrtih za pomoč izpostavljene mladine in je zagrižen kolesar in triatlet.

Nazaj na vrh 
 
  Milko Van DUIJL
Višji podpredsednik, zreli trgi

Milko van Duijl je višji podpredsednik, Mature Markets, ki nadzira vse posle v Zahodni Evropi, Združenih državah, Kanadi, na Japonskem, v Avstraliji, Novi Zelandiji, vključno z globalnimi računi, velikimi ter majhnimi in srednjimi podjetji in tudi potrošniki.

Pred tem je bil predsednik Lenovo Europe, Middle East in Africa (EMEA) (Evrope, Srednjega Vzhoda in Afrike) in višji podpredsednik Lenovo Group. Začenši maja 2005, je imel položaj generalnega direktorja Lenovo Evrope, Srednjega Vzhoda in Afrike. G. Van Duijl je že prej prevzel vlogo podpredsednika oddelka IBM za osebne računalnike EMEA od avgusta 2003 do prvega maja 2005. Pod njegovim vodstvom je IBM PCD EMEA povečal letni promet, zvišal svoj kontrolni delež na trgu in ustvaril rast dobička.

Nazaj na vrh 
 
  LIU Jun
Višji podpredsednik, Skupina izdelkov IDEA

Liu Jun je višji podpredsednik, skupina izdelkov IDEA, kjer je nadziral razvoj izdelkov in tržni delež skupine izdelkov IDEA. Pred tem je bil predsednik poslovanja s potrošniki in višji podpredsednik Lenovo Group.

Pred tem je bil g. Liu je poslovni direktor globalne dostavne verige, kjer je bil odgovoren za globalno preskrbo, logistiko, zadovoljstvo, podporo prodaji, načrtovanje dobave, strategijo in za proizvodne dejavnosti. Še pred tem pa je bil višji podpredsednik in Chief Operating Officer Lenovo China, odgovoren za dobičke/zgube in vsa področja poslovanja. G. Liu je bil tudi načrtovalec modela dobavne verige osebnih računalnikov podjetja. Bil je tudi na raznih vodilnih položajih, vključno z vodjo poslovanja s potrošniki na Kitajskem, razvoja in raziskovanja, poslovne strategije, poslovne enote za namizne osebne računalnike in integrirane dobavne verige, kar mu je dodelilo široki spekter izkušenj v poslovanju, raziskovanju, razvoju in trženju na področju računalništva.

Nazaj na vrh 
 
  Michael O'NEILL
Višji podpredsednik in generalni svetovalec

Michael O'Neill je višji podpredsednik in generalni svetovalec ter ima svetovni nadzor nad legalnimi, poslovno vodstvenimi in varnostnimi dejavnostmi ter vladnimi odnosi. Preden se je pridružil podjetju Lenovo je bil g. O'Neill partner pri Howrey LLP, kjer je vodil mednarodno poslovanje podjetja in je odprl sedež v Bruslju.

G. O'Neill je delal pri Honeywell 16 let v raznih vlogah, višek je dosegel kot namestnik direktorja in generalni svetovalec za sisteme prevoza in pogona. Pred tem je delal na položaju namestnika direktorja in generalnega svetovalca za Evropo, Srednji Vzhod in Afriko. Prejšnje vloge vključujejo položaj namestnika direktorja in izrednega generalnega svetovalca za poslovne in kadrovske zadeve ter položaj generalnega asistenta za vladne zadeve in tehnološke centre. Poleg legalnih vlog je tudi 10 let opravljal naloge kot namestnik direktorja podjetja Global Contract Management. Preden se je pridružil Honeywellu, je delal kot notranji svetovalec pri Westinghouse v Defense & Electronics Center.

G. O'Neill ima diplomo iz upravljanja podjetij (BBA) z Belmont Abbey College, MBA diplomo iz prava z Univerze v Baltimori, ter magisterij iz pogodbenih vladnih odnosov z Univerze George Washington. Bil je tudi član različnih uprav in svetov, nedavno pri TRW International.

Nazaj na vrh 
 
  Frances K. O'SULLIVAN
Višja podpredsednica, skupina izdelkov THINK

Frances K. (Fran) O’Sullivan je višja podpredsednica, skupina izdelkov THINK, z mednarodno odgovornostjo za vse izdelke blagovne znamke THINK - računalnike, prenosnike, delovne skupine, zaslone, pripomočke in programsko opremo. Dodatne odgovornosti vključujejo funkcijo višje izvršilne direktorice Severne Karoline za Lenovo in Lenovove podružnice. Pred tem je bila višja podpredsednica in predsednica uprave Lenovo International, še prej pa je bila generalna direktorica IBM-ove skupine osebnih računalnikov.

Ga. O’Sullivan je bila z IBM 24 let, zadnjih 21 let tega obdobja je bila v poslu osebnih računalnikov. Svojo kariero v IBM je začela z nalogo, ki je bila povezana s programom NASA za Space Shuttle v Cape Kennedy, Florida. Kasneje se je premestila k IBM oddelku za osebne računalnike in nabrala inženirske in vodstvene izkušnje v okviru razvoja, proizvodnje, posredovanja in poslovne dejavnosti. Njeno dolgo sodelovanje s skupino osebnih računalnikov vključuje splošno poslovodstvo svetovne poslovne enote ThinkPad in razvoj potrošniških izdelkov.

Ga. O’Sullivan je diplomirala na Univerzi Virginia s področja električnega inženiringa in bila zaposlena kot svetovalka za industrijski inženiring Univerze Virginija. Službovala je tudi kot članica sveta direktorjev zveze Tehnološke organizacije Severne Karoline, Gospodarske zbornice Severne Karoline in dekliške obalne skavtske organizacije Severne Karoline.

Nazaj na vrh 
 
  Xiaoyan Wang
SVP, Glavni informacijski direktor Lenovo

Xiaoyan Wang, višji podpredsednik pri Lenovo, je bila imenovana kot informacijski vodja marca, 2009. Odgovorna je za tehnološko informacijsko strategijo in operacije, ki vključujejo vse vidike Lenovove globalne IT strukture, razvoj poslovnih aplikacij, podporo in vzdrževanje, kot tudi dobavo informacijskih storitev in varnost. Pod vodstvom ge. Wang, organizacija za informacijske tehnologije deluje skupaj z Lenovovimi poslovnimi partnerji in sicer v smislu oblikovanja IT strategij, postopkih in arhitekturi za podporo Lenovovih tržnih segmentov Think, Idea ter zrelih in nastajajočih trgov.

Ga. Wang se je pridružila Lenovu leta 1994, bila pa je že na več položajih, vključujoč vodenje administrativnih funkcij, kot so finance, človeški viri, informacijska tehnologija in korporativna administracija. Vodila je tudi več tehničnih služb Lenova. Sodelovala je v timu, ki je oblikoval postopek Lenovove združitve z IBM-jevimi računalniškimi dejavnostmi. Pred službovanjem v Lenovu je delala na različnih področjih; raziskave in razvoj, tehnične storitve in vodenje projektov.

Ga. Wang ima magisterij s področja znanosti in mehanske tehnologije ter avtomatike, ki ga je opravila na Inštitutu za tehnologijo v Beijingu, ter EMBA Kitajsko-Evropske mednarodne poslovne šole (CEBIS).

Leta 1999, je bila ga. Wang odlikovana s strani Kitajske akademije znanosti kot “Izjemna ženska.” Ga. Wang je tudi pooblaščenka dobrodelne izobraževalne organizacija CEIBS, ki zagotavlja finančno podporo za izobraževanje nepriviligiranih otrok.

Nazaj na vrh 
 
  CHEN Shaopeng
Višji podpredsednik, nastajajoči trgi

Chen Shaopeng je višji podpredsednik nastajajočih trgov, nadzor informacij na Kitajskem, v Aziji, na Srednjem Vzhodu in Afriki, vključujoč velikimi ter majhnimi in srednjimi podjetji in tudi potrošniki. Chen Shaopeng je predsednik Lenovo Kitajske in višji podpredsednik Lenovo Group. V tej vlogi je odgovoren za prodajo, trženje, storitve in poslovanje po celi Kitajski.

Odkar se je leta 1993 pridružil podjetju Lenovo je g. Chen napredoval skozi veliko raznih vodstvenih položajev v prodaji, trženju in upravljanju distribucije ter je konstantno dosegal odlične rezultate.

V vlogi Lenovo namestnika direktorja za sisteme trženja je g. Chen dejansko načrtoval in izvedel modele trženja usmerjene k strankam in strateške strukturalne reforme. Je razdelil sedem originalnih velikih regij v 18 manjših regij in utrdil nižje vodstvene ravni za upravljanje lokalnega trženja. Te reforme so močno ojačale Lenovo zmožnosti, da zagotovijo storitve namenjene strankam in uskladitvi izdelkov in storitev, da bi se približali potrebam strank.

V vlogi namestnika direktorja prodajnih sistemov Lenovo Kitajska je g. Chen uspešno lansiral novo integrirano strategijo dostave, posodobil sistem distribucije, razvil Lenovo konkurenčnost in dvignil rast podjetja.

G. Chen je diplomiral leta 1992 iz inženiringa v računalništvu in aplikacijah na Univerzi za tehnologijo in poslovanje v Pekingu. Leta 2004 je prejel EMBA z Univerze Tsinghua.

Nazaj na vrh 
 
  Gerry P. SMITH
Višji podpredsednik, Globalna dobaviteljska veriga

Gerry P. Smith je Senior Vice President za globalno dobavno verigo v podjetju Lenovo. Nadzira globalno nabavo, logistiko, zadovoljstvo strank, podporo prodaji, načrtovanje dobave, strateške in proizvodne dejavnosti. Preden se je pridružil podjetju Lenovo je bil g. Smith od 1994 pri Dell Inc., kjer je nedavno opravljal naloge namestnika direktorja in generalnega direktorja za oddelek za zaslone. V tej vlogi je bil odgovoren za ves razvoj, nabavo in svetovno poslovanje te enote z letnimi prihodki 8 milijard dolarjev. Istočasno je vodil zagon oblikovalnega centra v Singapurju in upravljal njegovo integrirano globalno dobavno verigo. Pred tem je bil namestnik direktorja mednarodne skupine za razvoj in nabavo pripomočkov, kjer je pomagal določiti in izvesti enkratno vodilno dobavno verigo podjetja. Pred tem je pokrival razne vodstvene naloge, vključeno z: namestnikom direktorja in generalnega direktorja oddelka za prenosnike Inspiron, kjer je vodil trženje, oblikovanje, delovanje in nabavo za potrošniške prenosnike; direktorjem za razvoj pripomočkov; direktorjem za nabavo in skladiščenje; in še več nalog v zvezi s trženjem.

Med 1987 in 1993 je g. Smith delal pri Definicon, kjer je vodil prodajo, trženje, nabavo in poslovanje tega tehnološkega start-up podjetja. Pred Definiconom je g. Smith delal kot finančni analitik pri EDS. G. Smith je diplomiral iz financ in trženja na Pacific Lutheran University.

Nazaj na vrh 
 
  WONG Wai Ming
Višji podpredsednik in glavni finančni direktor

Wong Wai Ming je Senior Vice President in glavni finančni direktor v podjetju Lenovo. Pred tem je bil g. Wong od 1999 neodvisni ne-izvršni direktor podjetja. Ima več kot 15 let izkušenj v investicijskem bančništvu in je bil član sveta Hongkonške borze.

G. Wong je diplomiral iz znanosti menedžmenta na Victoria University v Manchestru, ZK. Je član Hongkonške ustanove za usposobljene javnih revizorjev in ustanove za pooblaščene revizorje Anglije in Walesa.

Nazaj na vrh 
 
  HE Zhiqiang
Višji podpredsednik in glavni tehnični direktor

He Zhiqiang (George) je Senior Vice President in glavni direktor za tehnologijo. Je odgovoren za sisteme raziskovanja in razvoja in za upravljanje verige izdelka (raziskovanje in razvoj) ter nadzira raziskovalne centre družbe v Pekingu, Kitajska; Raleigh, Severna Carolina; in Yamato; Japonska. Pred tem je bil g. He Senior Vice President za raziskovanje in tehnologijo ter upravni direktor poslovnega raziskovanja in razvoja pri Lenovo. V tem času je veliko prispeval k raziskovalnim in razvojnim iniciativam in sistemom. Leta 1986 se je pridružil Lenovo po magisteriju iz računalništva iz Ustanove za računalniške tehnologije pri Kitajski akademiji znanosti.

Nazaj na vrh