Hem   >  Om Lenovo   > 

Vårt företag

 
 
Vår mission
Lenovo strävar efter att vara ett företag för en ny värld, ett företag som tillverkar förstklassiga, prisbelönta datorer för sina kunder. Vi är ett företag som inte låter oss hindras av gränser eller företagsstrukturer. I stället använder vi oss av "worldsourcing" för att fullt ut ta vara på all den innovativa kraften som finns hos vår personal världen över. Vi designar och utvecklar nyskapande, spännande produkter för att kunna tillmötesgå våra kunders behov.
Ett företag för en ny värld
Lenovo, ett nytt slags datorföretag, överskrider geografiska och organisatoriska gränser världen över:

 • Vi utvecklar, tillverkar och levererar våra produkter i sex världsdelar
 • Vårt globala företag har inget övergripande huvudkontor
 • Vår amerikanske VD arbetar från Singapore
 • Vår kinesiska ordförande är baserad i North Carolina
Worldsourcing
Worldsourcing är Lenovos form av globalisering. Vår strategi stimulerar till nyskapande insatser från vår globala personal. Worldsourcing skiljer sig kraftigt från den ursprungliga strategin för globala företag, outsourcing. Outsourcing betyder att de utvecklade industriländer står för innovation, marknadsföring och företagsledning medan tillväxtländer med låga lönekostnader tillhandahåller råvaror, arbetskraft och tillverkning. Worldsourcing bygger på att resurser, möjligheter och idéer finns överallt i världen.

Vi placerar våra utvecklingscenter på de platser där de kan skapa mest värde. Det gör att vi kan möta kundernas efterfrågan på förstklassiga produkter. Tack vare korta leveranskedjor och väl genomtänkt logistik kan vi sedan leverera produkterna snabbt och effektivt.
Lenovos worldsourcing i praktiken
Lenovos “innovationstriangel” är en strategi och struktur som gör det möjligt att omvandla innovationer till verkliga resultat.

Lenovo anser att worldsourcing stimulerar innovativa processer, vilket i sin tur gör att vi kan erbjuda våra kunder världsledande datorer. Lenovos varumärke Thinkpad fortsätter att vara hjärtat i vår affärsmodell. Så här kan worldsourcing se ut i praktiken:

 • I USA utför vi användarstudier och produktplanering kring ThinkPad
 • Marknadsledande maskinvaruutveckling för bärbara datorer bedrivs i Yamato, Japan
 • I Kina sätter vi samman och testar våra ThinkPad-produkter
 • Slutligen levererar vi ThinkPad-datorer till hela världenLösa kundernas problem
Med produktserien Think fokuserar vi våra FoU-insatser på att lösa de behov som många företag har: hantera datorerna så effektivt som möjligt, få en låg totalkostnad för ägandet och skydda värdefulla data mot stöld och skador. Med produktserien Idea ligger fokus i stället på vad privatkunder och mindre företag efterfrågar, t.ex. hög ljudkvalitet, skydd av personliga data och möjligheten att använda datorn för underhållning och spel.

Lenovo omvandlar dessa marknadsinsikter till innovativa funktioner i Think-produkterna:

 • Tangentbord som skyddar dator från spill
 • Förstärkt dataskydd med robusta höljen av magnesium och enkel dataåterställning på våra bärbara ThinkPad-datorer.
 • Produktivitetshöjande funktioner som ThinkVantage Productivity Center förenklar arbetet till vardags, t.ex. med trådlös anslutning, uppgradering av drivrutiner och lösenordsskydd.
 • Energisnåla“gröna” system uppfyller standarderna EPEAT Gold och EnergyStar 4.0.
 • Säkerhetsfunktioner som skydd mot intrång i chassit, fingeravtrycksläsare, inbyggt säkerhetschip och kontroller som styr USB-portarna skyddar data från stöld och skador.
 • Den senaste säkerhetstekniken för dataskydd med VeriFace™ ansiktsigenkänning och inbyggd kamera.
 • Ljudsystemet Dolby© Home Theater™ ger ett ljud som ligger nära "hemmabiokvalitet".
 • Ett snyggt multimediacenter samlar multimediafunktionerna på ett ställe.

Utmärkande för dagens marknad, menar vi på Lenovo, är att kunderna främst bedömer företag efter vilka värden de kan erbjuda kunderna. Därför lovar Lenovo att fortsätta erbjuda sina kunder och partners persondatorer av högsta kvalitet, som det är en glädje att använda och äga.