Főoldal   >  A Lenovo-ról   >  Vállalatunk   > 

Menedzsment

 


LIU Chuanzhi
Igazgatótanács elnöke
 

YANG Yuanqing
Vezérigazgató
 

Rory READ
Elnöke és az Operatív Tanács elnöke; Elnök, Latin-Amerika
   


Christopher J. ASKEW
Vezető alelnök, Lenovo Services
 

Kenneth DIPIETRO
Vezető alelnök, Humán erőforrások
     


Milko Van DUIJL
Vezető alelnök, Érett piacok
 

LIU Jun
Vezető alelnök, IDEA Termékcsoport
     


Michael O'NEILL
Vezető alelnök és jogtanácsos
 

Frances K. O'SULLIVAN
Vezető alelnök
THINK Termékcsoport
 

Xiaoyan Wang
Vezető alelnök, Információ-technológiai igazgató, Lenovo
 
 


CHEN Shaopeng
Vezető alelnök, Fejlődő piacok
 

Gerry P. SMITH
Vezető alelnök, Globális szállítói lánc
 

WONG Wai Ming
Vezető alelnök és Fő pénzügyi vezető
 

HE Zhiqiang
Vezető alelnök és Fő technológiai vezető
 
Vissza a lap tetejére 
 
  LIU Chuanzhi
Igazgatótanács elnöke

Liu Chuanzhi a Lenovo Group Limited igazgatótanácsának elnöke. Liu Úr 2009-ben tért vissza ismét az igazgatótanács elnöki posztjára, miután korábban ebben a pozícióban a Lenovo 1984-es megalapításától egészen a Lenovo IBM Personal Computer Division részlegével való 2005-ös egybeolvadásáig vállalt szerepet. Liu Úr vezetése alatt az – eredetileg Legend –-ként ismert Lenovo egy kis kezdő vállalkozásból Kína piacvezető vállalatává, majd egy multinacionális vállalattá nőtte ki magát.

Liu Urat a Time magazin “A világ huszonöt legbefolyásosabb vállalati vezetője” közé sorolta, a Forbes magazin pedig a “Legjobb ázsiai vállalati vezetők” és a BusinessWeek az “Ázsia csillagai” között látta.

Vissza a lap tetejére 
 
  YANG Yuanqing
Vezérigazgató

Yang Yuanqing a Lenovo vezérigazgatója. Yang úr 2009-ben tér vissza ebbe a pozícióba, melyet korábban 2001-től 2005-ig töltött be. Vezérigazgatóként a Lenovo Group Limited igazgatótanácsának elnöke is volt. Yang Úr 1989-ben csatlakozott a Lenovohoz. Vezetése alatt 1997-től a Lenovo Kína legjobban értékesített számítógépmárkája volt. 1999-ben a Lenovo az első helyre lépett az asztali számítógépek piacán Ázsiában és a Csendes-Óceáni térségben (kivéve Japánt) és ezt a pozíciót azóta is megtartja.

Yang Urat a Forbes Asia “az Év üzletemberének ” választotta. Yang Yuanqinget a BusinessWeek magazin “Ázsia csillagának” nevezte, a kínai média pedig Kína "Legsikeresebb 10 vállalkozója" és "Tíz legértékesebb vezetője közé sorolta." 2004-ben a CCTV "Az év embere" kitüntetést ítélte Yang Úrnak. Yang Úr a University of Science and Technology of China egyetem Department of Computer Science szakán szerzett magiszteri fokozatot. A National Youth Association Committee tagja, a China's Entrepreneurs’ Association igazgatója, a University of Science and Technology of China intézmény meghívott professzora, továbbá a New York Stock Exchange's International Advisory Committee bizottságának tagja.

Vissza a lap tetejére 
 
  Rory READ
Elnök és az Operatív Tanács elnök; Elnök, Latin-Amerika

Rory Read a Lenovo Group Limited elnöke és operatív tanácsának elnöke. Read Úr felelős a 160-nál is több országot felölelő 16 milliárd dolláros globális vállalat növekedésért, jövedelmezőségért és teljesítményért. Read Úr emellett a Latin America Group részlegének elnökeként az összes szektort átfogó üzletet is vezet, melyhez többek között globális üzletfelek, nagyvállalatok, SMB és fogyasztói ügyfelek is tartoznak.

Read úr tevékenységével bizonyította alkalmasságát a jelentős üzleti nyereség és a vállalati részvények valamint profitabilitás növelésére. 2007-es elnöksége alatt, a Lenovo America’s group csoportnál 140 millió dolláros nyereségnövekedést és 14% bevétel növekedést ért el egy év alatt. A Lenovo előtt Read sikeres, 23 évig tartó karriert futott be az IBM-nél, ahol számos fontos szerepet töltött be. Korábban a nemzetközi ipari részleg nemzetközi üzleti tanácsadói osztályának volt társmenedzsere. Read úr az IBM 45 billiós Nemzetközi szolgáltatások üzletág Global Business Transformation and Information Technology részlegének ügyvezető igazgatója is volt. Az IBM eBusiness Transformation, IBM.com alelnökeként az általa vezetett csapat 1 billió dolláros vállalati megtakarítást és 21 billió dollár értékű eladást ért el. Ezt megelőzően Read úr az IBM Csendes-óceáni régiójának általános menedzsereként, a Csendes-óceáni térség Üzleti innovációs szolgáltatásokért felelős vezetőjeként dolgozott. Magna Cum Laude végezte el a Hartwick College Informatikai rendszerek egyetemi képzését.

Vissza a lap tetejére 
 
  Christopher J. ASKEW
Vezető alelnök, Lenovo Services

Christopher J. Askew a Lenovo Services vezető alelnöke Mielőtt a Lenovohoz csatlakozott, Askew a Dell Inc. munkatársa volt, ahol 1999-től a Dell Services vállalat Ázsiai és Csendes-óceáni térsége valamint Japán részlegének alelnöke volt. Feladatköréhez tartozott 2500 alkalmazott munkájának felügyelete 38 országban, felelősségei pedig a Szolgáltatás értékesítés és marketing, a Professzionális szolgáltatások, a Menedzselt szolgáltatások, a Helyi szervizelés és logisztika valamint a Műszaki támogatás területét ölelték fel. Ebben a vezető pozícióban a vállalat árbevétele 60 millió $-ról 1 milliárd $-ra növekedett.

1998 és 1999 között Christopher J. Askew a Compaq Computer alkalmazottjaként a Compaq Customer Services aligazgatója majd vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően, miután a Compaq felvásárolta a Tandem Computers céget, a Compaq Customer Services Ázsia és Csendes-óceáni térségi valamint Japán részlegének igazgatói posztját töltötte be.

1980 és 1988 között Askew a Bank of England-nél dolgozott. Itt a legkülönbözőbb beosztásokban dolgozott, egészen a vállalati műveletek műszakvezetői pozíciójáig.

Vissza a lap tetejére 
 
  Kenneth DIPIETRO
Vezető alelnök, Humán erőforrások

Kenneth DiPietro a Humánerőforrások részleg vezető alelnöke. DiPietro több mint 25 év tapasztalattal rendelkezik a humánerőforrás kezelés és szervezeti fejlesztés területén. Mielőtt csatlakozott a Lenovohoz fő beosztású HR tanácsadóként tevékenykedett a Lenovo vezetősége mellett. Ezelőtt a Microsoft Corporation Humánerőforrás részlegének alelnöke volt. Ebben a szerepben ő volt a felelős a személyzeti tanácsadásért, kompenzációért, jutalmazásért, fejlesztésekért, diverzitásért és munkahelyi kultúráért a a Microsofton belül világszerte.

Mielőtt 2003-ban a Microsofthoz csatlakozott volna, Kenneth DiPietro az amerikai Dell Inc. humánerőforrás menedzsment részlegének alelnöke volt, ahol a személyzeti tervezés, kompenzáció, személyzeti tanácsadás, képzés és fejlesztés voltak a fő feladatai. A Dellnél elért számos eredmény mellett az ő vezetése alatt sikerült a vállalat HR-szervezetét úgy átalakítani, hogy az sokkal inkább megfeleljen az üzleti céloknak, és az ő segítségével alakult át a Dell vezető- és szakember képzése. A PepsiCo vállalat vezető alelnökeként Kenneth DiPietro egy több mint 160 országban jelen lévő és 10 vállalati egységet átölelő vállalatért felelt. A PepsiCo-val egy olyan vállalati átszervezési törekvést épített fel és vezetett le, amely biztos alapot jelentett az üzleti megtérüléseknek. A PepsiCo vállalatnál számtalan funkciót töltött be, többek között a nemzetközi kompenzáció és jutalmazás, személyzeti tanácsadás, oktatás és fejlesztés valamint szervezeti tervezés területein.

DiPietro a Cornell University egyetemen szerzett BSC fokozatú diplomát Ipari és munkaügyi kapcsolatok szakon. Tagja a Cornell-i Center for Advanced Human Resources valamint a Labor Policy Association szervezeteknek, és aktív résztvevője számos, a veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó programnak. Szabadidejében kerékpáros és triatlon sportoló.

Vissza a lap tetejére 
 
  Milko Van DUIJL
Vezető alelnök, Érett piacok

Milko van Duijl az érett piacok vezető alelnöke, felelős az összes Nyugat-Európai, Egyesült Államokbeli, Kanadai, Japán, Ausztrál, Új-Zélandi és Nemzetközi üzletfelekért, beleértve a nagyvállalatokat, SMB és fogyasztói ügyfeleket.

Ezt megelőzően a Lenovo Europe, Middle East and Africa (EMEA - Európa, Közel-Kelet és Afrika) igazgatója és a Lenovo Group vezető alelnöke volt. A 2005 májusa óta betöltött pozíciója előtt a Lenovo EMEA vezérigazgatója volt. Van Duijl ezt megelőzően az IBM Personal Computing részleg EMEA régiójának alelnöke volt, 2003 augusztusától 2005 május 1-ig. Ebben az időszakban vezetése alatt az IBM PCD EMEA jelentős bevételi növekedést, nagyobb piaci részesedést és nyereségnövekedést ért el.

Vissza a lap tetejére 
 
  LIU Jun
Vezető alelnök, IDEA Termékcsoport

Liu Jun az IDEA Product Group vezető alelnöke, ahol az IDEA termékek fejlesztéséért és portfolió menedzsmentért felel. Ezt megelőzően Liu Jun a Consumer Business Group elnöke és a Lenovo Group vezető alelnöke volt.

Ezt megelőzően Liu a Global Supply Chain vezető alelnöke volt, ahol felelősséggel tartozott a globális beszerzés, logisztika, ügyfélszolgálat, értékesítés támogatás, termékellátás, stratégia és gyártás területek működésért. Előzőleg a Lenovo China vezető alelnöke és operatív tanácsának elnöke volt, ahol a részleg nyereségéért/veszteségért és lényegében az üzlet minden aspektusáért felelt. Liu volt ugyanakkor a vállalat PC ellátási lánc modelljének felépítője. Emellett számos további vezetői pozíciót töltött be a legkülönbözőbb területeken, többek között a kínai Consumer business-ben, kutatás és fejlesztésben, vállalati stratégiában, a Desktop PC üzleti részlegén és az Integrated Supply Chain területén, ami széles körű tapasztalatot jelentett számára az információs technológiai vállalati műveletek, a kutatás és fejlesztés valamint a marketing területén.

Vissza a lap tetejére 
 
  Michael O'NEILL
Vezető alelnök és jogtanácsos

Michael O'Neill vezető alelnök és jogtanácsos, felelőssége kiterjed a vállalat globális jogi, vállalat-vezetési, biztonsági és kormányzati kapcsolatokra vonatkozó tevékenységekre. Mielőtt a Lenovo-hoz csatlakozott volna, O'Neill úr a Howrey LLP partnere volt, ahol a vállalat nemzetközi üzletágát irányította és megnyitotta a Brüsszeli irodát.

O'Neill úr a Honeywell-nél dolgozott 16 évig, munkájának végén a Szállítási és Energiaellátási rendszerek alelnöke és jogtanácsosa volt. Ezelőtt az Európai, Közép-keleti és Afrikai régió alelnökeként és jogtanácsadójaként működött. Korábbi felelősségei közé tartozott a Vállalati és humán erőforrás osztályok alelnöksége és társjogtanácsosi posztja, valamint aligazgatója volt a Kormányzati üzletág és technológia központoknak. Jogi szerepvállalásán kívül, a Nemzetközi szerződéskezelés részleg alelnöke volt 10 évig. A Honeywell-nél végzett munkáját megelőzően a Westinghouse Védelmi & Elektronika központjánál volt belső jogtanácsadó.

O'Neill úr a Belmont Abbey College Business Administration egyetemi diplomájával, a Baltimore Egyetem jogi és MBA diplomájával, valamint a George Washington University Kormányzati szerződések mesteri fokozatával rendelkezik. Számos tanács tagjaként is szerepelt, legutóbb a TRW International-nél.

Vissza a lap tetejére 
 
  Frances K. O'SULLIVAN
Vezető alelnök, THINK Termékcsoport

Frances K. (Fran) O’Sullivan a THINK Termék csoport vezető alelnöke, világszinten felelős az összes THINK-márkás asztali számítógépért, notebookért, monitorért, tartozék és kiegészítő eszközért és szolgáltatásért. További feladatai közé tartoznak a Lenovo Észak-Karolinai telephelyének ügyvezető igazgatása, valamint a Lenovo Fenntartható vállalati fejlődés ügyvezetői feladatai. Korábban a Lenovo International vezető alelnöke és ügyvezető igazgatója, ezt megelőzően pedig az IBM személyi számítógépek részlegének vezető menedzsere volt.

O’Sullivan 24 éve az IBM munkatársa, az utolsó 21 évet a személyi számítógép üzletágban töltötte el. Karrierjét az IBM-nél a NASA Cape Kennedy, Floridai Űrhajó programjánál kezdte. Majd átkerült az IBM személyi számítógép üzletágához és mérnöki, valamint menedzsment tapasztalatokat szerzett a fejlesztésben, gyártásban, beszerzésben, műszaki és üzleti műveletekben. A személyi számítógépek részlegén töltött évek során a ThinkPad nemzetközi üzleti részlegének vezető menedzsere, a nemzetközi ThinkPad fejlesztés és fogyasztói asztali gépek fejlesztésének vezetője is volt.

O’Sullivan a Virginia Egyetem Elektromos mérnöki szakán diplomázott, és jelenleg a Virginia Egyetem Engineering Industry tanácsának tagja. Tagja még az Észak-Karolinai Technology Association igazgatótanácsának, az Észak-Karolinai Kereskedelmi Kamarának, valamint az Észak-Karolinai Coastal Pines lány cserkészcsapatnak.

Vissza a lap tetejére 
 
  Xiaoyan Wang
Vezető alelnök, Információ-technológiai igazgató, Lenovo

Xiaoyan Wang, a Lenovo vezető alelnökét 2009. márciusában nevezték ki vezető információs igazgatónak. Ő felel a Lenovo információ-technológiai stratégiájáért és műveleteiért, beleértve a Lenovo nemzetközi IT infrastruktúráját, üzleti alkalmazások fejlesztését, támogatást és karbantartást, valamint az információs szolgáltatásokat és biztonságot. Wang hölgy vezetése alatt az Információtechnológiai szervezet szorosan együttműködik a Lenovo belső üzleti partnereivel az IT stratégiák, folyamatok és architektúrák kidolgozásában a Lenovo Think, Idea, érett és fejlődő piacai számára.

Wang 1994-ben csatlakozott a Lenovo-hoz és számos funkciót töltött be, beleértve a vállalati funkciók, mint pénzügyek, humán erőforrások, információ-technológia és vállalati adminisztráció vezető adminisztrációs menedzseri funkcióját. A Lenovo számos műszaki szolgáltatási szervezetében is dolgozott, része volt annak a csapatnak, amely az IBM számítógép üzletágának Lenovo általi akvizícióját megvalósította. A Lenovo előtt számos egyéb területen is dolgozott, beleértve az R&D mérnökséget, műszaki szolgáltatásokat és projekt menedzsmentet.

Wang a Beijing Institute of Technology mechanikai és automatika technológia magiszteri diplomájával, valamint a China-Europe International Business School (CEIBS) EMBA diplomájával rendelkezik.

1999-ben a Kínai Tudományos Akadémia Wang hölgyet a “Outstanding Women” (Kiváló Nő) címmel tüntette ki. Wang hölgy a hátrányos helyzetű gyermekek tanulását támogató CEIBS Education Charity szervezet megbízottja is.

Vissza a lap tetejére 
 
  CHEN Shaopeng
Vezető alelnök, Fejlődő piacok

Chen Shaopeng az fejlődő piacok vezető alelnöke, felelős az összes Kínai, egyéb Ázsiai, Közel-Keleti és Afrikai ügyfelekért, beleértve a nagyvállalatokat, SMB és fogyasztói ügyfeleket. Korábban Chen Shaopeng a Lenovo Greater China elnöke és a Lenovo Group vezető alelnöke volt. Felelőssége kiterjed a vállalat kínai marketing, értékesítési, szolgáltatási és operatív műveletire.

A Lenovo csoporthoz 1993-ban csatlakozott Chen több vezetői szerepet is elfoglalt az értékesítésben, marketing és kapcsolatkezelésben, amelyekben folyamatosan kiemelkedő eredményeket ért el.

A Lenovo Group Marketing rendszerek alelnökeként Chen tervezte és ültette gyakorlatba az ügyfélorientált marketing modelleket és stratégiai strukturális reformokat. Az eredeti hét nagy régiót 18 kisebb régióra osztotta és megerősítette a regionális marketing irányítását és menedzsmentjét. Ezek a reformok jelentősen hozzáárultak a Lenovo szolgáltatásainak és termékeinek még ügyfélkozpontúbbá válásához.

A Lenovo Group Lenovo China Sales rendszerének alelnökeként Chen sikeresen indította el az új, integrált elosztási stratégiát, továbbfejlesztette a partnerhálózatot, és a Lenovo versenyképességét, és rekord növekedést ért el.

Chen 1992-ben végezte el a Beijing Technology and Business University Számítógépek és alkalmazások mérnöki szakát. 2004-ben szerezte meg a Tsinghua University EMBA diplomáját.

Vissza a lap tetejére 
 
  Gerry P. SMITH
Vezető alelnök, Globális szállítói lánc

Gerry P. Smith a Lenovo globális ellátórendszerének vezető alelnöke. Ő felelős a vállalat globális beszerzési, logisztikai, értékesítés támogatási, ellátás tervezési, stratégiai és gyártási tevékenységeiért. A Lenovo előtt Smith a Dell Inc. vállalatnál dolgozott 1994 óta, ahol legutolsó pozíciója a vállalat alelnöke, és a monitor üzletág vezetője volt. Ebben a szerepében az évi 8 billió dollár jövedelmet produkáló egység nemzetközi fejlesztési, beszerzési műveleteiért volt felelős. Ezzel egy időben beindította a Singapore Design központot és vezette annak integrált globális ellátási rendszerét. Ezt megelőzően a Beszerzési csoport Nemzetközi perifériák fejlesztési osztályának volt alelnöke, ahol részt vett a vállalat piacvezető globális ellátási rendszerének létrehozásában és működtetésében. Ezt megelőzően számos menedzseri feladatot ellátott, beleértve a következőket: alelnök, és az Inspiron notebook részleg vezetője, ahol az egyéni felhasználóknak tervezett notebookok marketingjéért, tervezéséért, operatív vezetéséért, beszerzési részlegéért volt felelős; a Perifériák fejlesztési igazgatója; a tárolóeszközök beszerzésének igazgatója; valamint sok más marketing feladatot is ellátott.

1987 és 1993 között Smith a Definicon-nál dolgozott, ahol az értékesítést, marketinget, beszerzést és operatív területet vezette. A Definicon előtt Smith pénzügyi elemzőként dolgozott az EDS-nél. Smith a Pacific Lutheran University Pénzügy és marketing diplomájával rendelkezik.

Vissza a lap tetejére 
 
  WONG Wai Ming
Vezető alelnök és Fő pénzügyi vezető

Wong Wai Ming a Lenovo vezető pénzügyi igazgatója és vezető alelnöke. E pozíciója előtt Wong, 1999-től a vállalat független, külső igazgatója volt. Több mint 15 év tapasztalattal rendelkezik a befektetési pénzügyekben, és a Hong Kong-i tőzsde jegyzési bizottságának tagja volt.

Wong az Egyesült Királyságbeli, manchesteri Victoria University egyetem Management Sciences karának természettudományi diplomájával rendelkezik. Tagja a Hong Kong Institute Okleveles könyvvizsgálói szervezetének, valamint az angliai és Wales-i Okleveles Könyvvizsgálói intézetnek

Vissza a lap tetejére 
 
  HE Zhiqiang
Vezető alelnök és Fő technológiai vezető

He Zhiqiang (George) vezető alelnök és vezető technológiai igazgató. Ő felel a vállalat kutatási és fejlesztési rendszereiért és termék ellátásért (kutatás és fejlesztés) és felügyeli a vállalat Kínában, Beijingben; Észak-Karolinában, Raleigh,-ben és Japánban, Yamato-ban található kutatási központjait. Korábban ő volt a Kutatás és technológiai részleg vezető alelnöke, és a Lenovo vállalati kutatások és fejlesztések vezető igazgatója, mialatt jelentősen hozzájárult a Lenovo's R&D iniciatíva és rendszerek megvalósításához. A Lenovo-hoz 1986-ban csatlakozott, miután elvégezte a Kínai Tudományos akadémia Számítógépes Technológiai Intézet Számítástechnikai mesteri képzését.

Vissza a lap tetejére